Acoperire digisat
![]() ![]() ![]() |
Acoperire digisat
Altis |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 754 Joined: 24 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Attached thumbnail(s) untitled.JPG ( Size: 252.96k ) Number of downloads: 351 |
||
--------------------
Tucson
JM
2007
- . Luati saitu' de cultura si bagati-l in duba sa-i acordam "primul ajutor"!
|
|||
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Atenție că azimutul e măsurat în sistem cuadrantal acolo.
![]() |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
Altis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 754 Joined: 24 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Adica daca pun busola imi iau teapa? Cum dracu calculez atunci?
|
--------------------
Tucson
JM
2007
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
În sistemul cuadrantal contarea unghiurilor (azimuturilor) se face de la N sau S, spre E sau W, iar valorile se încadrează în intervalul 0 - 90 grade.
Busola este gradată în sistem circular, contarea se face de la punctul cardinal N, în sens retrograd, unghiurile având valori de la 0 la 360 grade. Pentru a folosi acea hartă, trebuie făcută o conversie. Dacă ai un azimut de la S spre E, trebuie scăzută din 180 grade valoarea acelui unghi. Pentru un azimut de la S spre W, trebuie adunate 180 grade la acea valoare. Ca să fie mai clar, o să exemplific. - Satelitul Sirius 2Telecom 2A are elevație ~35 grade și azimut ~ S30W. Pe busolă vei căuta azimut= 180 + 30, adică relevment 210 grade. -Satelitul Intelsat 703 are elevație ~30 grade și azimut ~S40E. Pe busolă vei măsura azimut=180-40, adică relevment 140 grade. |
--------------------
-
-
|
|
Altis |
![]()
|
AAAA, stai ca m-ai speriat degeaba. Busola mea are un cadran mobil, pun 0 unde vrea mushiu meu
![]() Ma gandeam ca dracu, incepe gradarea de la alt punct, adica, nu stiu, gen am o coordonata fixa, iar de acolo incep sau ceva de genul. pe harta aia, sudul e la 0 grade. Acolo pun eu cadranul mobil al busolei si incep de acolo, 18 grade spre drepata, cum stau cu fata la sud, pt hotbird. |
--------------------
Tucson
JM
2007
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Acela este un cerc azimutal. E corect ce faci, eu am explicat și de ce.
![]() |
--------------------
-
-
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Problema noua... Acum prind pe antena paranoica (setata de boschetarii astia) peosteveu', deci sunt pe Hotbird. Intrebare: tinind cont de faptul ca actualmente antena e pozitionata pe 13 grade est, e mare balamucu' s-o pozitionez pe 16 grade est, pe Eutelsat W2? Intre astea doua "satelite" e diferenta de elevatie sau trebui doar sa-mi dau seama unde kilu' meu e estu' ca sa stiu in ce parte misc ligheanu'?
Hai ca mi-e dor sa-i vad mutra lu' Turcu si ochelarii albi ai lu' Borcea... This post has been edited by Marty: 25 Aug 2009, 20:33 |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Marty - "estu'" e asa in mare de unde rasare soarele.... la sezonul asta un pic mai spre stinga.
|
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Stiu cum se afla unde-i estu', doar ca n-am baligat de seama incotro-i soarele cind plec la munca.
![]() |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
liviu2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.184 Joined: 21 November 05 ![]() |
|
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
@Marty - hai sa te mai ajut o data: estu' e intr-acolo unde se roaga "vecinii", si un pic mai la stinga. Pe aia poti sa-i vezi?
|
--------------------
.
.
|
Marty |
![]()
|
Antenele-s pe casa, astia se roaga inauntru casei. Crezi c-ar trebui sa-l scot pe unu' cu forta pe acoperis ca sa reglez antena dupa covorasu' lui?
![]() |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
os |
![]()
|
poate n-ar fi rau.. alternativ - mergi si tu in vizita, la un ceai si-o narghilea - si trage cu ochiu'. Ca de rugat, nu vred ca vrei: nu de alta, da' tre' sa te-apleci cam tare
![]() |
--------------------
.
.
|
Marty |
![]()
|
Pai nu am nevoie sa ma duc in vizita, ca am paznic acilisea. Doar ca ar fi o mica problema... dupa ce termina de facut cucuie-n frunte, string covoru'. Tre' sa-i prind in exercitiu' functiunii.
Voi pe care dintre antenele astea credeti c-ar fi cazu' s-o atac? ![]() Attached thumbnail(s) antene.JPG ( Size: 60.4k ) Number of downloads: 264 |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
AIX |
![]()
|
![]() quite a regular Group: Members Posts: 604 Joined: 21 October 04 From: Bucuresti ![]() |
A doua din stanga, zic eu.
|
--------------------
.
.
.
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
mai da toate lnb-urile ai iesiri mai multe. cum suprafetele sunt identice, alege-o pe aia cu lnb-ul care are zgomotul cat mai mic ....
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
tonicelli |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 374 Joined: 26 March 06 From: Valea Jiului ![]() |
Da intreb eu, ce cauti la 16 grade est, pe Eutelsat W2???
Ca acolo programe romanesti ... ![]() Nu ieseai mai bine cu un DIgi/Boom/Dolce/FocusSat sa nu te mai chinui ? This post has been edited by tonicelli: 26 Aug 2009, 10:00 |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate plus
- HD-XX-XXX România ... frumoasă țară ... păcat că e locuită
|
|
Diana |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Banned Posts: 67 Joined: 5 July 05 ![]() |
Alege antena aia cu cat mai multe fire ca sa te injure cat mai multe persoane cand o deranjezi.
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
2004
- B-€€-€€€ Viata nu e oare de o suta de ori prea scurta, pentru a ne ingadui luxul de a ne plictisi?
Friedrich NIETZSCHE |
|
Marty |
![]()
|
QUOTE(tonicelli @ 26 Aug 2009, 10:53) Da intreb eu, ce cauti la 16 grade est, pe Eutelsat W2??? Ca acolo programe romanesti ... ![]() Nu ieseai mai bine cu un DIgi/Boom/Dolce/FocusSat sa nu te mai chinui ? Chiar ma abtin de la orice comentariu!!! Revenind, ideea e ca pe toate receiverele din cladire se prinde fie NIlesat, fie Nilesat si Hotbird. Nu inteleg pentru ce kilu' meu sunt celelalte antene. |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Pentru interceptarea bombersurilor fratesti americane ![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
sint unele antene care au un sistem de orientare pe mai multi sateliti dar banuiesc ca trebuie si receptorul sa fie capabil pentru asa ceva , cum zicea cineva mai sus un LNB cu raportul semnal zgomot cit mai mic
|
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
scuze daca s-a mai zis, da cum marty imi ie simpatic decand cu intalnirile lui de gradu 3 cu ursu de care am avut si eu parte recent, ma gandesc ca in loc sa-i rezolv problema, sa i-o complic si mai tare cu niste calculatoare: http://www.satlex.ro/ro/elobst_calc.html
Din cate stiu, satelitii astia comerciali stau deasupra ecuatorului, deci elevatia ar trebui sa fie la fel pentru toti, pentru un punct de pe glob dat. Si eu zic sa-ti iei un DTH romanesc la vreo 5-7 epuri pe luna. E ieftin si oricum free to air sunt numa mizerii cu manele. ps: concetatenii tai cum stabilesc unde-i mecca? nu se gasesc busole pe la moschee? This post has been edited by cristianco2002: 27 Aug 2009, 21:42 |
--------------------
...
..
.. Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 08:04 |