DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Scartait enervant pe dedesubt la Solenza 1,9 Diese, Probleme tehnice SLZ

Trofin Liviu
post 21 May 2006, 18:45
Post #1

Membru autentic

Group: Members

Buna, am o SLZ diesel cu 80000Km la bord. Nu am avut nici cea mai mica problema cu ea, dar de ceva vreme ma chinuie cu un scartait enervant pe dedesubt. La inceput am crezut ca e localizat la un amortizor. Am fost la un mecanic care mi-a schimbat suportul de la amortizr motivand ca garnitura de cauciuc era dusa. Am vazut si eu si asa era. Dar dupa ce am plecat ,multumit ca nu mai scartaie, a doua zi am constatat ca scartaitul era ''la datorie''. M-am intors la mecanic si am realizat ca venea de dedesubt si l-a localizat la o bieleta de directie. Am dat-o cu vaselina, am plecat fara scartait dar a doua zi a reaparut. S-a pus un nou diagnostic: amortizoare uzate. Ma cam indoiesc deoarece le am de 20000Km. Au fost schimbate in garantie [mentionez ca are toate reviziile facute la reprezentanta]. acum a iesit din garantie si nu cred ca a meritat efortul-fff. scumpe reviziile+ timp pierdut cu programarile. Va rog mai dati-mi sugestii ce ar putea avea. [ Repet scartaitul apare pe denivelari oricat de mici, adica e prezent tot timpul.] Va multumesc!!

--------------------
Renault Megane 2007 - Cl-02-xxx
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
darius
post 22 May 2006, 00:00
Post #2

Membru autentic

From: arad

am patit aceeasi chestie tot la 1.9d pe la 20.000 si era din cauza bieletei de la directie,s-a spart burduful si intrase apa acolo .S-a rezolvat prin schimbarea burdufului la bieleta .

--------------------
Seat Cordoba 6L - xx-xx-xxx
+
lucianapetrei
post 22 May 2006, 09:08
Post #3

Membru incepator

ACUM M-AM INSCRIS PE FORUM...SPER SA GASESC REZOLVAREA UNOR PROBLEME AICI.

IN LEGATURA CU SCIRTAITUL DE DEDESUBT DE LA 1.9D. MI-A APARUT SI MIE LA 24000KM. AM FOST LA SERVICE-UL AUTORIZAT (E IN GARANTIE INCA VREO 2 LUNI) SI MI-AU ZIS ASA:
-DACA SUNT TECILE LA ARCURI VA COSTA CAM 700K
-DACA SUNT AMORTIZOARELE NU VA COSTA NIMIC.

PROBLEMA A FOST DEPISTATA DE CEI DE ACOLO: BUCSE BARA STABILIZATOARE SPATE...DECI ASTA E CEL MAI PROBABIL SI LA TINE.

NU CRED CA SUNT SCUMPE SI NICI GREU DE INLOCUIT. PE MINE NU M-A COSTAT NIMIC...AM AVUT NOROC CU GARANTIA. smile.gif

--------------------
Renault Megane 1.4 MPI Ph2 2002 - IS 11 SUP
+
klaus
post 22 May 2006, 10:12
Post #4

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

As avea rugamintea sa se scrie totusi cu litere mici, caci va asiguram ca noi cei de am facut ceva scoala la viata noastra putem citi si literele mici, nu trebuie neaparat sa fie scris cu litere mari de tipar.
In al doilea rand, presupun ca sunt totusi bucsile de la bara stabilizatoare ... fata.
In al treilea rand, daca e de la amortizoare nu costa nimic pentru ca ... se dau cu vaselina.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Trofin Liviu
post 22 May 2006, 12:01
Post #5

Membru autentic

Multumesc ptr raspunsuri. Am spus ca s-a umblat si la bieleta de directie si bucsile de la bara stabilizatoare sunt noi 400 Km. Dar azi dimineata am pus-o pe cric si am bagat vaselina pe sub bara de torsiune unde mi se parea ca e mai putin loc si pe sub bascule. Surpriza: am mers in off.road si nu a scartait decat f.f. putin. Nu stiu, cat va tine si daca am rezolvat ceva. Amortizoarele de 2sapt. erau date cu ulei si vaselina si nimic... Daca s-a rezolvat problema atunci care era explicatia? Multumesc pentru promptitudine. Liviu Trofin

--------------------
Renault Megane 2007 - Cl-02-xxx
+
totodex
post 6 Dec 2006, 14:43
Post #6

Membru incepator

From: Brasov

am si eu aceasi problema la solenza scala 1,4 scartie pe dreapta spate si am fost la revizie si nu au raspuns pentru asta o fi tot de la "BUCSE BARA STABILIZATOARE SPATE" huh.gif

--------------------
dacia Duster 4X4 SL Plus 2017
+
george_slz
post 6 Dec 2006, 14:48
Post #7

Membru autentic

From: BUCURESTI S6

IN drepta spate e repartitorul...cu tija lui care da scartait destul de deranjant. Unge cu vaselina tija, si elementele in miscare de pe acolo, da o tura si vezi daca dispare treptat zgomotul ala.

--------------------
dacia Astra H Cosmo 2008 - b xx sef
+
wwilly
post 6 Dec 2006, 22:25
Post #8

Membru

From: Arad

Bara stabilizatoare spate??? La puntea spate eu am vazut o bara de otel care face parte din structura puntii, care maidegraba are aspect de bara de torsiune. Asta sa fie? dar ea nu are bucsi. E sudata la ambele capete. Bucse am vazut doar la prinderea puntii de sasiu, si la telescoape!

--------------------
SLZ Comfort - AR-XX-PTP
+
razvanmarius
post 7 Dec 2006, 19:04
Post #9

Membru incepator

Nici mie nu mi se pare a avea bara stabilizatoare in spate, desi m-am bagat de multe ori pe sub masina. Si eu am acelasi scartait pe dreapta spate, si mi se pare ca vine de la bucsa dintre punte si caroserie. Daca este aceeasi cu ce ati scris si voi mai sus inseamna ca voi rezolva cu vaslelina.

--------------------
dacia D.cab,solenza 1.9D - CL xx yyy B 36 xxx
+
george_slz
post 8 Dec 2006, 01:03
Post #10

Membru autentic

From: BUCURESTI S6

Tipul de punte de pe solenza, nu are nevoie de bara stabilizatoare.

This post has been edited by george_slz: 8 Dec 2006, 12:34

--------------------
dacia Astra H Cosmo 2008 - b xx sef
+
klaus
post 8 Dec 2006, 15:12
Post #11

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

Pentru ca am impresia ca este deja in punte.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
morpheu85
post 30 Aug 2009, 22:15
Post #12

Membru incepator

From: bucuresti

scartaitul din dreapta spate este de repartitor si se rezolva cu o bucatica de cauciuc taiata si pusa sub tija sau de la bancheta spate care nu este stransa

--------------------
dacia solenza 2004 1.9D - B-09-TPW
+
Relu_GTT
post 30 Aug 2009, 22:24
Post #13

Membru autentic

From: BRASOV

eu am uns cu vaselina la repartitor acum vreo cateva luni si de atunci nu mai scartaie

--------------------
Dacia SuperNova 2002 Confort - BV 27 GTT
BMW e46 FL 2.0i
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th July 2025 - 08:15
Forum Renault