Ai vrea o altă revoluție în România?, Spune-ți părerea...
![]() ![]() ![]() |
Ai vrea o altă revoluție în România?, Spune-ți părerea...
skija |
![]()
|
||
![]() proud not to be american Group: Members Posts: 513 Joined: 5 January 05 From: Bucharest/Buzau ![]() |
|
||
--------------------
LOGAN
MCV 1.5dci
2007
- BZ 80 SKJ decat o viata Cioran, mai bine o zi Van-Damme...
|
|||
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
QUOTE(solenza_scala @ 11 Aug 2009, 22:53) Mai drivere, daca am face-o pe bune, nu crezi ca ne-ar face base placintute? Ca am fi numai o manuta, ca restul nu s-ar sinchisi! Nu conteaza ce cred eu. Si daca am iesi invingatori (daca se poate zice asa ) am ramane in aer. Dam jos puterea actuala. Punem alta. Da' CE punem? Asta e intrebarea care nu pricepe mai nimeni de aici si incep sa faca pe desteptii..... Si DACA am pune la putere revolutionarii astia autentici de aici, pun pariu ca 80% din ei, oricat de bune intentii ar avea acuma in spatele tastaturii, se dau pe branci in MAXIM un an si brusc o sa li se schimbe prioritatile. Un junior ma intreba pe aici ce educatie nu are el (saracu' o crezut ca is subtil si il jignesc cu ceva ![]() ![]() Oricum, e funny. Tu ai dreaptate. Astia is o manuta. Sa ii enumeram: - tanaru si nelinistitu care nu mai suporta taxa de prima inmatriculare, deci....e normal sa dea actuala putere jos. Ca ajunge sus alta putere care il taxeaza si pentru prostie, e alta treaba. Nu vede el pana acolo - altu cu ungaria, care nu a auzit de austro-ungaria - altu cu secera. Trebuie dictatura - inca unu care o fi citit prea multe carti de istorie mareata a romaniei. Zice multe si frumoase, dar nu zice nimic de fapt. Deci cu astia se face rebolutia in romania ![]() This post has been edited by driverx: 11 Aug 2009, 22:07 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(Cocojambo @ 11 Aug 2009, 12:16) Da-mi macar un singur exemplu de dictatura buna. QUOTE(Cocojambo @ 11 Aug 2009, 12:16) Pai, odata cu instaurarea monarhiei in Romania, adica de pe la sfarsitul secolului al XIX-lea, in Romania putem vorbi si de democratie, dupa standardele vremii evident, si progresul inregistrat in acea perioada este unul chiar semnificativ. Daca tu crezi sa nu, te priveste... QUOTE(Cocojambo @ 11 Aug 2009, 12:16) N-ai depasit inca varsta basmelor? QUOTE(Garett @ 11 Aug 2009, 13:10) De fapt ce se doreste, in orice revolutie, este schimbarea celor care detin parghiile puterii cu alte persoane, nu schimbare propiu-zisa a mecanismelor puterii... Ideea asta reprezinta opinia ta strict personala depsre ce inseamna o revolutie... O revolutie, in primul rand are ca obiectiv, mai mult sau mai putin declarat, schimbarea sistemului, ori fie vorba intre noi, nu vad ce alt sistem politic ar putea fi mai bun decat cel existent in prezent in RO. QUOTE(Garett @ 11 Aug 2009, 13:13) Pai, n-a prea fost... Intradevar, Transilvania a fost parte a Imperiului Austroungar, dar administratia a fost asigurata de unguri, iar deciziile se luau in Parlamentul de la Budapesta... |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
ovidiun |
![]()
|
![]() Membru...fara drepturi. Group: Members Posts: 39 Joined: 8 April 08 ![]() |
