DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

6 Pages < 1 2 3 4 5 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Cerem respect nu miracole, apel la bunul simt

vijelie
post 20 Sep 2009, 08:05
Post #61

membru violet

Group: Members
From: Bucuresti

@Maskatu
Parerea mea e ca vina apartine in exclusivitate celor care administreaza parcarile respective. Daca astia nu iau masuri (ei fiind singurii in drept de altfel), ramanem cu indignarea (virtuala, ca eu nu am vazut pe nimeni sa ia atitudine in mod REAL) si cam atat.
Putin le pasa unora ca sunt considerati mitocani de catre altii, cata vreme isi fac treaba, totul e OK.

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
testike
post 20 Sep 2009, 10:39
Post #62

Membru autentic

From: Cluj

Nu intelege, normal.. Si daca ar intelege, ar face la fel, ca asa e cel mai usor, sa nu zic chiar la moda- sa parchezi cat mai aproape de intrarea de la mall, indiferent ca e pe trecere, sau pe locuri rezervate sau chiar blochezi o alee.
Singura solutie e sa se aplice legea asa cum trebuie, din cate stiu se aplica regulile de circulatie aici. Data viitoare cand merg la mall si vad locuri ocupate sun la Politie, sa vad daca vin sa dea amenzi, poate e asta o solutie. Dupa ce vad ca li se duc banii si mai ales punctele de pe carnet, incep sa inteleaga si personajele de genul de mai sus ca nu e bine..

--------------------
Mazda 3 2018 Prestige 2009 1.5 DCI 85CP Ambition 2004 1.6 MPI
+
aditab
post 20 Sep 2009, 10:54
Post #63

Membru cu titlu personalizat

From: Brașov

În aceste parcări găsești câte un afiș pe care scrie că se aplică regulile de circulație conform legii în vigoare, dar, dacă suni la poliție, o să-ți spună că e o parcare privată și nu se bagă.

--------------------
Dacia Logan 2007 - Ambition
Honi soit qui mal y pense!
+
namidee
post 20 Sep 2009, 16:50
Post #64

Membru autentic

From: Frankfurt

Cu riscu de a intra ca musca-n lapte, imi dau si eu cu parerea. Domnu' @fastone, eu cred ca toti mai gresim, ce e important e ce greseli facem, cate greseli facem, si, nu in ultimul rand ce invatam din ele. Una e sa opresti neregulamentar, alta sa treci pe rosu, si alta sa schimbi banda fara asigurare. Ceea ce caracterizeaza erorile multora e faptul ca sunt involuntare, daca devin voluntare cel ce le comite tinde sa devina nesimtit/marlan/badaran in ochii celorlalti. Ei bine, tocmai faptul ca opresti pe locurile persoanelor cu handicap voluntar te incadreaza la categoria asta in ochii multora, iti place au ba. Mie mi se pare ca esti doar ignorant (si n-o zic in sens neaparat negativ), adica n-ai intrat in contact cu o asemenea persoana ca sa poti sa intelegi ca pentru ele 10m mai aproape de intrare conteaza cu muuult mai mult decat pentru tine.

Cum speranta moare ultima, eu sper c-o sa inveti din topicul asta, daca n-ai apucat sa vezi o persoana cu handicap avand nevoie de locul ala, sa nu mai parchezi acolo. E si ilegal, si imoral, si te incadreaza in ochii multora si la categoria "nesimiti".

This post has been edited by namidee: 20 Sep 2009, 16:52

--------------------
Dacia Sandero 1.4 MPI 2008
+
TheFastOne
post 20 Sep 2009, 17:02
Post #65

