DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages  1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Se merita?

begginer_slz
post 31 Aug 2009, 15:25
Post #1

Membru incepator

Group: Members

salut! Am gasit un Passat din 2007 cu 80 k varianta Comfortline, motor 2.0 TDi 110 Cp, imbunatatiri de genul, folie pe geamuri, sistem de navigatie, 2 seturi de jante de aluminiu, unele negru mat sport, altele originale VW, statie radio CB cu antena si accesorii sport la interior. Pretul este de 10.200 cu TVa deductibil. Sunt foarte incantat de masina si mi-o doresc mult, mai ales ca stiu ce poate o germana, dar am o retinere referitoare la servicurile romanesti, pana acum masina a avut reviziile facute in Austria si Ungaria, dar la noi am auzit ca sunt foarte gretosi cei de la Midocar, sau porsche. Merita? As prefera niste raspunsuri serioase nu de genu ia logan nou de banii astia, ca stiu ce poate si batrana dacie si chiar are un pret foarte umflat.

--------------------
Dacia Solenza 1.4 MPI 75 CP nervosi 2004
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
solenza_scala
post 31 Aug 2009, 15:32
Post #2

Membru autentic

Daca ai banii, se merita, doar e nemteasca. Nu e veche, km sunt cam multi pt varsta, dar, daca te duci la reprezentanta VW sau la cineva pe care il cunosti si il stii ca le are cu masinile moderne, nu ca incepe cu sarma si patentul ca la 1310 (nici in ruptul capului nu la orice mecanic din asta de cartier, ca ti-o nenoroceste) o sa ti se faca treaba buna.

This post has been edited by solenza_scala: 31 Aug 2009, 15:34

--------------------
Dacia Solenza ---
+
Andy_ACS
post 31 Aug 2009, 15:35
Post #3

Yes, I'm not!

From: Craiova

La prima vedere pretul e excelent penru o masina care noua probabil era la ~25.000E. Mai ales daca km sunt reali, nu sunt probleme tehnice sau ca urmare a vreunui accident grav si tinand cont ca e rulata in afara.
Legat de service - cum se descurca altii te descurci si tu. Masina nu mai are garantie, deci nu ai niciun motiv sa mergi la ei pentru revizii. Un schimb de ulei + filtre se poate face la orice service cat de mic. La eventual accident daca ai casco nu prea conteaza costurile de reparatie, poti sa faci oriunce vrei reparatia, chiar si la reprezentanta.
Nu recomand sub nicio forma Logan nou la 10.000E. ra[port calitate/pret slab, ca avantaj ar fi numai costurile de intretinere mai mici.

Bafta!

--------------------
- - -
"Be the change you want to see in the world"
+
AR-18-MOS
post 31 Aug 2009, 15:48
Post #4

( -_・) ︻デ═一

From: Niedersachsen

QUOTE(solenza_scala @ 31 Aug 2009, 15:32)
km sunt cam multi pt varsta
*

Cam multi dati inapoi voiai sa zici ...

--------------------
BMW 730Ld - AR - - '07 High Executive
M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic
+
kog
post 31 Aug 2009, 16:07
Post #5

epuri orijinali

From: Lipova - Arad

bai da ce de bani are strainii astia de baga atatia kilometri...

--------------------
Dacia 1310 - AR-05-DGF 1989 TLX
Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos...
"ti ciuda ca consum putin?" by argon
+
UXE
post 31 Aug 2009, 16:28
Post #6

Modelator

From: Bucuresti

intreaba si pe vwforum

--------------------
Renault Symbol - UXE 2006 1.4 8v
Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
+
solenza_scala
post 31 Aug 2009, 17:37
Post #7

Membru autentic

Eu nu fac 80k in 2 ani, dar fiecare cu ce distante are de parcurs... Si daca patesti ceva la vreun sistem umpic mai complicat, baietasii de cartier pot sa ti-o strice de dai o avere sa ti-o repare iar la reprezentanta. Dar schimburile obisnuite cred ca stiu sa le faca.

This post has been edited by solenza_scala: 31 Aug 2009, 17:38

--------------------
Dacia Solenza ---
+
Manuel
post 31 Aug 2009, 17:45
Post #8

Membru autentic

From: VASLUI

Numai sa nu fi fost lovita grav. Daca au fost dati kilometri inapoi, nu prea mai conteaza, la banii astia oricum merita.
Si cand te gandesti ca unii vor 6.000 pe un Logan din 2005 tot cu 80.000 km...

