Filtre de aer sport, de care, de unde, cum, etc.
![]() ![]() ![]() |
Filtre de aer sport, de care, de unde, cum, etc.
juristul2000 |
![]()
|
||
![]() "Membru 20 cm record" Group: Members Posts: 793 Joined: 6 October 05 From: Oradea ![]() |
|
||
--------------------
logan
dacia
Laurate 2005
- AR-07-RZV 20% warn permanent!!!
decat sa...... mai bine nu!!!! NU, da spaga!!! |
|||
juristul2000 |
![]()
|
![]() "Membru 20 cm record" Group: Members Posts: 793 Joined: 6 October 05 From: Oradea ![]() |
In urma sfaturilor voastre m-am decis sa-mi pun filtru sport da nu stiu unde sa-l pun ca nu are loc.Am un Laureat din 2005 noi si nu prea stiu unde ar avea loc sau unde ar fi indicat sa-l pun
|
--------------------
logan
dacia
Laurate 2005
- AR-07-RZV 20% warn permanent!!!
decat sa...... mai bine nu!!!! NU, da spaga!!! |
|
Codrin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.364 Joined: 7 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Da mai multe detalii despre dimensiunile lui.
Attached thumbnail(s) DSC00319.JPG ( Size: 83.07k ) Number of downloads: 18 |
--------------------
Mazda
.
.
|
|
tazzz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 521 Joined: 26 August 04 From: Iasi - Romania ![]() |
Parerea mea e sa-l duci jos in bara...sa isi traga aer rece pe langa radiator dintre proiectoare...ca acolo tre sa fie aer rece tot timpu in mers...asa daca iei din compartimentul motor e tot timpul cald aerul...
|
--------------------
Dacia Logan
Laureat 1.6
- IS XX TAZ si aici ar fii semnatura nu? :)
|
|
Darkyro77 |
![]()
|
![]() Membru fara Dacie Group: Members Posts: 275 Joined: 15 January 05 From: Slobozia ![]() |
Mare grija sa nu vina aer direct de afara fortat in filtru ... daca e asa, motorul se va inneca cu aer si la viteza mare nu mai trage ...
|
--------------------
Renault
Megane R26
2008
|
|
raadu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 31 October 04 ![]() |
Care imi trimiteti si mie o schema cum sa montez filtrul de aer sport pe loganul meu ?! Aici nu am putut deschide nici un atachment
![]() Merci mult. |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.6
- SB 83 SAL
|
|
Codrin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.364 Joined: 7 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Mizerie scoasa din filtru doar dupa o usoara scuturare. 7500 km in Bucuresti.
Attached thumbnail(s) DSC01179.JPG ( Size: 51.67k ) Number of downloads: 3998 |
--------------------
Mazda
.
.
|
|
babauu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 48 Joined: 17 November 04 From: Cluj Napoca ![]() |
filtre sport: http://www.mastertuner.ro/detalii.php?cod=JR%20Filters
|
--------------------
Dacia Logan
Prestige
Decembrie 2006
- AB 08 FEB Mă bat cu zmeii
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
QUOTE(tazzz @ 13 Apr 2006, 01:58) Parerea mea e sa-l duci jos in bara...sa isi traga aer rece pe langa radiator dintre proiectoare...ca acolo tre sa fie aer rece tot timpu in mers...asa daca iei din compartimentul motor e tot timpul cald aerul... asta e daca gresesc dar eu stiam ca daca intra aer cald pe la filtru masina merge mai bine amestecul carburant e mai bogat si e cam nasol daca il duci in bara e rau ca daca iei vreo balta mai adanca sa terminat |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
ender644 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 61 Joined: 14 September 05 From: Tecuci ![]() |
QUOTE asta e daca gresesc dar eu stiam ca daca intra aer cald pe la filtru masina merge mai bine amestecul carburant e mai bogat Daca intra aer cald pe la filtru, masina merge mai prost. Aerul cald ocupa un volum mai mare decat cel rece, asa ca daca tie iti intra aer cald in motor iti intra mai putin. Benzina injectata e si ea mai putina, deci nu stiu cum ar putea merge mai bine... Pentru ce crezi ca se pun intercoolere pe masini? Ca sa raceasca aerul si sa mearga mai prost? ![]() Cu balta ai nimerit-o. This post has been edited by ender644: 16 May 2006, 19:44 |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Ambiance
- gl xx xxx
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
ok mersi de lamurire nu ma prea pricep la chestiile astea
|
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
babauu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 48 Joined: 17 November 04 From: Cluj Napoca ![]() |
O intrebare: care este totusi afectul pe care il are un filtru de aer sport la montarea pe o masina? ...pentru ca pe unele site-uri zice ca creste puterea motorului intre 5 - 13% in functie de motor. (13% ??)
Idei de montare: filter2_1_.jpg ( Size: 35.46k ) Number of downloads: 5086 filter3_1_.jpg ( Size: 42.98k ) Number of downloads: 4417 |
--------------------
Dacia Logan
Prestige
Decembrie 2006
|
|
Codrin |
![]()
|
Mai degraba cel mult 5%, dar si astia numai pentru motoare sanatoase, nu 1.6;
|
--------------------
Mazda
.
.
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
o sa caut numarul trecut din autoexpert, unde faceau apologia (mai, mai ca nu ziceau ca e un alt motor) la treaba cu filtre, si facusera niste masuratori pe logan cu si fara filtru sport.
O sa fac un scan la aticol. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
babauu |
![]()
|
ce ziceti de filtrele astea? http://www.filtre-sport.tk oare fac ceva treaba?
