DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Lampa ceata stresanta

misu78
post 11 Oct 2009, 21:21
Post #31

Membru autentic

Group: Members
From: voluntari

Bune pregatirile astea pentru iarna! Joi si vineri la 07.00 au fost primele zile din toamna asta in care am vazut ceata pe centura Bucurestiului.

--------------------
Ford Focus 2015 - IF-44-VOI
Membru cu armă!
Sunt inofensiv dar gandul meu e criminal!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Relu_GTT
post 11 Oct 2009, 21:23
Post #32

Membru autentic

From: BRASOV

Si in august am prins niste dimineti cu ceata prin jud covasna

--------------------
Dacia SuperNova 2002 Confort - BV 27 GTT
BMW e46 FL 2.0i
+
Maskatu
post 17 Oct 2009, 08:19
Post #33

Logan 0.9 TCE

Group: Moderatori DaciaClub
From: zuzu

La mine s-a cam spalacit "luciul" interiorul lampii de ceata si ma gandeam la o metoda de "restaurare". Una ar fii sa pun in interior folie de aluminiu in cele 4 margini ale lampii. Sa le prind frumos cumva, sa le lipesc si apoi sa etansez lampa cu silicon, ca sa nu mai intre apa in ea. Cred ca s-ar reflecta destul de bine lumina becului in folia de aluminiu.

--------------------
Dacia Logan 0.9 TCE - 2019 - ---
+
ti3sto
post 17 Oct 2009, 10:05
Post #34

Membru autentic

From: Bucuresti-Berceni

la concluzia asta am ajuns si eu maskatule .. daca faci ceva in privinta asta nu ezita sa ne scrii aici smile.gif cred ca o sa fac si eu mai cu seama ca iarna nu e ca vara smile.gif

o alta varianta am auzit ca exista un spray care are o solutie gen argint care aplicat are rolul de a reflecta mai bine .. parca se foloseste la farurii.... nu e oficiala treaba:D

--------------------
Dsn SuperNova 2000 1.4
-----------Tractari Auto Non Stop -------
Cel mai mic pret, Bucuresti 100Lei

Tel :0769797963
+
Maskatu
post 17 Oct 2009, 10:42
Post #35

Logan 0.9 TCE

Da am "auzit" si eu ca ar fii un spray, asemanator celui dat din fabrica, dar cred ca se gaseste greu si este si scump. Si nu cred ca va fii la fel cum a fost cel din fabrica, dat prost oricum... cand am dat jos stopurile sa le curat de noroi si praf, daca apasam mai tare cu carpa, ramaneam cu "luciul" pe carpa.

Am reusit sa o fac. Am curatat bine interiorul, si am folosit folie de aluminiu. Am lipit-o de plastic cu prenandez. Am pus 2 straturi sa fiu sigur ca sta bine, si am siliconat "geamul" rosu cand l-am pus la loc ca sa nu mai intre apa in lampa. Pana la urma de aceea s-a stricat, din cauza apei.

Inainte
17102009_001_.jpg ( Size: 143.66k ) Number of downloads: 436

inainte.jpg ( Size: 166.48k ) Number of downloads: 490

Dupa
17102009_010_.jpg ( Size: 215.07k ) Number of downloads: 485
17102009_013_.jpg ( Size: 167.68k ) Number of downloads: 491
17102009_014_.jpg ( Size: 153.04k ) Number of downloads: 470
1.jpg ( Size: 148.3k ) Number of downloads: 160

Nu se vede bine diferenta dar in realitate este mult mai bine. Plus de asta cel mai bine se va vede noaptea. Aluminiul reflecta destul de bine lumina. Fata de cum era inainte, adica mai mult plasticul alb si cateva pete de "oglinda", acum este mult mai bine. Oricum nu este folosita decat in conditii nefavorabile, am avut nevoie de multe ori si nu functiona. Acum este ok. Bafta

