DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Suspensii Modificate, ...cum pot sa cobor masina 5 cm...

marin_iulian76@yahoo.com
post 3 Nov 2010, 13:15
Post #31

Membru incepator

Group: Members

salut solenzari,cu bara antiruliu cum ramane ca nu am vazut nici o discutie despre modificarea ei cu una mai buna astpt sugesti daca cineva a facut vreo modificare ca mie nu mi se pare ok

3 Nov 2010, 14:16:
se poate tuna aceasta bara antiruliu si unde?

This post has been edited by marin_iulian76@yahoo.com: 3 Nov 2010, 13:16

--------------------
dacia solenza 1.4 comfort 2004 - gl10mmg
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
caphonne
post 3 Nov 2010, 14:14
Post #32

Membru autentic

From: Buc. Drumul taberei si Berceni

Bara antiruliu?

--------------------
Dacia Supernova 2003 Rapsodie rosu imperial
Skoda Octavia Facelift 1.6 MPI
+
Eugen B I G
post 11 Nov 2010, 20:15
Post #33

Membru incepator

Astazi am terminat proictul arcuri spate
Mai exact leam schimbat cu unele mai tari din care am taiat
Toate bune numai ca la hopuri tzopaia ca o capra smile.gif)smile.gif)
Asa ca am taiat si din amortizoare

11 Nov 2010, 20:16:
Asa arata montate smile.gif

This post has been edited by Eugen B I G: 11 Nov 2010, 20:16

Attached thumbnail(s)
P1030584.JPG ( Size: 3.72mb ) Number of downloads: 735
P1030585.JPG ( Size: 3.73mb ) Number of downloads: 780
P1030586.JPG ( Size: 3.76mb ) Number of downloads: 783

--------------------
Dacia Solenza Confort 2005 - IF 81 B I G
+
Relu_GTT
post 11 Nov 2010, 20:32
Post #34

Membru autentic

From: BRASOV

arcuri de Nova/Supernova iti poti pune ca sunt mai tari decat cele de solenza si intaresti amortizoarele daca e ai nevoie

arcurile astea ce le-ai pus sunt extrem de tari si groase, nici nu se aseaza fix pe taler ca nu au ultima spira mai ingusta asa cum ar trebui, ce arcuri sunt astea de locomotiva ?
nu o lua in nume de rau dar consider ca e total neinspirat ce ai facut

pe fata ce arcuri si amortizoare ai ?

--------------------
Dacia SuperNova 2002 Confort - BV 27 GTT
BMW e46 FL 2.0i
+
djasu82
post 13 Nov 2010, 21:26
Post #35

MEMBRU DACIA CLUB

From: Bucuresti ...

o fi pus de la dacia 1310 tongue.gif

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
+
ramsen
post 14 Nov 2010, 11:55
Post #36

My Solenza

From: Pitesti - ARGES

QUOTE(Eugen B I G @ 11 Nov 2010, 20:15)
Mai exact leam schimbat cu unele mai tari din care am taiat
Toate bune numai ca la hopuri tzopaia ca o capra smile.gif)smile.gif)
<span class='edit'>11 Nov 2010, 20:16:</span>
Asa arata montate  smile.gif
*

nu pot spune ca este corect ce ai facut...dar pentru ce ai facut tu asa ceva???care ceva in portbagaj sau asa ai vrut tu...la grosimea spirei pe care o are arcul din poza asteptate la ruperea puntei,rulmentul spate de la roata si altele pe acolo...parerea mea este sa pui la loc arcurile ei originale ...ai cumva jantele mai late si ating???poate cauza care ai pus arcul ala gros sa fie asta...eu nu am facut asa sa nu imi mai atinga jantele spate de aripi...

--------------------
DACIA SOLENZA CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004 - Inca o mai DETIN
+
marius80_eugen
post 14 Nov 2010, 20:00
Post #37

