Pierde ulei pe la cutia de viteze
![]() ![]() ![]() |
Pierde ulei pe la cutia de viteze
magelan_explorer |
![]()
|
||
![]() membru intamplator ! Group: Members Posts: 546 Joined: 25 November 07 From: bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
solenza
scala 2003 / logan dci 2007
ex:supernova.dacia 95.dacia 87
|
|||
SYL |
![]()
|
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
Pe la planetare ??
|
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
magelan_explorer |
![]()
|
![]() membru intamplator ! Group: Members Posts: 546 Joined: 25 November 07 From: bucuresti ![]() |
nu se vede nimic suspect la planetare,,ulei era pe surubul de scurgere (poate fi slabit ?) si pe scut in zona surubului...cert e ca am bagat degetul pe la surubul de umplere si nu era ulei,,deci cel putin 2 cm a scazut de la nivel...unde o opresc,face pata de ulei dedesubt... deci o varianta este sa piarda pe la planetara...cineva mai mi-a spus ca s-ar putea sa fi crapat 8n capac (din cele doua) ,e posibil ? n-am nici rampa sa ma bag sub ea sa vad bine ce se intampla,am scos roata si am pus cricul.....
|
--------------------
solenza
|
|
spiridon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 786 Joined: 5 May 05 From: Iasi ![]() |
Sunt vreo citeva cai de a pierde uleiul din cutie:
1. s-a fisurat corpul cutiei de viteze 2. pe la burduful planetarei (cel dinspre caseta) ori s-a ciupit ori s-au slabit suruburile; 3. pe la semeringul axului principal al cutiei ce duce spre ambreiaj 4. vezi poate ti-a cazut (slabit) surubul de plastic de la gura de umplere... |
--------------------
Dacia Supernova
- prima iubire, a inceput in...
2001
- IS- inginer - frezez si programez chei, repar telecomenzi, immo off 0741024494
|
|
magelan_explorer |
![]()
|
ulei curge prin partea de jos a burdufului...am sters burduful si nu se vede nimic (dar poate fi ciupit) iar suruburile le-am mai strans cam un sfert de tura,am pus ceva sub ea sa vad daca mai apare ulei...daca apare ramane varianta burduf ciupit sau semering,nu ?
|
--------------------
solenza
|
|
spiridon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 786 Joined: 5 May 05 From: Iasi ![]() |
DA
|
--------------------
Dacia Supernova
- prima iubire, a inceput in...
2001
- IS- inginer - frezez si programez chei, repar telecomenzi, immo off 0741024494
|
|
brandy_tdi |
![]()
|
![]() Aerial Member Group: Members Posts: 749 Joined: 22 October 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca pierzi valvolina pe partea stanga sa sti..ca nu e regula sa fie burdufu ne-aparat ciupit. Poate sa fie bun, si totusi sa curga. Asta din cauza ca isi pierde proprietatile duap 4-5 ani...(cauciucu) , si numai etanseaza cum trebuie .si trebuie sa-ti schimbi burdufu care vine cu tot cu rulment.
|
--------------------
Renault
Megane
2
|
|
aliyx |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 15 January 06 ![]() |
salut vezi ca ai burduful interior de la planetara stanga spart spor la munca
|
--------------------
dacia
supernova
2001 raspodie
- ms-xx-xxx
|
|
magelan_explorer |
![]()
|
multumesc ! maine la 10 am "programare" la mecanic ! o rezolva el...eu cu un cric n-am reusit sa vad mare lucru,decat ca era burduful plin de ulei... va anunt eu care era problema...
|
--------------------
solenza
|
|
magelan_explorer |
![]()
|
QUOTE(brandy_tdi @ 26 Feb 2008, 15:21) Daca pierzi valvolina pe partea stanga sa sti..ca nu e regula sa fie burdufu ne-aparat ciupit. Poate sa fie bun, si totusi sa curga. Asta din cauza ca isi pierde proprietatile duap 4-5 ani...(cauciucu) , si numai etanseaza cum trebuie .si trebuie sa-ti schimbi burdufu care vine cu tot cu rulment. asta era ! nu mai etansa bine. s-a rezolvat cu un silicon rosu si suruburile stranse bine. |
--------------------
solenza
|
|
valentin23 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 54 Joined: 3 August 08 ![]() |
salutare.am o srn clima din 2001 de cateva luni , masina are 55000km si ma gandesc sa i scimb uleiul la cutie ce ulei sa folosesc? multumesc si va astept cu un raspuns cei care ati mai schimbat.
|
--------------------
dacia
supernova
2001
- IF 02 VLL
|
|
puiu82 |
![]()
|
![]() MOTANU'RAPIDIST! Group: Members Posts: 1.940 Joined: 15 August 05 From: bucuresti,giulesti ![]() |
@ Valentin,pune orice ulei 75w80 (in functie de buget).
Ala de origine (dacia oil) parca e texaco. Atentie,uita-te sa fie pt cutii manuale. Bafta! |
--------------------
Toyota
Auris
2011
- B-999-CGS Mandru posesor de doua maini stangi!!!
