DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

75 Pages « < 64 65 66 67 68 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Dacia Duster , - fosta Kanjara -

minny
post 24 Mar 2010, 01:41
Post #1951

Membru porcos

Group: Members

Da, mi-ar place sa avem si niste viitori utilizatori nu numai posibili. Atunci vom avea in curand si alte informatii despre masina, mai in detaliu, ca de la un drive test pe cateva sute de metri pe asfalt nu iti faci mare idee. Dar sa mai asteptam.

--------------------
------ ------ ------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
TAW
post 24 Mar 2010, 14:16
Post #1952

membru asociatiarenault

From: Bacau

...Ca era multa lume curiosa va impartasesc niste impresii personale referitoare la cum merge Dusteru' in afara soselelor.
Pe off-road masina se comporta onorabil, tinand cont de solutia simpla adoptata la transmisie. Controlabila pe curbe cu aderenta redusa (noroi si/sau zapada)chiar si fara ajutorul ESP. Urca bine pante accentuate (cca 60-65 %) pe teren alunecos; coboara fara probleme pe LOCK chiar daca in anumite momente are o usoara tendinta de a rupe aderenta pe spate. Urcarea pantei o face si cu demaraj pe plecare (tr.1 sau tr.1-2), dar si de pe loc in panta...la al doile caz, se simte clar aportul transmisiei 4x4 (facuta pe LOCK si in tr.1)
Masina iese usor din sleauri de noroi/zapada (echipata cu Continental de sosea), folosind sistemul pe AUTO; se controleaza usor din acceleratie si volan; in unele cazuri la o asemenea manevra intervine controlul de tractiune, care insa nu stiu in ce masura ajuta...personal mi s-a parut mai degraba ca masina se descurca mai bine fara.
Nu am facut proba de "twist" veritabila asa cum se vede in imaginile cu Forestierul, dar cred ca Dacia s-ar apropia destul de mult de prestatiile acestuia, chiar si fara sistemul avansat de transmisie.
Singurul regret este ca masina nu e echipata cu un diferential blocabil (manual sau automat) macar pe una dintre punti (fata sau spate), solutie care ar face mult in off-road si nu cred ca ar fi nici extrem de scumpa; ar putea fi oferita macar optional, si ar oferi un plus important in materie de off-road...
Ca o concluzie, eu am gasit Dusteru' ca fiind o masina cu prestatii corecte in teren accidentat, apropiata de nivelul unei RAV4 mk2 si mk3 (conduse de mine in versiunile 2.0 benzina 4x4 MT/AT) sau Freelander 1 (2.0 Td4). Qashqai 4x4 2.0 dci am condus, dar on-road, pe drum "de praf", fara off road mediu. X-Trailul este mult peste Duster (si masinile de mai sus) in conditii asemanatoare, dar si diferenta de bani este alta...Nu compar (pentru ca nici nu se poate tongue.gif) un SUV gen Duster cu masini cum ar fi Defender, Discovery, G-Klass (K si L), Jeep Cherokee (seria 2), Landcruiser (80, 90 si 100), Ford Bronco/F150 sau Hummer H1 biggrin.gif.
Astept sa ne ajunga masina noastra de drive (4x4) ca sa o supun la niste cazne pe unde stiu eu...wink.gif
Traseul pe care am mers (drum forestier+de tara) era mediu spre mediu-dificil (pe alocuri), cu portiuni acoperite cu zapada si noroi moale...Urcari, coborari si denivelari usoare abordate cu viteza, sau denivelari mai mari negociate mai usurel. Rampa accentuata cu coama dreapta, fara coborare succesiva. Lungime: circa 25 km...

--------------------
Renault Scenic 1.6 16v Dynamique D11 2008
Renault Clio III 1.4 16v CFD 2006
Arguing on the Internet is like competing in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
+
Squirrel
post 24 Mar 2010, 14:34
Post #1953

Captain of Black Pearl™…

From: partea mea: Drum bun!

Mi s-o luat un bolovan de pe inimă. Dacă se descurcă la același nivel cu Toyota RAV4, Nissan Qashqai este de bine, deși încă mai speram la ceva mai apropiat de Nissan X-Trail Classic măcar.
Per ansamblu este de bine. Rămâne de făcut contactul direct cu agregatul și apoi decizia finală.
Multe mulțumiri TAW pentru recenzia în off-road.
Aștept în continuare informații referitoare la comportamentul rutier de la cei care au avut sau vor avea contact direct cu subiectul.

