Dacia Duster , - fosta Kanjara -
![]() ![]() ![]() |
Dacia Duster , - fosta Kanjara -
minny |
![]()
|
||
![]() Membru porcos Group: Members Posts: 1.217 Joined: 18 April 06 ![]() |
|
||
--------------------
------
------
------
|
|||
TAW |
![]()
|
![]() membru asociatiarenault Group: Members Posts: 796 Joined: 1 August 07 From: Bacau ![]() |
...Ca era multa lume curiosa va impartasesc niste impresii personale referitoare la cum merge Dusteru' in afara soselelor.
Pe off-road masina se comporta onorabil, tinand cont de solutia simpla adoptata la transmisie. Controlabila pe curbe cu aderenta redusa (noroi si/sau zapada)chiar si fara ajutorul ESP. Urca bine pante accentuate (cca 60-65 %) pe teren alunecos; coboara fara probleme pe LOCK chiar daca in anumite momente are o usoara tendinta de a rupe aderenta pe spate. Urcarea pantei o face si cu demaraj pe plecare (tr.1 sau tr.1-2), dar si de pe loc in panta...la al doile caz, se simte clar aportul transmisiei 4x4 (facuta pe LOCK si in tr.1) Masina iese usor din sleauri de noroi/zapada (echipata cu Continental de sosea), folosind sistemul pe AUTO; se controleaza usor din acceleratie si volan; in unele cazuri la o asemenea manevra intervine controlul de tractiune, care insa nu stiu in ce masura ajuta...personal mi s-a parut mai degraba ca masina se descurca mai bine fara. Nu am facut proba de "twist" veritabila asa cum se vede in imaginile cu Forestierul, dar cred ca Dacia s-ar apropia destul de mult de prestatiile acestuia, chiar si fara sistemul avansat de transmisie. Singurul regret este ca masina nu e echipata cu un diferential blocabil (manual sau automat) macar pe una dintre punti (fata sau spate), solutie care ar face mult in off-road si nu cred ca ar fi nici extrem de scumpa; ar putea fi oferita macar optional, si ar oferi un plus important in materie de off-road... Ca o concluzie, eu am gasit Dusteru' ca fiind o masina cu prestatii corecte in teren accidentat, apropiata de nivelul unei RAV4 mk2 si mk3 (conduse de mine in versiunile 2.0 benzina 4x4 MT/AT) sau Freelander 1 (2.0 Td4). Qashqai 4x4 2.0 dci am condus, dar on-road, pe drum "de praf", fara off road mediu. X-Trailul este mult peste Duster (si masinile de mai sus) in conditii asemanatoare, dar si diferenta de bani este alta...Nu compar (pentru ca nici nu se poate ![]() ![]() Astept sa ne ajunga masina noastra de drive (4x4) ca sa o supun la niste cazne pe unde stiu eu... ![]() Traseul pe care am mers (drum forestier+de tara) era mediu spre mediu-dificil (pe alocuri), cu portiuni acoperite cu zapada si noroi moale...Urcari, coborari si denivelari usoare abordate cu viteza, sau denivelari mai mari negociate mai usurel. Rampa accentuata cu coama dreapta, fara coborare succesiva. Lungime: circa 25 km... |
--------------------
Renault
Scenic 1.6 16v Dynamique D11
2008 Renault Clio III 1.4 16v CFD 2006
Arguing on the Internet is like competing in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded. |
|
Squirrel |
![]()
|
![]() Captain of Black Pearl™… Group: Members Posts: 4.466 Joined: 13 March 08 From: partea mea: Drum bun! ![]() |
Mi s-o luat un bolovan de pe inimă. Dacă se descurcă la același nivel cu Toyota RAV4, Nissan Qashqai este de bine, deși încă mai speram la ceva mai apropiat de Nissan X-Trail Classic măcar.
Per ansamblu este de bine. Rămâne de făcut contactul direct cu agregatul și apoi decizia finală. Multe mulțumiri TAW pentru recenzia în off-road. Aștept în continuare informații referitoare la comportamentul rutier de la cei care au avut sau vor avea contact direct cu subiectul. This post has been edited by Squirrel: 24 Mar 2010, 14:36 |
--------------------
Dacia
Duster
2010 1,6 16v 4Ś4 Laureaté Noir Nacré
- RO 44 AWD Fire, walk with me...in 4 strokes, water cooled.
|
|
kork |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 149 Joined: 20 August 06 ![]() |
Multummim, Taw.