Membru autentic

From: Bucuresti

Dar de ce ar trebui sa spui ca e corect CEVA din ce a facut ? Nici taiatul din spira nu este corect , pentru ca acele arcuri nu mai au aceeasi actiune , adica ele doar tin masina cand este goala , dar cand o umpli ce faci ?
Cum asezi tu ultima spira pe suportul vechilor arcuri doar tu stii !
Oricand se poate rupe acea sudura , nu mai spun ca este de ajuns sa aiba o deviatie si de 1 mm , astfel incat actiunea de compresie sa duca la o deteriorare rapida a cilindrului intern .
In afara faptului ca a lasat masina mai jos ( a se citi pe jos ) , ce a rezolvat ? Suspesia spate este SPORT ? NU ! Actioneaza ca una sport si ii ofera o stabilitate mai buna ? NU !
Acum este mai buna de carat si suporta greutate mai multa pe spate ? NU ! Din contra , daca pui acum aceeasi grautate maxima dai cu toba de pamant !
Ai schimbat suspensia sau vre-o componenta spate cu una noua care sa fie mai fiabila si rezistenta in timp ? NU ! Din contra , aceste modificari a dus exact la fiabilitate scazuta si pericol la orice trece mai puternica sau "sarituta" peste vreun damb / sant .
Daca arcurile nu vor sa stea singure la locul lor le-ar obliga amortizoarele , dar nici alea nu mai au rezistenta din fabrica ,a sa ca oricand si alea se pot rupe / pot ceda .
De ce nu ai tratat arcurile ? Se intaresc prin re-calire !
De ce nu ai intarit amortizoarele ? Se intaresc prin schibmarea setului de semeringuri si bucsi din interior , precum si a uleiului .

Daca vroiai sa nu iti atinga rotile spate , montai distantiere 5-7 mm erau de ajuns !

Nu mai comparat suspensiile de la DNS cu cele de la SLZ ca nu sunt la fel ! DSN a fost mereu mai ridicata si cu suspensie mai tare , ca sa nu mai spun ca SLZ Scala are cel putin 35 kg in plus pe fata peste o DSN cheala !

--------------------
Reno / de toate Reno 2003 - 2017
+
bogdanelkva
post 14 Nov 2010, 20:08
Post #38

/\____/\____/\____/\

From: reghin

QUOTE(Eugen B I G @ 11 Nov 2010, 20:15)

*

Azi-maine o sa incepi proiectul de inlocuire a tot ce ai taiat,scurtat,etc...
Chiar sunt curios,nu mai topaie masina acum? blush.gif

--------------------
ford focus facelift tot cu benzina 2009 - MS**---
In goana dupa posturi.
+
ionelpopa83
post 14 Nov 2010, 22:57
Post #39

dea

QUOTE(marius80_eugen @ 14 Nov 2010, 20:00)
Daca vroiai sa nu iti atinga rotile spate , montai distantiere 5-7 mm erau de ajuns !
*

- are anvelope de 225 pe spate si probabil offset 0 asa ca asta a cam fost singura solutie pentru el
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=171806&hl=
- marius e posibil sa ai dreptate la ce ai spus sau nu, de foarte multe ori teoria nu prea se aplica asa cum speram noi in practica
- sunt unele persoane care au timpul si resursele necesare de a face "teste", probabil daca nu va fi multumit de rezultat va reveni la situatia precedenta sau va incerca ceva nou

--------------------
dacia solenza 2005 confort - dea
+
marius80_eugen
post 16 Nov 2010, 01:02
Post #40

Membru autentic

Daca are timp , bani si pasiune atunci citeste si asculta orice om care a lucrat intr-un service si care se pricepe putin la masini , chiar tuning , dadea 20-25 de milioane si lua un set de amortizoare sport reglabile si fata si spate + arcurile aferente + bucsele aferente si rezolva problema .
Orice om care a incercat sa faca ceva , a facut cel putin un sfert din prostiile care le-a facut Eugen BIG si apoi s-a oprit pt ca si-a dat seama ca masina nu este ok . EU personal am avut amortizoarele intarite si am incercat si un alt set de arcuri si nu mi-a placut . Am pierdut bani , timp , nervi , am tras o concluzie si am lasat totul pe seama curiozitatii si a tineretii .

La ce ii foloseste 225 latime pe spate ? Pe fata oare cat a pus ? Cati CP are acea masina ca sa spuna ca are nevoie si se preteaza acele anvelope ? Daca nu are peste 150 CP , le-a pus degeaba , va avea un consum monstru ( dar nu asta conteaza poate ) , franele vor fi fortate ( pentru ca are cut toul alte greutati la roti , aproape cu 40% mai mari ) , toata geometria si directia va fi mai fortata si clar ca acea masina o vom vedea "cumintita" pe la bursa dupa vre-o 6 luni .
Mai mult de 185/55/15 nu are NEVOIE indiferent de ce modificari ii face la motor , cat timp il lasa pe cel 1.4 8V ! Restul modificarilor si EXAGERARILOR sunt exact ca si cum i-ar pune 4 tobe de esapament , 10 aripioare de rechin 3 eleroane si 10 faruri , ABSOLUT degeaba .
Parerea mea este ca in linie dreapta pe 400 sau chiar 1 km , o DSN in buna stare il depaseste cu mult ! Aceeasi soarta o are si un test 0 - 100 - 0 ! Aceeasi soarta au avut-o si cazanele modificate de "gigeii" cu manele de MULTI ani .