This post has been edited by Squirrel: 24 Mar 2010, 14:36

--------------------
Dacia Duster 2010 1,6 16v 4Ś4 Laureaté Noir Nacré - RO 44 AWD
Fire, walk with me...in 4 strokes, water cooled.
+
kork
post 24 Mar 2010, 14:38
Post #1954

Membru

Multummim, Taw.
Ceva imagini ? biggrin.gif

--------------------
Dacia Supernova 2002 - Confort - b12ujv
+
Dodone
post 24 Mar 2010, 14:40
Post #1955

membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa)

From: Timisoara

Daca masina ar fi fost echipata cu anvelope offroad, s-ar fi descurcat muult mai bine. Si eu am scos din noroi masini mult mai titrate, cu un Aro benzinar, cu anvelope de offroad (JR-uri ).

--------------------
Renault Renault Laguna 1 GrandTour 1998/Concorde
Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire
+
tag21
post 24 Mar 2010, 15:02
Post #1956

Membru

Incep sa apara primele impresii reale despre Duster .... multumiri lui TAW ! up.gif

--------------------
Toyota Corolla D4D Excellence
Dacia Duster (again) Duster 1.6 16v 4x4 ... made in "Sparta" :))
+
nicku01
post 24 Mar 2010, 15:02
Post #1957

Membru

Am facut o comparatie (din plictiseala ca tot s-a mentionat mai sus) intre duster, kuga C-crosser ,tiguan sx4 etc. am observat ca dusterul are cea mai mare garda la sol, cel mai mare unghi de atac si cea mai redusa greutate (in cazul noroaelor conteaza enorm). nu mai vorbim de tr. 1 care simuleaza in oarecare masura reductorul.

Nu zic ca dusterul este un offroader.... dar cred ca de la bun inceput a fost gandit pentru a parcurge drumuri dificile mai des ca si masinile mentionate mai sus.

ramane de vazut fiabilitatea.

PS cauciucurile de offroad conteaza enorm de mult.

--------------------
opel astra G OPC - Dacia Papuc 2004
+
TAW
post 24 Mar 2010, 15:45
Post #1958

membru asociatiarenault

QUOTE(kork @ 24 Mar 2010, 14:38)
Multummim, Taw.
Ceva imagini ? biggrin.gif
*

Din pacate astept si eu pozele de la cei care au facut (eu am ramas fara card care s-a hotarat sa moara exact la drive tongue.gif)... Daca mi le vor trimite, o sa postez, mai ales ca sunt unele chiar interesante...
QUOTE(Dodone @ 24 Mar 2010, 14:40)
Daca masina ar fi fost echipata cu anvelope offroad, s-ar fi descurcat muult mai bine. Si eu am scos din noroi masini mult mai titrate, cu un Aro benzinar, cu anvelope de offroad (JR-uri ).
*

Asa este...am patit cu RAV4 sa nu pot iesi dintr-un namete cu anvelope de vara, in ciuda transmisiei...Anvelopele de iarna sunt mai mult decat folositoare on si off-road, in functie de traseu si conditiile de drum (de ex.aderenta superioara si pe noroi datorita profilului si a constructiei).
De la colegii care au mers dupa mine, am inteles ca dupa ce am fost eu, masinile s-au incaltat cu M+S, si s-a putut merge cu ele chiar si pe unde cu cele de strada era riscant sa intri (noroi adanc si subtire, in care masina se afunda usor si iese cu mare greutate)...

--------------------
Arguing on the Internet is like competing in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
+
Squirrel
post 24 Mar 2010, 15:57
Post #1959

Captain of Black Pearl™…

Din ce s-a spus până acum, Dacia Duster este încă dezirabilă din punctul meu de vedere, deși, la momentul actual nu-mi pot permite financiar 1,5dci 110CP ci doar 1,6 16v 105CP.
Iar ca timp de livrare, în Franța am văzut că livrările pentru comenzile din luna martie se fac prin iunie-iulie! sad.gif
Pe meleagurile noastre cam cât durează comenzile?

This post has been edited by Squirrel: 24 Mar 2010, 16:01

--------------------
+
kork
post 24 Mar 2010, 16:09
Post #1960

Membru

Cred ca mai repede.

Daduse cineva un link la un forum francez. Era acolo o transcriere a unui interviu cu ceva director de la Dacia, in care acesta spunea ca daca va fi cerere, se va introduce ESP si pe celelalte motorizari.

