DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages < 1 2 3 4 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> "Garcea" & Co, Relatii cu politistii

Slider
post 15 Mar 2005, 15:14
Post #31

Membru autentic

Group: Members
From: Cernavoda

Mda, se pare ca atunci cind cineva spune un adevar ceilalti (sau o parte din ei) se supara imediat...

--------------------
LOGAN Ambiance - CT-xx-xxx
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
afh
post 15 Mar 2005, 15:19
Post #32

!!!!

cred ca pana la urma este vorba si de noroc. oricum eu personal nu intru in discutii contradictorii decât in situația în care garcea îmi pune în cârcă lucruri care nu s-au întâmplat. în rest, îi dau dreptate. degeaba încerci să îi explici , că nu pricepe nimic și se mai și enervează. plus că nu dau șpagă. prefer să dau la stat decât unui dobitoc!!!!
oricum poliția și polițiștii nu merită respectul nostru! și eu am avut întâmplări neplăcute cu ei. vă dau un exemplu: aveam 18 ani jumate și m-a lovit o mașină condusă de unu care era beat, eu fiind pe trotuar. o dată, după ce m-am recuperat după operație, m-am dus cu taică miu la poliție și ce credeți că mi-a spus polițaiul: de ce ai venit cu tactu? ce ești handicapat?!?
chiar dacă doi trei sunt băieți corecți, restul sunt jigodii. și nu o spun cu ură. este doar o constatare. cred că sunt destul de obiectiv

--------------------
toyota corolla sedan 2010
nu face niciodată ceva pentru prima oară!
+
disaster
post 15 Mar 2005, 15:25
Post #33

Membru cu detector de radar

From: UE - Bucharest

in toamna am luat un radar pe podul grand.nu am nimic de comentat,aveam viteza si eram constient de asta.asta nu m-a deranjat deloc inca agentul a fost chiar de treaba("maximu la amenda ca nu avem amenzi si pentru studenti")dar in fata mea era un opel de bucuresti care avea viteza mult peste a mea si nu l-a prins radarul.(eu eram cu numere de provincie).daca nici asta nu e magari atunci ce e?si nu e singurul caz.mai stiu 2 identice(eram in masinile respective)asa ca de multe ori "organu" e magar din obisnuinta.

--------------------
Renault Latitude 2011
Life sucks. Enjoy
Viteza nu ucide, oprirea brusca da.
+
MAS
post 15 Mar 2005, 15:30
Post #34

Le Bubulateur

From: Bucuresti

QUOTE(Slider @ 15 Mar 2005, 15:14)
Mda, se pare ca atunci cind cineva spune un adevar ceilalti (sau o parte din ei) se supara imediat...
*

Slider, te-ai simtit neglijat si ai zis sa te bagi in discutie, nu? Ce sa faci si tu...

--------------------
scandura cu rulmenti noua, din 2000 - B-02/36-MAS B222BIP
Daaati si mie minus la reputatie. 'dea D-zeu sanatate!
+
cosmin_m
post 15 Mar 2005, 15:35
Post #35

Membru autentic

Parerea mea e ca intodeauna trebuie sa fi politicos cu gaboru' , indiferent de situatie. Chiar daca la un moment dau lucrurile iau o turnura neplacuta, in momentul in care treci la persoana a doua singular in discutie, il ameninti gratuit etc. isi pierde orice urma de respect, pentru ca in momentul ala stie ca intelectual si social esti low.
Atata timp cat esti elegant in exprimare, daca este de treaba va aprecia onestitatea si poate scapati usor. Daca e bolovan, va sta in expectativa pentru ca un om elegant in exprimare nu se stie cine este si ce functie are, if you know what i mean.

Eu am luat un rosu odata, la marea arta. Eram cu mintea in papuris si am uitat ca semafoarele din vicoriei nu sunt in unda ci sincroane. Asa ca am trecut pe galben la primul, iar la al doilea rosu full. L-am vazut prea tarziu ca sa mai opresc asa ca l-am luat. politia ma trage pe dreapta. Dialog:
- Buna ziua, sunt xxx , actele la control va rog.
- Buna ziua ( ii intind actele)
- Stiti de ce v-am oprit ?
- Am trecut pe rosu.
- blink.gif Ati vazut ca e rosu ? Pei de ce n-ati oprit ?
- Pentru ca e ud pe jos si riscam sa fac 180 in mijlocul intersectiei si sa intru in cineva. Ceilalti nu plecasera inca , asa ca am preferat sa trec, desi va vazusem si stiam ca ma veti opri.
- Deci recunoasteti ?
- Bineinteles.
- Bun . Va rog sa ma urmati la masina.
... Ajungem la masina. Asta se tot coia. Pana la urma :
- Domle' eu nu vreau sa va dau amenda. Mi-a placut ca ati fost cinsitit cu mine, asa ca de data asta va dau doar un avertisment, dar mare atentie pe viitor.