--------------------
Opel Astra J Sports Tourer Active - VS15CMA 2013 / 2.0 CDTI / 165CP
"Base e un bou betiv." (corbex)
+
dizzy
post 31 Aug 2009, 18:08
Post #9

Work smart not hard!

Daca nu a fost lovita merita!
Vezi ca 2.0 TDI are 140 CP nu 110.

--------------------
Whirpool ex Dacia Logan - B zzz SXX 2005
Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds.
+
pyngi
post 31 Aug 2009, 19:06
Post #10

Membru autentic

From: Tg-Mures

@manuel si cand te gandesti ca aia 4200 de euro sunt o nimica toata....
Daca iti place ia-o. Kilometrajul 99% a fost dat inapoi; sa nu fi fost lovita si sa fie reparata asa frumos si in loc de airbaguri sa fie air fara bag. O iei, schimbi toate consumabilele, distributia si stai linistit. Daca faci 10.000 pe an o sa te tina mult si bine....sau nu. Masinile sh sunt o loterie. Daca esti norocos poate fi foarte buna daca nu...asta e.

--------------------
Dacia Logan Kiss FM dCI 85 CP 2008
236.000 km Fara interventii la motor, cutie,ambreiaj. Da vorba unuia: "cu banii astia iti puteai lua si o Masina." (TDI bre)
+
Manuel
post 31 Aug 2009, 19:09
Post #11

Membru autentic

Nu sunt deloc o nimica toata, totusi sa pastram proportiile.
Cat despre masini cu airbaguri sarite, am vazut saptamana trecuta un Ambition cu airbag doar la sofer si ala se jura ca asa a cumparat-o.

--------------------
+
mau77mau
post 31 Aug 2009, 19:22
Post #12

Membru incepator

QUOTE(dizzy @ 31 Aug 2009, 19:08)
Daca nu a fost lovita merita!
Vezi ca 2.0 TDI are 140 CP nu 110.
*

20 tdi sunt si de 110 si 140 ba chiar si 170 cp

referitor la masina SH oricum ai luao este o loterie

astfel de masini la preturi bune este foarte posibil sa ascunda ceva nasol

ps - vezi ca la porsche da voie acum clientilor in zona de reparare

--------------------
dacia logan - b75mac 2005/1,4
+
argon
post 31 Aug 2009, 19:24
Post #13

Mesaj semiautomat

daca nu risti nu castigi, oricand as risca la o masina d'aia decat sa-mi fac veacul pe urma in orice Logan nou, cu 10.000 euro nu iei nimic nou din clasa aia.

--------------------
Renault Laguna - 2.0 DCI 16v 180 2007
Fara turbo, viata e pustiu.
+
Serje
post 31 Aug 2009, 19:44
Post #14

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

Dar de ce tot ziceti ca are km dati inapoi? Ii totusi o masina de 2 ani nu de 5 sau 10 ani.

Sa fii atent sa nu fi fost lovita tare, daca se merita sau nu ... tu stii cel mai bine, ca tu ai vazut-o, si ... daca iti permiti sa intretii o asa masina, astai ii cel mai important.

--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
+
Manuel
post 31 Aug 2009, 20:03
Post #15

Membru autentic

QUOTE(Serje @ 31 Aug 2009, 20:44)
daca iti permiti sa intretii o asa masina, astai ii cel mai important.
*

Excelent punctat, asta-i cel mai important aspect. La o masina de calibrul asta, cheltuielile de intretinere sunt cel putin importante.

--------------------
+
bogdan_90
post 31 Aug 2009, 20:07
Post #16

baiatu' cu apa

daca nu ii face casco nu e asa scumpa intretinerea . un ulei si ce consumabile mai are costa cam cat la logan daca nu te duci la ei . am un prieten tocmai a lovit o skoda superb a reparato dar fara sa ii mai puna air bag-urile si acum o vinde.

--------------------
ford focus - xxx 2007
plm ,cuvantul suprem ce rezolva cea mai complicata problema.
+
argon
post 31 Aug 2009, 20:10
Post #17

Mesaj semiautomat

nu va legati de intretinere ca nu e mult mai scumpa ca la Logan, totusi nu e Phaeton sau Tuareg..e doar Passat.