Ceva imagini ? ![]() |
--------------------
Dacia
Supernova
2002 - Confort
- b12ujv
|
|
Dodone |
![]()
|
![]() membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa) Group: Members Posts: 2.134 Joined: 21 May 05 From: Timisoara ![]() |
Daca masina ar fi fost echipata cu anvelope offroad, s-ar fi descurcat muult mai bine. Si eu am scos din noroi masini mult mai titrate, cu un Aro benzinar, cu anvelope de offroad (JR-uri ).
|
--------------------
Renault
Renault Laguna 1 GrandTour
1998/Concorde Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire |
|
tag21 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 171 Joined: 4 February 10 ![]() |
Incep sa apara primele impresii reale despre Duster .... multumiri lui TAW !
![]() |
--------------------
Toyota
Corolla
D4D Excellence Dacia Duster (again) Duster 1.6 16v 4x4 ... made in "Sparta" :))
|
|
nicku01 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 152 Joined: 18 March 10 From: Timisoara ![]() |
Am facut o comparatie (din plictiseala ca tot s-a mentionat mai sus) intre duster, kuga C-crosser ,tiguan sx4 etc. am observat ca dusterul are cea mai mare garda la sol, cel mai mare unghi de atac si cea mai redusa greutate (in cazul noroaelor conteaza enorm). nu mai vorbim de tr. 1 care simuleaza in oarecare masura reductorul.
Nu zic ca dusterul este un offroader.... dar cred ca de la bun inceput a fost gandit pentru a parcurge drumuri dificile mai des ca si masinile mentionate mai sus. ramane de vazut fiabilitatea. PS cauciucurile de offroad conteaza enorm de mult. |
--------------------
opel astra G OPC -
Dacia Papuc
2004
|
|
TAW |
![]()
|
![]() membru asociatiarenault Group: Members Posts: 796 Joined: 1 August 07 From: Bacau ![]() |
QUOTE(kork @ 24 Mar 2010, 14:38) Din pacate astept si eu pozele de la cei care au facut (eu am ramas fara card care s-a hotarat sa moara exact la drive ![]() QUOTE(Dodone @ 24 Mar 2010, 14:40) Daca masina ar fi fost echipata cu anvelope offroad, s-ar fi descurcat muult mai bine. Si eu am scos din noroi masini mult mai titrate, cu un Aro benzinar, cu anvelope de offroad (JR-uri ). Asa este...am patit cu RAV4 sa nu pot iesi dintr-un namete cu anvelope de vara, in ciuda transmisiei...Anvelopele de iarna sunt mai mult decat folositoare on si off-road, in functie de traseu si conditiile de drum (de ex.aderenta superioara si pe noroi datorita profilului si a constructiei). De la colegii care au mers dupa mine, am inteles ca dupa ce am fost eu, masinile s-au incaltat cu M+S, si s-a putut merge cu ele chiar si pe unde cu cele de strada era riscant sa intri (noroi adanc si subtire, in care masina se afunda usor si iese cu mare greutate)... |
--------------------
Renault
Arguing on the Internet is like competing in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded. |
|
Squirrel |
![]()
|
![]() Captain of Black Pearl™… Group: Members Posts: 4.466 Joined: 13 March 08 From: partea mea: Drum bun! ![]() |
Din ce s-a spus până acum, Dacia Duster este încă dezirabilă din punctul meu de vedere, deși, la momentul actual nu-mi pot permite financiar 1,5dci 110CP ci doar 1,6 16v 105CP.
Iar ca timp de livrare, în Franța am văzut că livrările pentru comenzile din luna martie se fac prin iunie-iulie! ![]() Pe meleagurile noastre cam cât durează comenzile? This post has been edited by Squirrel: 24 Mar 2010, 16:01 |
--------------------
Dacia
Duster
|
|
kork |
![]()
|
Cred ca mai repede.