Membru cu TDI

From: Brasov

Dar nu vorbeam de gresei involuntare. N-am pomenit de blonde cu ochelari sau fara, trecute sau sub 30 de ani, mosnegi chiori, babe samd. Vorbeam de voi toti cei care-mi faceti mie morala si incercati sa-mi faceti mie educatie cand nici cele mai elementare reguli de circulatie nu le respectati.
Ca regula caut loc de parcare cat mai departe de intrare, in zonele cel mai putin aglomerate pentru c-am vazut unii/unele cum deschid usa, in special cei care se coboara din dacii obosite fara arc la usa. (no offence). Dar frate, pentru 10 minute in care m-am dus si-am cumparat o placa doua de rigips sau PAL si le-am incarcat in remorca nu cred c-a suferit si nu va suferi nici un handicapat. Precum spuneam, sunt cate 8-10 locuri de parcare cu cate un carucior desenat pe ele si nu cred ca handicapatii astia umbla cu masinile in stol. Cine-a fost la practicker la brasov sau la bricostore stie despre ce vorbesc, cine nu, abereaza si cauta motiv de cearta.

--------------------
VolksWagen Golf Mk4 Variant Highline 2004 1.9 TDI 131 CP - BV 11 WUW
STOP ACCIDENTELOR ! Viata noastra are prioritate ! Nu mai eliberati permisele de conducere ca pe buletine !
+
namidee
post 20 Sep 2009, 17:13
Post #66

Membru autentic

From: Frankfurt

Cu tot respectul, ma indoiesc ca poti sa spui fara sa stii ca minti ca noi, "cei ce-ti facem tie morala", nu respectam nici cele mai elementare reguli de circulatie.

Intrand in miezul problemei, nu-i asa ca n-ai avut niciun moment prin preajma (familie, coleg de scoala/serviciu) o persoana cu handicap? Ai fi inteles mult mai bine logica plasarii locurilor pentru ei langa usa si cat de mare diferenta fac 10-20m pentru ei. Eu unul nu caut cearta, incerc doar sa-ti deschid nitelus ochii, suficient cat sa intelegi de ce nu e bine sa parchezi acolo. Atat si nimic mai mult.

Si inca o chestie: simplul fapt ca nu-i vezi nu inseamna si ca nu exista. Cat timp esti dumneata parcat pe locul lor ei ar putea fi parcati in capatul celalalt al parcarii pentru ca le-ai ocupat locul. Si dac-o sa zici "mai erau x locuri libere pentru ei, nu vin in stol etc", eu o sa-ti raspund ca s-ar putea sa vina alde astia ca tine in stol sa le ocupe locul, mai ales cand vad ca nu se lasa cu pedepse.

LE: Argumentul "pentru 10 min" e ca al studentului care se duce "la o bere". In cazul studentului nu-i niciodata una, in al tau nu-s niciodata "10 minute", mai ales cand e parcarea agomerata (multi oameni inauntru, cozi mai mari la case).

This post has been edited by namidee: 20 Sep 2009, 17:15

--------------------
Dacia Sandero 1.4 MPI 2008
+
TheFastOne
post 20 Sep 2009, 17:36
Post #67

Membru cu TDI

Nu inteleg de ce insisti. Am spus clar ca nu mi-am facut un obicei din asta. Cine n-a pacatuit sa arunce primul cu piatra wink.gif M-am saturat de topicul asta cretin de la care-mi iau si adio. Toate problemele din tara asta, inclusiv cele din trafic se rezolva prin a nu mai parca nimeni in afara de handicapati pe locurile alea. Da, ii compatimesc si ii respect si ajut ori de cate ori am ocazia si mi se cere dar fratilor, intelegeti ca astia nu circula frate in stoluri, poate 5% dintre ei cel mult au masini. Si chiar daca au nu vine niciunu sa se dea jos din masina, sa se suie in carucior si sa intre in magazin sa-si cumpere singur placi de rigips sau sine de perdele. Si chiar daca vin, nu vin 10 deodata. Reveniti-va ca deja sunteti penibili cu insistentele astea.

