DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> tampoane motor

scania
post 18 Aug 2009, 19:34
Post #1

SCANIA TOPLINE V8 164L 480CP

Group: Members
From: Curtea de Arges

Salut, am si eu o problema care ma exaspereaza de ceva timp, si anume: tomponul anti-zbatere il am rupt, din carcasa ambreiajului, ce as putea face cumva o modificare o idee, am incercat si calea mai ortodoxa sa schimb carcasa ambreiajului dar nu am gasit la dezmembrari in orasul meu, in fine am gasit la un moment dat dar omul o dadea cu tot cu cutie de viteze si cerea destul de mult 10mil negociabil...
Am incercat eu o adaptare cu o banda de metal prinsa intr-un surub mai sus tot de la carcasa ambreiajului si intr-o parte a tamponului, a mers cam o jumatate de an si dupa mi-a terminat si celelalte tampoane pt ca a tinut motorul mai intr-o parte, acum am dat jos acea banda de metal si am pus o teava strangulata la capate prinsa de bloc indreptul pompei de benzina in dreapta am gasit o gaura acolo, si jos pe cadru motor (traversa aia din fata) unde venea tamponul prins.
Ce se intampla de ce ma deranjeaza acest lucru, cand plec dupa loc schimbatorul se da foarte mult in fata cand o las in frana de motor se in spate foarte mult si chiar i-mi sare din viteza in special vitezele care vin fata dar cel mai mult "1" si a"5" si asta in frana de motor, daca incerc sa urc o panta care este cu nisip sau mici bolovanei cand incepe sa arunce un pic rotile sau sa patineze un pic tremyura schimbatorul ianite si inapoi si iar sare a1a...
Ce vreau eu, o idee, ceva sa pot ameliora aceste cauze va multumesc anticipat si scuze de lungimea postului, si sper ca m-am facut intelesdaca doriti am sa fac si niste poze maine

--------------------
EX. Dacia nova GT - AG08UNN 1998
In frane si in femei sa nu ai niciodata incredere..... nu stii cand te lasa
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
anndi
post 20 Aug 2009, 10:56
Post #2

Membru autentic

From: Timisoara

In fata pe cutie ai 2 tampoane si unul pe motor.Tamponul anti zbatere, este ala rotund, din mijloc, cum ar venii. Daca despre ala e vorba poti sa il demontezi linistit.Nu are nici un efect, la mine dupa ce a crapat l-am dat jos si nu am avut nici cea mai mica problema.Daca restul tampoanelor stateau tensionate din cauza lui e normal sa cedeze.Spor la treaba.

--------------------
Renault Megane GT220 GrandTour 2014
+
scania
post 20 Aug 2009, 12:24
Post #3

SCANIA TOPLINE V8 164L 480CP

From: Curtea de Arges

Da despre cel rotund este vorba, oricum incerc sa le schimb pe celelalte.... crede-ti ca este o solutie? se pot deteriora si in timp, si la caldura sa fie mai elastice?

This post has been edited by scania: 20 Aug 2009, 12:25

--------------------
EX. Dacia nova GT - AG08UNN 1998
In frane si in femei sa nu ai niciodata incredere..... nu stii cand te lasa
+
vladut88
post 20 Aug 2009, 14:05
Post #4

Membru autentic

From: Beius judetul bihor

eu nu stiu cum este la nova dar din cate banuiesc motorul este prins tot in partea de jos cum e si la berlina ,deci el nu are nevoie de tamponu anti rasucire neaparat ,daca ar fi prins cum e la sn ,slz ,lgn normal ca ar trebui acel tampon anti rasucire nu prea ii vad rostul

--------------------
dacia ARO SOLENZA scala 10,4 diesel 1,9 DRA - bh 10 twa 2004 1994
I hate BMW
+
burtik4u
post 22 Aug 2009, 11:02
Post #5

membru cu valoare

From: Piatra Neamt

dupa cum ai spus vladut88, nu stii cum e la nova deci mai bine nu raspunzi daca nu stii tongue.gif

eu de cand am luat masina am luat-o fara tamponul ala si merge bine tongue.gif

--------------------
OPEL Opel VECTRA B - NT 90 BRT 1996
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th July 2025 - 03:32
Forum Renault