--------------------
+
bogdanelkva
post 26 Nov 2010, 14:07
Post #41

/\____/\____/\____/\

E clar,s-a intamplat ceva nashpa...nimic,nici un rezultat,nici o impresie...nimic... dry.gif

--------------------
In goana dupa posturi.
+
djasu82
post 30 Nov 2010, 21:21
Post #42

MEMBRU DACIA CLUB

ba da voi vreti sa faceti din caruta ozn biggrin.gif ce naiba va bateti capu ca nici 75 de iepe la roate nu aveti si va omorati atata cu suspensi de tot fel la o amarata de cutie pe 4 roti.
Eu stau si ma gandesc asa pentru ce iti foloseste daca la raliu nu participi ci mergi zi de zi cu ea sau din an in pasti .
Un cauciuc mai lat creste consumul .
Daca era bmw poate dar asa ... doar sa visam la ozn ... ho ca apare si acela dar din alte galaxi tongue.gif

This post has been edited by djasu82: 30 Nov 2010, 21:21

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
+
Eugen B I G
post 3 Dec 2010, 15:30
Post #43

Membru incepator

Salut baieti o sa incerc sa va raspund la toti:
Am testat "lucrarea" mea smile.gif
Masina se comporta exact cum miam dorit wink.gif
Pentru eugen80_marius pe fatza am 195 wink.gif si daca crezi ca masina ta este mai rapida te provoc la o liniutza smile.gif

in rest numai bine si spor la tunarit fiecare dupa cat il duce capu biggrin.gif
Iar aceasta este o poza cu roata spate ce distantiere de 5-7 sa pun?:S

Attached thumbnail(s)
IMG1421A.jpg ( Size: 32.11k ) Number of downloads: 587
IMG1421A.jpg ( Size: 32.11k ) Number of downloads: 561

--------------------
+
bogdanelkva
post 3 Dec 2010, 16:13
Post #44

/\____/\____/\____/\

QUOTE(Eugen B I G @ 3 Dec 2010, 15:30)
Masina se comporta exact cum miam dorit  wink.gif
*

Fara suparare,dar ai intrebat soferii din spatele tau daca iti vad pozitiile sau cand franezi? blush.gif

--------------------
In goana dupa posturi.
+
marius80_eugen
post 3 Dec 2010, 17:30
Post #45

Membru autentic

QUOTE(Eugen B I G @ 3 Dec 2010, 15:30)
Salut baieti o sa incerc sa va raspund la toti:
Am testat "lucrarea" mea  smile.gif
Masina se comporta exact cum miam dorit  wink.gif
Pentru eugen80_marius pe fatza am 195  wink.gif si daca crezi ca masina ta este mai rapida te provoc la o liniutza  smile.gif

in rest numai bine si spor la tunarit fiecare dupa cat il duce capu  biggrin.gif
Iar aceasta este o poza cu roata spate ce distantiere de 5-7 sa pun?:S
*

Vii in Bucuresti , trecem pe la RAR , scot ei tot ce nu este ok si omologat pe masina si apoi facem liniuta ! radmasa.gif
DACA nu erai din IF , DACA nu "tunareai" la ea cum te ducea capul si DACA ti-ar fi pasat de opiniile celorlalti , ma mai gandeam , dar asa ... lupta cu morile de vant ... am trecut de varsta aia . Incearca pe 4tuning ! Cu siguranta vei gasi cel putin o DSN intretinuta , putin modificata , care iti va baga mintile in cap !

Si ca sa-ti rapund pe romaneste : ESTI OFF-TOPIC si nu ai voie sa lansezi provocari pe forum !

--------------------
+
catalin06
post 3 Dec 2010, 21:40
Post #46

Membru autentic

From: Arges

Eugen B I G : de ce mai ai nevoie de distantiere pe spate ? Jantele sunt destul de scoase in exterior ( au un ET mic ) .

marius80_eugen : te rog sa ma scuzi ca iar am scris la sectiunea destinata Solenzei ...

--------------------
Renault Megane III 2010 - AG 66 -_-
+
Eugen B I G
post 4 Dec 2010, 18:57
Post #47

Membru incepator

On Topic smile.gif
Am coborat masina cu mai mult de 5 cm masina se compotrta foarte bine, indeplineste foarte bine cerintele mele, deoarece am un stil de condus mai spotrtiv, masina are o tinuta de drum mai buna mai stabila in curbe in depasiri etc acest lucru lam testat si probat.
Concluzie ceea ce am facut eu este un lucru bun pentru mine si cerintele mele.
App Am avut suspensii sport reglabile pe care am vrut sa le montez dar nu se potriveau datorita rotilor care sunt prea late si nu incapeau pe spate, erau de golf3 daca aveti roti mai inguste le puteti adapta foarte usor. am un prieten care are pe supernova suspensii de golf3 reglabile.