Nu prea mi-a venit nici mie sa cred, dar i-am multumit frumos si mi-am vazut de drum.

Mai este o metoda pentru astia mai tineri, care la mine a functionat negresit de 3 ori, situatii de ridicat carnetul din care am scapat doar cu amenzi gen parcare neregulamentara, fara spaga wink.gif
Dar aia v-o zic doar face to face la intalnire daca vreti.

--------------------
Lada / Logan 1200 / 1.6 8v ABS - B-NN-MMM
+
Ake
post 15 Mar 2005, 15:37
Post #36

Morderator

Group: Moderatori

Cateva observatii facute de mine de-a lungul timpului
(punctez asa la intamplare)
- politistii in general au grade mai mari si sunt slabi
- militienii au burta si sunt complexati ca au ramas tablagii (grade mici)
- militieni complet idioti sunt peste tot, nu numai la noi. Am intalnit complet cretini si in : Franta, Germania, Cehia+Slovacia. (asta nu inseamna ca in alte tari nu sunt, dar n-am avut placerea... regula cu gradele mici si burta ramane valabila
- am intalnit politisti super meseriasi (nu neaparat iertatori, poate chiar severi, dar te puteai intelege extrem de logic cu ei) in Germania si Franta - regula cu slabi si grade mari ramane valabila - (E drept ca in Germania am inteles ca erau de la o politie particulara - n-am prea inteles cum venea asta, dar ma rog, nu ma pricep
-pe unii militieni chititi sa ia spaga, prezenta unui obiect (gentuta, aparat foto, rep) care ar putea avea rol de camera ascunsa ii potoleste
- militienii sunt prezenti in orice departament al Politiei, dar procentajul acestora din total e sensibil mai mare la circulatie.

QUOTE(cosmin_m @ 15 Mar 2005, 15:35)
Mai este o metoda pentru astia mai tineri, care la mine a functionat negresit de 3 ori, situatii de ridicat carnetul .......Dar aia v-o zic doar face to face la intalnire daca vreti.

smile.gif Cumva spui asa intr-o doara " - Cum spuneati ca va numiti, nu de alta dar tata e general si ma gandeam ca ati fi bucuros de o avansare la exceptional....." smile.gif

This post has been edited by Ake: 15 Mar 2005, 15:42

--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
+
asarban
post 15 Mar 2005, 15:39
Post #37

Membru autentic

Group: Banned

Asta pentru ca si in cadrul politiei a fi politai de circulatie e o jignire!
Nu stiti cum se zice "daca nu-si face treaba il dau la circulatie"

--------------------
Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
+
MAS
post 15 Mar 2005, 15:39
Post #38

Le Bubulateur

QUOTE(driverx @ 15 Mar 2005, 14:59)
Ti-am atins o coarda sensibila. Scuze. Vorbeam la modul general sincer, zii de nui adevarat ca probleme au cu politatii aia mai certati cu legea (rutiera, nu va ganditi la prostii). Vad aici tot felul de explicatii....dar nu stau in picioare...sau eu is a naibii de norocos....

Mai sunt politati varza (vezi relatarea lu asarban), dar nu avem repsect fata de lege si fata de politai. Rezultatul....il vedeti pe strada.
*

Nu e vorba de nici o coarda sensibila... Pur si simplu nu suport pe cei ce aduc jigniri celorlalti in mod gratuit, asa cum ai facut tu...
Cei mai certati cu legea rutiera (dar mai jmecherosi) nu prea au probleme... De ex, cum am patit eu cu una bucata RRom cu una bucata Mertan care nu voia sa poarte nr. de inmatriculare pe bara fata... isi tinea nr. in portbagaj, iar eu trebuia sa stau sa ma cert cu vreo 3 "araceti" ca aveam masina lovita pe partea stanga fata si farul spart si aveam si dovada si circulam si ziua in amiaza mare si ei ziceau ca masina nu corespunde tehnic dom'le si ca-mi iau talonul, pentru ca n-am asigurat functionarea farului din stanga... Or, la regulament scrie ca trebuie sa asiguri functionarea cel putin a farului stanga fata in timpul mersului pe timp de noapte... In momentul cand i-am recitat asa frumos poezia, politaiul s-a enervat ca a vazut ca stiu legea si nu e rost de spaga si a inceput sa ma ia la sentiment ca eu eram doar un copil mic cand el invata pe branci regulamentul etc. etc. etc.
In momentul ala trece un tigan si i-am zis" dom'le va luati numai de noi astia cinstiti si cuminti, iar de cei smecheri care merg fara numar si cu geamuri negre nici nu va atingeti" si in momentul ala, politaiul l-a oprit pe tigan (cu care se cunostea), si i-a zis ca l-a oprit din cauza mea si sa vezi ce vine tiganu si se ia la scandal cu mine de fata cu "organu' in erectia functionii" si organu' se facea ca nu aude si ca nu vede...
Asa ca ... LASA-NEEEEE, LASA-NEEEEEEEEE.......

