Nehotarare Logan, Diesel sau nu ?
![]() ![]() ![]() |
Nehotarare Logan, Diesel sau nu ?
mariusdanielchelariu |
![]()
|
||
![]() Membru cu idei... Group: Members Posts: 259 Joined: 1 February 07 From: Iasi ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
SuperNova Clima , ex Papuc
- IS98ACB
1995-CL, 2002-Clima, Full :D Eram fericit,si voi erati,si dupa asta ne-am luat Dacii.....si n-am mai fost.
|
|||
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
eu zic sa mergi pe benzinara..asta daca nu cumva faci 30-40k km pe an
|
--------------------
Ford
focus
2001 He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.
I got 99 cookiez cause a bitch ate one. |
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Pica la oricine. E de noroc. Ce ******* sunteti asa masochisti. Ia naibii o benzinara decat sa stai dupa aia cu inima cat un purice intrabandu-te cand iti pica injectoarele.
****************** Daca e sa intretii masina aia ca lumea, ce nu dai la pompa, dai pe revizii anuale. Plus ca Logan-ul e o masina prea putin izolata fonic pentru un tractor sub capota. Discutii dinastea interminabile tot am cu un coleg cu Logan 1.5 DCI. Eu am un logan 1.6 8V. Eu, anual fac mai multi km ca el, Singuru argument care i-a ramas in picioare e acela ca are satisfactie mare cand merge asa rar la benzinarie. Daca pentru tine merita asa ceva, meriti si tu dizel. Vulgaritati editate de moderator. This post has been edited by Liviu: 21 Jul 2009, 14:18 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
2007 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.893 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(driverx @ 20 Jul 2009, 16:52) Plus ca Logan-ul e o masina prea putin izolata fonic pentru un tractor sub capota Ma scuzati, dar dvs. dar de cand nu ati mai mers cu un dizal pd? Si pe urma sa comparati cu un 70-85 de Logan. Taca, taca, taca, taca ....Am ramas si eu surprins de tacanitul motorului diesel. This post has been edited by IRONICK: 20 Jul 2009, 20:02 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11 (©SanGiorgio)
- B-11-LUX
1982
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Si eu am fost in dilema. Ca fost posesor de 1,5 dci iti zic ca nu merita daca nu faci macar 30-40000km/an. Am pus si eu intrebarea asta (diesel sau 1,6 16v) intr-un topic in urma cu ceva timp (daca il cauti il gasesti pe la Cafenea) si am primit raspunsurile pe care le asteptam. Am ales cu toata inima benzinarul, ce mi-a placut la diesel a fost faptul ca se conducea foarte usor din cauza cuplului mare. Fiabilitatea superioara a motorului 1,6 16v nu cred ca poate fi contestata, vezi cate topicuri sunt deschise pt probleme ale motorului diesel si cate pentru benzinare (mai putin, poate, 1,4 mpi - distributia). In plus, zgomotul, faptul ca te mai murdaresti pe maini dupa ce alimentezi la pompa( daca in fata ta a fost unul cu vreun jaf...), reviziile mai dese si mai scumpe, toate astea m-au facut sa renunt la diesel. Trebuie sa recunosc insa ca nu am avut nicio problema in 25000km cat apucasem sa fac cu el in 16 luni.
|
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
- AGXXMAV / AGXXVAB
.
|
|
andreiutzu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 530 Joined: 23 March 07 ![]() |
QUOTE(argon @ 20 Jul 2009, 17:10) inca mai exista oameni care sa dea atatai bani pe asa ceva? ![]() ce te doare pe tine de banii altora din portofel? sau esti doar invidios ca SN lui valoreaza mai mult decat ecspero al tau!? pentru initiatorul topicului...benzinar! This post has been edited by andreiutzu: 20 Jul 2009, 16:58 |
--------------------
Dacia Logan
Laureate
- DJ-04-ANN
2009
|
|
mariusdanielchelariu |
![]()
|
![]() Membru cu idei... Group: Members Posts: 259 Joined: 1 February 07 From: Iasi ![]() |
QUOTE(argon @ 20 Jul 2009, 17:10) inca mai exista oameni care sa dea atatai bani pe asa ceva? ![]() Am avut in primavara cu 120 mil , inainte sa o incalt cu 4 cauciucuri noi.Acum ma bazez pe faptul ca stiu ce masini se vand cu 80 de milioane in targ, pe km putini si starea ei tehnica impecabila. La capitolul asta mi-au iesit estimarile pana acum (am vandut anul trecut Dacia Papuc 2 locuri , din 1995, cu 63 de milioane. Om trai si om vedea. Cu stima, Daniel Chelariu QUOTE(BZN @ 20 Jul 2009, 17:45) Si eu am fost in dilema. Ca fost posesor de 1,5 dci iti zic ca nu merita daca nu faci macar 30-40000km/an. Am pus si eu intrebarea asta (diesel sau 1,6 16v) intr-un topic in urma cu ceva timp (daca il cauti il gasesti pe la Cafenea) si am primit raspunsurile pe care le asteptam. Am ales cu toata inima benzinarul, ce mi-a placut la diesel a fost faptul ca se conducea foarte usor din cauza cuplului mare. Fiabilitatea superioara a motorului 1,6 16v nu cred ca poate fi contestata, vezi cate topicuri sunt deschise pt probleme ale motorului diesel si cate pentru benzinare (mai putin, poate, 1,4 mpi - distributia). In plus, zgomotul, faptul ca te mai murdaresti pe maini dupa ce alimentezi la pompa( daca in fata ta a fost unul cu vreun jaf...), reviziile mai dese si mai scumpe, toate astea m-au facut sa renunt la diesel. Trebuie sa recunosc insa ca nu am avut nicio problema in 25000km cat apucasem sa fac cu el in 16 luni. Tot de asta as dori si eu.Adunat cu argumentul domnului Driverx de mai sus. ![]() Intr-un an merg aprox 15 mii km, dar probabil media se va mari, pentru ca de 2 luni utilizam 2 persoane aceeasi masina. Estimez ca va rula in jur de 20-23 de mii pe an. Cu stima, Daniel Chelariu |
--------------------
Dacia
SuperNova Clima , ex Papuc
- IS98ACB
1995-CL, 2002-Clima, Full :D Eram fericit,si voi erati,si dupa asta ne-am luat Dacii.....si n-am mai fost.