--------------------
+
Dodone
post 24 Mar 2010, 16:25
Post #1961

membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa)

Astia nu au tangenta cu marketingul . Daca nu e cerere in piata pentru un produs pe care vrei sa-l vinzi atunci o induci. Creezi "nevoia" aratand avantajele produsului tau.

This post has been edited by Dodone: 24 Mar 2010, 16:25

--------------------
Renault Renault Laguna 1 GrandTour 1998/Concorde
Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire
+
IRONICK
post 24 Mar 2010, 16:27
Post #1962

-

From: Romania

QUOTE(Dodone @ 24 Mar 2010, 16:25)
Daca nu e cerere in piata pentru un produs pe care vrei sa-l vinzi atunci o induci. Creezi "nevoia" aratand avantajele produsului tau
Uhaaa!

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
TAW
post 24 Mar 2010, 16:35
Post #1963

membru asociatiarenault

In Romania livrarile pentru 4x4 se vor face incepand cu luna mai, iar pentru 4x2 (in functie de echipare), imediat dupa OPO (18.04). E vorba de masini cerute de la debutul comenzilor pana acum.

--------------------
+
asgard1955
post 24 Mar 2010, 21:01
Post #1964

membru

From: BH

--------------------
Dacia Duster Laureate 1.6 16V 4x4 Noir Nacre 2011
"Uite, copilul meu, exista doua puteri in lume: Dumnezeu si Diavolul. Depinde cu cine se inrudeste cineva. Eu sunt cu Dumnezeu, cu Hristos."Pr. Paisie
+
Squirrel
post 25 Mar 2010, 08:20
Post #1965

Captain of Black Pearl™…

QUOTE(TAW @ 24 Mar 2010, 17:35)
In Romania livrarile pentru 4x4 se vor face incepand cu luna mai….
*

Io am o bibilică cu luatul lucrurilor după ce le văd în viața reală. Dacă Dacia Duster va corespunde cerințelor și la OPO din 15-18 aprilie 2010 și lansez în săptămâna ulterioară comanda pentru un 1,6 16v 105CP 4Ś4, care va fi termenul de livrare estimativ?
Evident, intervalul de livrare se va scurta/prelungi în funcție de cererea la momentul respectiv.
Cei ce au lansat comanda pentru așa ceva, cam ce termen de livrare au la momentul actual (început/mijloc/final de lună mai)?

--------------------
+
asgard1955
post 25 Mar 2010, 10:37
Post #1966

membru

--------------------
"Uite, copilul meu, exista doua puteri in lume: Dumnezeu si Diavolul. Depinde cu cine se inrudeste cineva. Eu sunt cu Dumnezeu, cu Hristos."Pr. Paisie
+
Manuel
post 25 Mar 2010, 10:52
Post #1967

Membru autentic

From: VASLUI

A inceput deja campania? bash.gif

--------------------
Opel Astra J Sports Tourer Active 2013 / 2.0 CDTI / 165CP - VS15CMA
"Base e un bou betiv." (corbex)
+
Michael
post 25 Mar 2010, 10:53
Post #1968

Membru

From: Bucharest

Un articol in trei parti, despre niste masini care nici nu au iesit pe poarta fabricii. In fiecare parte a articolului se repeta acelasi lucru, cu alte cuvinte. Doua dintre "informatiile" furnizate mi-au atras atentia biggrin.gif. Citez din articol:
"câteva sute de Dacia Duster au fost la un pas de a părăsi uzina către dealerii din toată țara cu mari probleme la sistemul de frânare al roților spate"
"un număr încă necunoscut de mașini au fost depistate cu probleme la sistemul de frânare al roților din spate"
Jurnalistul asta din presa locala o fi sucarit ca nu a fost invitat la drive test?
Ca franarea cu tamburi nu e la fel de eficienta ca aceea cu discuri si ca discurile si tamburii folositi de Dacia nu sunt cei mai performanti de pe piata, asta era la mintea cocosului. Pentru mine nu va fi o surpriza sa aflu ca siguranta in Duster (inclusiv in ce priveste distanta de franare) este inferioara unor modele mai scumpe.

This post has been edited by Michael: 25 Mar 2010, 12:31

--------------------
Volkswagen Jetta 2008/Comfortline
1.4 TSI 122 CP DSG7
+
IRONICK
post 25 Mar 2010, 11:05
Post #1969

-

Din surse de încredere, am aflat că necazul s-a întâmplat din cauza deteriorării în timpul transportului către banda de montaj a unui număr încă neclar de tamburi de frânare, care au fost apoi montați neglijent
Pe langa faptul ca articolul a fost scris la fel de neglijent ca si montarea tamburilor, ceva tot a fost.

