De ce trebuie urgent revizuita constatarea amiabila, ... pentru ca suntem prea romani
![]() ![]() ![]() |
De ce trebuie urgent revizuita constatarea amiabila, ... pentru ca suntem prea romani
caktuss |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.433 Joined: 7 May 05 From: Iasi ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane Sedan II
1.6 16v 05-2005
- numar cu gaura m2 sedan expression 1.6 16v 06/2005
20 000 km (1/09/2006) 33 600 km (26/09/2007) 45 000 km (o3/01/2009) 50 000 km (03/06/2009) |
|||
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Insa pana la urma ce se mai aude,s-a facut acea baza de date comuna?
|
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
da, dar numai ca sa verifice daca intradevar ai avut 0 daune pe rca
|
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Eu va intreb pentru ca am deschis dosar de casco pt. ca am dat cu masina intr-un fier.Acum nu am apucat sa o repar,si m-a lovit tot acolo unul cu Rca la Astra.Acum eu ce fac,ca asi repara-o pe Rca-ul tipului,avand in vedere ca daca o fac pe Casco la o viitoare dauna voi avea franciza?
|
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.607 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca se prinde inspectorul de daune de la RCA ca era deja accidentata tot pe casco o faci.
This post has been edited by einstein1984: 1 Oct 2010, 20:10 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
Pai daca se prinde.Eu asta intreb,daca poate "vedea'' in vreo baza de date ca am fost cu ea intai la Casco.Ca daca da,o fac pe Casco si gata,ca nu vreau da cad de fraier.Sau poate vad aia de la CSA.Cineva care lucreaza in domeniu ne da un sfat?
|
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
ganditi prea mult mai baieti
![]() dar, pt linistea ta, m am interesat: 1. dauna e dauna cand se incheie dosarul de dauna de tot, adica se incheie cicruitul constatare->reparat->platit; tu la casco esti la primul pas abia, deci si daca ar exista baza de date minune tot nu era cazul. si, nici daca te duceai la politie sa iei autorizatie de reparatie, acolo baza de date e un registru de pe vremea lui basarab intemeietorul, care nu se centralizeaza, e doar pe centrul ala 2. totusi, e foarte posibil din moment ce sunt doua impacturi total diferite (lovit de un fier si lovt cu o masina) sa se vada ca masina era lovita dinainte. depinde cat de rau te a lovit celalalt, daca de ex ai dat cu bara intr un stalp de parcare si el ti a infundat tot spatele, n ai nicio problema 3. presupun ca firma ta de casco nu e aceeasi cu firma aluia de rca,nu? 4. ar mai fi o idee sa inchizi dosarul pt dauna cu "fierul" si sa deschizi altul, tot la casco, pt dauna noua, iar ei sa mearga in regres Spor! |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
Este vorba despre 2 firme de asigurari.O sa merg sa intreb la Casco daca merge facut pe regres ceva!
|
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.897 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
Eu sunt pentru constatare la politie, e mai safe. Ma explic : un nene a lovit Opelul, din spate. Toate bune si frumoase, s-a facut constatul amiabil, ne-am dus la constarare la Allianz unde avea ala RCA. Acolo, nu au vrut sa deschida dosarul pana nu venea si omul in cauza, sa dea si el declaratie cum s-a intamplat. Cum nu dadeam de el, pana la urma au deschis dosarul, sub rezerva completarii cu declaratia lui. Am dat de el, cica nu are vreme sa mearga la asigurator sa dea declaratia, ca ne-o da noua sa o ducem, aia de la Allianz vor sa dea declaratia in fata lor. Pana una alta, noi stam cu masina lovita. Cred ca ne vom duce la Politie, cu constatul amiabil si dovada deschiderii dosarului, sa il cheme pe ala si sa ii ia carnetul.
Personal, consider ca la noi e prea devreme pentru asa ceva, nu au facut altceva decat sa transfere cozile si nervii de la centrele politiei la cele ale companiilor de asigurari |
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
- B 06 FCN MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
..si au permis tuturor alcoolicor sa conduca in continuare.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Marian66 |
![]()
|
b06fcn, la politie nu mai ai ce sa faci.. nenea si a indeplinit obligatia si a declarat accidentul. faptul ca ati completat formularul in degreveaza de sarcina de a mai merge la politie.
ce face el acum este o neindeplinire din partea lui a obligatiilor lui din contractul lui cu allianz. asa e, mai toti asiguratorii cer la loviri din spate si masina ”vinovata” sa o vada. mai bine incercati o solutie de compromis, un fax, un e-mail ceva |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.897 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
Marian, nenea ala si-a indeplinit partial obligatia fata de noi, dar a reparat masina fara ca aceasta sa fie vazuta in prealabil de compania de asigurari, ceea ce poate fi considerat reparatie fara autorizatie. Asa ca daca ma duc la politie cu constatul de la el si cu o adresa de la asigurator ca nu s-a prezentat, sau ca refuza sa se prezinte, aia il cheama si vor vedea o masina reparata fara autorizatie...solutia de compromis o incercam de doua luni deja, accidentul avand loc la inceputul lui august. De aia spun, nu sunt de acord cu constatul amiabil, te-ai lovit, te duci la politie, daca suntem needucati ne adaptam situatiei.
|
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
Marian66 |
![]()
|
QUOTE(b06fcn @ 5 Oct 2010, 09:48) DA DA DAAA, sa fie facuta deviza sectiunii asta! Totusi, din punctul meu de vedere, situatia asa sta, amiabila tine loc in cazul lui de autorizatie.. faptul ca nu a venit cand l-a chemat asiguratorul, e o problema intre ei ![]() Incearca orice, eu stiu, poate sa dai de un politist mai amabil si sa il cheme el ca sa te ajute, dar din pacate parerea mea e ca politia nu are ce sa-i faca. Cred ca e bine ca auzi si parerea asta, chiar daca nu e pro, ca sa o ai in minte si daca e asa sa nu te surprinda si sa schimbi strategia.. Succes! |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Necazul este ca nu exista sanctiuni pentru neprezentare, ca in cazul OUG195, care sa "stimuleze" respectarea solicitarii iar asiguratorii exploateaza la maxim aceasta "scapare" (sau nu!?).