This post has been edited by TheFastOne: 20 Sep 2009, 17:37

--------------------
VolksWagen Golf Mk4 Variant Highline 2004 1.9 TDI 131 CP - BV 11 WUW
STOP ACCIDENTELOR ! Viata noastra are prioritate ! Nu mai eliberati permisele de conducere ca pe buletine !
+
DannyY
post 21 Sep 2009, 09:19
Post #68

Marele plictisit

QUOTE(TheFastOne @ 20 Sep 2009, 18:36)
a. Am spus clar ca nu mi-am facut un obicei din asta.
b. Cine n-a pacatuit sa arunce primul cu piatra wink.gif
c. M-am saturat de topicul asta cretin de la care-mi iau si adio.
d. Toate problemele din tara asta, inclusiv cele din trafic se rezolva prin a nu mai parca nimeni in afara de handicapati pe locurile alea. Da, ii compatimesc si ii respect si ajut ori de cate ori am ocazia si mi se cere
e. dar fratilor, intelegeti ca astia nu circula frate in stoluri, poate 5% dintre ei cel mult au masini.
f.Si chiar daca au nu vine niciunu sa se dea jos din masina, sa se suie in carucior si sa intre in magazin sa-si cumpere singur placi de rigips sau sine de perdele
g Si chiar daca vin, nu vin 10 deodata.
h. Reveniti-va ca deja sunteti penibili cu insistentele astea.
*

a. Nu, doar in doua cazuri repetabile. Dupa umila mea parere, e deja un obicei
b. Eu n-am pacatuit niciodata in privinta parcarii in locuri rezervate persoanelor cu handicap. Asa ca imagineaza-ti ca ti-am spart genunchiul cu o piatra virtuala. (Acum esti handicapat si ai voie sa parchezi unde vrei tongue.gif ).
c. Pai...dupa ce ai facut atata mizerie, fugi si ii lasi pe altii sa curete dupa tine? Bye bye.
d. Nu se discuta de toate problemele, ci de asta. Reciteste postul initial.
e. Daca as fi frate cu tine m-as gandi serios la sepukku.

e-f-g ne prezinta o lectie de logica:
nu au masini--> si chiar daca au, nu vin--> si chiar daca vin, nu vin 10 (mai devreme erau 6) --> (asta e aport personal) si chiar daca vin, n-au decat sa astepte pana-mi mut vidanja de pe locul lor.

h. Nu comentez, ca se sterge...

By the way, chiar as fi curios sa aflu, daca e posibil, care e opinia distinsului moderator, fiindca senzatia mea e ca s-au sters numai posturi contra celor care parcheaza aiurea si asta duce inerent la interpretari naive (sau nu)...

--------------------
Opel/Honda/Opel Astra G/Civic 4D/Corsa E 2004/2015/2019 - 0T04```
Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc
+
and_rei
post 21 Sep 2009, 14:34
Post #69

Membru multumit de fosta lui SupeRNova

am fost ieri la carrefour vitantis cu masina tatalui prietenei mele.m-am invartit vreo 15 minute (pe ceas vorbind).nu erau locuri libere nici la practiker nici la tehnomarket nicaieri.invartindu-ma pe acolo am ajuns la intrarea magazinului unde era un loc liber.era primul loc de handicapat de la intrare .cu toate ca in fata mea mai erau 3 masini (dintre care un mustang decapotabil) nici unul dintre ei nu l-a ocupat desi puteau sa faca asta in secunda 2.deci se poate biggrin.gif

@ aa si vreti sa stiti cum am parcat eu.pai m-am proptit pe un culoar de parcari am oprit motoru si am asteptat sa iasa cineva.mai mult de 5 minute n-a durat smile.gif

--------------------
Renault Megane 2.1 Silver 2005
"Concentrati in metropole, condusi de GPS, vom renunta la creier ca se pare ca gandim prea des."
+
eurocristi
post 21 Sep 2009, 17:41
Post #70

Membru autentic

From: Oradea

Faza din SUA.
Cu jumate de ora inainte de inchiderea unui supermarcket intro parcare aproape goala cineva,nu conteaza cine,parcheaza pe locul rezervat pentru handicapati,ca era mai aproape de intrare.Sta inauntru maxin 15 minute.Cind iese,surpriza,masina de politie astepta in spatele masinii lui.Zice politistul"vad ca poti sa mergi fara probleme,ai mainile si picoarele la locul lor.""da"zice persoana"Si de ce parchezi aici?N-ai vazut ca e rezervat?""Pai la ora asta,in parcarea pustie?!?!""Si daca veneau atatia handicapati in acelasi timp la ora asta si in parcarea pustie?""150$" tongue.gif
Mai e nevoie de alte comentarii?
La noi se parcheaza asa pentru ca se poate!Educatia se cam face cu biciul,in mai toata lumea civilizata.Ai gresit ai platit. In cele mai multe cazuri pe loc!La noi de cele mai multe ori scapi.Asa ca.....

