Hipocare Pompieri, Pastrarea traditiei breslei Pompierilor
![]() ![]() ![]() |
Hipocare Pompieri, Pastrarea traditiei breslei Pompierilor
autom |
![]()
|
||
![]() membru pompier Group: Members Posts: 1.198 Joined: 8 January 05 From: Bucuresti-sa traiesti!!!! ![]() |
Attached thumbnail(s) IMG_0050.JPG ( Size: 653.99k ) Number of downloads: 775 IMG_0066.JPG ( Size: 710.46k ) Number of downloads: 804 IMG_0062.JPG ( Size: 803.45k ) Number of downloads: 778 |
||
--------------------
Dacia 1100
Berlineza
1971
|
|||
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
misu78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 19 May 08 From: voluntari ![]() |
Frumoasa initiativa. Succes.
|
--------------------
Ford
Focus
2015
- IF-44-VOI Membru cu armă!
Sunt inofensiv dar gandul meu e criminal! |
|
autom |
![]()
|
![]() membru pompier Group: Members Posts: 1.198 Joined: 8 January 05 From: Bucuresti-sa traiesti!!!! ![]() |
|
--------------------
Dacia 1100
Berlineza
1971
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Atunci vino sa bem o bere!
![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
autom |
![]()
|
|
--------------------
Dacia 1100
Berlineza
1971
|
|
ovidiun |
![]()
|
![]() Membru...fara drepturi. Group: Members Posts: 39 Joined: 8 April 08 ![]() |
Succes.
O initiava frumoasa |
--------------------
Dacia
berlina
1998 Suntem mai degraba sclavi ai propriei minti decat ai propriului destin - Roosevelt
|
|
autom |
![]()
|
Up??
|
--------------------
Dacia 1100
Berlineza
1971
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
Nu stiu daca se incadreaza in subiect dar am vazut un fel de pompa veche la biserica saseasca din Cristian (Sibiu, nu Brasov) acum 2 ani. Sorry, poza nu e foarte clara.
Attached thumbnail(s) SA402829.JPG ( Size: 573.06k ) Number of downloads: 616 |
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Exista cate ceva si in Chiscau la muzeul lui nea Flutur, dar nu ti le da.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
autom |
![]()
|
QUOTE(Garett @ 28 May 2009, 11:15) Nu stiu daca se incadreaza in subiect dar am vazut un fel de pompa veche la biserica saseasca din Cristian (Sibiu, nu Brasov) acum 2 ani. Sorry, poza nu e foarte clara. Se incadreaza si inca foarte bine......Poti da mai multe amanunte? QUOTE(argon @ 28 May 2009, 11:17) Multumesc D-le Argon......stiu de mini colectia Dansului. Din pacate aproape sigur nu le instraineaza. |
--------------------
Dacia 1100
Berlineza
1971
|
|
riderontornadoes |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 347 Joined: 9 June 05 ![]() |
sal...daca aveti deja cateva la care lucrati sau pe care le-ati reconditionat, da-mi o veste... sa le dam la tv. la prima tv, unde lucrez eu.
|
--------------------
dacia 1310
1310
- b21htf
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
Pai prea multe amanunte nu stiu, era un sas batran care o facea pe ghidul si care ne-a aratat-o, intr-un fel de magazie, in gura unui fost tunel. Sincer, eram mai interesat de biserica in sine, am facut un fel tur al bisericilor fortificate din Ardeal, pe cont propriu, si cum eram cazati langa Sibiu am oprit si la Cristian. Omul respectiv locuia in curtea bisericii intr-o casa parohiala (cred!). Singura chestie pe care am retinut-o despre pompa respectiva e ca era de pe la 1800 si ceva, probabil austriaca.
Inca o poza, dar nu se vede decat furtunul This post has been edited by Garett: 28 May 2009, 15:02 Attached thumbnail(s) SA402828.JPG ( Size: 561.44k ) Number of downloads: 562 |
--------------------
No
Reno
|
|
autom |
![]()
|
QUOTE(riderontornadoes @ 28 May 2009, 13:59) sal...daca aveti deja cateva la care lucrati sau pe care le-ati reconditionat, da-mi o veste... sa le dam la tv. la prima tv, unde lucrez eu. Multumim mult, va vom tine la curent! Deocamdata cautam hipocarele respective. QUOTE(Garett @ 28 May 2009, 15:00) Pai prea multe amanunte nu stiu, era un sas batran ......... Da, este o piesa foarte valoroasa. Este de vorba de o pompa pentru minerit. Din poza se vede ca are rotile specifice liniilor ferate miniere si cred ca era folosita cu precadera pentru scoaterea apei din galeriile subterante. Multumesc la toata lumea pentru implicare! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia 1100
Berlineza
1971
|
|
autom |
![]()
|
Uppp.......asa de sambata dimineata!
|
--------------------
Dacia 1100
Berlineza
1971
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
"Uppp" ce? aici nu e bursa
![]() |
-------------------- |
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.281 Joined: 24 June 07 ![]() |
Up sa vada lumea topicul, poate-i sare cuiva cu acces la asa ceva in ochi rugamintea.