--------------------
+
gcgeorgescu
post 22 Oct 2009, 10:52
Post #36

Membru

From: Bucuresti

am studiat de curand logan , dupa ce stingi farurile de tot din maneta respectiva se stinge si lampa de ceata , raman doar proiectoarele care urmeaza sa se aprinda la urma toarea rotire a manetei pentru lampa de ceata de pe spate trebuie repetata operatiunea de fiecare data, nu stiu daca mai i trebuie si releu. in schimb proiectoarele nu se sting cu tot cu faruri, doar daca doriti se actioneaza inelul de pe maneta , altfel e aprinde de fiecare data dupa pozitie.
am tinut sa precizez deoarece am vazut ca unii colegi au facut confuzie , ca daca nu stingi lampa de ceata separat de faruri si pozitii, se va aprinde la fiecare aprindere a farurilor.(cred ca m-am exprimat explicit, sau prea mult? biggrin.gif )

--------------------
Renault Fluence 30 dec 2010/ 1.5 Dci 110cp
+
Maskatu
post 22 Oct 2009, 11:17
Post #37

Logan 0.9 TCE

La supernova aprinzi farurile (faza scurta), apesi pe ceata, se aprinde ceata, daca opresti faza scurta si lasi pozitia sau nu o mai lasi deloc, atunci se opreste si ceata. Apoi daca vrei iar sa aprinzi ceata, va trebui sa apesi din nou pe buton. Asta este rolul releului... sa forteze lampa de ceata sa functioneze doar cu farurile aprinse. Proiectoarele nu au un asemenea sistem. Se aprind pur si simplu incepand cu pozitia.

--------------------
+
marcykone
post 24 Nov 2009, 22:20
Post #38

Membru autentic

From: Giurgiu

Dragilor o rugaminte la voi,k mie de cand am luat masina nu mi-a mers niciodata lampa de ceata,k nu mai am cablajul aferent:spuneti-mi si mie traseul cablului si unde il leg? la sigurante acolo.?..butonul este bun k vad k il apas si se schimba culoarea,rosu,verde..e ok dar nu am fir..si inka ceva ,ce bec trebuie in lampa k nici pe ala nu-l are...ms!

--------------------
Audi/Vw A4/Scirocco 2014/2010 - GR-83-YSA
+
Maskatu
post 25 Nov 2009, 10:24
Post #39

Logan 0.9 TCE

Pai ce a patit cablajul vechi? Sau de unde sti ca nu il mai ai...? Sincer sa fiu cablajul aferent lampii de ceata nu este unul direct. Sunt mai multe fire care vin din partea din fata a masinii, spre partea din spate, prinse toate intr-un manunchi, si din el ies la sfarsit, legaturile pentru stopuri, dezaburire, alarma, ceata, etc.

Primul sfat ar fii sa pui un bec. De functionat nu prea are cum sa functioneze atata timp cat lipseste becul... Ceata functioneaza doar daca este faza scurta aprinsa. Daca ti se aprinde ledul rosu si se si aude in clicait cand actionezi butonul, ar trebui sa fie in regula. Pune becul si revino cu detalii.

--------------------
+
marcykone
post 25 Nov 2009, 17:20
Post #40

Membru autentic

ok ..sa vedem...

--------------------
+
marcykone
post 28 Nov 2009, 15:56
Post #41

Membru autentic

Gata ..s-a rezolvat! smile.gif Aveam si cablaj,aveam si bec...in sfarsit,nu stiu de ce aveam impresia k nu exista numic acolo..problema era de la buton....ceea ce s-a discutat mai sus,am scos arcul la buton si merge lampa !!!oricum am facut ce a zis maskatu...am lipit foita de aluminiu k nu mai avea oglinda deloc(ala de a avut masina a vopsit-o),am schimbat becul...bv maskatu si mersi!