--------------------
+
Asi
post 31 Aug 2009, 20:36
Post #18

Camaro SS

From: Bucuresti

Nu "se merita" ca nu e reflexiv verbul.

Dar punctul meu de vedere, merita banii daca nu a fost lovita, si nu are defecte evidente (batai de amortizoare, pivoti, joc in directie, abs defect, etc)

Piesele nu sunt o avere. (nu vorbim de reprezentata ci de aftermarket), sunt chiar decente la pret. (nu comparam cu preturi de piese de dacie berlina.. asta e o specie aparte)

--------------------
Mitsubishi/Mercedes Carisma/B-class - B 79 ASI/Bxxx 2003 1.9 DI-D/2007 200CDI
"Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
+
bobo77
post 31 Aug 2009, 20:45
Post #19

...........................

From: Mangalia

Argoane cum o dai nu ai dreptate si la garaj si la service autorizat , intretinerea vw este mai scumpa decit la dacia, acum depinde ce inseamna la tine acel " cu mult".Nu compara piesele de la reprezentanta dacia care sunt nesimtite cu piesele da vw din orice magazin de piese auto ca nu-i corect...
Eu zic ca se merita.

--------------------
Dacia Logan Laureate 1,6 mpi - CT _ _ _ _ 2008 ph 2
Multa lume,putini oameni...
+
IRONICK
post 31 Aug 2009, 20:52
Post #20

-

From: Romania

cu piese cumparate de la un cimitir sh sau contrafacute

--------------------
CUGIR Albalux 11 (©SanGiorgio) - B-11-LUX 1982
+
argon
post 31 Aug 2009, 20:55
Post #21

Mesaj semiautomat

pentru acelasi reper de vw exista vreo 3 producatori, la preturi nu cu mult peste Dacia, nu te pune nimeni sa iei din reprezentanta.

--------------------
+
Victoras2001
post 31 Aug 2009, 21:15
Post #22

Membru autentic

Vezi ca multi posesori de passat se duceau la un service din Buzau. Tipul care se ocupa de el e mai mult decat ok. Pe mine m-a impresionat profund. wink.gif Numai ca acum s-a dus la Constanta din cate am inteles.
Totusi nu pricep de ce n-ai intrebat pe VW. Probabil nu stiai de existenta lui.

PS. Unde-i universitaru', ca vreau sa puna titlul la gresale cramaticale, ca sa-i stearga Liviu topicu'. radmasa.gif

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
+
aphophis
post 31 Aug 2009, 23:52
Post #23

Membru autentic

QUOTE(argon @ 31 Aug 2009, 20:10)
nu va legati de intretinere ca nu e mult mai scumpa ca la Logan, totusi nu e Phaeton sau Tuareg..e doar Passat.
*

bre scotocitul prin tot felul de cimitire dupa piese de passat nu inseamna ca intretinerea e mai ieftina. Si casco-ul te pomenesti ca nu e de nasul unui posesor de Pishat ( ™ mircea) , ca vad ca ala nu il pui la socoteala . Oricum eu m-as feri de passat , aia de la autobild au avut o gramada de belele cu passat-ul lor, de au ajuns sa-l numeasca pacientul etern

http://www.reno.ro/index.php?showtopic=125756&hl=pacientul

Btw, daca masina e adusa din afara, inseamna ca are o pierdere infioratoare la revanzare, ca pe acolo cred ca e minim 30-35.000 de euro..

--------------------
Kia Rio - --- 2021
+
IRONICK
post 1 Sep 2009, 09:42
Post #24

-

QUOTE(argon @ 31 Aug 2009, 21:55)
pentru acelasi reper de vw exista vreo 3 producatori, la preturi nu cu mult peste Dacia, nu te pune nimeni sa iei din reprezentanta.
*
Da argon tata, comparam mere cu pere de fiecare data ca sa ne place. Compara o piese din service Dacia cu una din service VW. Originala!
Daca tu te duci sa cumperi de la magazine de colt de strada normal ca gasesti 3 producatori, toti 3 fac in china piesele

