la cat timp se schimba lichidul de la servoambreiaj
![]() ![]() ![]() |
la cat timp se schimba lichidul de la servoambreiaj
Ov |
![]()
|
||
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.511 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|||
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
:shock: :?:
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.213 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Ambreiajul hidraulic foloseste acelasi lichid ca si frina (ba chiar din acelasi borcan :roll: ).
De aici => cind schimbi lichidul de frina, automat se schimba si cel de la "servo-ambreiaj) :shock: 8) ![]() |
--------------------
Renault
Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE
2004 / 2019
- XX-B-XXX
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.511 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
costi, daca am zis vreo ineptie, spune-mi, nu ma lasa cu ochii in soare.
|
--------------------
Dacia
1300
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
nu ai zis nici o ineptie doar ca habar n'aveam nici eu de chestia asta...
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
Ov |
![]()
|
si e un interval anume de schimbat, sau doar acei 2 ani sau nusthucatejdemii de km?
|
--------------------
Dacia
1300
|
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.213 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Ala de 2 ani!
|
--------------------
Renault
2004 / 2019
- XX-B-XXX #Hırsızlargibigeceniniçine
Funken Kurbelwelle Uzun Araç! Değer Aºılırsa |
|
Sergiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 494 Joined: 23 May 02 From: Timisoara ![]() |
Cei 2 ani, dar... nu cred ca e servoambreiaj. Este pur si simplu un ambreiaj cu actionare hidraulica, asta insemnand ca exista un cilindru emitator si unul receptor, de diametre diferite. Acelasi principiu ca la parghii.
|
--------------------
Dacia
SupeRNova
|
|
Ov |
![]()
|
whatever 8) . Oricum, am lamurit ce voiam, thx
![]() |
--------------------
Dacia
1300
|
|
SGN_1310 |
![]()
|
![]() sgn_1310 Group: Banned Posts: 484 Joined: 9 June 03 From: Buftea, judetul CALIFORNIA ![]() |
Shi ce e ala servoambreiaj?!
Cam hilara chestia, oare e asha de greu de apasat acea pedala...sandala?! :wink: In fine exista ambreiaje actionate prin cablu , hidraulic sau vaccumatic..oic. Ambreiajele care se bazeaza pe viscocuplu parca, sunt cu totul altceva shi nu folosesc frecarea precum cele cu disc. Deci in concluzie ideea de servoambreiaj nu exista! |
--------------------
Dacia
1310
- B-xx-XSK Inaction it's a weapon of mass destruction.....
Agitatorul sef! |
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Cred ca pentru Ov era mai putin important daca se cheama servoambreiaj sau altfel. Pur si simplu voia sa stie la cat se schimba lichidul de frana si a aflat.
|
--------------------
Ex Renault
Megane
2003
|
|
DSops |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 663 Joined: 20 November 02 From: Timisoara ![]() |
La 60kkm dar nu mai mult de 2 ani.
|
-------------------- Melg cu tutu la plimbale
Pe unde-i gloapa mai male. |
|
Ov |
![]()
|
Gata, am aflat, m-am dumerit. Mersi mult !
Se poate inchide topicul asta. |
--------------------
Dacia
1300
|
|
Dsign |
![]()
|
![]() Led Tuning Man Group: Members Posts: 3.498 Joined: 24 November 03 From: Bucuresti ![]() |
ieri mi s-a bulit pompa de ambreiaj(cilindrul emitator)
deci nu s-a incheiat topicu scriu aici de treaba asta ca vad ca nu prea se cunoaste problema am 36000 km si ieri am observat ca ambreiajul cupleaza foarte jos(la podea) am omorit motoru in intersectie de fro 3 ori. a mai mers fro 2 km dupa care n-am mai putut cupla nici o treapta noroc ca eram aproape de servisul meu si am reusit pina la urma sa o duc acolo dar...surpriza!!! se uitau toti mecanicii ca la felu paishpe la masina au aerisit circuitul de lichid de frina, au pus lichid sub presiune in el dar mergea doar la citeva cuplari au dat telefon la pitesti si aia de acolo le-au sugerat sa se uite la cilindrul emitator l-au demontata si s-au uitat la el cel putin o ora. pina la urma l-au schimbat si a mers masina vreo 20 km in forta ma duc azi la o plimbare cu mama la cumparaturi sa vad ce se intimpla voua vi s-a mai intimplat? |
--------------------
D
Logan
2004 Preference 1.6MPI Egee
- B 48 CUP http://youtu.be/OQ-ukXOBfI4
|
|
Doru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 247 Joined: 27 May 03 ![]() |
Cu cat timp inainte a inceput sa faca figuri ambreiajul?