QUOTE(Michael @ 25 Mar 2010, 10:53)
Pentru mine nu va fi o surpriza sa aflu ca siguranta in Duster (inclusiv distanta de franare) este sub cea a unor modele mai scumpe
Din cate imi amintesc, exista diferenta de diametru la discuri intre versiuni, 280mm si 269mm parca. La fel cum si la Logan alea de 238mm sunt slabe la franare, se putea totusi sa nu se faca diferentiere.

PS. Kangoo are 280mm, Koleos 320mm, Clio3 260mm-280mm-312mm, Laguna 280mm-308mm, Megane3 280mm-296mm, etc...

This post has been edited by IRONICK: 25 Mar 2010, 11:19

--------------------
+
Arhimede
post 25 Mar 2010, 12:02
Post #1970

Membru inferior, lung si tare

Treaba cu franele merita un topic separat. Aphophis te bagi? tongue.gif

--------------------
dacia lgn 2005 Ambition
0% avertisment=0% divertisment
+
IRONICK
post 25 Mar 2010, 12:05
Post #1971

-

radmasa.gif

--------------------
+
nicku01
post 25 Mar 2010, 12:27
Post #1972

Membru

legat de franele spate...

Imi aduc aminte ca la daewoo nubira existau 2 versiuni: una doar cu abs iar cealalta cu 2x airbag CD player, jante aliaj si discuri de frana pe spate

Ce draq nu au putut sa puna si la duster chestia asta? macar la versiunile de top.

Sunt convins ca pretul de fabricatie nu difera mult fata de logan (ma refer la varianta 4x2) insa pretul final difera cu 2500-3000 euro

This post has been edited by nicku01: 25 Mar 2010, 12:32

--------------------
opel astra G OPC - Dacia Papuc 2004
+
asgard1955
post 25 Mar 2010, 12:33
Post #1973

membru

--------------------
+
Arhimede
post 25 Mar 2010, 13:12
Post #1974

Da mie imi aduce aminte duster ca dimensiune asa de honda hrv.Bine, e un pic mai lata si mai lunga.
Just me?

--------------------
dacia lgn 2005 Ambition
+
CatalinMarian
post 25 Mar 2010, 13:42
Post #1975

Membru incepator

QUOTE(asgard1955 @ 25 Mar 2010, 12:33)

Off topic. Figura din tabloul de pe peretele din spatele Dusterului parca spune totul despre masina.

--------------------
Dacia LOGAN Laureate 1.4 2005 - BC XX XXX
+
Arhimede
post 25 Mar 2010, 13:53
Post #1976

=)) e un chior care isi acopera si celalalt ochi.

This post has been edited by Arhimede: 25 Mar 2010, 13:58

Attached thumbnail(s)
untitled.JPG ( Size: 59.83k ) Number of downloads: 710

--------------------
dacia lgn 2005 Ambition
+
asgard1955
post 25 Mar 2010, 14:01
Post #1977

membru

Ala e managerul de la concurenta . radmasa.gif

--------------------
+
laisar
post 25 Mar 2010, 14:26
Post #1978

Membru incepator

QUOTE(TAW @ 24 Mar 2010, 14:16)
Singurul regret este ca masina nu e echipata cu un diferential blocabil (manual sau automat) macar pe una dintre punti (fata sau spate), solutie care ar face mult in off-road si nu cred ca ar fi nici extrem de scumpa; ar putea fi oferita macar optional, si ar oferi un plus important in materie de off-road...

În cazul în care diferențial spate are ceva comun cu acest lucru în Xtrail, atunci există blocade piața pieselor de schimb disponibile pentru Nissan și acestea ar trebui să se potrivească bine, de asemenea, pentru Duster...

(If the rear differential really has something common with this in Xtrail, then there are aftermarket blockades available for Nissan and they should fit well also for Duster...).

--------------------
Dacia Logan 2007, MCV Laureate
+
asgard1955
post 25 Mar 2010, 17:53
Post #1979

membru

--------------------
+
kork
post 25 Mar 2010, 19:10
Post #1980

Membru

O intrebare: degivrarea oglinzilor este electrica sau de alt tip ?

--------------------
+
75 Pages « < 64 65 66 67 68 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th June 2025 - 14:28
Forum Renault