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
namidee |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 418 Joined: 19 September 08 From: Frankfurt ![]() |
Atunci eu trag concluzia ca in cazul unui accident fara victime din vina celuilalt ar trebui sa completez amiabila doar in fata asiguratorului, asa ca sa ma acopar pentru situatii neplacute. Daca respectivul nu vrea sa vina, direct la politie.
|
--------------------
Dacia
Sandero
1.4 MPI 2008
|
|
valikris2002 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 946 Joined: 11 November 05 From: roman,neamt ![]() |
cata nesimtire, auzi la ei sa se roage de ala sa vina sa dea o declaratie, sa va zic ca mi am gasit masina lovita si cu numar de telefon in parbriz, cati a-ti face asta, si mai era si pe timpul cad se dadeau puncte.
Legat de baza de date cica e functionala, am solicitat reinoirea politei casco care o am in prezent si cica se tine cont daca ai avut dauna in trecut. Anul acesta as fi avut o cotatie buna la omniasig insa acum 2 ani am deschis un dosar la ei pe care l am finalizat anul acesta, intre timp anul trecut incheind la grupama casco, sa vedem ce pret iese anul acesta. Perfect deacord cu preturile din reprezentante, nesimtit de mari: pentru un parbriz cu tenta, o oglinda dreapta manuala si un proiector 2300 ron |
--------------------
megan sedan
manager 1.5 dci, 85 cp
26-10-2007
- -
|
|
b06fcn |
![]()
|
@Marian, daca ma iau dupa ce spune site-ul http://www.constatulamiabil.ro/115_ce-este...a-amiabila.html, autorizatia de reparatie este inca obligatorie, ea fiind eliberata de compania de asigurari. Deci individul trebuia sa vina la asigurator pentru asta, doar constatul amiabil nu tine loc de autorizatie, dar nu gasesc textul de lege care specifica clar asta...poate un moderator specializat sa ne dea o mana de ajutor
|
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Aia e, ca nu e clara!
Teoretic, obtinerea documentului de intrare in reparatie (autorizatia de reparatie) este in continuare obligatorie, acesta putand fi eliberat in aceste cazuri de catre societatile de asigurari. Recomandabil este sa solicitati autorizatia de reparatie in 24 ore de la producerea accidentului, tocmai pentru a nu va trezi in situatii insolubile. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
b06fcn |
![]()
|
Deci daca ma duc la politie, ala si-o fura sau nu? Chiar daca nu ma incalzeste cu nimic, macar faptul ca sta o luna fara carnet indulceste nitel amareala din cafea...Plus ca ma gandesc ca reparatia unei masini fara autorizatie are si o tenta mai penala parca...
This post has been edited by b06fcn: 6 Oct 2010, 15:29 |
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
|
Marian66 |
![]()
|
eu mi am reparat masini pe rca cu amiabila, si nu mi au facut decat dosar d dauna, nicio autorizatie de reparatie.
baza de date unica nu e inca functionala, merge numai daca ai avut dauna la o firma si vrei sa faci la aceeasi. daca ai avut dauna la astra si iti faci la asirom, poti sa declari (fraudulos) ca ai avut 0 |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
misu78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 19 May 08 From: voluntari ![]() |
|
--------------------
Ford
Focus
2015
- IF-44-VOI Membru cu armă!
Sunt inofensiv dar gandul meu e criminal! |
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.025 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
Ce pot spune e ca noi soferii romani suntem prea prosti si habar nu avem sa completam un nenoriocit de formular. Am stat vreo trei ore la agentul contatator de la Astra si aproape toate constatarile erau gresite. Ba au bifat aia toate casutele, ba au facut desene aiurea, ba au gresit proprietar, utilizator, etc. Toate erau praf facute.
Deci nu merge constatarea amiabila pentru ca suntem analfabeti. |
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
2005/2017 Influence/Tekna
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
prody |
![]()
|
![]() membru iradiat Group: Members Posts: 1.365 Joined: 26 November 05 From: Cetatea Banilor ![]() |
Stergeti,va rog, tot postul,fara ce ati editat nu are niciun sens sa mai apara.
This post has been edited by prody: 9 Nov 2010, 16:59 |
--------------------
Mazda
3
2011 TX
|
|
rodi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 648 Joined: 2 November 10 ![]() |
Cel mai bine este sa faci o constatare amiabila cu terte persoane-martori.
|
--------------------
---
---
---
- --- E PUR SI MUOVE (it. - cit.)
|
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.025 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
![]() |
--------------------
Renault
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
adi_ar |
![]()
|
Adica nicicum!
Constatul amiabil este o descriere a situatiei facuta de partile implicate, sustinuta prin semnatura, nu o stabilire de vinovatie, ca in cazul procesului verbal intocmit de politist. Daca exista martori la eveniment, acestia pot fi chemati, eventual, la stabilirea vinovatiei, unde ar putea da declaratii. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
Diac |
![]()
|
Ba unul din cei doi isi recunoaste vina. Si sincer nu am nici un chef sa platesc amenda sau sa-mi pierd permisu daca trosnesc pe cineva.
Ps vrei sa spui ca ar trebui ca constatarea aia sa includa si martori? |
--------------------
Renault
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th July 2025 - 15:40 |