DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

7 Pages < 1 2 3 4 5 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Romania a ajuns "cimitirul de rable" al Europei

bardu
post 25 Aug 2009, 12:41
Post #61

Membru autentic

Group: Members

V-ati uitat careva de curiozitate, chiar si la masini relativ noi sh, cum atarna tot felul de cabluri pe sub masina? Te miri ce a inventat mecanicul nea caisa pentru 10-20 de ron ca sa remedieze cine stie ce defect!

--------------------
Renault Symbol Fidji - MS-08-?MS
Intrebare: Cum se pune la loc dopul la o sampanie?
Raspuns: Intrebati-l pe Geoana.
1,4L, 8V @ 75Cp | aprilie 2008 @ 6,8Km!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
einstein1984
post 25 Aug 2009, 12:53
Post #62

fan Dacia

From: Bucuresti

2dor, am zis eu ca daciile sunt cu ceva mai bune decat vreun golf din 95 sau bmw din 92?

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
2dor
post 25 Aug 2009, 13:01
Post #63

Desi nu pare, acum sunt fan iPhone

Nu ma refeream la tine, ci la cei care au spus. smile.gif

--------------------
Ford Mondeo Vignale Hybrid 2018
Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
+
marksman
post 25 Aug 2009, 13:07
Post #64

Post mortem nihil est

From: sat

Vreti sa va spun eu cum se repara defectele masinilor sh "bengoase"?

Ai o eroare semnalata permanent de un martor aprins in bord? Lipesti un abtibild peste vitrina instumentelor in zona in care e martorul cu pricina. Cei care sunt mai perfectionisti demonteaza bordul si scot ledul.

Ai avut accident si s-a declansat airbagul si centura pirotehnica iar acum nu ai bani sa le inlocuiesti? O dioda si un rezistor plus resetarea calculatorului airbag iti vor face masina ca noua. Daca nu purtai centura (smecherii nu o poarta, ca-i incomodeaza) ai mai scutit 1 leu pentru inlocuirea unei benzi rezistive cu un rezistor fix. Dai kilometrajul inapoi cu 50.000 km, dai masinii un polish si a doua zi o scoti la vanzare, pret bun, "auto de garaj, folosit doar in weekend pentru iesirile cu familia".

This post has been edited by Illusi0n: 25 Aug 2009, 13:08

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Nick Ușor
+
einstein1984
post 25 Aug 2009, 13:11
Post #65

fan Dacia

Se leaga ledul de airbag de sonda de ulei sau de rezerva de carburant, asa se va aprinde frumos la punerea contactului si mai apoi se stinge. Era insa si un baiat cu un logan cu izolir band peste martorul de airbag.....
Un 760i din 98 e vreo 10 000 de euro... un set de bujii pentru el insa sunt cat o revizie completa de Logan.

--------------------
+
bardu
post 25 Aug 2009, 13:35
Post #66

Membru autentic

Illusi0n, daca e dat numai 50.000 km inapoi este un caz fericit! De obicei masina se da inapoi la o cifra foarte apropiata de "comanda" viitorului proprietar satisfacut 1000%! Da are carte service frate, de la mama lui neamtu, ca neamtu e mai fraier si isi da pe nimica masina lui aia buna!
Cunosc un nene care a luat o octavia "full+piele" la vrei 14000 de euroi, cu bordul "lucrat", fara nici un airbag functional, sasiul era rupt in doua si apoi sudat, rotile din fata si cele din spate nu "calcau acelasi drum"! Mai mult unele butoane nu erau decat capace fara pic de electronica! Culmea proprietarul (cel tepuit) era politzai (si-a gasit nanasul ca banii nu i-a mai scos veci!)!
Sunt rare cazurile in care poti sa iei masina de la proprietar si nu din parc, unde turcii conduc tot tongue.gif!

--------------------
Renault Symbol Fidji - MS-08-?MS
Intrebare: Cum se pune la loc dopul la o sampanie?
Raspuns: Intrebati-l pe Geoana.
1,4L, 8V @ 75Cp | aprilie 2008 @ 6,8Km!
+
IRONICK
post 25 Aug 2009, 13:38
Post #67

-

From: Romania

QUOTE(Alfred @ 25 Aug 2009, 12:32)
Chestia asta cu rablele, cimitirul Europei, ce masina isi cumpara romanii si de ce, toate sunt praf in ochi. Ne ascundem cu totii in spatele saraciei, ecologiei, sigurantei, fara sa avem curajul de a pune intrebarea simpla: ce dracu vrem noi de la masini?
Geamuri fumurii, tobe sport, xenoane, subwoofere, plasa in spoiler, leduri albastre, piele, ....

