DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

75 Pages « < 48 49 50 51 52 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Dacia Duster , - fosta Kanjara -

asgard1955
post 17 Feb 2010, 23:18
Post #1471

membru

Group: Members
From: BH

QUOTE(R19/16v @ 17 Feb 2010, 23:11)
Mda, vrea Q7 la bani de Dacie...
*

Peste 10-15 ani o sa fie chiar mai ieftin decat dacia un q7. laugh.gif

--------------------
Dacia Duster Laureate 1.6 16V 4x4 Noir Nacre 2011
"Uite, copilul meu, exista doua puteri in lume: Dumnezeu si Diavolul. Depinde cu cine se inrudeste cineva. Eu sunt cu Dumnezeu, cu Hristos."Pr. Paisie
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
R19/16v
post 17 Feb 2010, 23:19
Post #1472

Oldschool Member

Group: Moderatori
From: Ploiesti

Dar si peste 15 ani tot va fi mai scumpa intretinerea.

Va rog sa reveniti la subiect.

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
IRONICK
post 17 Feb 2010, 23:29
Post #1473

-

From: Romania

QUOTE(IRONICK @ 17 Feb 2010, 10:36)
Este prima data cand se foloseste o imbinare curbata intre aripa si spoiler.
Tot eu. La o privire atenta se observa ca au scazut distantele intre imbinarile de tabla destul de mult. Nu vreau sa fac comparatii, o sa imi sariti in cap ca de ce dau exemple de masini mult mai rasarite.

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
aphophis
post 17 Feb 2010, 23:30
Post #1474

Membru autentic

adica e mai bine asamblata ? tongue.gif

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
asgard1955
post 17 Feb 2010, 23:45
Post #1475

membru

QUOTE(IRONICK @ 17 Feb 2010, 23:29)
Tot eu. La o privire atenta se observa ca au scazut distantele intre imbinarile de tabla destul de mult. Nu vreau sa fac comparatii, o sa imi sariti in cap ca de ce dau exemple de masini mult mai rasarite.
*

Asta nu prea e bine daca sasiul nu rezista la torsiune ca nu o sa se mai inchida usile. Macar inainte cand era distanta mai mare intre imbinari ramanea loc destul. laugh.gif

This post has been edited by asgard1955: 17 Feb 2010, 23:46

--------------------
"Uite, copilul meu, exista doua puteri in lume: Dumnezeu si Diavolul. Depinde cu cine se inrudeste cineva. Eu sunt cu Dumnezeu, cu Hristos."Pr. Paisie
+
gonzolica
post 18 Feb 2010, 02:21
Post #1476

Membru incepator

QUOTE(asgard1955 @ 17 Feb 2010, 22:42)
Frumoasa prelucrare. Unele lucruri cum e carligul de remorcare, protectiile laterale la usi si aripi sunt chiar necesare si probabil se vor regasi in lista de accesorii dacia. Oglinzi cu semnalizare iarasi se pot pune. Faptul ca ai coborat garda ne e recomandat pentru destinatia masinii. Ce motor ti-ai imaginat sub capota de a trebuit sa o inalti ? laugh.gif
*

nu am coborat garda, am marit rotile, iar de motor.......un 3000 d blush.gif

--------------------
- - -
+
Dodone
post 18 Feb 2010, 09:03
Post #1477

membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa)

From: Timisoara

QUOTE(R19/16v @ 17 Feb 2010, 23:11)
Mda, vrea Q7 la bani de Dacie...
*

Nu sunt de acord cu tine. Gonzolica a vrut sa ii imprime un caracter offroad mai pronuntat. Iar proiectoarele de pe plafon, dupa ce ca arata f. bine, mai sunt si foarte practice. Parca erau si pe conceptul Steppe Edelweiss. Sunt si pe XTrail.
In plus, nu arata deloc ca o masina de fitze, asa cum e Q7. Si nici nu am vazut vreun Q7 cu protectii de plastic pe bosajele de la aripi huh.gif Asa ca, nu prea inteleg comparatia...
gonzolica, worship.gif ! Si eu l-as vrea identic.

This post has been edited by Dodone: 18 Feb 2010, 09:06

--------------------
Renault Renault Laguna 1 GrandTour 1998/Concorde
Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire
+
R19/16v
post 18 Feb 2010, 09:06
Post #1478

Oldschool Member

Group: Moderatori
From: Ploiesti

Ba e fix Q7 dpdv al capabilitatilor offroad -> spatiu intre roata si aripa 0

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
IRONICK
post 18 Feb 2010, 09:23
Post #1479

-

From: Romania

chiciu este la putere, cu atat mai multe accesorii, plastice, proiectoare, luminite, culori, crom, ...