--------------------
logan ambition 2005
membru proaspat dar experimentat in auto
+
ionutctn
post 21 Sep 2009, 19:24
Post #71

Membru cu TDI

QUOTE(eurocristi @ 21 Sep 2009, 17:41)
Faza din SUA.
Cu jumate de ora inainte de inchiderea unui supermarcket intro parcare aproape goala cineva,nu conteaza cine,parcheaza pe locul rezervat pentru handicapati,ca era mai aproape de intrare.Sta inauntru maxin 15 minute.Cind iese,surpriza,masina de politie astepta in spatele masinii lui.Zice politistul"vad ca poti sa mergi fara probleme,ai mainile si picoarele la locul lor.""da"zice persoana"Si de ce parchezi aici?N-ai vazut ca e rezervat?""Pai la ora asta,in parcarea pustie?!?!""Si daca veneau atatia handicapati in acelasi timp la ora asta si in  parcarea pustie?""150$"  tongue.gif
Mai e nevoie de alte comentarii?
La noi se parcheaza asa pentru ca se poate!Educatia se cam face cu biciul,in mai toata lumea civilizata.Ai gresit ai platit. In cele mai multe cazuri pe loc!La noi de cele mai multe ori scapi.Asa ca.....
*

Sincer cred ca te-ai uitat la prea multe filme. Ca sa ajungi sa aplici asemenea masuri trebuie sa ai o infrastructura sa o dai exemplu, nu altceva. Si in Munchen este 10 eur/ora parcarea dar la aia metroul vine la 2 min, ai gura de metrou din 600 in 600 de m iar un abonament lunar pe metrou costa 50 de eur iar unul metropolitan 90 de eur asa ca mai e drum lung pana departe. Pana una alta aia au facut unde sa parchezi si cu ce sa mergi. Nu poti sa rupi pe unii la bani fara a le oferi alternativa.

This post has been edited by ionutctn: 21 Sep 2009, 19:25

--------------------
Dacia 1310 1998
Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it.
+
radian
post 21 Sep 2009, 19:50
Post #72

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

Interesant exemplul tau, dar ce legatura are cu subiectul in discutie? Parcarile marketurilor din RO sunt moca. Cu ce-l rupi la bani pe unul ca TFO de se simte indreptatit sa-si parcheze masina pe locurile rezervate celor cu dizabilitati?

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
Markos
post 21 Sep 2009, 20:33
Post #73

fost programator

From: Scursurești Vale

QUOTE(radian @ 21 Sep 2009, 20:50)
Cu ce-l rupi la bani pe unul ca TFO de se simte indreptatit sa-si parcheze masina pe locurile rezervate celor cu dizabilitati?

Eu am o intrebare: se specifica in lege ca este vorba numai despre dizabilitatile fizice? Ca daca nu, TFO pare sa aiba tot dreptul din lume sa parkeze acolo.

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
Alydor
post 21 Sep 2009, 20:46
Post #74

Pressar

Din pacate handicapul la etajul superior de multe ori nu se vede...
Cine se simte ala e...

Suma respectelor, Alydor

--------------------
- - -
Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos

Cine nu poate da exemple da sfaturi..
When everything fails, RTFM!
+
DannyY
post 22 Sep 2009, 08:19
Post #75

Marele plictisit

Ca o curiozitate:
http://answers.yahoo.com/question/index?qi...16141633AAq8qJH

Unul se plange ca vecinul lui are semn de parcare pentru persoane cu handicap, cu toate ca pare sa nu aiba nici o problema, iar el nu mai poate sa parcheze langa casa.
Partea frumoasa e ca nici macar vecinul in cauza NU isi parcheaza masina pe acel loc, ci pe o strada apropiata.

