vanzare masina, 'si te caut eu pentru acte'
![]() ![]() ![]() |
vanzare masina, 'si te caut eu pentru acte'
dispeceru |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 652 Joined: 6 August 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4 MPi
2008 mdea...
|
|||
pioan |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 83 Joined: 15 May 11 ![]() |
Vin si eu cu o problema la care sper sa gasesc rezolvare: am cumparat un Renault Laguna 98 de la un domn din Iasi care la randul lui a cumparat-o din Bucuresti. Domnul din Iasi nu a finalizat actele cu proprietarul din Bucuresti asa ca a intermediat el cu cel din Bucuresti un nou contract pe numele meu. Ne-am intalnit intr-o parcare unde el a venit cu noul contract semnat de cel din Bucuresti, actele toate cele 2 chei si adresa si telefoanele unde il pot gasi pe proprietar sa ii trimit copia dupa v-c si fisa inmatriculare ca sa imi poata scoate fiscalul. I-am dat omului banii mi-am luat masina, actele si luni cand sa sun nimic telefoane inchise atat la proprietar cat si la cel din Iasi. Am trimis actele pe acea adresa dar s-au intors inapoi cu motivul ca nu raspunde nimeni la acea adresa. Ce pot face eu in situatia asta? Masina e inmatriculata pe Bucuresti eu sunt din Neamt si nu o pot trece pe numele meu!
|
--------------------
Renault
Laguna 1
1998
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Fara fiscal nu prea ai ce face, incearca sa dai de proprietarul din acte, e posibil sa aiba datorii la fisc, amenzi etc, si daca nu e pe 'zero' nu se poate scoate certificatul..
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Eu nu vad cum ai acceptat asa ceva, simt ca ai luat o mare teapa. Cum sa vina ala cu un contract semnat
![]() 1. Ieseanul si-a dat seama ca nu poate obtine certificatul fiscal de la proprietar sau a descoperit ulterior ca masina are defecte ascunse si a "pasat" mai departe masina. 2. Totul ok, o simpla neintelegere. 3. Ambii sunt intelesi pentru a pacali un eventual client. 4. Masina furata, cu tot cu acte. Cel mai important lucru, fara certificatul fiscal in mana, eu nu plateam niciun ban. |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
mai... cumpararea unei masini, chiar daca nu se face cu acte la notar neaparat, e tot o cumparare. nu e clar ca trebuie sa o cumperi de la proprietar??
daca ala chiar intermedia intre tine si proprietar, nu venea proprietaru sa semneze? daca ti-a dat nr de tel, de ce nu ai sunat si tu inainte? |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
pioan |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 83 Joined: 15 May 11 ![]() |
1. Am sunat la numerele date in parcare si a raspuns asa zisul proprietar daca o fi el in realitate.
2. Masina am verificat-o la furturi. 3. In acte am 2 autentificari, una in iasi una in Bucuresti. Incerc acum prin niste relatii sa aflu cine a cerut autentificarea din Iasi. 4. Proprietarul sta in Sectorul 3 pe Octavian Goga. This post has been edited by pioan: 18 May 2011, 10:37 |
--------------------
Renault
Laguna 1
1998
|
|
murfi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 668 Joined: 31 May 04 ![]() |
Mai oamenii buni nu mai cumparati de la tot felul de samsari.
Riscati sa ramaneti cu o masina cu care n-aveti ce sa faceti. Cine stie cate zeci de amenzi or fi trecute pe numele ei sau si mai urat taxe neplatite (inclusiv smecherii cu taxa de prima inmatriculare neplatita) sau cazul extrem, declarata furata... Daca cumparati o masina asigurati-va ca o cumparati de la proprietar si verificati buletinul. Cel mai sigur va duceti cu el la directia de taxe si impozite si verificati impreuna ca n-are mult restante ca sa fiti sigur ca puteti sa o inmatriculati repede. |
-------------------- |
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
O masina se poate vinde fara sa fie pe numele persoanei care este trecuta pe CIV/talon(in anumite conditii stabilite de lege).