QUOTE(CIPTUNING @ 11 Aug 2009, 19:35) Nu ca il simpatizez pe Base, poate exprimarea "murbunda" e cam mult dar ii dau dreptate, uitati-va si voi ca Statul nu mai are bani: trimite functionarii 10 zile acs, taie sporuri de la politisti, militari, de la profesori am inteles ca nu s-ar mai plati orele de dirigentie plus alte sporuri. Au luat imprumutul de la FMI sau de unde o fi si cica o sa intre in bani ca sa poata sa mai dea pensiile. Autostrazi, infrastructura ciu-ciu. Au muls "vaca" atatia ani si acum a ramas fara lapte. Cand aveau nevoie de bani la buget, mai vindeau un BCR, apoi a urmat CEC, mai bagau baietii o taxa de prima inmatriculare. Acum cred ca programul Prima Coasa a fost facut special pentru cei de la ANL, sa cumpere baietii in draci sa mai intre ceva banet la Stat. Nu am uazit de vreau apartament luat de la dezvoltatori imobialiari pana acum prin programu asta. Mie totusi nu mi se pare ca ar fi o tara asa de "vie", dar poate nici chiar asa aproape de faliment. Si daca tot veni vorba despre Base, marineru' sef, eu ii mai dau dreptate si cand spunea de mogulii media, ma uitam aseara pe Realitatea (post in care mai demult aveam incredere) au inceput sa puna titluri ca la OTV, instigatoare, fara nici o jena. Plec de la premisa ca oricum sunt toti niste hoti la putere dar aceste doua posturi duc o campanie sustina de vreo cateva saptamani impotriva unor oameni din alt partid decat cel "rosu". Pacat ca cel "portocaliu" nu are si el post de tv, ziare, sa duca si el asemenea campanii. Vedeti ca Romania e o tara de basm, aici se bat Imparatul Rosu si Imparatul Portocaliu ![]() Sunt curios, dupa va castiga PSD-ul alegerile, ce pana mea or sa mai dea astia la Antena si Realitatea??? |
--------------------
Dacia
berlina
1998 Suntem mai degraba sclavi ai propriei minti decat ai propriului destin - Roosevelt
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(radian @ 11 Aug 2009, 22:09) Ideea asta reprezinta opinia ta strict personala depsre ce inseamna o revolutie... O revolutie, in primul rand are ca obiectiv, mai mult sau mai putin declarat, schimbarea sistemului, ori fie vorba intre noi, nu vad ce alt sistem politic ar putea fi mai bun decat cel existent in prezent in RO. Pai, n-a prea fost... Intradevar, Transilvania a fost parte a Imperiului Austroungar, dar administratia a fost asigurata de unguri, iar deciziile se luau in Parlamentul de la Budapesta... 1. Apropo de ce discutam ieri cu xcss: mecanismul puterii tariste s-a numit Ohrana, cel al puterii comuniste CEKA, NKVD, KGB, etc. Mijloacele au fost aceleasi, metodele la fel. Schimbarea sistemului este un termen relativ, fie ca se numesc nobili, secretari de partid sau moguli in orice sistem ai persoane cu acces la parghiile de control: bani, forte de represiune sau presa. Descompuse in forma primara toate sistemele de conducere sunt identice. Daca la noi ar fi democrratie reala ti-as da dreptate ca e cel mai bun sistem, in realitate la noi este ceva gen America Latina, o pseudo-democratie oligarhica si mai nou ereditara. 2. Uita-te in Bucovina sa vezi urmele imperiului. Plus ca influenta germanica a sasilor si austriecilor in Ardeal asupra modului de a gandi a romanilor de acolo este mult mai vizibila decat cea a ungurilor (daca or fi avut vreuna). |
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
1. Democratie reala ce inseamna de fapt? Exista in practica vreundeva? Intradevar sistemul democratic genereaza 1001 de efecte negative colaterale. Dar are si un mare avantaj: are puterea de a se autoregla.