In SUA amenda pentru parcare neregulamentara e de cca 20$. Daca parchezi pe loc destinat persoanelor cu dizabilitati, amenda urca pana la 500$, iar politia e cu muuuult mai hotarata decat in Romania.

La noi, astfel de parcari ar putea fi considerate "cu plata", iar cei fara card distinctiv sa plateasca vreo 2500 RON, platibili la impozite si taxe locale, pe principiul ca de politie mai scapi, dar de impozite, niciodata.
Impunerea la plata i se poate face proprietarului masinii, in baza unei fotografii a masinii in locul respectiv.

Pentru a respecta egalitatea sanselor, daca o persoana cu dizabilitati uita sa-si plaseze cardul la vedere, sa fie buna de plata...

Punem pariu ca in maxim 3 luni nu mai vedem locurile alea ocupate abuziv?

This post has been edited by DannyY: 22 Sep 2009, 08:20

--------------------
+
b34uen
post 22 Sep 2009, 08:33
Post #76

Membru autentic

Parcarile alea sunt pentru handicapati, nu neaparat pentru persoane cu dizabilitați fizice evidente. handicapat e de exemplu si o persoana care nu are un rinichi, si poate sa conduca o masina.

--------------------
dacia logan 2008 ambition 1,5dci - B 92 ELL
1) Esti pe daciaclub
2) Imi citesti semnatura
4) Nu ai observat ca lipseste pct. 3
5) Tocmai ai verificat daca exista pct. 3 sau nu
6) Zambesti.
+
Shush
post 22 Sep 2009, 08:56
Post #77

٩(Ś̯Ś)۶

Si daca insotesti o persoana cu handicap ai voie sa parchezi pe locurile alea tongue.gif

--------------------
Seat Leon 2008 Reference 1.6 - Bv-29-Trei Litere
Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4
If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ?
+
DannyY
post 22 Sep 2009, 09:46
Post #78

Marele plictisit

In acel loc poate sa parcheze orice masina care are un card special, solicitat si obtinut in baza unor certificate medicale. Acel card atesta in fata tuturor celorlalti soferi ca masina respectiva deserveste o persoana cu dizabilitati. Chiar daca din ea coboara cineva perfect valid, e posibil sa fie insotitorul unui om in suferinta ramas acasa, in asteptarea unor medicamente, alimente ori alte produse.

O masina fara acel card este suspecta imediat, probabil ca de asta a stat politia langa ea in exemplul de mai sus, din SUA.

Din pacate, la noi chiar politia ocupa de multe ori acele locuri...

--------------------
+
C@talin
post 22 Sep 2009, 09:58
Post #79

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

From: cucu

Paia de la militia rutiera ii intelegem. tongue.gif

--------------------
Range Rover V8 5.0 Vogue SE - B 666 IAD
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
+
b34uen
post 22 Sep 2009, 11:34
Post #80

Membru autentic

la noi nu exista card, ci un certificat de handicapat, dar care nu se pune in geam.

--------------------
1) Esti pe daciaclub
2) Imi citesti semnatura
6) Zambesti.
+
DannyY
post 22 Sep 2009, 12:28
Post #81

Marele plictisit

@b34uen

Imi pare rau, dar te contrazic. El este chiar prevazut de legea romaneasca. Din pacate, ea a fost facuta doar de dragul de a o avea, ca aplicarea ei se face dupa bunul plac al romanilor functionari publici.

