DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Despre pensionare, ... birocratia in Romania

vv
post 14 Mar 2005, 14:02
Post #1

dilbert.com

Group: Members
From: Bucuresti

Am nevoie de un sfat. Maica-mea se pensioneaza acum, si tb. sa aduca adeverinte de pe unde a lucrat. Ideea e ca ea a lucrat prin ~75 vreo 2 ani in Zair ca profesoara, trimisa evident de statul roman. Pe vremea respectiva i-au spus ca se vor considera aniii x1.5 la pensie, pt. "conditii grele" (cica avea si un contract in care scria asta da' nu-l mai gaseste). Acum, am cerut eu la minister sa-i dea o adeverinta ca a lucrat 2 ani in strainatate ca sa-i fie considerati aia 2 ani la pensionare si surpriza: raspunsul a fost ca ministerul nu a platit asigurarile pe perioada aia, deci nu se pune! (desi pe ea au taxat-o cu 1/2 din salariu, sau chiar mai mult, nu mai stiu exact).
Acum am urmatoarele intrebari:
1. La cine draq sa te mai plangi, atunci cand statul iti spune "nu-ti dau pensie ca n-am avut chef sa platesc asigurarile"?
2. Contractul ala pe care l-a pierdut maica-mea teoretic exista in 2 exemplare. Pot cumva obtine o copie de la minister? Ei ar trebui sa aiba contractul, nu?
Nu stiu cat de mult conteaza la pensie aia doi ani - da' asa, ca principiu....

--------------------
Renault Grand Scenic 2008 - B.00.XXX
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
asarban
post 14 Mar 2005, 14:09
Post #2

Membru autentic

Group: Banned

Nu tine ca nu a platit asigurarile..nu e treaba mamei tale!
E vorba de Ministerul Invatamantului (de atunci?) sau alt minister?

--------------------
Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
+
vv
post 14 Mar 2005, 14:11
Post #3

dilbert.com

Da, e vorba de ministerul invatamantului (de atunci). Ea a lucrat toata viata ca profesoara.
Si mie mi se pare argumentul dubios, de-aia am intrebat.

--------------------
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
+
liviu_lb
post 14 Mar 2005, 18:09
Post #4

Membru incepator

QUOTE(vv @ 14 Mar 2005, 15:11)
Da, e vorba de ministerul invatamantului (de atunci). Ea a lucrat toata viata ca profesoara.
Si mie mi se pare argumentul dubios, de-aia am intrebat.
*

Sa se duca la facultatea pe care a terminat-o sa-si ia adeverinta. O sa-i adauge anii de facultate la vechime. Am inteles ca mai creste pensia cu vreo 200 de mii. Pt un pensionar conteaza.

--------------------
Dacia Logan Ambition 2004 1.6MPI
Fluence 1.5 dCi 110 cp
+
vv
post 14 Mar 2005, 18:12
Post #5

dilbert.com

Asta a facut deja. Dar e vorba de altceva - nu vor sa-i considere 2 ani lucrati dupa terminarea facultatii. Intrebarile erau de fapt:
1. Ce se poate face daca ministerul invatamantului pretinde (in scris!) ca nu a avut chef sa-i plateasca asigurarile, si deci sa se resemneze? ( in afara de solutia sugerata de ei, adica resemnarea)
2. Se poate obtine o copie dupa contract de la minister? (daca eu am pierdut copia mea, si as vrea sa o obtin pe a lor, presupunand ca un minister nu pierde actele la fel de usor - da, stiu ca e o presupunere falsa smile.gif ).

--------------------
+
asarban
post 14 Mar 2005, 18:18
Post #6

Membru autentic

Group: Banned

Nu iti vor mai da copie!
Dar problema nu e la minister ci la pensii..aia ar trebui sa-i dea vechimea integrala indiferent de cati bani a platit ministerul au ba!
Aici vb ca nea Vasile ca nu am studiat problema!

--------------------
Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 27th July 2025 - 06:29
Forum Renault