Dacia Duster , - fosta Kanjara -
![]() ![]() ![]() |
Dacia Duster , - fosta Kanjara -
ssilviu |
![]()
|
||
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|||
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.222 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Vorbind din punct de vedere practic Jipul Dacia este ieftin, drept urmare performantele slabe in offroad pot fi trecute mai usor cu vederea, la fel ca multe alte lipsuri pe care le va avea masina. Per total Daciile "moderne" raman imbatabile la raportul pret/calitati ca masini noi.
Un sistem 4x4 fara diferentiale blocabile nu valoreaza 2 lei cand ramai cu o roata in aer ![]() ![]() Un dif autoblocant pe un sistem 2WD face mai mult decat un sistem 4WD fara ![]() Dat fiind ca sistemul 4x4 este preluat de la Nissan intr-o forma simplificata, in teorie cel putin ar trebui sa mearga onorabil, fara pretentii de Freelander, evident daca are si suspensii bine configurate pentru teren. Grass & gravel offroaderele nu intra in lista mea de preferinte. Un break 4WD, eventual cu garda la sol mai mare este mult mai practic si evident mai stilat ![]() Un Fiat Panda Climbing poate face de ras multe 4x4 cu pretentii. Stimate coleg killer de rezonante ale esapamentului si decibelilor din Logan, unii mai sufera si de lipsa aptitudinilor, constat in mod regulat ![]() LE: ![]() This post has been edited by dr_mKe: 2 Jan 2010, 01:09 |
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
the1 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 26 June 05 ![]() |
|
-------------------- |
|
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
trebuie sa aiba, teoretic, cel putin in varianta 4x4
|
--------------------
Ford
focus
2001 He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.
I got 99 cookiez cause a bitch ate one. |
|
bossake |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 521 Joined: 6 December 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(dr_mKe @ 2 Jan 2010, 00:45) Sa nu ne hazardam in afirmatii aiurea. Deocamdata nu stim nimic oficial despre preturile/dotarile dusterului. ca tot veni vorba de dotari, cum sta treaba pana la urma cu esp-ul? are sau nu are? as mai fi curios si de amplasarea comenzile pt geamurile electrice spate, tot intre scaune va fi? |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Prestige 1.6 16v
- B 21 xxx
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(dr_mKe @ 2 Jan 2010, 00:45) "Imbatabile" ca si prima masina sau "1310 replacements"! In rest, dupa ce o folosesti cativa ani incepi sa-ti dai seama ca lipsesc niste chestii, marunte ce-i drept, dar in fond atat de marunte ca te intrebi de ce s-au zgarcit si nu le-au pus totusi si pe Logan. Ex: Dupa ce mergi pe autostrada te intrebi ce mare branza era sa puna un amarat de tempomat, chiar si optional. Dupa ce esti prins in aglomeratie de cateva ori sau iti gasesti oglinda pe jos te gandesti de ce n-au mai pus un motoras la oglinzi ca sa le poti plia cand inchizi masina. Dupa ce vrei sa bagi ceva in portbagaj ii injuri ca s-au "calicit" la cativa euro si au ales solutia aia tembela cu bratele de sustinere. Cand si la cea mai amarata masina se poate descuia portbagajul din telecomanda iar la Dacia nu ai nici macar un maner (eu am prima generatie) te gandesti ce alte chestii ascunse n-au mai pus. etc, etc. Sunt chestiile marunte care se aduna si te fac, nefiind imbunatatite la generatiile urmatoare, sa nu te mai gandesti tot la Dacia ca inlocuitor pentru Dacia. This post has been edited by Garett: 2 Jan 2010, 11:03 |
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
La o astfel de mașină cheia succesului e prețul. Altceva nu prea contează. Iar după ce prețuri se vehiculează pentru Duster, cel puțin în România, mă tem că o să se bucure de același succes precum Stepway...
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
Cam asta cred si eu!
![]() Dacia nu o sa mai repete succesul Logan, si conjunctura e alta si pretentiile clientilor sunt mai mari. |
--------------------
No
Reno
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
vom vedea. De fapt depinde ce intelegeti voi prin succes. Pana la urma conteaza vanzarile, indiferent ca sunt facute in germania sau romania. Mai ales ca s-a vazut ca anul asta dacia a rupt norma la vanzari in vest
|
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Păi da, dar asta pentru că în vest ecartul de preț față de "concurență" e mult mai mare. Nu contest avantajele Dacia pe alte piețe, dar la noi nu mai e demult timp o mașină chiar ieftină, comparat cu alte oferte. Apropo, Dacia a oferit ceva reduceri "de criză"?
Dacă la noi se vor vinde doar Duster 4x2, că vrea românul să se simtă mai sus pe șosea, nu prea aș zice că e vorba de succes. |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.222 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Masinile gen Stepway nu vor avea sanse de succes in romania multa vreme. Un SUV este ravnit de multi si este posibil sa aiba mai mult succes acasa.
|
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
Garett |
![]()
|
Vanzarile conteaza pentru Dacia nu pentru mine!
