ce masina noua cu 6000 euro ?, masina noua cu 3 x prima de casare ? + 3000 e
![]() ![]() ![]() |
ce masina noua cu 6000 euro ?, masina noua cu 3 x prima de casare ? + 3000 e
argon |
![]()
|
||
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|||
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.967 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Nu cred ca vrei sa stii ce este pe la noi...acum 3 ani cautam masina si din marca aia am gasit una care fusese si ea busita si reparata dar lovita in lateral (am zis ca e mai bine decat frontal). Pana la urma vroia 6500 pe ea, i-am dat avans zece milioane si a ramas ca luni facem actele.
Cand am venit luni, l-am vazut pe ala ca face fete-fete, era cam incurcat. Am vazut pe o parte actele masinii si m-am uitat si eu finut asa, a dat stresu-n mine: masina de 1 an de zile, cumparata din Jermania cu ATENTIE 3500 EUROOOO !!!. Adica era de noua cam 10.000. Deci mare teapa. Pana la urma s-a dovedit ca ala nu mai vroia sa mi-o vanda mie, dar si asa dupa chestia asta m-am oprit direct la dealer. Pana azi nu imi pare rau pot sa zic, decat de devalorizare... Acu o mai fi bunici prin targ care vor sa isi vanda masina lor din 900 toamna, poate daca are bafta 1% poate gasi asa ceva, insa nu cred ca mai vrea asa ceva. Pana la urma sa munceasca sa stranga 3 cupoane, vazusem ieri o dacie functionala buna de dus la REMAT cu 600 RON, cred ca daca ii dadea 5 milioane era ok...strangi inca 2 si gata...Drept sa zic merita, iei o saptamana de concediu si faci economie mare. Chestia ca s-au scumpit rablele de cand cu programu e prostie, imediat am gasit si pot gasi 3 in 15 milioane, da .... alta data. Apropo asta e ultimu an cu rabla ? This post has been edited by axabrt: 29 Jan 2010, 09:25 |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
slider2 |
![]()
|
![]() doar membru si atat Group: Members Posts: 3.630 Joined: 15 April 08 ![]() |
QUOTE(doctoru1980 @ 29 Jan 2010, 00:04) Haha... asta e super tare. Nu e o loterie auzi! Am cunostinte care aduc masini din Germania de 3-4 ani care au 200.000 km la bord, le dau inapoi si le vand la fraieri de bune. Mentionez ca masinile arata impecabil. Multi or sa zica: pai tin motoarele alea 500.000 km!!! Motoarele pot tine, dar se mai strica si altceva, gen alternatoare, bucse, pivoti, amortizoare, aer conditionat etc, etc. Daca iti faci un credit de nevoi personale de 8000 de euro sa zicem si iti cumperi o masina care se mai si strica, pentru ca este imposibil sa nu se strice ceva, nu ai facut nimic. Nu mai vorbesc de distributie si alte consumabile care trebuiesc schimbate. Si aici am vb de masini de aprox 8000 de euro. Iti dai seama cati km are o masina SH pe care o cumperi cu 3000-4000 de euro (aici ma refer la masini straine nu la Logan SH). exista masini din 2000 care au kilometrii reali, am eu una in fata blocului. daca nu va pricepeti sa cumparati masini, asta e altceva, dar nu inseamna ca toate masinile mai vechi sunt jafuri. iar la vechimea asta nu-ti recomand masina adusa de afara. masina cand o cumperi in primul rand n-o iei din targ (cel putin nu in asta din bucuresti, care e plin de samsari), te uiti si tu prima oara la acte, te uiti la vanzator. daca te duce un pic mintea, nu iei teapa, la cea mai mica chestie suspecta renunti la respectiva masina, ca are balta peste, undita sa ai... This post has been edited by slider2: 29 Jan 2010, 13:14 |
--------------------
symboala
neagra
2008 mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
cine isi ia masina SH cu credit? in cel mai rau caz o masina noua cu credit, si obligatoriu nu mai lung decat garantia completa a respectivei masini.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Aia care vor o rabla mai noua de 14 ani poate?