This post has been edited by babauu: 18 May 2006, 12:52 |
--------------------
Dacia Logan
Prestige
Decembrie 2006
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Codrin |
![]()
|
Sa mai mentionez ca posesorul standului se intampla sa fie si furnizor de asemenea filtre de aer?
![]() |
--------------------
Mazda
.
.
|
|
klaus |
![]()
|
Oricum, eu tot nu am inteles cum masoara aia amestecul benzina - aer...
Ca daca e din sondele lambda, apai nu face calculatorul reglajul stoichiometric? Si daca nu e din sonde, atunci cum? |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.222 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Sa fi gaurit un cilindru....
![]() |
--------------------
Renault
Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE
2004 / 2019
- XX-B-XXX #Hırsızlargibigeceniniçine
Funken Kurbelwelle Uzun Araç! Değer Așılırsa |
|
Darkyro77 |
![]()
|
![]() Membru fara Dacie Group: Members Posts: 275 Joined: 15 January 05 From: Slobozia ![]() |
din cate am vazut eu la teste au o sonda care o baga in toba finala.
|
--------------------
Renault
Megane R26
2008
|
|
GR 10 WIN |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 23 May 06 ![]() |
am auzit ca ar consuma si mai putin,eu am logan 1.4 apropo ce parere aveti despre consum
|
--------------------
Dacia
Logan
- GR 10 WIN
|
|
Codrin |
![]()
|
Da, cu 0.01 l/100km
![]() Cauta topicul de consum. |
--------------------
Mazda
.
.
|
|
GR 10 WIN |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 23 May 06 ![]() |
doar atat mi se pare prea putin
codrin tu ai instalat filtru de aer sport pe masina? eu cred ca se merita sa instalezi un filtru de aer sport doar ca trebuie sa fie de calitate si bine instalat |
--------------------
Dacia
Logan
- GR 10 WIN
|
|
klaus |
![]()
|
QUOTE(Darkyro77 @ 23 May 2006, 17:10) Atunci ce zic in articol este ceea ce pe romaneste se cheama "bull shit". Pai daca masoara la iesire, dupa 2 sonde lambda, la o masina cu calculator de injectie, sa i-o spuna lu' mutu de la juventus ca acel calculator nu regleaza cantitatea de benzina injectata in functie de ceea ce citesc sondele, mai ales sonda a doua. Amestecul nu este mai bogat, ci este ... mai mult (ca intra aer mai mult in cilindru, dar raportul aer/benzina trebuie sa se mentina in zona stoichiometrica. Deci, sa i-o zica lu' mutu, ca poate ii crede |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
babauu |
![]()
|
si totusi... fac ceva filtrele sport? sau se numesc sport pt ca suna mai "cool"?
|
--------------------
Dacia Logan
Prestige
Decembrie 2006
|
|
george_slz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.162 Joined: 17 July 05 From: BUCURESTI S6 ![]() |
Filtrele de aer "sport" nu fac decat sa inlesneasca intrarea aerului in galerie, aer care la turatii mari, ajunge sa fie inghitit de motor in cantitati mult mai mari(peste 1500 litri/min pt motorul de 1.4) decat la turatiile mici si medii, ale unui regim normal de mers. Ei bine trecand peste aberatia coforumistului, care spune ca inneci motorul cu aer, e foarte bine sa pui la dispozitia motorului cantitatea de aer necesara unui amestec optim(pe care il prepara singurel), ca sa poti dispune astfel de intreaga putere a motorului si sa ai consum cat mai putin influientat de regimul de exploatare "sportiv". Problema este in cazul asta aerul cald, care se aduna in zona filtrului si care poate sa faca mai mult rau decat bine. Probabil ca solutia tehnica si estetica este o priza de aer in capota. In rest, nu mai suflati si in iaurt aiurea, asta daca nu vreti sa lasati mostenire nepotilor Loganul pt programmul Rabla 2050.
Am avut pe dacia berlina filtru home made, din filtru de hartie normal, si la viteze mari, cand si aerul rece era la discretie pe sub capota , aveam parte de acceleratii mult mai vioaie decat cu filtrul original plus ca si plafonul de viteza era peste normal. Nu stiu cat de "silentioasa" devine functionarea motorului, dar stiu ca la mine era mai zgomotos decat cu filtrul original. |
--------------------
dacia
Astra H Cosmo
2008
- b xx sef
|
|
babauu |
![]()
|
si concluzia: daca este montat unde trebuie nu are ce strica...
Am gasit si o poza cu un logan cu filtru sport. Poze_097_1_.jpg ( Size: 74.77k ) Number of downloads: 4731 This post has been edited by babauu: 24 May 2006, 15:38 |
--------------------
Dacia Logan
Prestige
Decembrie 2006
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
Ha ? filtru sport INAINTE de filtrul de aer ??
Din cat am vazut, priza de aer nu este sub capota ci de undeva din zona farului stanga fata, pe unde intra aer RECE. articolul ala bate campii. si, scuzati-ma, nu dau 2 bani pe ideea filtrului sport pe logan pentru ca este din gama fuelmax, duralube si alte alea. |
--------------------
-
-
-
|
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
|
--------------------
Tedei
-
-
|
|
razvant |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 237 Joined: 22 April 05 From: Bucuresti ![]() |
Resize_of_ACD28_mic.jpg ( Size: 55.26k )
Number of downloads: 4642
Sugestie de montare a filtrului sport. Tubulatura care ajunge la filtru vine de la o priza de aer facuta de mine ,situata deasupra radiatorului care primeste aer prin grila frontala. |
--------------------
dacia
logan preference
- B28YWU
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd June 2025 - 11:57 |