--------------------
+
gcgeorgescu
post 19 Feb 2012, 19:24
Post #42

Membru

azi am dat cu spatele si am lovit bara de un morman de zapada (constient, nu aveam loc de manevra) si nu se mai aprinde stopul de ceata, chiar ieri l-am probat si a mers.
as vrea sa schimb becul dar nustiu cum. sa desfac suruburile de la sticla? sau bag mana pe dedesupt si invart de soclu?
asta maine pe zi bineinteles. multumesc.

--------------------
+
ady23
post 19 Feb 2012, 19:30
Post #43

...

From: Tara Minunilor

sticla nu e prinsa in surub?dai sticla jos si asa poti schimba becu...luru de 2minute,bafta

--------------------
dacia supernova 2001 - ....
+
gcgeorgescu
post 19 Feb 2012, 19:34
Post #44

Membru

ma gande-am sa scot becul prin spatele barii si asa vad daca nu cumva e si vre un fir smuls. eu sper sa fie becul scuturat

--------------------
+
ady23
post 19 Feb 2012, 19:35
Post #45

...

From: Tara Minunilor

nu il poti scoate prin spate..

--------------------
dacia supernova 2001 - ....
+
adrian.petrov
post 21 Feb 2012, 00:07
Post #46

Membru autentic

Am avut si eu aceeasi problema - nu se aprindea lampa de ceata si am aplicat metoda TAXI, "AM LEGAT-O IN PARALEL CU STOPUL STANGA SPATE ".
Astfel cand aprind pozitia se aprinde si lampa de ceata - simplu si eficient.
Adrian

--------------------
RENAULT MEGANE ; RENAULT MEGANE ; 2004 -1.9 DIESEL , 2004 1.6 16V BENZINA ; - B
Nu poti face supa de PUI, daca pui numai gainat de pui
+
v-king
post 21 Feb 2012, 13:14
Post #47

Membru

From: Hunedoara - HD

QUOTE(adrian.petrov @ 21 Feb 2012, 01:07)
Am avut si eu aceeasi problema - nu se aprindea lampa de ceata si am aplicat metoda TAXI, "AM LEGAT-O IN PARALEL CU STOPUL STANGA SPATE ".
Adrian
*

E simplu, dar nu stiu cat de eficient. Cred ca cine a proiectat instalatia electrica inclusiv la supernova nu de idiot a ales sa se complice cu circuit separat pentru lampa de ceata. Lampa respectiva se aprinde in cazurile de vizibilitate redusa CA SA FII VAZUT, si nu sa-i orbesti cu ea pe cei din spatele tau. Iti doresc sa mergi noaptea in coloana in spatele unui "eficient" cu lampa de ceata aprinsa, si dupa 5 min o sa vezi ce iti vine sa bagi in eficienta lui.

Nu o lua in nume de rau, dar cu unele carpeli chiar nu sunt de acord, mai ales cand ii deranjezi pe ceilalti participanti la trafic.

--------------------
Ex: Dacia SuperNova 2002/Clima
+
sorin1983
post 21 Feb 2012, 13:44
Post #48

Membru autentic

From: Bucuresti-Rahova

QUOTE(adrian.petrov @ 21 Feb 2012, 00:07)
Adrian
*

Pentru tine mi-as lua un nissan patrol modelul vechi... stii ca la dauna totala iti da bani de o cola pe ea nu?

--------------------
Renault Megane1- -Sisteme electronice de securitate
"Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
+
nikuniku
post 21 Feb 2012, 16:00
Post #49

Nu ne tragem din maimuță,dar ne îndreptăm cu pași repe

From: bucuresti

un buton de ceata costa mai putin decat o cola

--------------------
opel zafira f75 1.6-16valve
+
cristi_supernova
post 21 Feb 2012, 17:11
Post #50

Membru Dacia Club!

From: Pitesti/ Brasov

Si eu am avut probleme cu lampa de ceata, nu cred ca exista supernova fara probleme la lampa de ceata. La mine erau oxidate contactele am dat cu un spary de contacte si am rezolvat. Cum pot opri lampa de ceata fara a stinge farurile, ca la mine daca o aprind si dupa vreau sa o sting trebuie sa sting farurile.