Extras din legea 448/2006:

Art. 65
(1) In spatiile de parcare de pe langa cladirile de utilitate publica, precum si in cele organizate vor fi adaptate, rezervate si semnalizate prin semn international cel putin 4% din numarul total al locurilor de parcare, dar nu mai putin de doua locuri, pentru parcarea gratuita a mijloacelor de transport pentru persoane cu handicap.
(2) Persoanele cu handicap sau reprezentantii legali ai acestora, la cerere, pot beneficia de un card-legitimatie pentru locurile gratuite de parcare. Autovehiculul care transporta o persoana cu handicap posesoare de card-legitimatie beneficiaza de parcare gratuita.
(3) Modelul cardului-legitimatie va fi stabilit in normele metodologice*) de aplicare a prevederilor prezentei legi. Eliberarea cardurilor se face de catre autoritatile administratiei publice locale.
(4) Costurile aferente dreptului prevazut la alin. (2) se suporta din bugetele locale.
(5) In spatiile de parcare ale domeniului public si cat mai aproape de domiciliu administratorul acestora repartizeaza locuri de parcare gratuita persoanelor cu handicap care au solicitat si au nevoie de astfel de parcare.

Cum arata acest card (extras din HG 268/2007):

Art. 40. - (1) Cardul-legitimație pentru locuri gratuite de parcare, prevăzut la art. 64 alin. (3) din lege, are următoarele caracteristici:
a. dimensiuni: 106 mm/148 mm;
b. culoare: albastru-deschis, excepție făcând doar simbolul alb al utilizatorului de fotoliu rulant, care va avea un fundal de culoare albastru-închis;
c. este plastifiat, excepție făcând doar spațiul rezervat semnăturii titularului în partea stângă verso;
d. este împărțit pe verticală în două părți, atât pe față, cât și pe verso.
(2) Partea din stânga față conține:
a. simbolul utilizatorului de fotoliu rulant, având culoarea alb pe un fundal de culoare albastru-închis;
b. data la care expiră cardul-legitimație de parcare;
c. seria și numărul cardului-legitimație de parcare;
d. denumirea și ștampila autorității emitente.
(3) Partea din dreapta față conține:
a. cuvintele "Card-legitimație de parcare pentru persoanele cu handicap" scrise cu majuscule în limba română; după un spațiu adecvat, cuvintele "Card-legitimație de parcare" vor fi scrise cu caractere mici în celelalte limbi ale Uniunii Europene;
b. cuvintele "Model al Comunității Europene" în limba română;
c. ca fundal, codul distinctiv al României: RO, încercuit de inelul celor 12 stele simbolizând Uniunea Europeană.
(4) Partea din stânga verso conține:
a. numele titularului;
b. prenumele titularului;
c. semnătura titularului sau alt însemn autorizat;
d. fotografia titularului.
(5) Partea din dreapta verso conține:
a. afirmația "Acest card-legitimație îndreptățește titularul la locurile de parcare special amenajate în România";
b. afirmația "Atunci când va fi utilizat, cardul-legitimație va fi afișat în partea din față a vehiculului, astfel încât fața cardului-legitimație să fie clar vizibilă pentru verificare".
(6) Cu excepția situației prevăzute la alin. (3), toate înscrierile vor fi făcute în limba română.
(7) În termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei hotărâri, Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Handicap va emite ordin pentru implementarea unui format unic al modelului descris mai sus.
Art. 41. - (1) Eliberarea cardurilor-legitimație pentru locuri gratuite de parcare se face de către autoritățile administrației publice locale în termen de 30 de zile de la cererea persoanei cu handicap.
(2) În vederea asigurării formalităților necesare, cererea persoanei cu handicap se poate înregistra după o perioadă de 120 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei hotărâri.

22 Sep 2009, 13:34:
QUOTE(TheFastOne @ 22 Sep 2009, 13:28)
Perfect. Am un vecin fara o mana, de-acuma il iau cu mine la cumparaturi  radmasa.gif
*

Razi cam mult si fara rost, ca s-arati ca esti destept.
Parca-ti luasesi zborul spre alte topicuri, sau esti hotarat sa cobori in hazna cu capul in jos?

greata.gif

This post has been edited by DannyY: 22 Sep 2009, 12:34

--------------------
+
bucatzel
post 22 Sep 2009, 12:42
Post #82

Membru plictisit

Group: Moderatori
From: Timisoara

QUOTE(TheFastOne @ 20 Sep 2009, 18:36)
Cine n-a pacatuit sa arunce primul cu piatra wink.gif
*