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
Dodone
post 18 Feb 2010, 09:35
Post #1480

Daca ala e kitsch la o masina cu veleitati offroad, eu sunt profiterol. Sau poate intelegem diferit notiunea de kitsch...
Dar, citeste al doilea citat din semnatura mea smile.gif .

--------------------
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire
+
aleksanders
post 18 Feb 2010, 09:39
Post #1481

.

From: ...

ce a desenat gonzolica nu e altceva decat o imbacsire a dusterului -

--------------------
. . . - .
....
+
Squirrel
post 18 Feb 2010, 10:52
Post #1482

Captain of Black Pearl™…

From: partea mea: Drum bun!

QUOTE(IRONICK @ 18 Feb 2010, 00:29)
*

Poate și pentru faptul că sunt modele de pre-serie…Dacă sunt modele de producție și așa vor ajunge și la dealer-ii din România, ar fi un semn clar de creștere al calității de îmbinare al reperelor de caroserie și poate și în celelalte domenii, confirmând ideea că Dacia va „urca” de la stadiul de mașină ieftină.
Însă totul are un revers. Prețul. Dacă prețul urcă prea mult, vor pierde o bună parte a clientelei.

--------------------
Dacia Duster 2010 1,6 16v 4Ś4 Laureaté Noir Nacré - RO 44 AWD
Fire, walk with me...in 4 strokes, water cooled.
+
Dodone
post 18 Feb 2010, 10:56
Post #1483

QUOTE(gonzolica @ 17 Feb 2010, 20:31)
eu asa o vreau, raman tot la a mea ideie tongue.gif
*

Poti sa pui si un troliu pe bullbar, sa vad cum ar arata ? Ce bun ar fi unul pe unde as vrea sa merg eu (m-tii Apuseni si m-tii Banatului).

--------------------
+
minny
post 18 Feb 2010, 20:51
Post #1484

Membru porcos

Nu e kitsch ce a desenat gonzolica dar e de genu pimp my ride. Unele chestii ar imbunatati Dusterul (grila de exemplu), unele ar fi utile ca accesorii (protectile de plastic) restul nu prea ... dar asa e viziunea artistului. Macar eu apreciez ce a facut ca eu nu as stii sa fac ce a facut el ...

--------------------
------ ------ ------
+
Dodone
post 19 Feb 2010, 21:59
Post #1485

Dintr-o sursa avizata am aflat ca preturile ar putea fi intre 12.000 de euro (varianta 4x2, echipare ca-n tramvai) si 15.000 (4x4 full option).

--------------------
+
Garett
post 19 Feb 2010, 22:25
Post #1486

Membru autentic

From: Galati

QUOTE(gonzolica @ 17 Feb 2010, 20:31)
eu asa o vreau, raman tot la a mea ideie tongue.gif
*

aplauze.gif Ai talent!
Pacat ca cei de la Dacia nu accepta sugestii, chiar daca ce ai pus acolo nu cred ca ar ridica pretul masinii cu mai mult de 1000 de Euro.

--------------------
No Reno Forever
"Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
+
asgard1955
post 19 Feb 2010, 23:06
Post #1487

membru

QUOTE(Dodone @ 19 Feb 2010, 21:59)
Dintr-o sursa avizata am aflat ca preturile ar putea fi intre 12.000 de euro (varianta 4x2, echipare ca-n tramvai) si 15.000 (4x4 full option).
*

1.6 16 V la pretul ala? Chelul de la duster are in plus fata de chelul de la logan servo.

This post has been edited by asgard1955: 19 Feb 2010, 23:15

--------------------
+
aphophis
post 20 Feb 2010, 10:44
Post #1488

Membru autentic

luat de pe softpedia, de la un tip care a pus cap la cap toate informatiile ce se plimba pe net despre duster. Sa vedem daca va fi chiar asa

Hai sa facem o mica recapitulare, pentru cei ce n-au chef sa citeasca zeci de pagini de prostii.

Garda la sol va fi suficienta pentru oricare din aplicatiile carora le este destinat Gusterul, consolele fata/spate foarte scurte fiind un avantaj la trecerea peste diferite obstacole. Si da, cativa cm inseamna mare lucru atunci cand nu-i ai insa nu pe sosea ci in off-road mai mult sau mai putin greu.

Ca design interior Gushterul va fi ~90% identic cu un Logan facelift/Sandero. Vor fi diferente la cadranele de bord si cochilie ce sunt usor restilizate (turometrul va fi insa la fel ca si pana acum identic pt. benzina/motorina),  consola centrala ce va avea indicatoare luminoase airbag/centura pasager, butoanele vor fi identice ca amplasare dar usor restilizate, va fi dotata cu o unitate audio de tip radio-CD cu MP3 si intrare auxiliara, va beneficia de un satelit de comanda pentru unitatea audio si binenteles de acel deosebit plastic maro-lucios.