This post has been edited by IRONICK: 25 Aug 2009, 13:38

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
2dor
post 25 Aug 2009, 13:46
Post #68

Desi nu pare, acum sunt fan iPhone

Pardon nu piele, ci huse de Vitan imitatie de piele.

--------------------
Ford Mondeo Vignale Hybrid 2018
Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
+
Alfred
post 25 Aug 2009, 15:41
Post #69

Membru autentic

QUOTE(IRONICK @ 25 Aug 2009, 13:38)
Geamuri fumurii, tobe sport, xenoane, subwoofere, plasa in spoiler, leduri albastre, piele, ....
*

Da, ai dreptate. Merci ca m-ai adus cu picioarele pe pamant. Intr-adevar intrebarile grele nu au ce cauta in discutia asta. Problema, insa, ramane pe masa, pentru ca multi nu realizeaza ca masina costa din momentul in care te-ai hotarat sa o cumperi. Unele costuri sunt vizibile, altele nu.
Iti cumperi ce vrea muschii tai, dar platesti in timp si ajutorul de somaj, si cursul de recalificare al mecanicului pe care l-ai lasat fara slujba pentru ca iti repari masina la nea Caisa, platesti la asigurarile medicale pentru bolile de plamani pe care le provoci cu fumigena ta, platesti si costurile operatiilor facute prin spitale oamenilor pe care i-ai calcat in dunga pentru ca te-au lasat franele. E doar un exemplu. Scenarii sunt destule, insa.
Cat priveste stima mea fata de omuletii de aur care aduc masini din Germania, imi aduc aminte cu placere o replica auzita in iarna la Nurnberg, la una dintre intrarile în orasul vechi, in cea mai dulce limba romana. Era pe vremea cand bubulii nostri de la guvern inca se jucau de-a „uite taxat, nu e taxa!”: „Bagami-as p..., ca puteam sa iau Mazda aia. Era o petarda, da' arata bine si lua ochii la prosti!".

--------------------
Dacia Logan 1.5 70 CP 2007 Laureate
There is no spoon.
+
IRONICK
post 25 Aug 2009, 15:54
Post #70

-

QUOTE(Alfred @ 25 Aug 2009, 16:41)
cursul de recalificare al mecanicului pe care l-ai lasat fara slujba pentru ca iti repari masina la nea Caisa
Uite o scuza buna, ca doar la asta se pricepe toata lumea: de ce sa dau bani intr-un service autorizat cand pot sa o repar la fel de prost la bani mai putini.

This post has been edited by IRONICK: 25 Aug 2009, 15:59

--------------------
+
Alfred
post 25 Aug 2009, 16:17
Post #71

Membru autentic

Partea pe care o uita lumea este ca la service macar ai pe cineva pe care sa il tragi la raspundere. Pe nea Caisa nu il prea prinzi. Unei prietene i-a pus un nea Caisa parchet. S-a umflat dupa o saptamana, l-a chemat sa repare. S-a umflat din nou dupa doua saptamani. Omu a venit - demn de lauda, nu zic nu - dar a zis ceva de genul: „Pai si eu ce fac doamna, sa vin aici in fiecare saptamana sa va indrept parchetul!?” Adica problema nu era a lui. Nici a lui nea Caisa, mecanicul.

Sunt destule povesti de groaza de prin service-uri, stiu. Cat mi-am putut intretine singur fosta mea masina, m-am ocupat fara probleme si n-am avut necazuri. Acum imi vine mai greu. Am trecut prin mai multi carpaci, mi-am gasit un mecanic mai cu picioarele pe pamant la Meridian Vest si doar la el ma duc. Nu e cea mai de dorit metoda - trial & error - dar am cat de cat siguranta ca omul stie ce face, este pe cat posibil la curent cu metodologia. Oricum la nea „las' ca-ti suflu jigleru si shuntez siguranta asta" nu ma duc.
Lucrurile merg prost in service-uri si pe motive de Miorita, adica nu se deranjeaza proprietarul sa se planga formal de nea Bubu-Lautaru. Macar teoretic unele marci au avantajul ca exista scoli si cursuri de specializare pe diverse probleme tehnice, informatie la care nea Caisa nu prea are acces. Sau il doare in turul nadragilor de aceasta informatie.

