Captarea energiei seismice, recuperarea energiei degajata de cutremur
![]() ![]() ![]() |
Captarea energiei seismice, recuperarea energiei degajata de cutremur
Vlad Georgescu |
![]()
|
||
![]() /----\ <--- Logan Group: Members Posts: 342 Joined: 24 July 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Volțvagăn
Glonț
2080 Tdi Quad BiTurbo DSG 8
- - Athos, Porcos si Bairamis
|
|||
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
nu ar trebui cutremure cam dese pentru asta? de fapt un cutermur continuu..
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.182 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
![]() |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Bygy, prea subtil pentru tine?
![]() |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
VladG |
![]()
|
![]() Membru preistoric Group: Members Posts: 2.397 Joined: 23 January 03 From: Bucuresti ![]() |
Si eu am inventat un mecanism de captare a energiei provenite de la impactul cu meteoriti.
Se face o mare trambulina de cauciuc, cu un mecanism de biela-manivela conectat la un generator. Se amplaseaza in zona cea mai probabila de impact cu un meteorit, iar cand cade meteoritul pe trambulina, de la oscilatii o sa avem o gramada de curent. Astept marile companii producatoare de energie electrica sa ma adauge pe mess. Id: supercreieras. |
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.182 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
|
--------------------
RENAULT
2024
|
|
DAVIDK |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 264 Joined: 20 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Ce n-am inteles eu... cilindrul se monteaza orizontal sau vertical?
Vlad, imi zice ca id-ul supercreieras nu e valabil! This post has been edited by DAVIDK: 5 Aug 2009, 13:51 |
--------------------
Renault
Symbol
Expression 2010, 1.4 16V Cand cumpar un lucru nou, mai intai il repar si apoi il folosesc.
|
|
bygy007 |
![]()
|
inclinat la 45 grade
![]() |
--------------------
RENAULT
2024
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Cutremurele sunt destul de rare. Prea rare pentru a putea asigura un oarecare volum de energie constant. So, iti mai ramane sa descoperi cum sa serpuiesti de la un cutremur la altu.
Pentru asta ai nevoie de preziceri ale cutremurelor. S-ar putea sa fi nevoit sa te asociezi cu hancu ca sa poti continua businessu. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
ovidiun |
![]()
|
![]() Membru...fara drepturi. Group: Members Posts: 39 Joined: 8 April 08 ![]() |
Bre!!!..da' ce nu veniti mai intai cu idei de ieftinire a solutiilor ca sa nu mai cada atatea case la cutremure, sa fie cladirile mai sigure si sa nu mai aiba primariile motive sa puna buline rosii?????
...din ce am mai vazut: -tampoane de cauciuc pe care sa gliseze cladirea (primaria din Chicago..cred) -Pistoane care mista in nustiu ce fel cladirea in directia opusa oscilatie produsa de cutremur (undeva prin Japonia) -diferita materiale mai rezistente... Daca vreti puteti sa continuati lista! |
--------------------
Dacia
berlina
1998 Suntem mai degraba sclavi ai propriei minti decat ai propriului destin - Roosevelt
|
|
VladG |
![]()
|
![]() Membru preistoric Group: Members Posts: 2.397 Joined: 23 January 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(DAVIDK @ 5 Aug 2009, 15:45) Pai nu-l poate adauga oricine, e "la secret" ![]() Ce nu mi-am dat seama e daca primul post chiar e serios sau la misto. Totusi, in caz ca e serios: - cam ce amplitudine ar trebui sa aiba miscarea pamantului ca sa se deplaseze suficient cilindrul si sa urce apa in lac? Mai ar interesa pe cineva energia aia electrica daca s-ar misca macar 2-3metri pistonul ala? - daca se misca invers si o trage din lac, asta pp ca ai nimerit directia si nu sensul si ca va fi un cutremur special, cu deplasare si nu oscilatoriu, cum sunt de fapt marea majoritatea? ![]() Sincer cred ca "proiectul" meu cu meteoriti e mai realist... ![]() This post has been edited by VladG: 5 Aug 2009, 15:06 |
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
liviu2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.184 Joined: 21 November 05 ![]() |
Vlad Georgescu strikes again...
|
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
Michidush |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 6 July 04 ![]() |
Cu rezultate la fel de spectaculoase ar putea fi folosit un mecanism de producere a energiei din incretirea scoartei terestre.
Un astfel de dispozitiv ar putea fi folosit la zonele de intrepatrundre ale faliilor geologice unde scoarta terestra se ridica sub actiunea fortelor de contact. Miscarea ar putea fi transmisa prin intermediul unui mecanism multiplicator catre axul unei turbine electrice. Trebuie numai putintica rabdare. |
-------------------- "Nu aj dori sa pot zbura si sa nu ma creada nimeni, ci sa nu pot zbura dar sa ma creada toti"
Tetelu (Jurnalul lui Tetelu` A.C.) |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 19th July 2025 - 22:12 |