|
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
autom |
![]()
|
QUOTE(Garett @ 28 May 2009, 11:15) Nu stiu daca se incadreaza in subiect dar am vazut un fel de pompa veche la biserica saseasca din Cristian (Sibiu, nu Brasov) acum 2 ani. Sorry, poza nu e foarte clara. Am reusit sa vorbesc cu secretara primarului din Cristian. Dansa a fost foarte draguta si m-a redirectionat la persoana care s-ar putea sa ma ajute. Din pacate persoana respectiva nu este in tara si va trebui sa mai avem putina rabdare...... Poate, poate mai stiti asemenea atelaje......Orice informatie este binevenita. Ps. Multumesc D-lui Modreator ca m-a ajutat cu curatena! ![]() ![]() This post has been edited by autom: 2 Jun 2009, 13:47 |
--------------------
Dacia 1100
Berlineza
1971
|
|
Garett |
![]()
|
Ma bucur ca te-am putut ajuta, chiar m-as bucura sa poti sa rezolva ceva, ar fi pacat sa rugineasca pur si simplu. Astept poze cu reconditionarea!
![]() |
--------------------
No
Reno
|
|
autom |
![]()
|
Multumesc si eu de ajutor dar ,,Nu zic hop pana nu sar,,..........trebuie sa vb cu persoana respectiva si mai trebuie sa si accepte......sa vedem.......
|
--------------------
Dacia 1100
Berlineza
1971
|
|
autom |
![]()
|
Up....
|
--------------------
Dacia 1100
Berlineza
1971
|
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
Remat Brasov are un hipocar intr-o stare foarte buna. Din cate stiu eu l-au reconditionat ei si este expus chiar la intrarea in firma. Nu cred ca o sa il dea... Oricum arata foarte bine hipocarul
Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
autom |
![]()
|
Parinte? Asa faci matale la oameni? Torni sare peste rana?
|
--------------------
Dacia 1100
Berlineza
1971
|
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
Fiule ar trebui sa te bucuri ca respectiva piesa de muzeu se afla intr-o stare excelenta.... aveam o poza acasa cu respectiva , o sa o caut si o sa ti-o trimit
Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
autom |
![]()
|
Stau ca pe ghimpi........deja am concurenta. MARE. S-a emis o recomandare prin care toate unitatile sa caute asemenea hipocare. Deci ............
Up .......sper sa gasesc inaintea lor sau sa ramana si pentru noi.... ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia 1100
Berlineza
1971
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
la remat vest-la iesirea pe A1 e o pompa de apa actionata de un motor M-207:)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
autom |
![]()
|
Multumesc pentru informatie dar acel model de motopompa inca se afla in uz......
|
--------------------
Dacia 1100
Berlineza
1971
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Sare si piper pe rana
![]() ![]() historisches_feuerwehrzeughaus_st_florian_st_florian_oberoesterreich.jpg ( Size: 88.73k ) Number of downloads: 80 f06g.jpg ( Size: 25.14k ) Number of downloads: 75 Pompieri_203.jpg ( Size: 440.73k ) Number of downloads: 79 |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
autom |
![]()
|
Curata sare pe ditamai rana......
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia 1100
Berlineza
1971
|
|
bulan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.040 Joined: 20 March 06 ![]() |
QUOTE(autom @ 25 May 2009, 07:23) Colectivul din care fac parte este unul inimos, deh, asa sunt pompierii:)), si am dori sa facem ceva mai neobisnuit. Vrem sa reconditionam Hipocare de pompieri. Ne gandim ca prin salvarea acestor piese de muzeu se va pastra istoria zbuciumata dar frumoasa a meseriei noastre. Ps. Obiecteler resaturate vor fi expuse la loc de cinste la intarile unitatilor noastre. Felicitari pentru initiativa! Acest lucru este si un of al meu si nu pot decat sa-i urasc pe toti cei care ar fi putut sa pastreze in cadru organizat lucruri care ar fi avut doar valori nostalgice pentru urmasii lor. Meseria m-a purtat pe multe meleaguri si multe am vazut la viata mea dar nemtii m-au impresionat cel mai mult.Au muzee cu cele mai diverse tematici cu obiecte foarte bine pastrate inca din cele mai vechi timpuri. Exemple vazute de mine: -o simpla vama dintr-un orasel german avea pe toti peretii panoplii cu toate sigiliile pe care le-au rupt in urma vamuirii marfurilor care au trecut pe la ei. -in Hamburg in port doua nave ale vamii erau conservate si intrarea era libera in toate ungherele navelor. -firmele de transport vechi si consacrate au pastrat cate un exemplar din fiecare camion cu care au fost dotate flotele lor. -in port in Bremen erau doua vapoare imense unul muzeu si unul un imens bar. -pana si targurile lor duminicale de vechituri sunt veritabile muzee de unde poti cumpara pe cativa banuti lucruri care sunt demult istorie. Noi ce am pastrat? |
--------------------
a
b
c
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 14:54 |