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
argon |
![]()
|
fiecare cum isi asterne..dar masina SH in rate mi se pare o aberatie tipic romaneasca.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Filip |
![]()
|
![]() Forumist Group: Members Posts: 3.010 Joined: 23 July 09 ![]() |
Mie nu mi se pare chiar atat de rau Loganul de 5900 euro, pana la urma e o masina noua, nu i se deregleaza carburatorul - pentru ca e pe injectie, ai scapat de platina, are abs, n-ai deloc probleme cu scurgerile de lichid hidraulic de la servodirectie - pentru ca n-are, iar pentru cineva ca mine, care merge cu masina din an in paste, ar fi ideala. Si oglinzile nu se regleaza ca la dacia berlina 1310 modele de dinainte de CN2 - (care aveau reglaj interior), practic oglinda se misca in carcasa de plastic, adica o impingi usor cu degetul, nu trebuie sa tragi cu mana de carcasa oglinzii, cum fac eu la masina mea. E ca la Matiz chel reglajul oglinzii, si e foarte comod.
|
--------------------
Renault
Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v
1998 ,1999, 2006 Fara Dacie viata e pustiu.
|
|
Saint666 |
![]()
|
![]() E X I S T A M Group: Members Posts: 423 Joined: 7 November 05 From: Bucuresti - Diham ![]() |
![]() adica tu ti-ai lua masina NOUA cu aceleasi dotari ca alea de pe margareta? |
--------------------
Dacia
Duster Dci 4x4
2012
- B
|
|
argon |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Bogdan90 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 962 Joined: 1 November 09 From: Botosani ![]() |
=))
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
2004
- BT-90-PAN Dacia 1310, Dacia Solenza, Skoda Fabia 6Y2.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Si nici probleme cu sistemul de reglaj al oglinzilor... tot pentru ca n-are.
Sau cu uzura bucsilor barei stabilizatoare... pentru ca n-avut niciodata. Sa continui? |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Filip |
![]()
|
QUOTE(Saint666 @ 29 Jan 2010, 15:04) Pai margareta mi se pare geniala, e tot ce vreau de la o masina, numai ca mereu e ceva de reglat la ea, asta e singurul lucru care ma deranjeaza. Loganul chel merge pe principiul de simplitate al margaretei, insa cu problemele esentiale rezolvate. Pana la urma motorul, cutia, directia, si franele conteaza cel mai mult, nu? |
--------------------
Renault
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
Bogdan90 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 962 Joined: 1 November 09 From: Botosani ![]() |
Bai oameni buni, nu stiu de ce o tineti voi pe a voastra cu loganu chel k e nou. la 5900 de euro cat dai pe un logan chel iti iei o masina SH tzutz, cu toate utilitatile pe ea. chiar si la 3200 de euro cum zicea un coleg mai sus...cu aia 3200 iti iei o vectra B din 96'-97' care nici nu se compara cu loganu chel si merge mult si bine. dar de unde 3200 ca dai 700 pe inmatriculat + rablele...si uite asa ajungi la 4000
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004
- BT-90-PAN Dacia 1310, Dacia Solenza, Skoda Fabia 6Y2.
|
|
Filip |
![]()
|
M-am gandit si la astea, insa am scris doar cat sa se inteleaga ideea. Cat despre lipsa barii stabilizatoare... mda... pana si eu la berlina am montata bara stabilizatoare de papuc, asa am vrut eu, nu ca as avea nevoie la ce stil de condus am. In fine... totusi Loganul de 1.4 chiar daca nu are bara stabilizatoare, nu e Robin Reliant.
@Bogdan90, da poate exista oameni pe care nu-i intereseaza ca se conduc mai bine alte masini, poate sunt multumiti de Logan, si vor doar o masina noua, la care daca se strica ceva se strica din vina lor, sau a calitatii pieselor/ghinionului, nu sa trebuiasca sa repare stricaciuni ale celor ce au folosit masina inainte. Vectra B... si dupa ce o cumpara omul, si se bucura ca e dotata, isi face lista de prioritati (asta daca e genul care ingrijeste o masina): ce schimbam mai intai, placutele, rulmentii, ba un amortizor e curs etc etc. Poate mai descoperim si o contraripa sifonata, indreptata la ciocan, si uite asa ti se duce toata placerea de a avea o masina mai dotata. Singura masina SH pe care mi-as lua-o e Berlina 1310, fiindca are un raport pret/utilitate/costuri de intretinere/spatiu interior neegalate de nici o alta masina SH. Si e masina clasica a romanului, sa nu uitam asta. ![]() This post has been edited by Filip: 29 Jan 2010, 15:36 |
--------------------
Renault
|
|