--------------------
scandura cu rulmenti noua, din 2000 - B-02/36-MAS B222BIP
Daaati si mie minus la reputatie. 'dea D-zeu sanatate!
+
Ov
post 15 Mar 2005, 15:54
Post #39

Academician doctor inginer, savant de renume mondial

QUOTE(Ake @ 15 Mar 2005, 15:37)
smile.gif Cumva spui asa intr-o doara " - Cum spuneati ca va numiti, nu de alta dar tata e general si ma gandeam ca ati fi bucuros de o avansare la exceptional....."   smile.gif
*

mai degraba spui: "dom'le am facut pocinogu' cu prietena si a ramas bortoasa si daca ma prinde tasu' o infulec rau de tot, asa ca ma grabesc sa rezolv problema"

--------------------
Dacia 1300 1972
when life gives you lemon, make lemonade
+
tunderbird
post 15 Mar 2005, 15:59
Post #40

tunzator de iarba & atacator de integritatzuri

QUOTE(driverx @ 15 Mar 2005, 14:27)
Eu mai am o vorba. Atata timp cat fiecare din noi inchide ochii la tampenii, da banu la politai sa scape mai ieftin (financiar, sau chiar sa nu ramana fara carnet), atunci de asemenea tratament o sa avem parte in continuare. Realizati, nu realizati asta e. Degeaba incercati sa cautati alte explicatii. Pana nu ii dati in gat pe corupti, si le cotizati in continuare NU se va schimba nimic. La fel in medicina, alti functionari, etc etc....peste tot de fapt, nu mai enumar ca ma dor degetele.
*

Subscriu in totalitate....eu incerc sa nu le dau ocazii sa ma agate, dar atunci cand se intampla nu le dau in ruptul capului spaga, mai bine platesc amenda...

Os, sunt de acord cu 1-6 si pot spune ca unele din ele le-am si probat cu rezultate multumitoare.

Odata eram cu sotia gravida in masina si nici unul dintre noi nu avea pusa centura.
Strada era foarte ingusta si smecherul din fata mea a oprit brusc fara semnal.
Daca franam il pupam in fund asa ca l-am depasit la mustata in timp ce venea din sens contrar un microbuz. Soferul microbuzului m-a claxonat si a deschis geamul ca sa-i aud zbieretele animalice....in fine s-a depasit momentul dar mai in fata la 100m ma opreste politia. Imi cere actele si imi spune pentru ce m-a oprit.

Ii explic destul de linistit "Ce puteam sa fac cind ala a oprit brusc fara semnal in fata mea?", la care el imi zice "Dar daca va ciocneati cu cel din fata?"....i-am raspuns ca are dreptate, dar asta a fost decizia mea pe moment, care din fericire a fost cea corecta, la care am adaugat in final ca este adevarat ca daca pastram o distanta mai mare fata de cel din fata nu mai aveam aceasta bataie de cap acum.

Apoi, omul se uita lung la mine si ma intreaba de ce nu purtam centurile, la care i-am raspuns ca sotia este insarcinata, "Bine, bine, zice el, dar Dvs. de ce nu aveati centura, sunteti insarcinat?". Am dat din umeri, omul a zambit mi-a dat actele si mi-a zis "Mergeti!". La inceput n-am inteles ce-a zis, el a repetat completant cu "mergeti cu atentie, ca mai aveti doua suflete in masina!", i-am multumit si am plecat.
Din practica mea in ale soferiei (care este suficient de lunga) rezulta doua categorii de politisti: militienii, pe care ii vezi din prima dupa felul cum saluta si se prezinta (unii nici macar nu se mai obosesc sa o faca) si politistii din generatia tanara.
Tipul de mai sus era in varsta, deci fost militian dar comportamentul a fost de politist adevarat.