Daduse cineva un link la un forum francez. Era acolo o transcriere a unui interviu cu ceva director de la Dacia, in care acesta spunea ca daca va fi cerere, se va introduce ESP si pe celelalte motorizari. |
--------------------
Dacia
Supernova
2002 - Confort
- b12ujv
|
|
Dodone |
![]()
|
![]() membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa) Group: Members Posts: 2.134 Joined: 21 May 05 From: Timisoara ![]() |
Astia nu au tangenta cu marketingul . Daca nu e cerere in piata pentru un produs pe care vrei sa-l vinzi atunci o induci. Creezi "nevoia" aratand avantajele produsului tau.
This post has been edited by Dodone: 24 Mar 2010, 16:25 |
--------------------
Renault
Renault Laguna 1 GrandTour
1998/Concorde Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire |
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.616 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(Dodone @ 24 Mar 2010, 16:25) Daca nu e cerere in piata pentru un produs pe care vrei sa-l vinzi atunci o induci. Creezi "nevoia" aratand avantajele produsului tau Uhaaa! |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
TAW |
![]()
|
In Romania livrarile pentru 4x4 se vor face incepand cu luna mai, iar pentru 4x2 (in functie de echipare), imediat dupa OPO (18.04). E vorba de masini cerute de la debutul comenzilor pana acum.
|
--------------------
Renault
|
asgard1955 |
![]()
|
membru Group: Members Posts: 1.665 Joined: 8 July 09 From: BH ![]() |
|
--------------------
Dacia
Duster Laureate 1.6 16V 4x4 Noir Nacre
2011 "Uite, copilul meu, exista doua puteri in lume: Dumnezeu si Diavolul. Depinde cu cine se inrudeste cineva. Eu sunt cu Dumnezeu, cu Hristos."Pr. Paisie
|
|
Squirrel |
![]()
|
QUOTE(TAW @ 24 Mar 2010, 17:35) Io am o bibilică cu luatul lucrurilor după ce le văd în viața reală. Dacă Dacia Duster va corespunde cerințelor și la OPO din 15-18 aprilie 2010 și lansez în săptămâna ulterioară comanda pentru un 1,6 16v 105CP 4Ś4, care va fi termenul de livrare estimativ? Evident, intervalul de livrare se va scurta/prelungi în funcție de cererea la momentul respectiv. Cei ce au lansat comanda pentru așa ceva, cam ce termen de livrare au la momentul actual (început/mijloc/final de lună mai)? |
--------------------
Dacia
Duster
|
|
asgard1955 |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
2011 "Uite, copilul meu, exista doua puteri in lume: Dumnezeu si Diavolul. Depinde cu cine se inrudeste cineva. Eu sunt cu Dumnezeu, cu Hristos."Pr. Paisie
|
|
Manuel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.116 Joined: 27 November 02 From: VASLUI ![]() |
A inceput deja campania?
![]() |
--------------------
Opel
Astra J Sports Tourer Active
2013 / 2.0 CDTI / 165CP
- VS15CMA "Base e un bou betiv." (corbex)
|
|
Michael |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 134 Joined: 25 August 04 From: Bucharest ![]() |
Un articol in trei parti, despre niste masini care nici nu au iesit pe poarta fabricii. In fiecare parte a articolului se repeta acelasi lucru, cu alte cuvinte. Doua dintre "informatiile" furnizate mi-au atras atentia
![]() "câteva sute de Dacia Duster au fost la un pas de a părăsi uzina către dealerii din toată țara cu mari probleme la sistemul de frânare al roților spate" "un număr încă necunoscut de mașini au fost depistate cu probleme la sistemul de frânare al roților din spate" Jurnalistul asta din presa locala o fi sucarit ca nu a fost invitat la drive test? Ca franarea cu tamburi nu e la fel de eficienta ca aceea cu discuri si ca discurile si tamburii folositi de Dacia nu sunt cei mai performanti de pe piata, asta era la mintea cocosului. Pentru mine nu va fi o surpriza sa aflu ca siguranta in Duster (inclusiv in ce priveste distanta de franare) este inferioara unor modele mai scumpe. This post has been edited by Michael: 25 Mar 2010, 12:31 |
--------------------
Volkswagen
Jetta
2008/Comfortline 1.4 TSI 122 CP DSG7
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE Din surse de încredere, am aflat că necazul s-a întâmplat din cauza deteriorării în timpul transportului către banda de montaj a unui număr încă neclar de tamburi de frânare, care au fost apoi montați neglijent Pe langa faptul ca articolul a fost scris la fel de neglijent ca si montarea tamburilor, ceva tot a fost.QUOTE(Michael @ 25 Mar 2010, 10:53) Pentru mine nu va fi o surpriza sa aflu ca siguranta in Duster (inclusiv distanta de franare) este sub cea a unor modele mai scumpe Din cate imi amintesc, exista diferenta de diametru la discuri intre versiuni, 280mm si 269mm parca. La fel cum si la Logan alea de 238mm sunt slabe la franare, se putea totusi sa nu se faca diferentiere.PS. Kangoo are 280mm, Koleos 320mm, Clio3 260mm-280mm-312mm, Laguna 280mm-308mm, Megane3 280mm-296mm, etc... This post has been edited by IRONICK: 25 Mar 2010, 11:19 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Arhimede |
![]()
|
![]() Membru inferior, lung si tare Group: Members Posts: 2.294 Joined: 5 March 05 ![]() |
Treaba cu franele merita un topic separat. Aphophis te bagi?