Americanii exeprimeteaza (cu succes!) demorcatia de peste 2 secole, si, legat de capacitatea de autoreglare, mi se pare sugestiva evolutia de la statutul de scalvi al afro-americanilor, apoi de persecutati rasial, si pana la alegerea unui astfel de cetatean ca presedinte al statului. La noi, totusi, sa nu uitam ca se experimentaza democratia abia de doua decenii, si asta dupa multe decenii de diferite dictaturi. Schimbarea socetatii este un proces lent, necesita mult timp. Daca tragi acum o linie si faci o analiza, o sa constati multe probleme, dar, fara discutie si o evolutie semnificativa in bine de la ceea ce era Romania in 1989 si ce este acuma. 2. Ca fapt divers, traiesc in Ardeal... Comunitatea saseasca exista cu mult inainte ca Transilvania sa devina parte a imperiului. Sincer chiar nu stiu prea multe despre amprenta lasata asupra Bucovinei, dar, cel putin in Ardeal, in aceea vreme limba oficiala era maghiara si nu germana, iar "ora exacta" era data de Budapesta si nu de Viena. This post has been edited by radian: 12 Aug 2009, 08:25 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
|
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(radian @ 12 Aug 2009, 10:23) Daca tragi acum o linie si faci o analiza, o sa constati multe probleme, dar, fara discutie si o evolutie semnificativa in bine de la ceea ce era Romania in 1989 si ce este acuma. As scrie fraza asta pe coada unei lopeti cu care le-as da peste ceafa de 3 ori pe zi la toti care regreta vremurile comuniste. Acestia ori sunt niste mucosi care n-au vazut acele vremuri, ori sunt copii de securisti. Acestia sigur n-au mancat paine acra cu telemea saptmani la rand, nu si-au facut temele la lumanare, n-au asteptat toata saptamana in apartamentul la 15 grade sa vina ziua in care e apa calda (calduta, de fapt, si murdara de nu vedeai fundul vanii) ca sa faca baie, n-au stat la cozi cu orele pt. uleiul acela nenorocit de soia cu care nu puteai gati fara sa deschizi geamurile, n-au mers pe jos prin zapada cu ghete rupte la scoala pt. ca s-a gandit un destept de la partid sa faca economie de curent la tramvaie exact in cea mai rece zi a anului, si multe altele... Acum se plan mucosii ca-i scumpa benzina si cafeaua la mall. In privinta Ardealului: ceea ce nu intelege nimeni azi e ca Ardealul a prosperat inainte de Unire nu pt. ca a fost in Ungaria sau in Austria, ci pt. ca avut mult mai multa autonomie, indiferent de unde se promulgau legile. Ardealul a prosperat atunci cand nu conta daca e in Ungaria sau Austria sau Romania, pt. ca NU ERA STAT NATIONAL. Ardealul n-a fost niciodata nici Romanesc, nici Maghiar nici Austriac, a fost simplu tara celor care au trait aici, si s-au autoguvernat in realitate, oriunde ar fi fost capitala regatului/imperiului. Se revolta acum toata natia ca secuii cer autonomie, dar ii plangeti pe sasii ce-au plecat. Cati stiti ca sasii timp de secole au avut dreptul sa refuze asezarea Romanilor sau a Maghiarilor in Sibiu si alte orase/cetati ale lor? Zicea cineva ca Romanii n-au invatat nimic de la Unguri? Pai poate ar fi trebuit sa invete asta: pretuirea libertatii si a dreptului de a-ti decide soarta in mod autonom. Poate pt. asta as face revolutie azi: pt. abolirea statului national centralizat si reorganizarea Romaniei pe regiuni autonome. |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(radian @ 12 Aug 2009, 08:23) Americanii exeprimeteaza (cu succes!) demorcatia de peste 2 secole, si, legat de capacitatea de autoreglare, mi se pare sugestiva evolutia de la statutul de scalvi al afro-americanilor, apoi de persecutati rasial, si pana la alegerea unui astfel de cetatean ca presedinte al statului. Corect, dar nu cred ca ne putem permite sa asteptam 200 de ani pentru o democratie functionala, plus ca la noi vorbim si de specificul national. IsNa: De la autonomie pana la secesiune nu mai e decat un pas, e o idee periculoasa pentru toti, pentru ca inevitabil s-ar ajunge la conflicte. Idealizam comunismul asa cum idealizam si Ardealul sub Habsburgi, uitand aspectele negative si scotand in evidenta aspectele pozitive, cate or fi fost si alea, adevarul ca noi ca natie traim intotdeauna in trecut nu in viitor, ne hranim cu iluzia propriei importante fara sa realizam de fapt cat de mici suntem. Ne batem cu pumnul in piept ca i-am batut pe turci si gasim in asta o justificare a inapoierii noastre fara sa realizam ca pentru turci erau simple conflicte de frontiera. Cat despre prosperitatea Ardealului autonom cred ca si ea este idealizata, unde se regasea aceasta prosperitate la nivelul populatiei majoritare? This post has been edited by Garett: 12 Aug 2009, 11:19 |