Alta data am depasit pe linia de tramvai, coloana oprita la semafor. Pot sa va spun ca pentru contraventia aceasta am luat cele mai multe amenzi in Bucuresti...ce sa-i faci?.... asa se circula pe la noi, si politistii stiu asta...unii chiar iti fac semn sa mergi pe linia de tramvai pentru a mai scurta cozile la semafor.

Sa revenim, am depasit coloana si am oprit aliniat cu prima masina din coloana...nu m-am bagat in fata ei cum fac maimutoii aia de taximetristi.

In mijlocul intersectiei imi face semn Garcea si incepe sa comenteze. Vazand ca da din gura deschid geamul si ii spun ca n-am inteles ce a spus si il rog sa repete....nimic ostentativ, chestia asta mi-a ramas din armata cand la regulament spunea ca daca n-ai inteles te adresezi cu "Nu am inteles ordinul, va rog sa repetati!". Animalul a crezut ca fac misto si-a inceput sa bolboroseasca ceva de genul "Cam multe nu intelegeti Dvs. nici macar faptul ca trebuie sa respectati legea si sa va respectati partenerii de trafic. Ia trageti masina pe dreapta". Eu nelamurit, il intreb unde pe dreapta ca eram in centrul intersectiei. Domnul garcea (intentionat scriu cu litera mica) a vazut negru in fata ochilor, era sa ma manance, si dupa o pauza de calmare imi arata un VW break de politie zicandu-mi: "Langa masina aceea frumoasa."
Ma manca limba sa-i zic ca acea masina frumoasa este luata din banii nostri (a propos, stiati ca acele masini nu au asigurare?...stiu o astfel de masina care a asteptat doua luni in atelierul Porche Buc.N pana politia a avut alocati bani pentru reparatie) dar pana la urma am reusit sa ma abtin.
A durat dupa aceea un lung monolog, dumnealui a dat dovada de totala lipsa de educatie, m-a umilit pur si simplu. Din dorinta de a ma menaja nervos, am horat sa nu mai scot o vorba si l-am lasat sa-si faca numarul.

De atunci cand ma mai opreste vreunul imi spun numele meu si il intreb "cu cine am onoarea?" (daca nu se prezinta el, mai intai).
Am observat ca asta ii pune un pic in garda si sunt mult mai atenti la ceea ce debiteaza.

Ce mama dracu', in fond sunt in slujba noastra, noi ii platim si trebuie sa ne respecte.

--------------------
Dacia Dacia 1100 - '69, '70 ; 1300 - '70,'81 ; 1310cli - 2000 - B 13 ABC
Renault Twingo 1,2 16V - 2001
Renault Laguna Concorde 1,6 16V - 1999

Cocoșul e mai frumos ca vulturul, numai că nu poate zbura!
(N. Iorga)
+
Liviu M
post 15 Mar 2005, 15:59
Post #41

Membru

From: Germania

QUOTE(asarban @ 15 Mar 2005, 15:39)
Asta pentru ca si in cadrul politiei a fi politai de circulatie e o jignire!
Nu stiti cum se zice "daca nu-si face treaba il dau la circulatie"
*

Asta la nemti, ca sa te citez de pe alt topic smile.gif. Am auzit la un moment dat ca la noi, din cauza spagilor diverse, sa lucreze la circulatie e o onoare pentru un politist. Si, in functie de "merite" capata un drum cu mai mult sau mai putin vad. Nu bag mana in foc ca e adevarat, da' nu m-as mira daca ar fi.

--------------------
Ford Mondeo
+
Ake
post 15 Mar 2005, 17:47
Post #42

Morderator

Mamaaa, asarban mi-a dat o idee bestiala. Ce-ar fi daca ar angaja astia la circulatie numai blode, 1,80, 60 kg, picioare >1.20 , ochi migdalati, privire alunecoasa...miammm...
Faptul ca ar putea fi din greseala ceva mai inteligente ca militienii s-ar putea rezolva usor...
Sa vezi atunci cum s-ar circula cu viteza redusa....

--------------------
+
costi
post 15 Mar 2005, 17:58
Post #43

Membru autentic

Daaaaa si buseli grupa mare ca nu-si mai tine nimeni ochii pe sosea;
Au iesit caramboluri si cind au pus unii un poster cu nu's cine darmi-te sa le vezi in "viu".

--------------------
DSN/SLZ
+
vv
post 15 Mar 2005, 18:04
Post #44

dilbert.com

Nu tine bai! Nu-ti dai seama ca le-ar trece imediat la munca de birou?