doctoru1980 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 284 Joined: 1 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(slider2 @ 29 Jan 2010, 14:10) exista masini din 2000 care au kilometrii reali, am eu una in fata blocului. daca nu va pricepeti sa cumparati masini, asta e altceva, dar nu inseamna ca toate masinile mai vechi sunt jafuri. iar la vechimea asta nu-ti recomand masina adusa de afara. masina cand o cumperi in primul rand n-o iei din targ (cel putin nu in asta din bucuresti, care e plin de samsari), te uiti si tu prima oara la acte, te uiti la vanzator. daca te duce un pic mintea, nu iei teapa, la cea mai mica chestie suspecta renunti la respectiva masina, ca are balta peste, undita sa ai... Slider2 pot sa pariez ca ma pricep sa cumpar masini mai bine ca tine. Nu contest ca poti gasi si o masina SH buna cum ar fi a ta dar se spunea ca nu ar fi o loterie ceea ce este fals. Cand iti iei un SH totul e o loterie, parerea mea. Am un prieten care si-a luat masina din Germania, impecabila si dupa 6 luni i s-a stricat calculatorul de injectie care nou costa 5300 de lei. Si iti pot da nenumarate exemple. Nu am spus ca masinile mai vechi sunt jafuri, una de 3-4 ani din Germania cu 200.000 km ar fi ok per ansamblu dar pretul cu care se vinde aici nu este ok. V-ati intrebat de ce nemtii prefera sa cumpere un Logan nou la 8000 de euro decat sa cumpere un SH de al lor? Pt ca SH-urile lor pe care le aduc baietii destepti in Romania sunt marea majoritate ori lovite ori au km foarte multi. Avand aceste caracteristici neamtul nu le cumpara dar le cumpara romanasii le repara sau dau kilometrajul inapoi si apoi le vand aici la pret dublu. |
--------------------
-8861
Logan/1300
2006/1972
- CharlesioNig https://vgruk.com/ - visit vgruk
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Idem in Franta, aia renunta la un megane sau clio din 2000 pentru un logan chel cu GPL, si SH-ul vine in romania la 3000 de euro.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
slider2 |
![]()
|
![]() doar membru si atat Group: Members Posts: 3.630 Joined: 15 April 08 ![]() |
QUOTE(Filip @ 29 Jan 2010, 14:59) Mie nu mi se pare chiar atat de rau Loganul de 5900 euro, pana la urma e o masina noua, nu i se deregleaza carburatorul - pentru ca e pe injectie, ai scapat de platina, are abs, n-ai deloc probleme cu scurgerile de lichid hidraulic de la servodirectie - pentru ca n-are, iar pentru cineva ca mine, care merge cu masina din an in paste, ar fi ideala. Si oglinzile nu se regleaza ca la dacia berlina 1310 modele de dinainte de CN2 - (care aveau reglaj interior), practic oglinda se misca in carcasa de plastic, adica o impingi usor cu degetul, nu trebuie sa tragi cu mana de carcasa oglinzii, cum fac eu la masina mea. E ca la Matiz chel reglajul oglinzii, si e foarte comod. toate aceste lucruri le face si un logan ph2 de maxim 1-2 ani, dotare laureate (cea mai buna de la dacia din punctul meu de vedere), care mai are garantie cel putin 1 an, si oricum e o masina destul de fiabila. in plus poti alege ce motorizare vrei, nu esti obligat la 1.4mpi. apoi se adauga faptul ca are ac, servodirectie, un geam electric, etc. unele au si celebra bara stabilizatoare. iar culmea culmilor e ca pentru o astfel de masina tot cam 6000euro platesti. acum poate sunt eu mai ciudat in gandire, dar mi se pare un pic aberant sa alegi o cutie pe roti cheala, in pofida uneia dotata, cu vechime foarte mica, doar pentru faptul ca e noua... 29 Jan 2010, 16:06: QUOTE(doctoru1980 @ 29 Jan 2010, 15:51) Avand aceste caracteristici neamtul nu le cumpara dar le cumpara romanasii le repara sau dau kilometrajul inapoi si apoi le vand aici la pret dublu. am si eu o intrebare, de ce cand spui masina second hand, suporterii ideii de masina noua, chiar si fara cea mai mica dotare, automat se gandesc la sh-urile din germania aduse de samsari, ale caror poveste o cam stim toti?? mai repet exista piata auto second hand si in romanica... This post has been edited by slider2: 29 Jan 2010, 16:10 |
--------------------
symboala
neagra
|
|
Filip |
![]()
|
Depinde foarte mult in alegerea unui automobil si cat timp potentialul propietar petrece la volan. Daca foloseste masina ocazional, un logan chel e arhisuficient. Daca as fi un navetist, avand nevoie sa folosesc masina mereu, in orice conditii climaterice, intr-adevar as simti nevoia unei masini cu mai multe dotari, climatizare, oglinzi incalzite etc. Masinile simple nu trebuiesc desconsiderate, sunt foarte importante pentru oamenii ce nu au nevoie decat de un mijloc de transport, pana la urma nu asta e cel mai important, automobilul sa fie cat mai accesibil tuturor posesorilor de permis de conducere? Dupa mine un automobil dotat, scump, ce sta si imbatraneste in garaj sau in parcare, folosit o data la 1 saptamana sau chiar mai rar = bani aruncati pe geam.