Oricum, nea Caisa sau non-nea Caisa, asta este doar un aspect al costurilor ascunse ale unei masini. Asta ca sa nu fiu off-topic.

--------------------
There is no spoon.
+
Bullix
post 25 Aug 2009, 16:48
Post #72

Solnitzar fidel

QUOTE(Maskatu @ 25 Aug 2009, 08:30)
Este vina lor ca au putut sa faca ceva care noi inca nu reusim sa atingem, chiar si cu ajutor din partea francezilor?
Eu zic ca este vina noastra.
*

Eu zic ca nu e vina noastra ca ignorantii aia de francezi scot intentionat optiuni si capabilitati de pe Daciile noastre, inclusiv cele prin care nu se face nicio economie. Pana odinioara dadeam vina pe roman ca fura martori din bordul masinii noi, ca fura fire din instalatia electrica si alte magarii de genu', dar dup'aia mi-am dat seama de altceva: cum s-ar mai vinde Clio daca Logan ar face tot ce face un Clio?

QUOTE(einstein1984 @ 25 Aug 2009, 10:12)
Am si eu o intrebare: De ce orice roman cu 3000 de euro TREBUIE sa-si ia masina? Transportul in comun ce are? Nu ai bani de ceva care sa respetcte normele (de siguranta si poluare macar) in vigoare? mergi pe jos.
*

Ai uitat ca romanii traiesc in masina?

QUOTE(bardu @ 25 Aug 2009, 13:35)
Cunosc un nene care a luat o octavia "full+piele" la vrei 14000 de euroi, cu bordul "lucrat", fara nici un airbag functional, sasiul era rupt in doua si apoi sudat, rotile din fata si cele din spate nu "calcau acelasi drum"! Mai mult unele butoane nu erau decat capace fara pic de electronica! Culmea proprietarul (cel tepuit) era politzai (si-a gasit nanasul ca banii nu i-a mai scos veci!)!
*

Scuza-ma, dar asta suna prea evident a masina SH luata de aicea, de pe plaiurile mioritice. Sunt convins ca nemtii nu fac asa ceva, si chiar daca as vedea cu ochii mei as refuza sa cred, as consulta un neurolog de urgenta.

This post has been edited by Bullix: 25 Aug 2009, 16:50

--------------------
Dacia / Dacia 1310 TLX 1.4 / Solenza Rapsodie 1.4MPI 1989 / 2004
Exista doua categorii de oameni: oameni inteligenti si oameni puternici.
+
IRONICK
post 25 Aug 2009, 16:51
Post #73

-

QUOTE(Alfred @ 25 Aug 2009, 17:17)
Oricum, nea Caisa sau non-nea Caisa, asta este doar un aspect al costurilor ascunse ale unei masini. Asta ca sa nu fiu off-topic
Oamenii nu mai au bani nici sa isi repare masina la nea Caisa. Mai mult aia care au scos picioarele de sub plapuma.

QUOTE(Bullix @ 25 Aug 2009, 17:48)
Sunt convins ca nemtii nu fac asa ceva, si chiar daca as vedea cu ochii mei as refuza sa cred, as consulta un neurolog de urgenta
Nu, nemtii sunt niste sfinti. Cei mai corecti oameni de pe pamant, este bine sa avem incredere deplina in ei. Produsele lor sunt evident cele mai bune de pe pamant.
Din cauza asta nu s-au dat la o parte sa faca o mica spaga cu sh-urile predate la rabla lor ....

This post has been edited by IRONICK: 25 Aug 2009, 16:59

--------------------
+
adip
post 25 Aug 2009, 16:55
Post #74

Banned

From: Melbourne, Victoria

QUOTE(Bullix @ 26 Aug 2009, 00:48)
\Sunt convins ca nemtii nu fac asa ceva, si chiar daca as vedea cu ochii mei as refuza sa cred, as consulta un neurolog de urgenta.
Poti sa-ti faci deja programare

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
VladSoare
post 25 Aug 2009, 17:01
Post #75

Membru autentic

From: Voluntari, pe stînga

De ce orice roman cu 3000 de euro TREBUIE sa-si ia masina? Transportul in comun ce are?