Imi e perfect indiferent ca are succes un Germania, poate cel mult sa-mi zgandare orgoliul national, daca la pretul pe care il are in Romania gasesc alternative mai bine echipate. |
--------------------
No
Reno
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.703 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Dacia a inceput sa aiba concurenti in privinta preturilor. La banii pe care-i dai pe Logan si Sandero ai alte optiuni, mai ales la second hand, dar gasesti si masini noi la aceleasi dotari.
Si stati sa apara Duster si preturile lui, ca dup-aia putem vorbi de alternative. |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
Michael |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 134 Joined: 25 August 04 From: Bucharest ![]() |
Cred ca ne grabim putin. Nu stim preturile si nici ce dotari se ofera la preturile respective. Abia dupa aceea putem sa comparam cu concurenta directa, daca ne raportam la modele noi.
Daca ne raportam la auto SH, pretul de achizitie nu e totul. Incercati sa cuantificati costurile reviziilor, consumului real de carburant, asigurarilor (CASCO si RCA), consumabilelor (pneuri, placute, discuri, bucse etc.) s.a.m.d. pentru a vedea ce inseamna costurile totale de utilizare. Cine a avut un Land Rover (intrat anul trecut in proprietatea indienilor de la Tata Motors), va asigur ca nu s-a purtat tocmai cu manusi cu el, fiind cel mai bun SUV din punctul de vedere al capabilitatilor off-road. Deci la un SH exista riscul - mai mare decat la un model nou, acoperit si de garantie - de a baga ceva bani si in piese de schimb, deloc ieftine. |
--------------------
Volkswagen
Jetta
2008/Comfortline 1.4 TSI 122 CP DSG7
|
|
Garett |
![]()
|
Dotarile in mod cert nu vor fi cele de natura sa-l faca sa se apropie primejdios de mult de Koleos, adica unele decente pentru 2010.
Cat despre "loteria" SH de acord insa si Dacia mai are pana sa scape de hiba asta. Stiu vreo 3 persoane cu Logan cumparat cam o data cu mine care au avut diverse probleme in conditiile unei utilizari comparabile. |
--------------------
No
Reno
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Prețuri prea mari, aspect nasol, soluții tehnice învechite, sh mai bun. Ce deja vu.
![]() Io parcă citisem când au apărut primele poze că în decembrie vom avea și prețurile. Nu prea le văd. Sau nu mai țin eu bine minte? This post has been edited by ssilviu: 2 Jan 2010, 13:25 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
Michael |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 134 Joined: 25 August 04 From: Bucharest ![]() |
Pretul inca nu il cunoastem. E cert ca la inceput va fi mai mare, ca la orice model nou.
Designul e o chestie de gust. Interiorul este... low-cost, asta e. Solutiile alese nu le-as considera pe toate invechite. De exemplu, motorizarea 1.5 dCi 105 CP e in ton cu vremurile, iar convertorul de cuplu pentru tractiunea integrala, de la Nissan, isi face treaba mai bine decat la alte SUV-uri cu pretentii. Pe de alta parte, o solutie invechita are avantajul fiabilitatii. Pana la urma, pozitionarea in raport cu concurenta este cheia succesului in vanzari. Aceasta pozitionare nu se face insa raportat doar la piata auto romaneasca, care practic s-a prabusit anul trecut. Parerea mea este ca, in circumstantele actuale ale economiei mondiale, Dacia isi va continua succesul ca brand global, atat timp cat ceilalti producatori auto nu vor veni cu solutii de cost similare. Si, pentru ca veni vorba de Suzuki, de ce credeti ca Volkswagen a achizionat, la sfarsitul anului trecut, 20% din acest brand ![]() |
--------------------
Volkswagen
Jetta
2008/Comfortline 1.4 TSI 122 CP DSG7
|
|
asgard1955 |
![]()
|
membru Group: Members Posts: 1.665 Joined: 8 July 09 From: BH ![]() |
QUOTE(the1 @ 2 Jan 2010, 01:51) Din cate stiu eu e pe platforma logan si are suspensie independenta in varianta 4x4. Cauta pe google Dacia Suv si se gasesc poze cu un logan alb cu sasiu 4x4 de Duster, una e cu suspensia independenta spate. Le gasesti si pe forum aici daca cauti de la inceput. |
--------------------
Dacia
Duster Laureate 1.6 16V 4x4 Noir Nacre
2011 "Uite, copilul meu, exista doua puteri in lume: Dumnezeu si Diavolul. Depinde cu cine se inrudeste cineva. Eu sunt cu Dumnezeu, cu Hristos."Pr. Paisie