|
--------------------
Renault
|
|
slider2 |
![]()
|
pai atunci nici atat nu merita o masina noua, datorita devalorizarii foarte mari.
dar presupun ca si tu la o adica mai pleci intr-un concediu sau vreo vacanta ceva. nu ti-as dori un drum pana la mare ziua in amiaza mare, fara ac... |
--------------------
symboala
neagra
|
|
Filip |
![]()
|
Aveti dreptate, insa situatia depinde de la om la om. Nu putem emite idei universal valabile. Tot ce pot spune este ca Loganul chel este cu un rost fabricat, si exista o categorie de cumparatori caruia i se adreseaza. Fiecare isi alege ce vrea pana la urma.
|
--------------------
Renault
|
|
slider2 |
![]()
|
asta e adevarat, fiecare om are o mentalitate proprie si vede lucrurile din punctul lui de vedere...
|
--------------------
symboala
neagra
|
|
doctoru1980 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 284 Joined: 1 November 06 From: Bucuresti ![]() |
29 Jan 2010, 16:06:
am si eu o intrebare, de ce cand spui masina second hand, suporterii ideii de masina noua, chiar si fara cea mai mica dotare, automat se gandesc la sh-urile din germania aduse de samsari, ale caror poveste o cam stim toti?? mai repet exista piata auto second hand si in romanica... [/quote] Salut, Si eu sunt de parere ca exista piata SH si cu masini din Romania, dar sa fim seriosi basinosii se gandesc numai la acele masini aduse din Germania,crede-ma stiu foarte bine modul lor de gandire. Deasemenea sunt de parere ca un Logan SH pana in 50.000 km cu toate dotarile merita cumparat pt ca il iei pe bani putini si e relativ nou. Pot sa-ti spun ca piata SH cu masini straine cumparate din Romania a inceput sa se dezvolte recent din cauza crizei, tot datorita basinosilor care si le-au cumparat in rate si acum nu mai au cu ce plati ratele si incearca sa le vanda cu orice pret. |
--------------------
-8861
Logan/1300
2006/1972
- CharlesioNig https://vgruk.com/ - visit vgruk
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.543 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 29 Jan 2010, 15:59) Idem in Franta, aia renunta la un megane sau clio din 2000 pentru un logan chel cu GPL, si SH-ul vine in romania la 3000 de euro Ce chestie, aia nu sunt destul de colcalari. Prostii aia habar nu au de cultura auto ...This post has been edited by IRONICK: 29 Jan 2010, 17:01 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
argon |
![]()
|
fix exemplul cu meganul l-ati gasit? stiu ei de ce renunta la renourile vechi, la 10 ani si-au trait viata de mult, cu Loganul se deplaseaza ieftin si atat, d'aia le iau. SH-ul vine in Romania cu 3000 dar pleaca de acolo cu 1000.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
bara stabilizatoare sh:50lei
2bielete antiruliu noi=70 2 bucse noi=12 lei 2 bride noi=22lei dureaza pt cineva care se pricepe si are rampa+cateva scule cam 30min sa monteze o bara stabilizatoare. si ala chel nu are lampa in torpedou,in portbagaj are. |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(argon @ 29 Jan 2010, 18:50) fix exemplul cu meganul l-ati gasit? Deci francezii sunt prosti. Da nemtii de ce renunta la ale lor si isi cumpara Sandero? |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Cosmin.nova |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 688 Joined: 20 April 09 From: Bucuresti ![]() |
eu cred ca pentru ei e un moft; isi cumpara sandero dintr-un singur salariu fata de noi..si sunt masini pe care ei le considera destul de bune.
|
--------------------
Logan 1.6MPi 05'
/
Papuc 1.9D dropside 05'
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(ydaniel @ 29 Jan 2010, 19:43) si ala chel nu are lampa in torpedou Si chiar asa nu se mai poate conduce o masina fara lampa in torpedou?This post has been edited by IRONICK: 29 Jan 2010, 21:19 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
aia se monteaza repede.nu e pb.
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 12:52 |