--------------------
Renault Grand Scenic 2008 - B.00.XXX
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
+
cristidb
post 15 Mar 2005, 19:10
Post #45

Membru

Parerea mea despre Garcea... Mai sunt si oameni normali, care te lasa in pace si iti dau un avertisment pentru chestii minore, dar majoritatea merita impuscati.
Spre exemplu mi s-a intamplat sa trec pe rosu si apoi sa intorc pe linie continua blush.gif am dat spaga pentru ca prostia se plateste. Trebuia sa ma uit mai bine daca e cineva prin preajma.
Mi s-a intamplat sa ma opreasca pe motiv ca m-a luat radarul si ei il aveau stins (stiu ca aveam detector si atunci nu erau interzise). Pai cum sa nu-l bagi in .... Vroia spaga. Bai baiatule amenda e mare... dar ce sa facem.... Pai sa dai drumul la radar ma si pe urma sa ma opresti, sa scrii proces verbal, cum scrie in lege! biggrin.gif
Mi s-a intamplat sa ma opreasca pe motiv ca am depasit pe linie continua. Acum adevarul e ca am gresit dar ala din fata mergea cu 20 km/h si nu venea nimeni din fata ca se vedea 1km soseaua. Pana la urma a fost de acord ca nu am facut o manevra riscanta.
M-au oprit noaptea pe Calea Grivitei ca am toba sparta. De fapt nu era sparta dar se auzea de departe cum urla motorul la 5000 ture. Dupa ce s-au convins ca e buna toba mi-au zis:" Tot iti dau amenda ca nu purtai centura" Asta e ca in bancul cu iepurasul - iar n-ai sapca.
Si multe altele... (vorbit la telefon, nepurtatul centurii, aprire in loc interzis)mie scarba de ei.

--------------------
CBR 600 F4i ; Astra GTC Sport 124CP remap Superchips, K&N, Eibach. - .
+
Bogdan_F
post 15 Mar 2005, 19:19
Post #46

Membru autentic

ok, doua chestii ma deranjeaza la militieni:

1. NU APLICA LEGEA LA FEL PENTRU TOTI: zilnic vad prin Bucuresti cum tot felul de "smekeri" dotati cu masini de lux depasesc pe contrasens si pe linie continua, trec pe rosu, nu dau prioritate la pietoni, trec prin stanga refugiului de tramvai si asta sub ochii politistului care priveste impasibil si cateodata intoarce capul in partea cealalta.....Ia incercati si voi...

.In schimb pe tine te amendeaza ca nu ai centura sau ca nu iti merge lampa de la numar (nu radeti ca am luat-o pentru ambele smile.gif)

2. NU SERVESC COMUNITATEA - STAU LA FRIPTURA: De exemplu, langa Vama-Veche este o trecere cu o cale ferata, cam parasita si cam neutilizata. Aproape de fiecare data vezi politai acolo care te taxeaza pentru ca nu ai oprit complet asa cum zice legea, desi e evident ca nu are nici un rost sa opresti iar de incetinit oricum incetinesti pentru ca altfel iti faci suspensia praf in gropile alea....

In 90% din cazuri vor sa taxeze greselile (cu sau fara chitanta) nu sa incerce sa faca o circulatie mai buna, mai civilizata si cu mai mult respect in trafic. In schimb cand ar fi nevoie de ei, nici urma de politai....

This post has been edited by Bogdan_F: 15 Mar 2005, 19:23

--------------------
Ford Fiesta 1.4 TDCi 2006
+
Ake
post 15 Mar 2005, 20:12
Post #47

Morderator

Nici pe mine nu m-ar deranja sa primesc amenda daca gresesc,
DAR cum s-a spus mai sus, cu doua mari conditii
- Sa plateasca toti care gresesc!
- Sa nu mai poti scapa cu spaga.

Prea multe amenzi n-am luat la viata mea, dar n-am dat spaga si nu m-am certat nici cand m-a prins la 3 dimineata la cu 53km/h pe Mihai Bravu. (acum vreo 5 ani) Taicamiu avea o vorba pe care o invatase si el de la parintii lui "sa nu te pui cu prostu" .

--------------------
+
mewtwo
post 16 Mar 2005, 10:06
Post #48

LA LA LA TRA LA LA

Sunt de acord cu comentariul lui OS in ceea ce priveste tonul pe care trbuie sa-l folosim in "relatiile" cu politia...am scapat si eu adesea folosind un ton civilizat, mi-am recunoscut greseala si am motivat-o . De asemenea sunt de acord cu toata lumea de aici...in concluzie daca vrem respect ne trebuie o schimbare de mentalitate (si asta tuturor romanilor) . Si ca sa nu fiu gresit inteles, vreau sa spun ca trebuie sa avem un adevarat respect fata de lege, si legea (cu tot cu cei care o pun in aplicare) sa ne respecte !