Ce ziceti? Facem intrunirea daciotilor non-pacatosi pe unde-si parcheaza TFO fauve-ul? Fiecare aduce ce poate: piatra clasica, piatra cubica, borduri, piatra de macadam, piatra de hotar, etc. Cei din Piatra Neamt pot sa vina cu bile de rulment. tongue.gif

Bai, AcelaRapid, am cautat un sfert de ora un loc de parcare prin oras, desi fix in fata destinatiei mele tronau doua locuri de-astea perfect goale. Sunt ferm convins ca erau goale pentru ca inainte de a veni eu plecasera de pe ele fratii tai de suferinta (cefaleici praktikerieni). De ce am facut asta? Pentru ca nu sunt un putzoi nesimtit. Dar nush' de ce-mi tocesc degetele... ca neuronu' tau ramane inca agatat de conceptul ala de "delegatie", de care, sunt ferm convins ca esti la fel de mandru ca si o mama de copilul ei.

Daca esti la fel de enervant in realitate cat esti si pe forumul asta... ma mir cum de nu se gaseste cineva zilnic sa-ti intoarca un dos de palma peste ochi. (si nu ma refer doar la ce-ai debitat pe topicul asta)

@b34uen
Exista si sticker de parbriz pentru persoanele cu handicap.

--------------------
Dacia 1300 1981 - 3-SB-2608
Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
+
Diana
post 22 Sep 2009, 12:48
Post #83

Membru incepator

Group: Banned

Gigi Rapidu este rugat sa se mute de urgenta intr-o "delegatie" in Timisoara! 04.gif

De la inceputul anului, 1.622 soferi au fost amendati in Timisoara pentru ca au parcat pe locurile semnalizate ca fiind pentru persoanele cu handicap, fara a avea acest drept.

Printre locurile in care s-a stabilit ca legislatia este incalcata cel mai frecvent se afla Bdul Regele Ferdinand, Piata Balcescu, strazile M. Eminescu, N. Lenau, Take Ionescu, scrie Banateanul.

Potrivit HCL 371/2007 modificata prin HCL 206/2009, oprirea si stationarea autovehiculelor pe locurile de parcare pentru diferite activitati, si caile de acces ale unor obiective sau pentru persoanele cu handicap, marcate si semnalizate corespunzator se sanctioneaza cu amenzi de la 500 la 1.000 lei si, dupa caz, cu ridicarea sau blocarea rotilor autoturismului.

--------------------
Dacia Solenza 2004 - B-€€-€€€
Viata nu e oare de o suta de ori prea scurta, pentru a ne ingadui luxul de a ne plictisi?
Friedrich NIETZSCHE
+
b34uen
post 22 Sep 2009, 13:04
Post #84

Membru autentic

problema ca legea o exista dar nu exista si stikerul sau cardul. O spun in cunostinta de cauza; am un prieten cu certificat de handicapat(obtinut pe drept) dar nu are nici un card sau ceva asemanator, si are masina si se deplaseaza cu ea.

--------------------
1) Esti pe daciaclub
2) Imi citesti semnatura
6) Zambesti.
+
ionutctn
post 22 Sep 2009, 13:11
Post #85

Membru cu TDI

QUOTE(Diana @ 22 Sep 2009, 12:48)

Potrivit HCL 371/2007 modificata prin HCL 206/2009, oprirea si stationarea autovehiculelor pe locurile de parcare pentru diferite activitati, si caile de acces ale unor obiective sau pentru persoanele cu handicap, marcate si semnalizate corespunzator se sanctioneaza cu amenzi de la 500 la 1.000 lei si, dupa caz, cu ridicarea sau blocarea rotilor autoturismului.[/i]
*

Este valabil numai si numai pentru locurile publice. Parcarile de la supermarket sunt locuri private ca si locurile din benzinarii. Din momentul in care intri pe breteaua de la benzinarie, e drum privat. Politia nu mai poate interveni.