Materialele vor fi in mare aceleasi, cu un plus de carpe pe fetele de usi. Va avea manere la toate usile (nu stiu daca si in varianta de baza), va exista un volan imbracat in piele iar spatiul interior in fata va fi absolut identic cu Logan/Sandero. In spate nu-mi dau seama exact insa spatiul pare a fi undeva la nivel de Logan MCV iar confortul celor din spate ceva mai bun. In variantele mai scumpe geamurile spate vor avea o tenta ceva mai inchisa.

Portbagajul va fi mai mic si nu atat de versatil ca la Logan MCV 5 locuri iar copertina destinata acoperirii acestui spatiu e de toata jena, un fel de carpa care atarna atunci cand e stransa, jenand chiar atunci cand se depoziteaza bagajele, fiind o mare diferenta de functionalitate intre aceasta si copertina retractabila de la MCV.

Sistemul 4WD va fi de provenienta Nissan, o varianta putin simplificata a transmisiei de pe vechiul X-Trail cu diferential central cu ambreiaj controlat electronic ce va permite atat o cuplare partiala a puntii spate cat si o blocare completa a acestuia. In varianta 4WD Gushterul va beneficia si de un sistem tip ESP pentru o tinuta de drum mai sigura cat si pentru suplinirea intr-o oarecare masura a diferentialelor fata/spate ce nu sunt inchise. La interior vom avea in plus butonul rotativ pentru modul de tractiune precum si un buton pentru decuplarea sistemului ESP.

La exterior in varianta de baza barele de protectie vor fi nevopsite iar jantele vor fi de tabla. Singura diferenta intre 2WD si 4WD la exterior va fi prezenta pe hayon a autocolantului cu 4WD sub coltul dreapta-jos al lunetei.

Suspensia spate va fi diferita, in varianta 2WD va fi semi-independenta cu punte H, la fel ca pe toate celelalte modele Dacia, in timp ce pe 4WD va fi independenta de tip multibrat. Franele pe spate vor fi cu tambur in ambele variante iar discurile ventilate de pe fata vor avea un diametru sensibil mai mare decat la Logan/Sandero.

Motorizarile vor fi momentan 1,6 16v, dCi85 si dCi110, ultima varianta fiind cuplata la o cutie manuala cu 6 rapoarte. La aceasta din urma varianta, cea cu cutie in 6 trepte, am observat ca schimbatorul de viteze are o pozitie destul de ciudata atunci cand nu este selectata nici o treapta, fiind cumva inclinat spre stanga spate. Cand este cuplata treapta 1 acesta are o pozite foarte fireasca pt. pozitia neutra, nu imi dau seama acum daca acest fapt va genera sau nu disconfort.

Nici acest model nu va avea deschidere din interior a trapei pentru carburant, busonul deschizandu-se tot cu cheia si nici cotiera pentru locurile din fata, in schimb toate variantele vor avea amortizor la capota.

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
smailmiami
post 20 Feb 2010, 13:13
Post #1489

Membru autentic

La sistemul 4WD greseste mult de tot. Ar fi fost prea frumos sa fie asa cum zice el.

--------------------
Daewoo Leganza 2004 - DJ-10-DKL
+
membru_DC
post 20 Feb 2010, 14:34
Post #1490

-

si la motorizarea diesel este ceva neclar... eu stiam de 85CP si 110CP la 4x2 & 90CP si 110CP la 4x4

motorul de 85CP de pe 4x2, nu este acelasi cu cel de 90CP de pe 4x4

This post has been edited by membru_DC: 21 Feb 2010, 08:50

--------------------
- - - - -
+
asgard1955
post 20 Feb 2010, 16:14
Post #1491

membru

QUOTE(smailmiami @ 20 Feb 2010, 13:13)
La sistemul 4WD greseste mult de tot. Ar fi fost prea frumos sa fie asa cum zice el.
*

Si eu mi-as dori sa fie cum zice el, chiar m-am contrazis de cateva ori pe softpedia cu el pe tema asta. Cert este ca diferential fata are, spate are, si mai are si cuplajul electromagnetic care este sau nu este diferential central, asta vom afla. In mod normal un sistem se numeste diferential central daca permite rotirea puntilor fata si spate la viteze diferite si sa mentina cuplajul continuu intre acestea.

This post has been edited by asgard1955: 20 Feb 2010, 16:17

--------------------
+
smailmiami
post 20 Feb 2010, 16:30
Post #1492

Membru autentic

Prietenul meu mi-a spus ca n-ar avea diferential central, doar cuplajul.