|
--------------------
VW
PASSAT TDI 4 MOTION
- B-05-TIE Keep It Real!!
|
|
Dsign |
![]()
|
![]() Led Tuning Man Group: Members Posts: 3.498 Joined: 24 November 03 From: Bucuresti ![]() |
in ziua respectiva am mers cam 100 km prin oras, am tecut pe acasa sa maninc si apoi a trebuit sa mai merg in jur de 10 km.
Cind am plecat de acasa am observat ca tine la podea iar la semafor am oprit motorul de citeva ori nu mai reuseam nici sa intru in treapta 1 cind am plecat spre casa am mai mers cam jumate din drum si s-a terminat smecheria de tot: eram in treapta 4 si a trebuit sa pun frina am apasat ambreiajul ca sa scot din viteza dar nu am putut iar masina nu vroia sa se opreasca desi eu aveam piciorul pe ambreiaj am luat contactul, s-a oprit brusc si am lasat-o acolo pina am venit cu alta masina sa o tractez obs: cu motorul oprit cutia de viteze functioneaza normal!!! aveti grija de voi KEEP IT REAL :wink: |
--------------------
D
Logan
2004 Preference 1.6MPI Egee
- B 48 CUP http://youtu.be/OQ-ukXOBfI4
|
|
cezax |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 8 March 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Dsign @ 28 Apr 2004, 09:14) in ziua respectiva am mers cam 100 km prin oras, am tecut pe acasa sa maninc si apoi a trebuit sa mai merg in jur de 10 km. Cind am plecat de acasa am observat ca tine la podea iar la semafor am oprit motorul de citeva ori nu mai reuseam nici sa intru in treapta 1 cind am plecat spre casa am mai mers cam jumate din drum si s-a terminat smecheria de tot: eram in treapta 4 si a trebuit sa pun frina am apasat ambreiajul ca sa scot din viteza dar nu am putut iar masina nu vroia sa se opreasca desi eu aveam piciorul pe ambreiaj am luat contactul, s-a oprit brusc si am lasat-o acolo pina am venit cu alta masina sa o tractez obs: cu motorul oprit cutia de viteze functioneaza normal!!! aveti grija de voi KEEP IT REAL :wink: Salve! TE ROG SPUNE-MI CUM AI REZOLVAT-O SCHIBATUL VITEZELOR! Eu am aceeasi problema de vreo 3 zile. Am schimbat o pompa de ambreiaj acu' vreo luna, si azi am schibat-o in garantie cu una noua. Am plecat de la service si aceeasi problema dupa ceva kilometri parcursi. Cand scot din viteza, pentru a schimba in treapta superioara/inferioara, nu mai intra in viteza. Trebuie sa opresc motorul, treapta I-a cuplata, si plec cu masina in suturi, si cu "frigiderul plin de carne". Masina face ca un cal neimblanzit, inainte si inapoi, si dupa ce ma scutura bine pleaca intr-un final. Te rog spune-mi ce i-ai facut, ca la mecanicii la care am fost nu ma mai intorc. Ei tot dau vina pe pompele de ambreiaj. |
-------------------- |
|
miki |
![]()
|
QUOTE(Dsign @ 28 Apr 2004, 04:14) in ziua respectiva am mers cam 100 km prin oras, am tecut pe acasa sa maninc si apoi a trebuit sa mai merg in jur de 10 km. Cind am plecat de acasa am observat ca tine la podea iar la semafor am oprit motorul de citeva ori nu mai reuseam nici sa intru in treapta 1 cind am plecat spre casa am mai mers cam jumate din drum si s-a terminat smecheria de tot: eram in treapta 4 si a trebuit sa pun frina am apasat ambreiajul ca sa scot din viteza dar nu am putut iar masina nu vroia sa se opreasca desi eu aveam piciorul pe ambreiaj am luat contactul, s-a oprit brusc si am lasat-o acolo pina am venit cu alta masina sa o tractez obs: cu motorul oprit cutia de viteze functioneaza normal!!! aveti grija de voi KEEP IT REAL :wink: Din nefericire sint nevoit sa reinvii acest topic! Am aceleasi simptome, dar si o intrebare: cum era pedala "tare" sau "moale" la apasare? ![]() |
--------------------
Renault
2004 / 2019
|
Mihai_E |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 687 Joined: 21 October 02 From: Bucuresti ![]() |
cam cit costa pompa de ambreiaj si cit lichid de frina incape in tot circuitu?