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.182 Joined: 11 February 04 ![]() |
De ce trebuie sa faceti un milion de topicuri pe aceeasi tema, nu pot sa inteleg
>30000 km pe an - diesel <30000km pe an - benzina <10000km pe an - SH benzinar Recomand 1,6 16V > 1,6 8V > 1,4 8V in ordinea asta. valorile sunt orientative. Vrei putere si cuplu, frige-o, nu merge la 1500 rpm. This post has been edited by dizzy: 20 Jul 2009, 17:05 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
- B zzz SXX
2005 Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
|
--------------------
Ford
focus
2001 He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.
I got 99 cookiez cause a bitch ate one. |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
QUOTE(andreiutzu @ 20 Jul 2009, 16:57) ce te doare pe tine de banii altora din portofel? sau esti doar invidios ca SN lui valoreaza mai mult decat ecspero al tau!? Asa e, nu mai pot de invidie ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
|
|
andreiutzu |
![]()
|
pai nea argoane in ue cat ar fi un ecspero d'asta ca al tau? nu cumva undeva pana in o mie de oiro? diferenta e ca a ta poate primi buletinul si SN abia pleaca la scoala!
![]() |
--------------------
Dacia Logan
Laureate
- DJ-04-ANN
2009
|
|
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
Benzina.
|
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.867 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
argon |
![]()
|
GPL!
|
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
|
|
Amedeus |
![]()
|
![]() Membru cu Logan Group: Members Posts: 1.907 Joined: 13 December 04 From: TM ![]() |
Benzina, minim 1.6 MPI
|
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.493 Joined: 14 January 06 ![]() |
|
--------------------
Kia
Rio
- ---
2021
|
|
vet |
![]()
|
![]() Membrul Group: Members Posts: 464 Joined: 9 December 07 ![]() |
Daca estimezi un maxim de 23.000km/an......benzinar.
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 / KissFM 1.5 dCi .
|
|
turturel |
![]()
|
![]() membrisor Group: Members Posts: 1.385 Joined: 2 May 08 From: Braila ![]() |
QUOTE(argon @ 20 Jul 2009, 17:10) inca mai exista oameni care sa dea atatai bani pe asa ceva? ![]() asta e o replica bulangista rau de tot ![]() ![]() ![]() pt initiator..alege benzina..dieselul 1.5 dci e pretentios de fel..daca era vb de 1.9dci..puteai alege mai linistit. are cuplu..are putere dar e cam vulnerabil..sau poate ca e dupa noroc. |
--------------------
Dacia
Supernova
2003 confort
|
|
mariuscond |
![]()
|
![]() Membru incomod Group: Members Posts: 1.373 Joined: 3 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Dizăl dom'le... Mai întrebi?
Toti "benzinarii" spun ca dieselul e "cu probleme"... au ei vecini si veri care au auzit de la prieteni ca dieselul e cu probleme. Daca o exploatezi cu bun simt, nu te doare capul (cred ca e valabil pentru orice masina/marca). De preturi la revizii... mare ieftineala mai e la benzina... Consumuri... nu vorbim aici ca ne faulteaza unii... (sub 700km cu un plin nu ai cum sa faci cu diesel oricum ai merge). Dar daca deja "te scobesti" in buzunare dupa bani de revizii si te gindesti la costuri cu carburantul - nu-ti lua masina. Alegi intre benzina si diesel dupa cum iti place: zgomot // cuplu // putere // consum |
--------------------
dacia
Logan
- B52
dizăl
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.893 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(mariuscond @ 20 Jul 2009, 22:23) Dizăl dom'le... Mai întrebi? Toate cunostintele mele cu dizal de dacia&reno nu au probleme. Dar nici unul dintre ei nu baga motorina la galeata si au grija de masini. Dar eu personal tot nu as lua.Toti "benzinarii" spun ca dieselul e "cu probleme"... au ei vecini si veri care au auzit de la prieteni ca dieselul e cu probleme. This post has been edited by IRONICK: 20 Jul 2009, 22:15 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11 (©SanGiorgio)
- B-11-LUX
1982
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
1,6 benzina, la 5000 e gasesti masina buna.