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.609 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(Garett @ 2 Jan 2010, 11:00) Ex: tempomat Cu tempomatul sunt de acord. Cu restul ... nu vreau sa imi iau ban. de ce n-au mai pus un motoras la oglinzi ca sa le poti plia cand inchizi masina. s-au "calicit" la cativa euro si au ales solutia aia tembela cu bratele de sustinere. Cand si la cea mai amarata masina se poate descuia portbagajul din telecomanda QUOTE(Garett @ 2 Jan 2010, 11:48) Vanzarile conteaza pentru Dacia nu pentru mine! Dacia s-a vandut bine cat timp a fost ieftina. Este o limita de pret pe care Dacia a depasit-o de ceva timp. Cate ph2-uri s-au vandut in versiunea mai scumpa? La fel ca la ph1? Ca eu vad enorm de multe ph2 fara proiectoare. La export de ce s-a vandut? Ca a fost programul rabla, altfel daca la pretul cerut de ei nu se intampla nimic.QUOTE(C a t a l i n @ 2 Jan 2010, 12:48) Dacă asta nu stă în picioare, apoi că nu sunt service-uri. Dacă sunt și alea, că sunt scumpe piesele Din service nu merita sa cumperi nici o piesa. Preturile pieselor sunt enorme, manopera este scumpa, mana de lucru dezastruoasa. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
TAW |
![]()
|
![]() membru asociatiarenault Group: Members Posts: 796 Joined: 1 August 07 From: Bacau ![]() |
QUOTE(IRONICK @ 2 Jan 2010, 14:10) Masina aia este o petarda, o teapa. Nici macar berlina (aia veche, clasica) nu a avut problemele pe care le are accentu. Total de acord... ![]() ![]() Ironik, ai sa fii surprins, dar PH2, s-a vandut mai bine in versiunea Laureate (cu si fara ABS standard) decat PH2. Cel mai slab s-a vandut Preference care era grosul volumului in 2004-2005-2006... Si ca tot m-ati innebunit cu tempomatul asta ![]() ![]() This post has been edited by TAW: 2 Jan 2010, 14:42 |
--------------------
Renault
Scenic 1.6 16v Dynamique D11
2008 Renault Clio III 1.4 16v CFD 2006
Arguing on the Internet is like competing in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded. |
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Redeschidem cand apare cineva cu informatii ON TOPIC!
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
asgard1955 |
![]()
|
membru Group: Members Posts: 1.665 Joined: 8 July 09 From: BH ![]() |
Vesti bune: http://www.zf.ro/companii/primele-modele-d...ioveni-5275231/
http://www.zf.ro/zf-24/topul-celor-mai-ief...uv-uri-5191584/ This post has been edited by asgard1955: 7 Jan 2010, 09:46 |
--------------------
Dacia
Duster Laureate 1.6 16V 4x4 Noir Nacre
2011 "Uite, copilul meu, exista doua puteri in lume: Dumnezeu si Diavolul. Depinde cu cine se inrudeste cineva. Eu sunt cu Dumnezeu, cu Hristos."Pr. Paisie
|
|
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
reclama Dacia Duster:
|
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
Flamingo |
![]()
|
![]() Membru "SPARKY Team" Group: Banned Posts: 1.064 Joined: 20 February 06 From: Bucuresti ![]() |
Fratiza, uite aici linkul bun ca ala pus de tine, cred ca are draci pe el...
![]() . . . . . Si da, sariti cu preturile oameni buni... Care stiti cum sta treaba ? Pana la urma il "face" pe Hyundaica Tucsonica sau nu ? ![]() This post has been edited by Flamingo: 19 Jan 2010, 18:03 |
--------------------
HYUNDAI
i10, full options
2008 A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
modelul de 85 de cai diesel ????
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
Micutzu_BH |
![]()
|
![]() Driving around Group: Members Posts: 283 Joined: 11 September 06 From: D'aci ia ![]() |
fansuv, sa ai gura (plombata) de aur!
![]() ![]() Vedeti ca exista un alt topic dedicat aici! |
--------------------
Dacia
Logan
Ambition - 2005 Este mai bine sa dezbati o intrebare fara sa o rezolvi, decat sa o rezolvi fara a o dezbate!
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
numai ca acolo nu poti intra direct de pe reno...
unde e colegul care se lauda cu preturi? |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
Dodone |
![]()
|
![]() membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa) Group: Members Posts: 2.134 Joined: 21 May 05 From: Timisoara ![]() |
|
--------------------
Renault
Renault Laguna 1 GrandTour
1998/Concorde Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire |
|
DrK |
![]()
|
![]() Lapins Creed Assassin Group: Members Posts: 2.132 Joined: 5 January 07 From: From: From: ![]() |
Mai mult de 15 mii nu va trece.
|
--------------------
Sedan
Negru
2015 Bunul simt nu creste in pom.
Veni Vidi Discepto Exsecror Cesso |
|
eduardsebe |
![]()
|
![]() Membru Expressionist Group: Members Posts: 2.150 Joined: 19 September 08 From: Bucuresti ![]() |
motorul de 1.5 va fi de 105 sau 110 cp?
am vazut poza cu Duster-ul alb diesel pe care scria dCi 110 This post has been edited by eduardsebe: 20 Jan 2010, 14:26 |
--------------------
BMW
330e
2021
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th June 2025 - 23:16 |