This post has been edited by mewtwo: 16 Mar 2005, 10:07

--------------------
DACIA LOGAN Laureate
....regimul HAMBURGHEZO-MOSIERESC.....
+
AIX
post 16 Mar 2005, 10:15
Post #49

quite a regular

Eu m-am "intersectat" doar de doua ori cu ei, pana acum; o data, la drum inrins, noaptea, isi balanganea unul paleta aia reflectorizanta in fata mea si am oprit; a venit la mine la masina si m-a intrebat de ce-am oprit. I-am zis ca misca chestia aia si am crezut ca ma vizeaza. M-a intrebat daca-s obosit - in cazul asta sa trag pe dreapta si sa dorm - daca nu, sa-i dau drumul mai departe, ca nu avea treaba cu mine. A doua oara m-au oprit ca aveam farurile stinse - intrasem pe zi intr-un magazin si am iesit tocmai cand se ingana ziua cu noaptea - si greseala mea a fost ca am uitat sa aprin farurile, date fiind si conditiile. Aici s-a lasat cu amenda, politicosi, dar mi s-a parut un pic suspect ca toot trageau de timp, sa vedeti ca-i mare amenda - hai domne, cate e amenda, a, pai e mare, hai domne scrie o data ca inghet - si a durat vreo 10 min. pana au scris procesul ala verbal. Dar n-am avut ce sa le reprosez, aveau dreptate.

--------------------
. . .
+
os
post 16 Mar 2005, 10:49
Post #50

Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.

Domnilor,

repet urmatoarele: *daca* scopul este sa scapi "mai ieftin" cînd ai gresit, priveste agentul ca pe un om si nu ca pe-un animal. Daca în clipa aia vrei sa-i arati ca esti mai "dastept" [scriere intentionata] decît el, ai carti proaste.

Da, uneori se poarta ca niste XXX. Dar asta nu inseamna ca e mai putin om, cu defectele lui si cu caile pe care poti sa-l influentezi.

Mai observ ca foarte suparati sunt cei care "n-aveam centura pusa", "am trecut pe rosu", "am depasit pe linia continua" si altele asemenea. Acestora le recomand: faceti urmatoarea proba: nu mai faceti o vreme cele de mai sus wink.gif.

@asarban: politistul beat: mie mi s-a intimplat odata (pe vremea lui Ceasca) sa ma opreasca in comuna Stancuta/jud Braila seful de post (???), beat mort. S-a dus in fata masinii si insista ca de ce nu se aprind stopurile la frîna; pîna la urma (cînd am priceput ce vrea) am aprins farurile si s-a declarat multumit. Daca chiar vrei, pe ala îl faci (martori+reclamatie, dar asta nu trebuie sa ti-o spun eu) sau, daca poti, il duci tu la sectie in starea in care se afla.

Vedeti asadar ca am adunat si eu experiente de toate felurile si nu mi-a cazut nici un ou. Urmariti scopul, domnilor.

os

This post has been edited by os: 16 Mar 2005, 10:55

--------------------
. . .
Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip!
+
asarban
post 16 Mar 2005, 10:51
Post #51

Membru autentic

Nu pot sa creeeed! Mai rau ca Vacanta Mare!

--------------------
+
os
post 16 Mar 2005, 10:54
Post #52

Daca te referi la faza cu farurile: mai intii am incercat sa-i spun ca stopurile sunt la capatul celalalt al masinii, la care s-a burzuluit ca ce-l invat eu pe el. Well, cînd a zis "apasa pe frina" am facut cum zic.

--------------------
. . .
+
mewtwo
post 16 Mar 2005, 11:36
Post #53

LA LA LA TRA LA LA

biggrin.gif
QUOTE(os @ 16 Mar 2005, 12:54)
Daca te referi la faza cu farurile: mai intii am incercat sa-i spun ca stopurile sunt la capatul celalalt al masinii, la care s-a burzuluit ca ce-l invat eu pe el. Well, cînd a zis "apasa pe frina" am facut cum zic.
*

Zau ca asta e ca din bancuri ! Supertare ! Ala al lui asarban a crezut ca l-au lovit cu masina biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Ar merge facute niste gaguri !