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
2006 1.5dCi 100 CP Shit happens!
|
|
miki |
![]()
|
Am rezolvar azi!
Din nefericire a fost gasita placa de presiune sparta! La service, baietii au spus ca este PRIMA DSN cu asa ceva! Am schimbat numai placa din 2 motive: 1. discul si rulmentul arata ca noi ( masina a rulat 32000Km) 2. Pret ! Un kit de ambreiaj (placa +disc = 5.800.000 lei! ![]() PS! Multumesc OVIDIU!!!!!! ![]() |
--------------------
Renault
2004 / 2019
|
MariusWsW |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 178 Joined: 9 May 04 ![]() |
Fratilor si eu ma confrunt cu aceeiasi problema...masina mea are 27.000km si pedala de ambreiaj e cam tare fata de alte DSN-uri.Am 3 ani si nu am skimbat nimic la ea.Insa pedala tine in acelasi loc si nu am avut inca probleme...deci la ce sa ma astept daca am pedala mai tare???
|
-------------------- Omului ii trebuie 1 an sa invete sa vorbeasca si o viata sa invete sa taca...
|
|
miki |
![]()
|
QUOTE(MariusWsW @ 28 Jan 2005, 18:31) pedala tine in acelasi loc si nu am avut inca probleme...deci la ce sa ma astept daca am pedala mai tare??? Pai cred ca nu trebuie sa te astepti la nimic!Daca este sa "cada " ceva o va face brusc, fara nici un semn! La mina ea fost asa: ajuns dimineata la "plantatie", plecat seara normal I normal II, a III a n-a mai vrut ! Si asta a fost! |
--------------------
Renault
2004 / 2019
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
salut!
Am si eu o intrebara: DSN 51K km, 2001. Nu am schimbat lichidul de frana inca si nici nu vreau sa il schimb. Dcaca vreau sa aerisesc trebuie sa completez. Merge sa completez cu dot 4 de orice firma?? Nu vreau sa patesc ceva cu ambreiajul. Daca aerisesc franele ar fi normal ca ambreiajul sa fie mai moale, nu? Si inca ceva- ambreiajul asta hidraulic se regleaza? (stiu ca ala cu cablu de la berlina se regla periodic) 10x |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
MariusWsW |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 178 Joined: 9 May 04 ![]() |
Si eu sunt extrem de curios in privinta reglajului pedalei de ambreiaj.As vrea sa stiu daca pot sa fac pedala sa tina mai jos sau mai sus.Mie imi tine cam la jumatate,poate putin mai sus de jumatate.Insa asta nu ma deranjeaza.Tot ceea ce ma deranjeaza e ca s-a cam intarit pedala si nu unteleg de ce.Am spus mai sus ca mi-am dat seama de lucrul asta dupa ce am mers cu alta DSN care avea pedala de Ambr.mult mai moale.Lichidul de frana,ce-i drept,e cam ruginiu,de fapt e ruginiu bine.Si ca sa schimb lichidul de frana trebuie sa aerisesc de tot franele,ca sa nu mai ramana nimic pe conducte,si servo,si ambreiajul.Si toata afacerea asta nu stiu daca ma descurc eu s-o fac iar daca ma duc la service nu=mi poate garanta ca ambreiajul va mai merge...bine.Asa ca ce sfaturi aveti voi,e posibil sa ia niscavaia aer pe conducta ambreiajul?