--------------------
+
asgard1955
post 20 Feb 2010, 16:47
Post #1493

membru

QUOTE(smailmiami @ 20 Feb 2010, 16:30)
Prietenul meu mi-a spus ca n-ar avea diferential central, doar cuplajul.
*

Asa cred si eu, si atunci diferentialul spate este cu patinare limitata si poate fi si blocabil ceea ce explica de ce rotile spate in filmuletul de mai jos se rotesc cu aceeasi viteza. Pe softpedia era discutia cum ca diferentialul central este blocabil si ca rotirea cu aceeasi viteza a rotilor in film este un simplu efect, diferentialul spate fiind deschis.
Daca diferentialul spate e blocabil se va descurca bine in offroad la viteze mici.

--------------------
+
smailmiami
post 20 Feb 2010, 19:57
Post #1494

Membru autentic

Cum am spus si in sectiunea dedicata Duster-ului, prietenul mi-a spus ca nu va avea diferential central, iar cel de pe spate va fi cu patinare limitata. Nu mi-a zis de blocabil si nu cred ca a omis. Si baiatu' stie ce spune, ca a lucrat la proiectarea lui. Initial, adica acu vreo 6 luni intentia era sa il scoata foarte ieftin, dar acum, de cand cu problemele financiare de la Renault, au sarit cu pretul ...

--------------------
+
Tossi
post 20 Feb 2010, 22:34
Post #1495

Membru autentic

From: Bucuresti

Ar fi indicat ca diferentualul spate DAR SI cel din fata sa fie autoblocante....dar tare mi-e ca doar cel spate este autoblocant. Asa cum am dezbatut cu asgard pe daciaclub la sectiunea Duster, acesta este exclus sa aibe diferential central si/sau reductor. Macar sa fie dotat cu autoblocante, atat pe fata cat si pe spate.

This post has been edited by Tossi: 20 Feb 2010, 22:36

--------------------
Renault Megane 1.5 dci 2004 - B6SSSS
+
smailmiami
post 20 Feb 2010, 22:44
Post #1496

Membru autentic

Cica n-are d-astea. Doar pe spate ar fi unul cu patinare limitata, si asta cica nu e uunl prea performant.

--------------------
+
Tossi
post 21 Feb 2010, 00:48
Post #1497

Membru autentic

sad.gif Chiar cred ca ar fi facut ceva senzatie prin noroaie daca avea asa ceva, mai ales ca este o masina usoara. Poate la urmatoarea blush.gif

--------------------
Renault Megane 1.5 dci 2004 - B6SSSS
+
Fan3
post 21 Feb 2010, 01:04
Post #1498

Membru autentic

@smailmiami - e cu alunecare limitata...
acum ontopic: cum poti crede c-o masina ca dacia duster poate avea performante offroad ? chiar nu se poate intelege mecanismul ? chiar nu puteti realiza ca cea mai ieftina masina dintr-o anumita clasa, vine impreuna cu cele mai proaste materiale, cu cele mai vechi si mai simple solutii tehnice lipsite de orice urma de HI-tech, etc...
Dacia este si va ramane cea mai IEFTINA marca de pe piata locala/europeana si voi vreti performanta ? dacia n-a inventat nimic nou in piata auto...doar ansambleaza masini depasite tehnic la preturi reduse cu mana de lucru foarte ieftina...
Loganurile ruginesc...asta e problema de anii '90...ei inca n-au elucidat-o...

--------------------
* * * - *
+
aphophis
post 21 Feb 2010, 01:51
Post #1499

Membru autentic

radmasa.gif o spui de parca ar fi o noutate. Atata doar ca va face mai ieftin dpdv offroad, ceea ce fac masini ca vw tiguan, hyundai tucson, ford kuga, toyota rav4 si tot asa. Adica cam cum era si loganul in clasa lui cand a aparut. Sau sandero-ul.

Si da, are si loganul problemele lui, insa in general e mai fiabil ca si competitorii sai. Si oricum, nu are probleme cum are toyota de exemplu cu acceleratii nebune sau cum are accentul cu servo-uri cazute care te duc fix in pom sau cu amortizoare facute din carton, ce trebuiesc schimbate tot la 2-3 luni..

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
lar
post 21 Feb 2010, 10:49
Post #1500

Agent Smith

Pentru cei care vor autoblocante pe fata si spate ar trebui sa stie ca astea ar creste pretul destul de mult si ar indeparta masina de la destinatia gandita de producator. Poate vor aparea si pentru duster autoblocante aftermarket pe la arb dar o sa cam coste. Eu cred ca ar fi cazul sa intelegem ca dusterul nu se vrea un off-roader veritabil ci doar un crossover accesibil, foarte util de altfel pe drumurile autohtone.

--------------------
Seat Leon 1P 2009 Sport Pack - B xx xxx
Curiozitatea omoara pisica !
+
75 Pages « < 48 49 50 51 52 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th June 2025 - 09:09
Forum Renault