--------------------
No
Reno
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
QUOTE(baranga @ 11 Aug 2009, 15:00) 1.Oare??? anu asta am terminat sanitara;am iesit asistent medical si in 3 ani de practica care i-am facut daca luam toti banii care m-i s-au dat spaga cred ca mai imi luam o dacie.pot sa iti zic ca NU am luat 1 LEU!!!!!! Fraier ai fost... ![]() Ia sa fi avut familie acasa care tipa dupa mancare, ai fi invatat ce buna-i spaga. ![]() Altii se bucura cand le lasa cineva 10 lei, mai ales in vremuri dintr-astea. QUOTE(driverx @ 11 Aug 2009, 16:34) Sunteti ca o ceata de tarani deja frustrati de atata robie si dupa 3 pahare de tuica v-ati prins dintr-o data ca voi nu mai suportati asa ceva. ![]() ![]() ![]() ![]() QUOTE(driverx @ 11 Aug 2009, 23:06) - tanaru si nelinistitu care nu mai suporta taxa de prima inmatriculare, deci....e normal sa dea actuala putere jos. Inca nu si-a dat seama nimeni ca o masina care in afara se vinde la SH cu 12500 de euro, o gasesti la noi cu 9000 de euro? Care-i hazul ca o iei "de afara"? ![]() Incep sa cred ca toti capsunarii care luna asta sunt prin tara in concediu n-au fost asa prosti cum suntem noi aici ca vrem "rivolutie". Ei in loc sa se certe care ia furca, care tarnacopul si cui dam in cap, au preferat sa-si vanda casa, si cu banii obtinuti si-au cautat o noua viata peste mari si tari si au de unde pune o paine pe masa si trimite inapoi in tara. Ca acum le e si lor greu, e alta poveste, dar macar au facut ceva. Cei care isi doresc o revolutie vor de fapt sa aiba alt stapan, nu sa se descurce singuri. |
--------------------
.
.
.
|
|
Garett |
![]()
|
|
--------------------
No
Reno
|
|
xcss |
![]()
|
Si atunci cei care vor cu adevarat sa se descurce singuri cum se numesc? Anarhisti?
![]() |
--------------------
-
-
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.052 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Daaa, deci asta era solutia cea mai buna, trecem toti la capsunarit in strainatate. Ce sa mai gandim la revolutii, ce sa mai mergem la vot, ce sa ne mai preocupam de cum merg lucrurile acasa, bagam CD-u cu Salam si tinem drumul de Nadlac.
Si la anu cand ne intoarcem de Pasti venim cu "comme se dice...panetone, si?" in tara si le tinem la rude prelegeri.... Dar "se chiama" ca nu mai avem stapani, ne-am luat soarta in maini.... LE: Si daca ar fi sa fi invatat ceva de la unguri imi pare rau ca nu am prins putin din spiritul lor nationalist si din unitatea de care dau dovada in relatia cu altii. De liberi n-au fost liberi niciodata de la Atilla incoace, s-au aflat mai tot timpul sub stapanirea altora. This post has been edited by YRX: 12 Aug 2009, 11:44 |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(Garett @ 12 Aug 2009, 13:12) IsNa: De la autonomie pana la secesiune nu mai e decat un pas, Cat despre prosperitatea Ardealului autonom cred ca si ea este idealizata, unde se regasea aceasta prosperitate la nivelul populatiei majoritare? Dimpotriva: autonomia e factor stabilizator pt. ca elimina frustrarea lipsei de libertate. Ca dovada, istoria arata ca toti conducatorii Ardealului au trait in pace cu secuii atata vreme cat le-au recunoscut autonomia. Secuii s-au aliat cu Mihai Viteazul impotriva lui Bathory atunci cand regatul maghiar a vrut sa le stearga autonomia si privilegiile de oameni liberi (chiar l-au prins si executat pe Bathory dupa victoria lui MV). Niciodata aceasta autonomie nu a avut o baza nationalista, ci a fost un deziderat al comunitatii locale. La fel si in cazul Sasilor, a Svabilor din banatul montan si in campie, a Bulgarilor si Sarbilor, etc... Frictiunile au fost rezolvate intotdeauna local pana la instaurarea statului national, adica al statului care nu mai apartine tuturor locuitorilor ci doar celor de o nationalitate, restul devenind "minoritati". Acum trebuie dezbatere nationala pe tema placutelor bilingve de la intrarea intr-un satuc de care 98% din populatia tarii n-a auzit vreodata si nici n-ar fi auzit altfel. Sasii si Svabii au plecat tocmai pt. ca statul Roman (comunist la vremea aceea) a dus o politica de stergere a tuturor libertatilor de autodeterminare a comunitatilor locale. Acum ii deplangeti, ca s-au umplut frumosele lor sate si orase de oameni fara capatai, dar faceti in continuare la fel si cu cei ce au ramas, in incapatanarea lor milenara - secuii. Oricum, in