|
-------------------- Omului ii trebuie 1 an sa invete sa vorbeasca si o viata sa invete sa taca...
|
|
thunder |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 540 Joined: 22 April 04 From: Pitesti ![]() |
In cartea de intretinere de la DNS scrie ca lichidul de frana se schimba la 2 ani sau 60000km, DOT4, 0.450L asa ca ar fi cazul sa-l schimbati. Cat despre ambreiaj da se poate regla dar nu am idee cum. Poate dati un search si gasiti niste instructiuni (eu nu am gasit nimic, poate e cineva mai norocos/inteligent:D).Si poate cel mai bine intr-un service, dar unu cu mecanici de meserie nu ciocanari fara carte.
This post has been edited by thunder: 7 Feb 2005, 21:36 |
--------------------
Opel
Astra H
2006
- B-50-WSE Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. Despre univers nu sunt inca sigur. Albert Einstein
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
Nu e chiar la topic, dar pe aproape, asa ca nu mai deschid un topic nou:
De cand s-a inmoiat vremea, aud un scartait de la pedala de frana, cand apas mai adanc frana. Ca de balama neunsa, parca ceva nu aluneca bine acolo. Intrebarea e: exista si acolo (la pedala de frana) ceva cablu, care sa se frece de ceva pana se taie, ca si imfamul cablu de acceleratie? Ca aici nu-i vorba de ramas in drum... Care stiti cum e sistemul pe acolo: are ce sa cedeze si sa raman fara frana? Peste dou saptamani fac revizia de 60K, dar pana atunci mai am vreo doua drumuri de facut. 10x |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
TibiCraciun |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 231 Joined: 28 June 04 From: CUGIR-AB ![]() |
nu-i nici un cablu la pedala de frana. nu cred ca-i urgenta, dar ar trebui verificat ce scartaie.
|
--------------------
DACIA
SupeRNova Clima
- AB 04 LVU decat o masina veche, mai bine una noua; decat o dacie, mai bine un mercedes; decat o dacie veche, mai bine un mercedes nou; decat nimic, mai bine o dacie
|
|
13nov |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 260 Joined: 7 June 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(IsNa @ 17 Mar 2005, 11:51) De cand s-a inmoiat vremea, aud un scartait de la pedala de frana, cand apas mai adanc frana. Ca de balama neunsa, parca ceva nu aluneca bine acolo. Intrebarea e: exista si acolo (la pedala de frana) ceva cablu, care sa se frece de ceva pana se taie, ca si imfamul cablu de acceleratie? Ca aici nu-i vorba de ramas in drum... Care stiti cum e sistemul pe acolo: are ce sa cedeze si sa raman fara frana? Peste dou saptamani fac revizia de 60K, dar pana atunci mai am vreo doua drumuri de facut. 10x Pedala de frana actioneaza servo-pompa printr-o parghie, deci nu cred ca ai de ce sa iti faci probleme in privinta sistemului de transmitere a comenzii. Totusi poti verifica prinderea capatului pedalei de tija si eventual sa o ungi. |
--------------------
OPEL
ASTRA GTC 1.9 CDTI
2008 Clio III 1.5 dci Privilege
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
Mersi, o sa bag capul pe-acolo cand apuc, si pun ceva vaselina probabil.
M-am mai linistit... |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
cpanoiu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 4 January 05 ![]() |
am auzit si eu un scartait cand puneam frana; ieri am fost in service pentru echilibrarea franaelor si mecanicul mi-a aratat pe etrier uzura prin frecarea de discul de frana; mi-a schimbat cate 2 arcuri la fiecare etrier si mi-a zis ca nu va mai face.
|
--------------------
renault
symbol dynamique 1.4 16 v 100 cp
2007
- sb-25-pcm
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 19:32 |