OFF TOPIC scuze biggrin.gif
Lampile normal ca nu se mai vad asa bine dar totusi se vad biggrin.gif
Marius80_eugen daca vrei sa insinuezi ca eu as fi de la tzara si tu de la oras afla de la mine ca stau in if dar ajung in 2 minute pe jos in buc wink.gif ceea ce nu imi place la tine este faptui ca stii sa critici pe toata lumea fara sa ai cunostinta de cauza wink.gif
poate ne vedem pe la Carol. app tribalu tau este omologat radmasa.gif
Scuze inca o data pentru partea off topic dar nu mam putut abtine:D

--------------------
+
djasu82
post 4 Dec 2010, 19:03
Post #48

MEMBRU DACIA CLUB

eugen nu-ti doresc sa te lovesti cu unu chiar daca ala te plezneste din spate o sa spuna ca nu a vazut ca ai pus frana iar politia o sa verifice si drept urmare esti bun de plata .
Masina da bine dar nu si cu cerintele de la rar.

--------------------
+
211CFL
post 6 Dec 2010, 17:22
Post #49

Solnitzar

From: bucuresti

offtopic @ eugen BIG nu cred ca zic ceva inspectorii de la itp de un abtibild pe capota,si ala nu e deloc tribal.

--------------------
Dacia Solenza 2005 - B-211-CFL
sofer din nou :)
Vand roata sandero
+
marius80_eugen
post 9 Dec 2010, 12:27
Post #50

Membru autentic

djasu82 - tu vrei sa spui ca ii doresti binele ? radmasa.gif Nici el nu si-l doreste ! El isi arata masina aici , nu doreste sfaturi sau altceva , pentru ca pentru "cerintele" lui , masina este perfecta !
211CFL - prin IF nu se stie diferenta intre un tribal si o litera orientala !
Eu nu am INSINUAT nimic de genul ca EUGEN BIG ar fi taran . Taranii sunt oameni care muncesc pamantul si ajuta tara sa aiba o agricultura si sa avem materii prime autohtone , deci sunt persoane POZITIVE , deci el NU este taran ! In prezent este nevoie de tarani si chiar oraseni care sa ajute agricultura si as da cate o bere fiecarui orasean care se muta la tara si isi continua acolo viata . In prezent orasele ( mai ales Bucurestiul ) sunt pline de tarani parveniti cu fite si manele , transformati in cocalari !
Oare daca ajungi in 2 minute pe jos in Bucuresti ... de ce ti-ai mai luat masina ? radmasa.gif Sa intelegem ca tu numai pe JOS vii in Bucuresti ? icon_mrgreen.gif

Mare are cineva pe aici probleme cu modificarea suspensiilor ? ph34r.gif

--------------------
+
cristian corbu
post 14 Dec 2010, 23:31
Post #51

bafta

From: ploiesti PH

QUOTE(Eugen B I G @ 4 Dec 2010, 19:57)
On Topic  smile.gif
Am coborat masina cu mai mult de 5 cm masina se compotrta foarte bine, indeplineste foarte bine cerintele mele, deoarece am un stil de condus mai spotrtiv, masina are o tinuta de drum mai buna mai stabila in curbe in depasiri etc acest lucru lam testat si probat.
Concluzie ceea ce am facut eu este un lucru bun pentru mine si cerintele mele.
App Am avut suspensii sport reglabile pe care am vrut sa le montez dar nu se potriveau datorita rotilor care sunt prea late si nu incapeau pe spate, erau de golf3 daca aveti roti mai inguste le puteti adapta foarte usor. am un prieten care are pe supernova suspensii de golf3 reglabile.

OFF TOPIC scuze  biggrin.gif
Lampile normal ca nu se mai vad asa bine dar totusi se vad  biggrin.gif
Marius80_eugen daca vrei sa insinuezi ca eu as fi de la tzara si tu de la oras afla de la mine ca stau in if dar ajung in 2 minute pe jos in buc  wink.gif ceea ce nu imi place la tine este faptui ca stii sa critici pe toata lumea fara sa ai cunostinta de cauza  wink.gif
poate ne vedem pe la Carol. app tribalu tau este omologat  radmasa.gif
Scuze inca o data pentru partea off topic dar nu mam putut abtine:D
*

daca tu esti multumit,parerea mea: asta conteaza!-as fi curios daca ai kw in plus/cai?,si cum demareaza cu cauciucurile alea?

--------------------
dacia solenza 2003/confort - ph 11ubu
confort
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 6th June 2025 - 21:55
Forum Renault