DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Cum va impartiti averea familiei ?

Brainie
post 3 Sep 2009, 13:14
Post #31

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Din câte știu eu, o astfel de donație mascată în vânzare-cumpărare, poate fi atacată de fratele care se consideră nedreptățit, evident dacă chiar a fost o donație: părinții-vânzători nu au încasat bani pentru presupusa vânzare (chestiune de dovedit la tribunal), sau suma primită a fost nerezonabilă (adică departe de prețul pieței, aș traduce eu). Evident, treaba se lasă cu război declarat între frați și procente serioase la avocați.

--------------------
Ex Dacia 1310 Li ; Ex Logan ABS+ 1.6 MPI 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ionut.tanase
post 3 Sep 2009, 13:25
Post #32

Can't Stop Me!

From: PITESTI

Daca ambii parinti sunt in viata pot vinde oricui vor! Copii au drept asupra proprietatilor pe care le au parintii abia in momentul decesului unuia dintre parinti sau a amandurora (daca survin concomitent. ex: accident). Atunci se deschide masa succesorala! Pana atunci insa, pe timp de viata, parintii pot vinde oricui si cu oricat! Asa zisa donatie mascata nu poate fi dovedita la tribunal de nimeni. Vanzatorii (parintii) pot spune ca au donat in nume anonim toti banii primiti unei biserici spre exemplu.

PS: Exista sanse, insa foarte mici si acestea in urma unor vicii de procedura sau a interpretarii rauvoitoare a legii, ca un copil asa zis nedreptatit sa castige in instanta insa asa cum am zis, in mod normal si in aproape 100% din cazuri nu se poate castiga un astfel de proces.

This post has been edited by ionut.tanase: 3 Sep 2009, 13:30

--------------------
FORD FOCUS 2003
DACIA 1310 .... first LOVE :-)
+
Ov
post 3 Sep 2009, 13:46
Post #33

Academician doctor inginer, savant de renume mondial

Group: Moderatori

QUOTE(Brainie @ 3 Sep 2009, 14:14)
Din câte știu eu, o astfel de donație mascată în vânzare-cumpărare, poate fi atacată de fratele care se consideră nedreptățit, evident dacă chiar a fost o donație: părinții-vânzători nu au încasat bani pentru presupusa vânzare (chestiune de dovedit la tribunal),
*

exact!

nu poti face nimic la V-C intre rude de gradul 1 daca poti demonstra cu acte (extrase de cont de la banca) ca vanzarea nu a fost fictiva! Dar cum nimeni nu isi incarca un cont cu zeci de mii de euro ca apoi sa-i transfere in alt cont de unde sa-i scoata dupa aia, platind o gramada de comisioane asa (dar obtinand pretioasele dovezi), atunci se poate ataca foarte usor in instanta un astfel de contract.

@ionut.tanase: evident ce zic eu se aplica atunci cand un frate il da pe celalalt in judecata si parintii sunt decedati

This post has been edited by Ov: 3 Sep 2009, 13:48

--------------------
Dacia 1300 1972
when life gives you lemon, make lemonade
+
gamezcdr
post 12 Sep 2009, 11:44
Post #34

Membru

Update: o suna fratele pe nevasta-mea si ii spune ca ei au platit 25% din apartament in 2002 catre parintii ei. Ok nu zicem nimic vorbeste ieri nevasta-mea cu maica-sa si ea zice ca i-au dat 2.000 $ in 2002 si ea le-a spus ca pot sa stea acolo dar nici poveste sa le dea de tot apartamentul. Deci cumnatul meu socoteste ca in 2002 un ap de 4 cam 80 m2 facea vreo 8.000 de dolari...Plus ca la ei a sta acolo = a fi propietar. Interesant cum schimba banii oamenii. Si vorba aia suntem ardeleni nu moldoveni sau mitici... blink.gif

--------------------
Reanault Kadjar 1.2 TCE
+
mk2
post 12 Sep 2009, 15:47
Post #35

Membru autentic

Da, si mare realizare sa fii ardelean si nu "mitic". blink.gif

--------------------
Dacia Logan 1.5 dci 2006 Laureate - BxxXXX
Our enemies are never as evil as we imagine them to be. And maybe we're never quite as good.
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 14th May 2025 - 18:11
Forum Renault