Ex-clima verde jad. |
|
valentin23 |
![]()
|
multumesc pentru raspuns o sa merg la magazin sa ma intresez.mai am o rugaminte, unde este busonul ala de umplere ca nu l-am vazut? se potriveste cheia de la baia de ulei?multumesc
|
--------------------
dacia
supernova
2001
- IF 02 VLL
|
|
nokiaccr |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 50 Joined: 11 January 08 ![]() |
multumesc pentru raspuns o sa merg la magazin sa ma intresez.mai am o rugaminte, unde este busonul ala de umplere ca nu l-am vazut? se potriveste cheia de la baia de ulei?multumesc
ulei eu te sfatuiesc sa folosesti elf 75/80 ,busonul de unplere e intre radiator si cutie in fata cutiei(o piulita de plastic cu desfacere gen fluture ) iar pentru busonul de golire trebuie sa ai musai un patrat de 8 ,eu am confectionat dintrun imbus de 10 vechi . |
--------------------
dacia
supernova
2002 clima
- BR 83 RZV
|
|
valentin23 |
![]()
|
am inteles, multumesc pt informatie.acum sa imi fac un pic de timp liber si sa il schimb.
|
--------------------
dacia
supernova
2001
- IF 02 VLL
|
|
DJMaxx |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 516 Joined: 21 June 08 From: BUCURESTI ![]() |
Am si yo o problema cu uleiu din cutie (cred ca e din cutie ca altu nu are de unde culoare aia ) imi curge pe la imbinarea cutiei cu motorul imi curge prin partea de sus cred prin dreptul senzorului de turatie are cineva idee de unde poate fi .mentioneza ca nu pierde mult ulei ... grav cred ca e dar totusi care ar fi urmarile?
mai merg ceva timp cu ea si o arunc in Dimbovitza ![]() |
--------------------
Dacia SuperNova
Clima
august 2003
|
|
gorgos eugen |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 6 April 08 ![]() |
Salutare, am si eu o problema:
-am vazut sub masina o pata mare de ulei.Stiam ca mai pierde ulei pe la semering la planetara dar foarte putin. -m-am bagat sub masina si am vazut ca are ulei la imbinarea cutiei cu capacul.Cele 2 suruburi de prinde cutia de traversa erau foarte slabe.Le-am strans, am sters uleiul si am lasat totul pentru a doua zi. -a doua zi mai era ulei picat mai putin. M-am uitat iar si am constatat ca curgea tot cam pe acolo.M-am uitat mai cu atentie si am observat ca se prelinge pe la cablu de kilometraj care intra in cutie si am vazut ca are un surub de prindere care era slabit.Vreau sa imi spuneti si mie ce fel de etansare are acel cablu si cum se poate remedia pierderea. Va multumesc. |
--------------------
dacia
dacia berlina
1997 benzina gpl
- ag 04 ybr
|
|
iulian sn2001 |
![]()
|
![]() Membru fost incepator Group: Members Posts: 490 Joined: 24 April 07 From: galati ![]() |
Din ce stiu eu are legatura cu spirele din interiotul "cablului".Posibil sa fie montat invers.Mergi la un mecanic.Este cel mai sigur.Si daca tot ai pierdut ulei si nu stii cat...skimba si uleiul din cutie.
|
--------------------
dacia
supernova
2001 confort cap sa ai ca mintea vine dup-aia
|
|
cornel_onesti |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 21 August 09 ![]() |
QUOTE(gorgos eugen @ 18 Aug 2009, 21:10) Salutare, am si eu o problema: -am vazut sub masina o pata mare de ulei.Stiam ca mai pierde ulei pe la semering la planetara dar foarte putin. -m-am bagat sub masina si am vazut ca are ulei la imbinarea cutiei cu capacul.Cele 2 suruburi de prinde cutia de traversa erau foarte slabe.Le-am strans, am sters uleiul si am lasat totul pentru a doua zi. -a doua zi mai era ulei picat mai putin. M-am uitat iar si am constatat ca curgea tot cam pe acolo.M-am uitat mai cu atentie si am observat ca se prelinge pe la cablu de kilometraj care intra in cutie si am vazut ca are un surub de prindere care era slabit.Vreau sa imi spuneti si mie ce fel de etansare are acel cablu si cum se poate remedia pierderea. Va multumesc. ....salut ...am si eu cam aceeas problema..dr faza e k la mie e unsuros nu numai la semerinc ci si baia pe dedesupt....dar sparta nu e ptr k NOVELE au scut:|...si mai e unsuros pana la axul care duce la schimbator...dar am patit una groasa....mi sa dus placa de presiune asta seara..din cutie pe la aerisire iesea numai schije...oare trebuie sa schimb tot kit-ul de ambreiaj?:-SS?..ast raspuns...ms |
--------------------
dacia
nova GTI
2000 injectie
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th June 2025 - 22:12 |