curand vor disparea si ei, din motive de dinamica demografica, deja se vede si acolo acelasi viitor. Prosperitatea din trecut a Ardealului nu este idealizata, daca umbli in Ardeal cu ochii deschisi vezi urmele acestei prosperitati de la lucrarile edilitare vechi ce mai functioneaza inca pe alocuri, la caile ferate si podurile ce au fost varf tehnologic in Europa la vremea lor, si pana la oranduirea riguroasa rurala care a permis traiul a milioane de oameni pe terenuri sarace cu clima aspra si sub asediul permanent al razboiaielor (mai intai cu navalitorii tatari, apoi cu turcii, mai apoi intre puterile europene). Toate au functionat intr-un amalgam etnic in care patru sate alaturate puteau fi de tot atatea etnii diferite. Azi nu se mai poate, ca azi orice bun patriot care locuieste la Galati si poate n-a pus piciorul niciodata in Ardeal, se bate cu caramida in piept ca Ardealul e tara LUI... Asta ne-a invatat statul national. This post has been edited by IsNa: 12 Aug 2009, 13:00 |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
|
|
solenza_scala |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 301 Joined: 9 June 08 ![]() |
|
--------------------
Dacia
Solenza
---
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.052 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(IsNa @ 12 Aug 2009, 13:14) Sasii si Svabii au plecat tocmai pt. ca statul Roman (comunist la vremea aceea) a dus o politica de stergere a tuturor libertatilor de autodeterminare a comunitatilor locale. Acum ii deplangeti, ca s-au umplut frumosele lor sate si orase de oameni fara capatai, dar faceti in continuare la fel si cu cei ce au ramas, in incapatanarea lor milenara - secuii. Oricum, in curand vor disparea si ei, din motive de dinamica demografica, deja se vede si acolo acelasi viitor. Au plecat pentru ca aveau unde, in RFG. Bulgarii n-au plecat, ungurii n-au plecat, rusii si ucrainienii n-au plecat pentru ca in tara mama era la fel sau mai rau. E pur economica treaba, tine de burta nu de privilegii sau mai stiu ce idealuri. Singurii care au plecat masiv au fost evreii in Israel si nemtii in RFG. Tin sa-ti reamintesc ca statul ala comunist a infiintat regiunea autonoma maghiara, o aberatie cominternista de altfel. Si as vrea sa vad eu satucul ala uitat de lume, cand o obtine autonomie si o fi plin de auto-determinare, de unde o sa-si mai plateasca macar curentul la primarie, fara alocatia bugetara de la guvern. Sau vrem autonomie, dar cu finantare in continuare de la altii? Eu ca locuitor al Bucurestiului mi-as dori intr-un fel autonomie, chiar independenta, dar sa vedem atunci din ce o sa mai traiasca oraselele si satele din tara asta, sa vedem daca incapatanarea milenara va tine loc de mancare. Dar ma rog, astea sunt alte probleme, o dam in off-topic, aici discutam despre revolutie. This post has been edited by YRX: 12 Aug 2009, 13:24 |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
IsNa |
![]()
|
Da, mai, nici nu stiu cum au putut trai ardelenii inainte de binecuvantarea care este Bucurestiul... vai s-amar gandire!
(Secuii n-au plecat pt. ca asta le este mentalitatea. A ramane acolo e folozofia lor de viata. Cand au fost adusi acolo nu li s-a dat nimic in afara de autonomie si nu li s-a cerut nimic decat sa stea acolo in calea navalorilor tatare. De atunci si pana azi, ei cer doar atat: autonomie, si stiu doar atat: sa stea acolo si sa supravietuiasca. N-au fost niciodata bogati, asa cum au fost sasii si svabii, si saraci sunt si acum.) Orisicum: hai sa descentralizam noi controlul in tara asta, sa infiintam regiuni autonome, si om vedea dupa aia. Cel putin atunci nu vom mai putea da vina pe Bucuresti daca tot saraci si hoti ramanem. OK? In rest, ce sa zic, mai citeste istorie. Dincolo de manualul de liceu de pe vremea lui 'Lae. This post has been edited by IsNa: 12 Aug 2009, 13:37 |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
|
|
xcss |
![]()
|
Sasii, svabii si evrei au fost, daca vreti, "vanduti" statelor in care au plecat. Asa se explica de ce alte minoritati nu au plecat masiv, spre exemplu maghiarii. Argumentul ca maghiarii n-au plecat pentru ca la ei era la fel sau mai rau este cam nul. Pur si simplu, ceilalti n-au fost lasati sa plece, statul nu castiga nimic de pe urma plecarii lor si, nu in ultimul rand, sa ne amintim cat de "usor" se pleca inainte de 1989... Discutia e mai complexa (multi sasi si svabi, de exemplu, au plecat sau au fost deportati imediat dupa WW II) si da, cam off topic.