Si pentru colegul care merge non stop cu lampa de ceata aprinsa, ti-as dori sa mergi cat mai mult in spatele unui meserias la fel ca tine si o sa te convingi singur daca e bine sa mai mergi incontinuare cu ea asa. Eu folosesc lampa de ceata noaptea doar cand am un meserias in spate cu faza lunga ii aprind lampa de ceata dupa cateva secunde a schimbat faza baiatul.

This post has been edited by cristi_supernova: 21 Feb 2012, 17:14

--------------------
Dacia SuperNova Clima 2001
Drumuri bune!
+
gcgeorgescu
post 22 Feb 2012, 09:38
Post #51

Membru

s-a rezolvat. era doar becul ars. am scos sticla si l-am schimbat.

--------------------
+
vad_sunete
post 22 Feb 2012, 10:09
Post #52

Membru autentic

From: bucuresti

si eu recent am inceput sa am probleme cu butonul. initial am crezut ca de vina e releu ca nu mai agata. l-am schimbat si la fel faceam. pana la urma am desfacut butonul si am aranjat parghia aia mica apoi a mers cateva apasari si si-a revenit la normal, adica sa nu mearga biggrin.gif. am vazut ca cineva mai sus a scos un arculet astfel incat sa nu mai revina butonul. ma gandesc sa il scot si eu, dar se poate intampla ceva, sau arculetul e doar pentru a reveni butonul si atat?

--------------------
dacia supernova 2001
dacia supernova 2002
+
gcgeorgescu
post 23 Feb 2012, 10:03
Post #53

Membru

e doar pt a revenii butonul, dac il scoti va trebuii sa il stingi manual, nu mai sare din releu.

23 Feb 2012, 10:11:
eu cred ca exista o solutie la treaba asta, chiar daca schimbi lampa, butonul, sau releul. undeva e o chestie care trebuie sa fie schimbata, rezolvata, cumva. mi se pare anormal sa ii scoti arcul in loc sa te duci la un electrician mai bine. parerea mea. in buc stiu unul care mi-a reparat bordul , cutia decodoare dupa ce am facut eu un mare scurt si a murit masina de tot. deci am ars aparatul de bord foarte tare, incat a trebuit sa repare cam toate circuitele(era varza) plus cutia decodoare care era mai putin afectata dar nu mai citea cheia, era ca si cum nu avea cheie in contact(nu palpaia des, ci normal). omul mi-a reparat masina , ba chiar i-a imbunatatit lumina in bord, in sensul ca se aprinde mai intens. la chestia asta nu as sta pe ganduri si m-as duce la el. daca vreti va pun in legatura cu "Beculet", sau dmnul Cristi. tot aia e.

This post has been edited by gcgeorgescu: 23 Feb 2012, 10:11

--------------------
+
adrian.petrov
post 23 Feb 2012, 21:31
Post #54

Membru autentic

Salutare,
As vrea sa nu credeti ca sunt nesimtit ( desi taximetristi sunt o gramada ) solutia aleasa a fost in extremis dupa ce am schimbat butonul de comanda , am incercat sa-l carpesc si tot nu a mers - am ajuns la concluzia ca va trebui sa trag alte fire de la buton pana la lampa asta o sa se intample cand s-o mai incalzi pe fara.
Lampa pot sa mi-o deconectez oricand repede - doar desfac un fir .
Incercam sa spun ca este o solutie in extremis , rapida - care are efect; pentru ca am vazut acum iarna cand este ceata o multime de masini fara lampa ceata - adica nesemnalizate .
Cu respect ,
Adrian

--------------------
RENAULT MEGANE ; RENAULT MEGANE ; 2004 -1.9 DIESEL , 2004 1.6 16V BENZINA ; - B
Nu poti face supa de PUI, daca pui numai gainat de pui
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 7th June 2025 - 05:33
Forum Renault