PROPUNERE : Acu' ca s-a mai incalzit n-ar merge sa facem o brigada artistica ? M-as prapadi de ras sa vad asta pe "viu" sau ma rog pusa in scena !!! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

This post has been edited by mewtwo: 16 Mar 2005, 11:39

--------------------
DACIA LOGAN Laureate
....regimul HAMBURGHEZO-MOSIERESC.....
+
tase
post 16 Mar 2005, 11:57
Post #54

Membru incepator

From: Timisoara

eu pina acum pot sa zic ca am avut de-a face mai mult cu politisti decit cu militieni.

pe la inceputurile soferiei am luat o amenda ca am trecut pe galben. i-am explicat eu treaba cu imposibilitatea opririi in siguranta dar el a zis-o "te amendez, ca data viitoare treci pe rosu."
n-am comentat, n-am facut scandal, era vreo 30.000 jumate din minim in 48 de ore.

m-a oprit un "centaur" calare pe un bemeveu ca n-am oprit inainte de trecerea la nivel (doar redusesem viteza, pentru timisoreni: trecerea de pe eroilor), i-am explicat ca pe acolo trenul trece din an in pasti,
dinsul mi-a tinut o teorie lunga-lunga-lunga, parca era bunica-mea si apoi mi-a dat drumul desi putea sa ma lase fara permis si cu o amenda zdravana. la vreo doua luni dupa aia am citit in ziar ca a dat trenul in unul
fix acolo.

am scapat de o amenda de vreo 8 milioane (sat pe valea muresului, 70 kmn in localitate, depasire inceputa pe linie intrerupta si terminata pe linie continua, eram nervos ca stateam de vreo ora in fundul unui bou de la atlassib) cind a aflat ala ca sint student
"pai daca-ti dau 8 milioane zici ca-s rau. esti liber si fii mai atent."

anul trecut in vara 600klei pentru intrat pe sens interzis plus neport de centura, eu n-am comentat si organu' a fost politicos si profesionist.
din nou 300klei pentru nepurtatul centurii dar in hunedoara.

plus accidentele, mi-a luat permisul pentru neacordare de prioritate si n-a vrut sa auda de tirul parcat in coltul intersectiei care bloca vizibilitatea, am adus si poze dar degeaba, nu zic sa nu-mi fi luat permisul dar macar sa-l amendeze si pe ala), o data iar n-am
acordat prioritate la tramvai (proasta miscare) dar am scapat cu o amenda (aveam cu mine o tanti buna de gura) si o aripa sifonata (am apucat sa trag de volan si doar am sters tramvaiul) si doua opriri in fundul aluia din fata, amenda si gata.

fiindca eram cu botul in pamint si atitudine spasita stiindu-ma cu musca pe caciula dupa majoritatea ispravilor de mai sus probabil ca am trezit instinctul matern al organului si i-a fost mila de mine.
majoritatea au fost in primii doi ani de condus, dupa aia mi-a mai revenit mintea in cap, mai putin asta-vara cind ma incapatinam sa nu port centura (era cald, ma freca pe git si mi-era lene s-o ajustez), dupa doua amenzi m-am linistit.

asa ca in concluzie cred ca sint destul de rare cazurile in care intr-adevar garcea e magar si soferul ingeras, probabil ca se enerveaza si ei cind opresc pe unul pentru cite o chestie si ala mai face si scandal. eu cel putin n-am fost oprit niciodata pe degeaba (cu exceptia filtrelor unde am fost lasat sa plec dupa controlul actelor)
si nici nu mi s-a cautat nod in papura. conduc de vreo sapte ani 10-20 kkm pe an.

--------------------
dacia 1310 tx
Cisco IOS uses BGP to find out how much it sucks.
+
diaconuliviu
post 16 Mar 2005, 12:08
Post #55

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

QUOTE(os @ 15 Mar 2005, 14:02)
Se pare ca n-am fost clar: scopul, domnilor, este sa scapam cît mai "ieftin" din intilnirea cu forta publica, atunci cind am gresit. Cel putin asta e scopul meu, si in functie de acesta am emis recomandarile.

*

Pai, os, de aia am deschis acel topic cu "pina unde e limita de avertisment?"; pentru ca mi s-a comunicat fara poza ca am avut 65 in localitate-nu contest, desi acul arata mai putin, dar nici nu sint 100% convins ca aveam atit.
Nici nu i-am vorbit de sus, nici nu l-am contrazis. Daca totusi, citesti chiar si pe topicul meu ..afirma cineva ca pe el l-a amendat pentru o viteza, pe altul l-a avertizat. Deci? unde le e "ochiul format"?
Chiar si aici, pe topicul tau, majoritatea sint nemultumiti de politisti.
Nu spun ca nu am intilnit oameni cu capul pe umeri intre ei, dar se pare ca parerile majoritare is contra

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
tunderbird
post 16 Mar 2005, 12:21
Post #56

tunzator de iarba & atacator de integritatzuri

Mai, da' nabadaios ai mai fost!
Nici nu-i de mirare ca n-ai fost oprit niciodata degeaba.