|
--------------------
-
-
|
|
YRX |
![]()
|
IsNa:
"folosofia" care o debitezi tu cu mandria milenara, au fost adusi in calea tatarilor, vor autonomie intru saracie e propaganda ieftina. Mai ai putin sa ridici si verzitura sa dai salutul, ce naibii, orice om civilizat al secolului asta si-ar dori o autonomie regionala in situatia in care ar duce-o mai bine, ar trai mai usor, ar avea avantaje. Ori daca treci putin prin zonele vizate te prinzi destul de repede care-i starea reala. O mana de udemeristi traiesc ca in basme si marea majoritate in neagra saracie. Autonomia ar da puteri sporite acestora, tot asupra poporului lor, sau crezi ca zona ar fi condusa de altcineva? Cat despre manualele de istorie pe care le-am citit or fi cam vechi, de, nici eu nu mai sunt tanar, dar tu le-ai cam citit numai pe alea cu Esca in prim plan. LE : A, si inca ceva, dati degeaba vina pe Bucuresti pentru ca daca nu ma insel majoritatea "conducatorilor de la Bucuresti" sunt de prin Ardeal, Moldova, etc., adica d'ai vostri. Si da suntem off-topic, hai sa ne oprim aici, in continuare dezbatem revolutia This post has been edited by YRX: 12 Aug 2009, 14:01 |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
solenza_scala |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 301 Joined: 9 June 08 ![]() |
Dar e offtopic rău de tot. Eu nu cred că ungurii, vreii și șvabii sunt problema în țara noastră, decât dacă ești un patriot exagerat. Și, hai să fim sinceri, eu nu cred că așa nu mai pot ei, ăia micii, de lipsa autonomiei...
|
--------------------
Dacia
Solenza
---
|
|
IsNa |
![]()
|
QUOTE(YRX @ 12 Aug 2009, 15:47) Cat despre manualele de istorie pe care le-am citit or fi cam vechi, de, nici eu nu mai sunt tanar, dar tu le-ai cam citit numai pe alea cu Esca in prim plan. Atacul tau la persoana mea demonstreaza ca nu ai idei argumentate referitor la subiect. De altfel, suntem de aceeasi varsta (daca ti-ai listat real data nasterii in profil), deci la scoala am invatat din aceleasi manuale. Eu am mai citit si altele de atunci, si nu, nu pe cele cu Esca. Discutia era (tangential) on-topic, pt ca vorbeam despre ce s-ar putea face cu tara asta dupa o eventuala daramare a sistemului politic actual. Dar tonul a degenerat complet, asa ca ma retrag. P.S. Acum realizez ca polemizam cu o persoana care si-a pus in profil imaginea unu ofiter SS... bun asa. This post has been edited by IsNa: 12 Aug 2009, 14:28 |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
|
|
Garett |
![]()
|
QUOTE(IsNa @ 12 Aug 2009, 12:14) Azi nu se mai poate, ca azi orice bun patriot care locuieste la Galati si poate n-a pus piciorul niciodata in Ardeal, se bate cu caramida in piept ca Ardealul e tara LUI... Asta a fost buna! Let me guess: fan Sabin Gherman? Pentru informarea ta generala am rude sasi, prin alianta, si merg cam de 2-3 ori pe an in Ardeal. Patriot n-am fost niciodata, in general privesc la rece si cu nitel cinism istoria Romaniei, nu ma pasioneaza insa nici fanatismele regionale, daca aveai ceva de spus trebuia sa spui in 1918. |
--------------------
No
Reno
|
|
YRX |
![]()
|
Nu te-am atacat personal, nu am nimic cu persoana ta, ti-am atacat ideile si zic eu destul de argumentat. Nu am dat-o in lozinci ca tine, doar ti-am spus ca regiunea care crezi tu nu va putea functiona viabil in mod complet autonom si ti-am scris si de ce. Daca te uiti pe cateva cifre iti dai seama ca pur si simplu nu au de unde.