Transportul în comun, în adevãratul sens al cuvîntului, nu prea existã.
Mizeria numitã RATB nu se poate considera transport în comun. E doar o glumã proastã. Eu las maºina la metrou ºi vin în centru cu metroul de cîte ori pot, însã dacã se întîmplã sã am treabã într-un cartier fãrã metrou, atunci n-am de ales; trebuie sã conduc. Nu mã consider un rãsfãþat crescut în puf ºi nu sînt ahtiat dupã confort, chiar dimpotrivã, însã RATB-ul îl gãsesc de-a dreptul degradant ºi subuman oricît de indulgent aº vrea eu sã fiu.
Iar dacã vrei sã ieºi din oraº, ai douã variante: fie microbuzele alea împuþite ºi aglomerate, care trec printre bariere ºi omoarã toþi pasagerii, fie trenurile care sînt rare, exagerat de scumpe pentru condiþiile oferite ºi merg cu viteza melcului beat.
Care transport în comun? huh.gif

This post has been edited by VladSoare: 25 Aug 2009, 17:08

--------------------
Mondeo 2.0H 2016 / Kuga 1.5 2016
+
Laurentziu83
post 25 Aug 2009, 17:06
Post #76

Membru autentic

QUOTE(IRONICK @ 25 Aug 2009, 10:30)
Eu observ din ce in ce mai multe masini care scot fum si te fac sa treci pe recirculare. Nici macar berlinele nu mai scot fum in halul ala. 99% sunt diesel VAG! Din punctul meu de vedere poate sa crape orice sh adus de afara care nu respecta normele de poluare.
*

Din fata nu se vede. biggrin.gif

Asa ca mai tango cu "rabele, camioanele, etc, care polueaza", "daciile care polueaza", locul lor a fost luat de dieselurile SH care polueaza. Si polueaza in draci. Ca romanul nu se simte bine pana nu isi ia diesel. Cred ca suntem singura natie care isi cumpara diesel ca sa mearga cate 3-4 km dimineata si 3-4 km seara si sa faca maxim 10 mii de km pe an.

--------------------
. . .
+
b76bgaarh
post 25 Aug 2009, 17:09
Post #77

Membru autentic

intrebare... masinile alea vandute pe sub mana in germania au ajuns si la noi????

ca se vehicula europa de est si africa de nord.....

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
Alfred
post 25 Aug 2009, 17:12
Post #78

Membru autentic

Bullix, depinde si ce intelegi tu prin nemti. Ca eu stiu un "neamt" din asta pe la Piata Domenii care aduce din Germania numai BMW, Audi,Merc si altele asemenea. Toate zdrobite! Le tine pe langa restaurantul lui pana mai prinde una la fel, mai aduce ceva piese cu remorca de la dezmembrari, ii pune pe baieti la treaba in spate si scoate, nene, niste bunaciuni ca iti vine sa te sinucizi inainte de a te urca la volan!

Ironick, cu atat mai mult daca nu au bani nici de nea Caisa atunci nu au bani nici de masina. Nu o masina cum ar trebui sa fie ea. Ma intorc la ideea cu "a-ti permite o masina"... cine le permite? Nea Gutza care se trage de p...tza prin Parlament, izbindu-se cu caramida in piept pe teme de interes national si ecologie transpartinica.

--------------------
There is no spoon.
+
Arhimede
post 25 Aug 2009, 17:15
Post #79

Membru inferior, lung si tare

Ca sa nu mai spun ca in foarte multe zone rurale(care inseamna majoritatea romaniei) ai de ales sa imparti drumu cu sobolanii intr-un tren antic care vine din joi in pasti(ca multe rute cfr sunt falimentare), "rechinii" locali cu "taxiuri spontane" si microbuzele conduse de dementi care baga pe 20 de locuri 50 de persoane.

Pentru unii care critica ba o cotiera prost pusa, ba un AC zgomots, aveti foarte putina intelegere fata de niste oameni care si-au luat un golf din 90 ca sa evite sa se imbulzeasca ca gainile in cotet.

Maine poimaine parca vad ca incalzirea globala e vina taranilor care si-au luat VW tdi.

Eu cunsc destule persoane care vor o masina de cateva mii de euro de afara, si acum merg cu o dacie de peste 30 de ani....