This post has been edited by bobo77: 20 Jul 2009, 21:29 |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
- CT _ _ _ _
2008 ph 2 Multa lume,putini oameni...
|
|
adrian_c |
![]()
|
![]() Membru actionand in sectorul privat Group: Members Posts: 453 Joined: 14 November 04 From: DB, Bucuresti, Paris, Belgia ![]() |
Exista deja un topic "benzinara vs. diesel".
Pentru Romania, daca nu faci multi km (peste 20k km / an) nu se merita un Diesel. Ia un 1.6 16v: este perfect ! |
--------------------
Dacia
Solenza Scala
- DB-05-xxx
xx.09.2004 Citroen C4 1.6HDI xx.04.2009 - 710-BxD
|
|
andreiutzu |
![]()
|
@mariuscond seful de atelier la partea mecanica de la dealerul de unde am luat masina este vecin cu mine . omul mi-a recomandat motor pe benzina pentru ca dieselul nu este reusit in comparatie cu motorul pe benzina. eu dupa mintea mea ma gandesc ca omu' asta o sti mai multe decat mine!
This post has been edited by andreiutzu: 20 Jul 2009, 22:19 |
--------------------
Dacia Logan
Laureate
- DJ-04-ANN
2009
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Ia sa intrebati mecanicii din service cata "bucurie" ii cuprinde cand vine un diesel cu probleme.
Problemele de diesel sunt in general mai greu de depistat si rezolvat si, in marea majoritate, mai scumpe. Plus revizii mai dese, plus revizii mai scumpe. Daca se recupereaza 2 euro/100 km (din consum, ca la pretul motorinei mai subtireanu), o diferenta de 1500 euro se recupereaza in 75.000 km. Chiar in cazuri exceptional de favorabile, o recuperare inainte de 50.000 km nu exista. Parerea mea. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
- E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.184 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
|
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
- B 07 BGY
2024 din subteranele Bucurestiului
|
|
AmunDei |
![]()
|
![]() Fără turbo viața e pustiu... Group: Members Posts: 1.985 Joined: 8 June 07 From: Cucuveieni Deal ![]() |
Sistematic, dupa loganul din semnatura:
prima revizie: 200 ron (manopera cadou dealer + consumabile aduse de mine) a doua revizie: 400 ron (consumabile aduse de mine + manopera service + taxa itp) Scump rau dizelul asta la logan, dar daca multi sunt comozi si se duc direct in service unde se pune ulei si filtre la un pret triplu si apoi se plang, asta e. Cat despre injectoare, sa fim seriosi. Daca pui zeama de la o benzinarie cunoscuta ce sa aiba? Cat despre fum si alte chestii, peste 2000 de ture si problema rezolvata. This post has been edited by AmunDei: 21 Jul 2009, 02:48 |
--------------------
Dacia
Logan
1.0 TCe GPL 2020 Daewoo Matiz 0.8 Turbo - 140 HP
|
|
argon |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(titiDSN @ 20 Jul 2009, 22:07) ..etc. ca e mai bun espero la alte capitole..e adevarat dar asta nu inseamna ca ori de cate ori ai ocazia trebuie sa arunci cu noroi in masinile astea. ![]() Ce-i aia espero? ![]() QUOTE(mariuscond @ 20 Jul 2009, 22:23) Toti "benzinarii" spun ca dieselul e "cu probleme"... au ei vecini si veri care au auzit de la prieteni ca dieselul e cu probleme. Daca o exploatezi cu bun simt, nu te doare capul (cred ca e valabil pentru orice Romanu se pricepe la politica si fotbal...si mai nou la "dizal"...ma intreb cati din care isi dau cu parrerea pot sustine ceea ce afirma? ![]() QUOTE(adrian_c @ 20 Jul 2009, 22:42) Asta-i cel mai tare argument QUOTE(andreiutzu @ 20 Jul 2009, 23:01) @mariuscond seful de atelier la partea mecanica de la dealerul de unde am luat masina este vecin cu mine . omul mi-a recomandat motor pe benzina pentru ca dieselul nu este reusit in comparatie cu motorul pe benzina. eu dupa mintea mea ma gandesc ca omu' asta o sti mai multe decat mine! ![]() QUOTE(klaus @ 20 Jul 2009, 23:13) "recuperarea" e in jur de 50000km |
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Acum noi te stim ca fan diesel declarat (ai dovedit-o de multe ori) dar uita-te si tu cate topicuri sunt deschise aici pt probleme la motor si fa un raport diesel/ benzina...
![]() |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
- AGXXMAV / AGXXVAB
.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th September 2025 - 16:15 |