Trimiterea la cartile de istorie mi-ai facut-o tu, ai spus ca n-am trecut de manualul de liceu. Da, in profil am un afis de recrutare olandez pentru Waffen SS, iar la avatar este un Focke Wulf 190, te deranjeaza cu ceva? |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
IsNa |
![]()
|
YRX, a postula ca regiunile tarii ar muri de foame fara controlul Bucurestiului nu e un argument, e doar o afirmatie.
Istoria arata ca s-au descurcat foarte bine atat regiunile Ardealului cat si ale Moldovei, Dobrogei sau Munteniei in vremuri cu mult mai putin contol politic si economic central. Ca un mic exemplu: canalizarea Begai si constructia centralei hidro-electrice de pe Bega, ca prima sursa de electricitate a Timisoarei a fost un proiect realizat in 2 ani, cu 80% fonduri proprii ale Timisoarei. Restul de 20% a fost dat de Budapesta in contul economiilor pe care statul maghiar urma sa le faca de pe urma transportului pe canalul Bega, sustinut cu calcule. S-au facut exproprieri despagubite, s-au efectuat licitatii pt lucrari, s-au planificat si s-au executat lucrarile la nivel mai profesionist decat se fac azi. Sigur ca situatia nu s-ar schimba in mai bine imediat pt. ca si oamenii s-au dezobisnuit sa se gospodareasca singuri, si s-au obisnuit sa astepte de la stat, dar azi nici structurile statului nu permit autogospodarirea. Pe termen lung, autonomia regionala s-a dovedit a fi solutia in toata lumea (arata-mi tu in lume un stat puternic centralizat in lume in care sa existe prosperitate in afara centrului puterii!) Off-Topic: Cu avionul n-am nimic, dar ofiterul acela e simbolul celei mai rele atrocitati ce s-a petrecut in Europa de la Inchizitia Spaniola incoace, si nu prea stiu cum sa interpretez arborarea lui... (poate ne explici tu, daca doresti). This post has been edited by IsNa: 12 Aug 2009, 15:18 |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
|
|
Garett |
![]()
|
Eu zic ca discutia a cam deviat de la tema, un singur lucru mai vreau sa spun, off-topic: atunci cand iesim din tara nu ne intreaba nimeni daca suntem moldoveni, munteni, banateni, etc. Suntem romani si atat si pe urma trebuie sa ne chinuim sa le explicam occidentalilor ca nu suntem tigani! Eu zic ca mai degraba asta ar trebui sa ne dea de gandit, nu care regiune este mai ... decat alta!
|
--------------------
No
Reno
|
|
Filip |
![]()
|
![]() Forumist Group: Members Posts: 3.010 Joined: 23 July 09 ![]() |
Poate sunt eu mai pesimist, dar cred ca nici 10 revolutii nu ar rezolva ceva. E vorba de firea omului, daca e saracie, e si coruptie, apar diferente foarte mari intre saraci si bogati. Vedeti voi vreo diferenta intre moralitatea personajelor din "O scrisoare pierduta" si politicienii si alegatorii din ziua de azi? Si sunt sigur ca piesa aia de teatru a fost inspirata din realitatile timpului acela. Si asta a fost acum mai bine de 100 de ani. Eu cred ca peste 100 de ani daca va fi la fel de rau precum acum, ar trebui sa ne consideram norocosi. Dar eu cred ca va fi mult mai rau. Omul are si va avea o latura rea, cruda si corupta. Oamenii nu sunt egali, esti tratat cu omenie (exagerata chiar) de catre semenii tai in special daca ai bani. Scuze daca am indispus pe cineva.
|
--------------------
Renault
Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v
1998 ,1999, 2006 Fara Dacie viata e pustiu.