Trebuie ca persoana respectiva sa prezinte contract de vanzare-cumparare+fisa finante cu stampila la fostul proprietar si in dreptul numelui sau+certificat fiscat. Daca sunt mai multe persoane intermediare toate trebuie sa prezinte fiecare aceste acte cu datele de cumparare-vanzare si fisele/stampilele fiscale. Fara aceste acte NU SE POATE CUMPARA/VINDE MASINA(doar cu riscurile de a nu o mai inmatricula). NB! |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
|
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
kxz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 618 Joined: 5 November 10 From: Cuiul de la harta. ![]() |
daca proprietarul are datorii la fisc, cu audienta la un sef se poate obtine acceptul sa platesti numai datoriile legate de masina, aka impozitul neplatit si sa primesti fiscalul. cel putin asa e pe aici, nu cred totusi ca e o regula ci mai degraba un obicei. decat nimic e bun si un pic.
|
--------------------
Dacia 1410
/
Opel Corsa --------------------
Și-oricât de-ngustă o fi calea Oricâte piedici m-or lovi din greu Eu sunt stăpânul sorții mele Sunt căpitanul sufletului meu. |
|
Marian66 |
![]()
|
pai de fapt pt asta e si certificatul fiscal, ca bunul respectiv (ce e el, masina, casa, teren, etc.) e ok la impozit
|
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
kxz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 618 Joined: 5 November 10 From: Cuiul de la harta. ![]() |
sigur? scrie undeva asta? ca pe aici nu se da pana nu iti platesti TOATE datoriile. e vre-o lege/regulament, ceva prin care sa le fortezi mana?
|
--------------------
Dacia 1410
/
Opel Corsa --------------------
Și-oricât de-ngustă o fi calea Oricâte piedici m-or lovi din greu Eu sunt stăpânul sorții mele Sunt căpitanul sufletului meu. |
|
Marian66 |
![]()
|
pai cand am scos ultimul certificat fiscal, chiar l-am si citit. si asta scria pe el
![]() |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
nicu1971 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 108 Joined: 10 July 10 ![]() |
salut
am de vanzare un autoturism si se pare ca am un client el este din alt oras, doreste sa facem contract de vanzare-cumparare,imi da banii si ii dau masina. el pleaca cu numerele mele daca face un accident,amenda, o da la dezmembrat, nu se ajunge la mine? eu pot radia masina la politie, fisc? care sunt pasii ca sa fac vanzarea ca la carte? multumesc |
--------------------
Dacia
Logan 1.2 16V
2010
|
|
2xGI |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 993 Joined: 24 October 08 From: Bucuresti ![]() |
@nicu1971....am de vanzare un autoturism si se pare ca am un client
el este din alt oras care sunt pasii ca sa fac vanzarea ca la carte? Acte necesare pentru radierea auto in cazul schimbarii domiciliului in alt judet. Cerere Cartea de identitate a vehiculului Fisa de inmatriculare cu viza circumscriptiei financiare de la fostul domiciliu/sediu Trei exemplare completate ale certificatului de radiere Actul de identitate (buletin, adeverinta sau cartea de identitate) care atesta schimbarea domiciliului in cazul persoanelor fizice sau hotarare judecatoreasca, lege, ordonata, HG, care atesta schimbarea sediului in cazul persoanei juridice Certificatul de inmatriculare Placile cu numere de inmatriculare In cazul in care detinatorul, nu se poate prezenta la ghiseu, acesta poate fi reprezentat de catre o alta persoana, pe baza unei procuri notariale speciale. Pentru solicitarile persoanelor juridice, mai sunt necesare si urmatoarele acte: ◦adresa inregistrata de solicitare, cu indicarea delegatului autorizat sa depuna si sa ridice documentele de circulatie; ◦copia actului de identitate al delegatului; ◦copia certificatului de inregistrare eliberat de Oficiul National al Registrului Comertului. la o simpla cautare ai fi gasit ce te interesa. http://www.ghidtransport.ro/resurse/radier...-alt-judet.html This post has been edited by 2xGI: 4 Jun 2011, 08:21 |
--------------------
ex. Dacia
1300
1978
- momentan Treanta 2 niciodata sa nu spui niciodata
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
De la Politie nu se mai radiaza. Fiscal, rezolvi pe baza contractului de V-C, oricum ajungi la ei pt viza care certifica faptul ca nu ai datorii.