This post has been edited by Arhimede: 25 Aug 2009, 17:16

--------------------
dacia lgn 2005 Ambition
0% avertisment=0% divertisment
+
florin_26
post 25 Aug 2009, 20:26
Post #80

saracu

From: brasovean,din moldova

nu stiu de unde ideea cu fumul la dacie eu am barca mea de la ceilanti 2 posesori dintre care primul a si rasturnato dar nu scoate fum albastru nici s o bati, dar fiecare isis ia ce poate ,de unde poate

--------------------
dacia 1310 berlina mai 1996 - bv 06 vbi
no dacia
+
padual
post 26 Aug 2009, 02:14
Post #81

Membru autentic

From: MANGALIA

Multa superficialitate in tara asta...deci si pe forumul asta.
Doua cazuri concrete:
-ai mei parinti, profesori, in 2006 dat dacia la remat, credit 5 ani, rata 5mil pe luna luat matiz chel.
-eu angajat companie telecomunicatii, salariu mai mare ca tata, luat credit 5 ani, rata 5 mil pe luna, luat ford focus 1998, inmatriculat bulgaria.

Nu pot vorbi de comparatie intre cele doua masini, dar nici de comparatie intre intretinerea lor: schimb ulei matiz 90ron...schimb ulei ford 170ron. Nu mai punem ca eu intr-un an am bagat cam 30 de mil in masina, ei bagat 5 mil revizia. Ei si-au vazut lungul nasului, mai mult de rate nu au bani nici de trecut strada, eu pe al meu.

Fiecare e liber sa isi cumpere ce vrea si sa dea cat are chef...problema care ne pune in pericol siguranta este RAR-ul. Daca toti am luat inspectia tehnica pe bune, nimeni nu ar avea dreptul sa se planga nici de siguranta nici de poluare...Apropo...in Bulgaria inspectia se face anual...asa pentru carcotasi:P

--------------------
Daewoo | Ford MATIZ 0.8l - 49cp | Focus 1.8l - 115cp 2006 E | 1999 - CT-89-PAD|TX-6273-TX
Doamne ajuta!
+
BlaueCorsa
post 26 Aug 2009, 06:35
Post #82

Membru cu Prafuitor

From: Socola Tower, Iasi

Laurentziu, era un studiu din care rezulta ca 15 vapoare mari polueaza mai mult decat toate masinile din lume. Eu cred ca 15 Rabe polueaza mai mult decat toate dieselurile SH aduse anul asta in Romania. Nu ca astea n-ar polua din greu.

--------------------
Dacia / Renault Duster / Captur 2018 Confort / 2015 Authentique
Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro!
+
os
post 26 Aug 2009, 07:11
Post #83

Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.

Group: Moderatori

BlaueCorsa - cu tot respectul: motoarele a 15 nave foarte-foarte mari (sa zicem asa la 100kCP fiecare) au in total cam 1.5 milioane CP. Daca socotim 50CP/masina in medie -> aceeasi putere totala o dezvolta motoarele a 1.5/50=30kmasini. Hai sa mai zicem ca nava merge tot timpul, iar o masina asa cam 5% din timp -> tot iese comparatia (ca ordin de marime) pe la 600k masini (cite-s inmatriculate in total in Bucuresti?). Sa fie oare atitea "roate masinile din lume"? Daca luam in calcul efectul (cite t*km transporta alea 15 nave) studiul este si mai schiop; asta ca sa nu mai vorbim ca masinile navale mari au in general randamente net superioare motoarelor auto (caci sunt avantajate de dimensiuni si de mersul in apropiere de regimul optim).

Studiile astea ajung prea des la concluzia convenabila cui le finanteaza.

Despre rable/non-rable: ca la aproape orice, starea in care ajunge masina depinde major de modul in care este exploatata si mai ales intretinuta. Ori - la aceste capitole sunt deficiente zdravene in sud-estul Europei.

Ce-i ala "cimitir de rable"? Sigur ca fiecare (om, firma) vrea sa cistige cit mai multi bani - dar cine i-a obligat pe oameni sa cumpere aceste "rable"? Lipsa de bani nu - caci ar putea sa mai coboare o clasa-doua si sa ia o ne-"rabla", sau o masina noua ieftina. Daca lipsa de bani e si mai acuta: cine zice ca trebuie neaparat sa ai masina?

--------------------
. . .
Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip!
+
BlaueCorsa
post 26 Aug 2009, 07:55
Post #84

Membru cu Prafuitor

From: Socola Tower, Iasi

Nu stiu ce sa zic, totusi ma gandesc ca masinile au sonda lambda si catalizator... vapoarele nu stiu daca au. Oricum, problema mea o reprezinta rabele si alte monstruozitati, vorba lui Maersk, vaporul nu-ti trece prin dreptul geamului.