Ma adresam lui Tase....

This post has been edited by tunderbird: 16 Mar 2005, 13:50

--------------------
Dacia Dacia 1100 - '69, '70 ; 1300 - '70,'81 ; 1310cli - 2000 - B 13 ABC
Renault Twingo 1,2 16V - 2001
Renault Laguna Concorde 1,6 16V - 1999

Cocoșul e mai frumos ca vulturul, numai că nu poate zbura!
(N. Iorga)
+
os
post 16 Mar 2005, 12:24
Post #57

@diaconuliviu
Sa spun drept, (si) topicul tau mi-a fost "inspiratie".

Exemplul citat de tine (sanctiuni diferite pentru aceeasi incalcare) sprijina afirmatiile mele si nu le contrazice nicidecum: politistul are (ca practic oricine) un oarecare spatiu de manevra in a aplica sanctiuni (specificat in lege prin formulari ca "pina la", "între" si alte asemenea). Mai mult, uneori acest spatiu de manevra este largit de posibilitatea incadrarii diferite a faptei respectiv de luarea in considerare- sau nu a unor (posibile) erori de fapt sau factori de forta majora. [este bine si necesar sa existe aceste spatii de manevra, fiindca nici o lege nu poate sa prevada toate situatiile ce pot aparea in viata]. NB: toate *legal*, nu vorbim de vreun abuz (care cu siguranta exista).

Intrebarea care urmeaza este: daca tu ai fi politist si ai constata un eveniment, unde te pozitionezi in acest spatiu de manevra? Chiar daca iti propui explicit sa fii obiectiv, subconstientul iti va influenta decizia. Cum ar trebui sa se poarte cel din fata ta, ca sa-l sanctionezi cu "avertisment"? Dar daca "el", care tocmai a facut o greseala, vine peste tine cu cearta? Unde te pozitionezi atunci? Vezi?

This post has been edited by os: 16 Mar 2005, 14:18

--------------------
. . .
+
AIX
post 16 Mar 2005, 13:01
Post #58

quite a regular

QUOTE(tase @ 16 Mar 2005, 11:57)
probabil ca am trezit instinctul matern al organului si i-a fost mila de mine.
*

Poate pe ala patern.. huh.gif

--------------------
. . .
+
diaconuliviu
post 16 Mar 2005, 15:20
Post #59

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

QUOTE(os @ 16 Mar 2005, 12:24)
@diaconuliviu

Intrebarea care urmeaza este: daca tu ai fi politist si ai constata un eveniment, unde te pozitionezi in acest spatiu de manevra? Chiar daca iti propui explicit sa fii obiectiv, subconstientul iti va influenta decizia. Cum ar trebui sa se poarte cel din fata ta, ca sa-l sanctionezi cu "avertisment"? Dar daca "el", care tocmai a facut o greseala, vine peste tine cu cearta? Unde te pozitionezi atunci? Vezi?
*

As incerca sa fiu OBIECTIV, sau, pe aproape. Dar, mi se pare corect daca azi ti se pune "pata" sa fii milos cu unu, tine-o la fel. Ca cel ce cade in greseala vine cu cearta, e nesimtire din parte-i, dar, ca si organ ce lucreaza cu "public" se cere ca si el sa aplice o parte din punctele tale 1-6. In fine, ce cer eu e inca departe de realitate.

Putin offtopic, am cunoscut pe cineva la RAR, era de un calm-macar afisat-iesit din comun; oricit se enervau "enoriasii" el: "domnu', v-am spus ce aveti de facut: asta, aia, ailalta". Ferm, fara a se abate de la ce zisese.

Spui sa incercam sa scapam cu minimul: La mine, acceptind 65 in localitate, erau doua posibilitati - amenda 300 mii in 48 de ore sau avertisment-am scapat cu maximul dintre ele fara a-i riposta cumva; probabil trebuia sa procedez precum am primit sfaturi: "va rog, poza", daca nu, fara recunoastere si contestatie; problema e complicata cind te afli in alt judet departe de al tau-nu cred ca poti stramuta procesul pt contestatie.
Si nu pot sa nu cred ca pe asta mizeaza si multi din ei.

In plus, hai sa intreb: de ce controlul se face mai ales la sfirsit/inceput de luna?

This post has been edited by diaconuliviu: 16 Mar 2005, 15:21

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
asarban
post 16 Mar 2005, 15:38
Post #60

Membru autentic

Ca sa-si faca planuuuuu!

--------------------
+
4 Pages < 1 2 3 4 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 22nd July 2025 - 13:38
Forum Renault