--------------------
Dacia 1310 1998
Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it.
+
DannyY
post 22 Sep 2009, 13:35
Post #86

Marele plictisit

QUOTE(b34uen @ 22 Sep 2009, 14:04)
am un prieten cu certificat de handicapat(obtinut pe drept) dar nu are nici un card sau ceva asemanator, si are masina si se deplaseaza cu ea.
*

Am scris mai sus:
"Din pacate, ea a fost facuta doar de dragul de a o avea, ca aplicarea ei se face dupa bunul plac al romanilor functionari publici."

Prietenul tau sa ia legea si normele de aplicare, sa faca un dosar in care sa includa o cerere scrisa si inregistrata la primarie, sa sublinieze cu markerul pasajele interesante si sa-i sopteasca suav vitei de la ghiseu: "astept cardul in termenul legal, altfel va fac vedete TV si prin presa scrisa, doamnaaaaaa...cum ziceati ca va cheama?"

Nu e necesar sa subliniezi ca certificatul e luat pe drept. Cred ca jeguri umane mai mari decat cei care se "fac" handicapati fara sa fie sunt doar aia de le dau dovezile pe bani.

--------------------
+
MadHawk1
post 22 Sep 2009, 14:05
Post #87

Clona lu' Sony

From: localhost

QUOTE(Maskatu @ 17 Sep 2009, 17:52)

Can you walk sir? happy.gif Asa ceva ar trebui facut si la noi! 243.gif

A aparut si pe HotNews.ro !

This post has been edited by MadHawk1: 22 Sep 2009, 14:30

--------------------
. . .
+
Diana
post 22 Sep 2009, 15:20
Post #88

Membru incepator

Group: Banned

QUOTE(ionutctn @ 22 Sep 2009, 14:11)
Este valabil numai si numai pentru locurile publice. Parcarile de la supermarket sunt locuri private ca si locurile din benzinarii. Din momentul in care intri pe breteaua de la benzinarie, e drum privat. Politia nu mai poate interveni.
*

Stiu ca din pacate asa este. sad.gif

Ar trebui ca politia sa arda supermarketurile pentru treaba asta. Ii obligi sa aiba locuri de parcare pentru handicapati, atunci locurile alea sa fie intr-adevar pentru handicapati. Poate ar trebui o lege mai stricta pe tema asta. Iar pe locurile de parcare pentru handicapati sa poata parca din start politia, taximetristii si, desigur, manelistii. Asa ca TFO va putea sa-si traga linistit pe acele locuri tractorasul cu remorcuta incarcata cu varza. E pacat sa intarzie cu varza in piata doar pentru ca trebuie sa lase remorca acasa si sa parcheze pe un loc de om normal. Pai ce, el e normal? El e unic... sau asa se crede.

This post has been edited by Diana: 22 Sep 2009, 15:21

--------------------
Dacia Solenza 2004 - B-€€-€€€
Viata nu e oare de o suta de ori prea scurta, pentru a ne ingadui luxul de a ne plictisi?
Friedrich NIETZSCHE
+
bion
post 22 Sep 2009, 15:55
Post #89

Membru autentic

From: TM

In concluzie icon_mrgreen.gif shit_for_brains_.JPG ( Size: 14.76k ) Number of downloads: 205

--------------------
Dacia SLZ Scala 2003 - TM54
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
+
DannyY
post 22 Sep 2009, 16:50
Post #90

Marele plictisit

QUOTE(TheFastOne @ 22 Sep 2009, 17:28)
Din pacate vederea proasta nu e un handicap care sa-ti permita sa parchezi pe locurile alea cu carucior desenat.
*

Ba da. Iar vederea foarte proasta iti permite chiar sa ai un baston alb cu care sa opresti masinile ca sa treci strada.

Rar mi-a fost dat sa vad atata imbecilitate adunata intr-un singur cap sec.

Repet si adaug: ignoranta, nesimtirea si prostia nu sunt considerate dizabilitati, deci tu nu te incadrezi.

Cred ca in primii tai 7 ani n-ai prea stat pe acasa...

--------------------
+
6 Pages < 1 2 3 4 5 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 27th July 2025 - 11:48
Forum Renault