--------------------
Dacia / Renault Duster / Captur 2018 Confort / 2015 Authentique
Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro!
+
CGDBZ
post 26 Aug 2009, 08:33
Post #85

Membru autentic

From: BZ

Eu ma intreb de ce isi da neamtu masina la rabla si isi ia Logan ? Chiar nu inteleg , daca masinile lor sunt chiar asa de excelente dupa 2-300.000 km de ce le dau si isi iau Logan , oare ei sunt batuti in cap sau romanii de le cumpara nu vad decat sigla de pe capota .

--------------------
- - -
+
vijelie
post 26 Aug 2009, 08:59
Post #86

membru violet

Esti sigur ca cei care si-au cumparat Passat-uri noi si le-au folosit 2-300k km si cei care azi isi iau Dacie sunt fix aceleasi persoane?
Cat de ingust la minte sa fii sa crezi ca cine anul trecut a dat 25-30k euro pe o masina e aceeasi persoana cu cel care se bucura azi ca se plimba cu Dacia Logan?

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
aphophis
post 26 Aug 2009, 09:09
Post #87

Membru autentic

nu a zis ca sunt una si aceeasi persoana smile.gif adica ala de cumpara passatul de nou cu ala de il are la 300.000 km icon_mrgreen.gif

This post has been edited by aphophis: 26 Aug 2009, 09:10

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
IRONICK
post 26 Aug 2009, 09:10
Post #88

-

Ai dreptate, dar pui problema gresit. Aia cu 2-300k au cumparat masinile cu mult ani in urma ...

--------------------
+
einstein1984
post 26 Aug 2009, 09:26
Post #89

fan Dacia

QUOTE(padual @ 26 Aug 2009, 03:14)
Multa superficialitate in tara asta...deci si pe forumul asta.
Doua cazuri concrete:
-ai mei parinti, profesori, in 2006 dat dacia la remat, credit 5 ani, rata 5mil pe luna luat matiz chel.
-eu angajat companie telecomunicatii, salariu mai mare ca tata, luat credit 5 ani, rata 5 mil pe luna, luat ford focus 1998, inmatriculat bulgaria.

Nu pot vorbi de comparatie intre cele doua masini, dar nici de comparatie intre intretinerea lor: schimb ulei matiz 90ron...schimb ulei ford 170ron. Nu mai punem ca eu intr-un an am bagat cam 30 de mil in masina, ei bagat 5 mil revizia. Ei si-au vazut lungul nasului, mai mult de rate nu au bani nici de trecut strada, eu pe al meu.

Fiecare e liber sa isi cumpere ce vrea si sa dea cat are chef...problema care ne pune in pericol siguranta este RAR-ul. Daca toti am luat inspectia tehnica pe bune, nimeni nu ar avea dreptul sa se planga nici de siguranta nici de poluare...Apropo...in Bulgaria inspectia se face anual...asa pentru carcotasi:P
*

Si de banii astia luai un logan de 4 ani, mai dotat si in care bagai 3 milioane pe an revizia (daca nu o socotim pe cea cu distributia).
Tare mi-ar placea sa faca legiutorii ceva cu masinile astea de bulgaria de pe la noi.... ceva impozit de platit daca sta mai mult de o luna de la ultima intrare in tara sa ceva semanator.

@Vladsoare, si cine a zis ca trebuie sa ti se asigure acelasi confort? Tu daca nu ai bani de caviar, scoti ochii la hamsii?

This post has been edited by einstein1984: 26 Aug 2009, 09:41

--------------------
+
sorin1983
post 26 Aug 2009, 09:30
Post #90

Membru autentic

From: Bucuresti-Rahova

QUOTE(ArtVandelay @ 25 Aug 2009, 13:31)
ati luat-o razna cu fumul ala. cred ca nu ai idee cat ulei trebuie sa consume un motor sa scoata fum albastru vizibil in mers
in afara de cate o dacie obosita sau vreun diesel, eu nu vad masini straine fie si mai vechi pe strada cu fum dupa ele. or fi toate la voi in oras...sau in cap biggrin.gif
*

Adevarul e ca la cat e orasul de mare nici nu ai unde sa vezi asemenea specimene... de la taximetristi la restul smile.gif

--------------------
Renault Megane1- -Sisteme electronice de securitate
"Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
+
7 Pages < 1 2 3 4 5 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 31st May 2025 - 05:46
Forum Renault