--------------------
+
mau77mau
post 1 Sep 2009, 09:58
Post #25

Membru incepator

QUOTE(IRONICK @ 1 Sep 2009, 10:42)
Da argon tata, comparam mere cu pere de fiecare data ca sa ne place. Compara o piese din service Dacia cu una din service VW. Originala!
Daca tu te duci sa cumperi de la magazine de colt de strada normal ca gasesti 3 producatori, toti 3 fac in china piesele
*

in momentul de fata daca mergi la un magazin de piese auto (nu de la coltul strazii - ci un magazin frumos cu logo-urile marilor producatori de piese auto) - vei gasi si piese auto care in proportie de 95% sunt produse in aceleasi conditii ca si piesele de origine.

astfel pentru un passat placutele originale sunt ATE.
la magazinul de piese auto vei putea gasi si ATE (care are 2 tipuri de compozitie normala si power-pad) la preturi la fel sau mai mici cu pana la 50%
o sa gasesti insa mai ieftin si alte piese originale produse de firme cu brand: Ferodo, Textar, Delphi, Valeo
o sa mai gasesti insa si placute de frana facute de firme de care nu ai auzit la preturi chiar si mai mici, gen RoadHouse

vreau sa subliniez ca in final tu alegi ce cumperi de la un astfel de magazin. si inca o remarca referitoare la ce sa ajuns acum cu globalizarea si productia de piese auto: Placutele originale pot avea cod de ATE, produse in Italia, in fabrica Valeo cu material de frictiune SBS
Bosch de exemplu nu prea mai are fabrici producatoare, tot ceea ce vedeti scris bosch este produs in alte fabrici sub licenta si inscriptionat bosch la final. Ei traiesc mai mult acum din tehnologia comercializata: ex ABS Bosch, sisteme de injectie .. etc
Nu inseamna insa ca nu sunt piese originale.
Si intradevar din acest punct de vedere piesele cumparate de la service/reprezentanta au o mai mare garantie ca piesa respectiva este ceea ce trebuie. Pe cand la un magazin de piese auto veti fi indrumat si tentat si sa cumparati ceva mai ieftin si foarte posibil nu la fel de bun.

Eu la magazinul meu ofer toate aceste informatii si indrum oamenii care isi doresc ce este mai bun pentru masina lor daca diferenta de pret la acelasi reper (cod, brand) nu depaseste 25% sa foloseasca direct piesele de la reprezentanta pentru a fi impacati.
Nu stiu cati isi aduc aminte dar acum 10-15 ani, diferentele de pret erau enorme, chiar si de 2,3 ori mai mari la service/reprezentanta. Este si meritul marilor importatori care cu ajutorul magazinelor auto serioase au reusit sa aduca in timp prin concurenta preturile la un nivel comparabil.
In momentul de fata toti marii producatori mondiali de piese au cate o fabrica si in China datorita conditiilor fantastice oferite de guvernul chinez: mana de lucru ieftina + energie electrica gratis. Reperele produse in aceste fabrici indeplinesc aceleasi criterii de calitate. Problema este cu reperele made in China, Taiwan, Turcia etc care nu sunt de marca sau sunt fake. Acestea pot fi identificate relativ usor prin : calitatea finisajlor, a ambalajelor, nementionarea brand-ului pe piesa in sine unde apare doar un cod sau nimic, neacordarea de garantie

PS - poti chiar cumpara aftermarket piese mai de calitate decat la reprezentanta. ex Bujii NGK iridium sau filtre aer KN (este insa un mit ca acestea ar asigura o crestere a puterii, asta se intampla doar coroborat cu un asa numit power-comender la motociclete sau harta la masini + alta linie de evacuare a gazelor arse)

This post has been edited by mau77mau: 1 Sep 2009, 10:14

--------------------
dacia logan - b75mac 2005/1,4
+
IRONICK
post 1 Sep 2009, 10:07
Post #26

-

QUOTE(mau77mau @ 1 Sep 2009, 10:58)
Si intradevar din acest punct de vedere piesele cumparate de la service/reprezentanta au o mai mare garantie ca piesa respectiva este ceea ce trebuie. Pe cand la un magazin de piese auto veti fi indrumat si tentat si sa cumparati ceva mai ieftin si foarte posibil nu la fel de bun

Eu de exemplu nu mi-am cumparat piese de la service. Dar asta pentru ca am putut sa cumpar din alta parte piese aftermarket fara adaos (adica foarte ieftin) si am considerat ca merita asa. Dar in rest prefer o piesa controlata pe fluxul de productie, decat una facuta de diversi terti, chiar daca sunt de renume. Faptul ca are embleme la intrare un magazin ma lasa rece. Am vazut cazuri de vanzari (tepe) de piese contrafacute la magazine mult mai mari decat alea de care zici tu (serioase).