![]() |
--------------------
dacia
lgn
2005 Ambition 0% avertisment=0% divertisment
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
nicku01 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 152 Joined: 18 March 10 From: Timisoara ![]() |
legat de franele spate...
Imi aduc aminte ca la daewoo nubira existau 2 versiuni: una doar cu abs iar cealalta cu 2x airbag CD player, jante aliaj si discuri de frana pe spate Ce draq nu au putut sa puna si la duster chestia asta? macar la versiunile de top. Sunt convins ca pretul de fabricatie nu difera mult fata de logan (ma refer la varianta 4x2) insa pretul final difera cu 2500-3000 euro This post has been edited by nicku01: 25 Mar 2010, 12:32 |
--------------------
opel astra G OPC -
Dacia Papuc
2004
|
|
asgard1955 |
![]()
|
Dusterul expus in Atelier Renault.
http://www.atelier.renault.com/atelierrena...Exposition.aspx |
--------------------
Dacia
|
|
Arhimede |
![]()
|
![]() Membru inferior, lung si tare Group: Members Posts: 2.294 Joined: 5 March 05 ![]() |
Da mie imi aduce aminte duster ca dimensiune asa de honda hrv.Bine, e un pic mai lata si mai lunga.
Just me? |
--------------------
dacia
lgn
|
|
CatalinMarian |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 10 November 04 ![]() |
QUOTE(asgard1955 @ 25 Mar 2010, 12:33) Off topic. Figura din tabloul de pe peretele din spatele Dusterului parca spune totul despre masina. |
--------------------
Dacia
LOGAN Laureate 1.4
2005
- BC XX XXX
|
|
Arhimede |
![]()
|
=)) e un chior care isi acopera si celalalt ochi.
This post has been edited by Arhimede: 25 Mar 2010, 13:58 Attached thumbnail(s) untitled.JPG ( Size: 59.83k ) Number of downloads: 710 |
--------------------
dacia
lgn
|
|
asgard1955 |
![]()
|
Ala e managerul de la concurenta .
![]() |
--------------------
Dacia
|
|
laisar |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 17 September 09 ![]() |
QUOTE(TAW @ 24 Mar 2010, 14:16) Singurul regret este ca masina nu e echipata cu un diferential blocabil (manual sau automat) macar pe una dintre punti (fata sau spate), solutie care ar face mult in off-road si nu cred ca ar fi nici extrem de scumpa; ar putea fi oferita macar optional, si ar oferi un plus important in materie de off-road... În cazul în care diferențial spate are ceva comun cu acest lucru în Xtrail, atunci există blocade piața pieselor de schimb disponibile pentru Nissan și acestea ar trebui să se potrivească bine, de asemenea, pentru Duster... (If the rear differential really has something common with this in Xtrail, then there are aftermarket blockades available for Nissan and they should fit well also for Duster...). |
--------------------
Dacia
Logan
2007, MCV Laureate
|
|
asgard1955 |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
|
|
kork |
![]()
|
O intrebare: degivrarea oglinzilor este electrica sau de alt tip ?
|
--------------------
Dacia
Supernova
2002 - Confort
- b12ujv
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th June 2025 - 14:28 |