Sa completezi si rubrica din talon, acolo unde scrie: "instrainat catre...". |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
AIX |
![]()
|
![]() quite a regular Group: Members Posts: 604 Joined: 21 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Ca sa nu deschid alt topic :B - de unde iau stampila si certificatul fiscal (vanzare masina), in sect. 3? Adm. fin. din Lucretiu Patrascanu sau Campia Libertatii? Masina in cauza e pe numele sotiei, ma pot duce eu cu actele si CI-ul ei, pentru treaba asta, sau trebuie sa mearga ea? Multumesc!
|
--------------------
.
.
.
|
|
BZN |
![]()
|
Campia Libertatii.
In mod normal, trebuie sa mearga proprietarul. Poti incerca insa, cateodata se mai trece cu vederea. |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
Minel |
![]()
|
![]() Pauard bai Remat Nord Group: Members Posts: 4.043 Joined: 4 April 07 From: Cluj .......Resita ,C-S ![]() |
Problema se pune in felul urmator .......doresc sa vand masina tatalui meu , care este decedat si ma doare sufletul sa o dau ....
![]() Ca atare , care ar fi procedura corecta ( acte necesare ) care s-ar impune pt a nu crea probleme atat mie ca vanzator ( referitor la impozit ) cat si viitorului proprietar ... ... , samd .....am cautat pe net dar referitor la o asemenea situatie totul era vag ...... multumesc frumos ! |
--------------------
Dacia
1310-L /VW Passat
1995/1397cmc
- CS-01-TMS Mandru posesor de Dacia
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
faci succesiunea si o vinzi ca proprietar.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
kriiss888 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 158 Joined: 19 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Argon, ai rezolvat pana la urma cu radierea in justitie ?
Si eu sunt in situatia ta si m-ar interesa cum s-a terminat si care sunt 'costurile' (financiare si nu numai) ale apelarii la justitie. |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate Plus 2006
|
|
RENO3 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 26 March 12 ![]() |
Am cumparat 1 masina cu toate actele in regula, dar nu mai vreau sa o inscriu pe numele meu (in termenul de 30 zile cum zice legea) ca vreau sa o revand. Care este procedura corecta ca intre mine si cel care o cumpara sa nu fie probleme, avand in vedere si faptul ca pe talon deja a fost facuta mentiunea ca s-a instrainat catre mine de cel de la care am cumparat si deci eu nu mai pot trece pe altcineva.
|
--------------------
Renault
Clio 3
2007
|
|
catavictor |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 138 Joined: 27 October 09 From: Stalin City ![]() |
QUOTE(RENO3 @ 3 May 2012, 22:32) Am cumparat 1 masina cu toate actele in regula, dar nu mai vreau sa o inscriu pe numele meu (in termenul de 30 zile cum zice legea) ca vreau sa o revand. Care este procedura corecta ca intre mine si cel care o cumpara sa nu fie probleme, avand in vedere si faptul ca pe talon deja a fost facuta mentiunea ca s-a instrainat catre mine de cel de la care am cumparat si deci eu nu mai pot trece pe altcineva. o iei in evidenta pe tine si o scoti,doar lafinante, adica mai faci o fisa fiscala plus un certificat fiscal, intre tine si viitorul proprietar |
--------------------
- dreptunghiular Megane RS ..."Blue Lady" o bestie in crestere
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st June 2025 - 04:53 |