Oricum, mari adaosuri pun magazinele si importatorii la vanzarea pieselor. Parca vine sfarsitul lumii si trebuie sa se imbogateasca sa isi cumpere nemurirea. Bine nici cu Dacia nu imi este rusine. Am preferat sa cumpar si piese "speriate", decat sa le dau lor banii pe adaosurile lor imense. Mult prea mari pentru categoria din care face parte masina. Loganul este o masina pentru cei care nu vor sa cheltuiasca bani multi sau nu au. Oricat ar zice unii si altii, masina este cea mai ieftina de intretinut.

This post has been edited by IRONICK: 1 Sep 2009, 10:41

--------------------
+
begginer_slz
post 1 Sep 2009, 13:02
Post #27

Membru incepator

Pai masina a fost rulata in Austria, iar ultima mie de km in Romania. A fost adusa de un tip din Oradea, care se ocupa cu asa ceva si a tinut-o catva timp pt el. Are 110 Cp nu 140 ca am vazut ca a mentionat cineva. Nu a fost lovita grav, decat ceva tamponari, dar reparatiile facute tot afara iar airbagurile sunt la locu lor. Nenorocirea e ca io nu am un venit al meu, sunt de abia intr-a 12 la liceu si traiesc din ce imi dau ai mei, asa ca daca o sa o cumpar sper sa nu am probleme mari, mai ales ca deplasari lungi nu am in plan, la iarna poate un munte ceva, in rest Bucuresti only, ca am meditatii multe si alte chestii legate de Bac si admitere. Nu prea stiu ce sa fac, totusi servicul ar fi o solutie sa il fac particular si fara stampile dar imi trebuie un mecanic bun ca nu vreau sa imi bat joc de ea. Sper sa decid saptamana asta ca tipu o va vinde repede.

--------------------
+
IRONICK
post 1 Sep 2009, 13:03
Post #28

-

A avut chemarile in service facute? Ca nu te vad in stare sa schimbi pe banii tai o volanta bimasica. Sau poate face cinste argon cu ea, doar a zis ca preturile sunt mai mici ca la un Logan.

This post has been edited by IRONICK: 1 Sep 2009, 13:05

--------------------
+
begginer_slz
post 1 Sep 2009, 13:05
Post #29

Membru incepator

@IRONICK. Asta nu stiu, o sa ma interesez, nici macar nu stiu ce e aia o volanta bimasica sau cum ai zis tu smile.gif

--------------------
+
adip
post 1 Sep 2009, 13:55
Post #30

Banned

From: Melbourne, Victoria

QUOTE(begginer_slz @ 1 Sep 2009, 21:02)
Nenorocirea e ca io nu am un venit al meu, sunt de abia intr-a 12 la liceu si traiesc din ce imi dau ai mei, asa ca daca o sa o cumpar sper sa nu am probleme mari, mai ales ca deplasari lungi nu am in plan, la iarna poate un munte ceva, in rest Bucuresti only, ca am meditatii multe si alte chestii legate de Bac si admitere. Nu prea stiu ce sa fac, totusi servicul ar fi o solutie sa il fac particular si fara stampile dar imi trebuie un mecanic bun ca nu vreau sa imi bat joc de ea.
Pai daca nu vrei sa iti bati joc de ea, nu o lua, punct.
Chelului, tichie de margaritar ii trebuie. Aia nu e masina pe care sa o poti intretine tu, in momentul asta. Daca parintii isi permit sa o tina in locul tau si sa-i plateasca toate angaralele, e ok, altfel nu.
Mie imi sta mintea in loc cum de reusesc unii oameni sa traiasca - si mai ales *cu ce* - dupa ce ingroapa un munte de bani intr-un fier. Dupa care, tragand vartos cu limba pe marginea borcanului de iaurt, aceiasi oameni incep sa strambe din nas cand e vorba sa-i faca rablei un Casco, sa-i schimbe o distributie, un rand de cauciucuri, un set de placute de frana, niste discuri, si asa mai departe.
"Scump, doamna, scump!"

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
3 Pages  1 2 3 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th September 2025 - 17:45
Forum Renault