|
|
ovidiun |
![]()
|
![]() Membru...fara drepturi. Group: Members Posts: 39 Joined: 8 April 08 ![]() |
QUOTE(Filip @ 12 Aug 2009, 16:22) Poate sunt eu mai pesimist, dar cred ca nici 10 revolutii nu ar rezolva ceva. E vorba de firea omului, daca e saracie, e si coruptie, apar diferente foarte mari intre saraci si bogati. Vedeti voi vreo diferenta intre moralitatea personajelor din "O scrisoare pierduta" si politicienii si alegatorii din ziua de azi? Si sunt sigur ca piesa aia de teatru a fost inspirata din realitatile timpului acela. Si asta a fost acum mai bine de 100 de ani. Eu cred ca peste 100 de ani daca va fi la fel de rau precum acum, ar trebui sa ne consideram norocosi. Dar eu cred ca va fi mult mai rau. Omul are si va avea o latura rea, cruda si corupta. Oamenii nu sunt egali, esti tratat cu omenie (exagerata chiar) de catre semenii tai in special daca ai bani. Scuze daca am indispus pe cineva. Eu incerc sa nu gandesc asa, vreau sa cred ca vom ajunge si noi in Romania sa fim mai buni, mai civilizati, o tara mai dezvoltata. Am evitat sa zic ca in Vest sau europeni pentru ca nu stiu daca ar trebuie sa ne comparam exact cu ei, ar trebui sa alegem ce e mai bun. Poate vom avea si noi autostrazi peste tot, poate nu vom mai avea balacareala politica. Daca trebuie o Revolutie petru asta, OK, ma bag. Poate parea penibil, dar nu cred ca noi vom mai prinde asa vremuri, poate copii nostri. Ei merita un viitor mai bun, nu ar trebui sa sufere pentru mentalittaea noastra inca comunista.... |
--------------------
Dacia
berlina
1998 Suntem mai degraba sclavi ai propriei minti decat ai propriului destin - Roosevelt
|
|
Filip |
![]()
|
![]() Forumist Group: Members Posts: 3.010 Joined: 23 July 09 ![]() |
Mi-ar place si mie sa am puterea sa mai gandesc asa, cum se spune, speranta moare ultima.
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v
1998 ,1999, 2006 Fara Dacie viata e pustiu.
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
QUOTE(YRX @ 12 Aug 2009, 12:36) Daaa, deci asta era solutia cea mai buna, trecem toti la capsunarit in strainatate. Ce sa mai gandim la revolutii, ce sa mai mergem la vot, ce sa ne mai preocupam de cum merg lucrurile acasa, bagam CD-u cu Salam si tinem drumul de Nadlac. Si la anu cand ne intoarcem de Pasti venim cu "comme se dice...panetone, si?" in tara si le tinem la rude prelegeri.... Da, si, care-i problema? Eu daca as sti ca am gasit ceva sigur cu contract dincolo, in 10 minute mi-as face bagajele cu directia vest. Fac ceva pe revolutie, fac ceva pe Romania, mie sa-mi fie bine, am descoperit ca viata e al naibii de scurta ca sa mi-o pierd lamentandu-ma degeaba. Poate ai uitat cati bani trimit in tara astia de care tu razi ca nu mai stiu romaneste si asculta Guta si Salam, au o meserie mult mai onorabila decat aceea de agent de vanzari in Ro, sau ofiter de credite, sau vanzator de masini, si asta pentru ca, spre deosebire de categoriile din urma, TRIMIT BANI IN TARA, ori de asta are nevoie Romania. Eu vad asta o cale mult mai sigura de a face un ban decat a spera ca schimbi sistemul din Ro pe altul mai bun. Ce suntem noi ca sa facem revolutie si sa schimbam sistemul? Doar o ceata de tarani care au lasat furca dupa gardul de la crasma, am baut 3 tuici si ne-am gandit ca nu ne mai place ce se intampla in tara asta si ca vrem revolutie. Cred ca stii ce ar face mai marii de la Bucuresti daca ar auzi asta, nu? "Da-le ba 5 lovituri de bici pe spinare in plus maine dimineata, sa le treaca cheful de revolutie". Cam asta ar fi reactia. Suntem prea mici pentru a putea schimba ceva. |
--------------------
.
.
.
|
|
YRX |
![]()
|
Cei care lucreaza in strainatate... este treaba lor si alegerea lor. Spui ca trimit bani in tara, altii fac bani in tara si mai alimenteaza si sistemele de pensii, invatamantul etc. Copii celor plecati la munca invata gratuit in scolile din tara, parintii lor primesc pensie din tara, din contributiile celor care au ramas acasa.
Si sistemul comunist din 89 parea foarte solid, paream mult mai mici ca acum si totusi s-a dezintegrat intr-o saptamana |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th May 2025 - 02:39 |