Accident: nu am primit copie RCA de la vinonvat, masina mea nu are casco
![]() ![]() ![]() |
Accident: nu am primit copie RCA de la vinonvat, masina mea nu are casco
Strength |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 7 April 06 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Super Nova
Clima
2002
- IS - 04 - CMS
|
|||
guliver |
![]()
|
No title Group: Members Posts: 545 Joined: 26 December 05 ![]() |
Sfatul meu este sa-ti faci masina pe casco si sa nu stai dupa RCA-ul femeii. Ia legatura cu firma de asigurari la care ai casco ( sper din toata inima sa ai). Firma de casco are apoi grija sa-si recupereze banii de la vinovat.
Pentru mai multe informatii poti sa tragi o privire la sectiunea de asigurari. Cred ca era bine daca postai acolo. |
--------------------
fosta dacie
fosta solenza
1900 dar nu toamna "Fericirea e o minge de fotbal, cînd e aproape o lovești, cînd este departe alergi după ea!"
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Nasol moment. Orice se poate repara.
Însă, dată fiind natura întrebărilor tale, ne mutăm la "Asigurări". |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Strength |
![]()
|
1. Nu am Casco
![]() 2. "Orice se poate repara" suna chiar incurajator. ![]() |
--------------------
Dacia Super Nova
Clima
2002
- IS - 04 - CMS
|
|
guliver |
![]()
|
Daca nu ai casco trebuie sa o rezolvi pe RCA-ul vinovatei. Asta e singura ta scapare. Nu inteleg de ce ai lasat-o sa plece fara sa-ti dea copie dupa asigurarea ei? Oricum ideea e sa incerci sa obti iacea copie dupa asigurare si apoi sa contactezi firma la care e asigurata daca ai si procesul verbal de la politie.
|
--------------------
fosta dacie
fosta solenza
1900 dar nu toamna "Fericirea e o minge de fotbal, cînd e aproape o lovești, cînd este departe alergi după ea!"
|
|
Strength |
![]()
|
Nu am lasat-o eu sa plece, ci politistul. Omul mi-a dat acel proces verbal in care erau trecute sanctiunile pentru acea femeie si i-a pus in vedere sa-mi dea asigurarea.
Eu i-am spus tipei numarul meu de telefon si a ramas ca ea sa ma sune. Daca nu ma suna pana maine, atunci voi merge la Politie ca sa o sune ei si sa-i puna in vedere sa urgenteze "tranzactia". Oricum, nu aceasta este problema principala (odata ce am acel proces verbal de constatare a vinei tipei). Ideea este daca masina poate fi adusa la parametri de functionare de dinaintea accidentului. |
--------------------
Dacia Super Nova
Clima
2002
- IS - 04 - CMS
|
|
guliver |
![]()
|
Asta va hotari firma de asigurari. Daca ti-o va repara sau va declara dauna totala.Depinde cum arata masina. Pune o poza s-o vedem si noi.
|
--------------------
fosta dacie
fosta solenza
|
|
Strength |
![]()
|
Am poze doar pe telefon. Din pacate nu le pot descarca pentru ca nu am cablu de transmitere a datelor. Voi merge in aceasta seara si voi face ceva poze cu o camera foto si le voi posta fie mai tarziu, fie maine....
|
--------------------
Dacia Super Nova
Clima
2002
- IS - 04 - CMS
|
|
danutz_r |
![]()
|
![]() © ...membru cu symbol ™ Group: Members Posts: 596 Joined: 27 October 06 From: Bucuresti ... u.e ![]() |
nasol momentul....
din cate stiu tre sa te prezinti cu masina la constatere la asigurator in max 5 zile, altfel e nasoala treaba... decat sa astepti sa te sune tipa mai bine dute tu si caut-o, pt ca tu ai interes mai mare, pe ea , daca are casco s-ar putea sa o doara undeva de copia ta de rca... eu nu plecam de la politie fara copie... This post has been edited by danutz_r: 3 Jun 2007, 19:30 |
--------------------
renault symbol
fidji
1.5 dci 80 CP
|
|
deconectat |
![]()
|
![]() Membru cu avatar de sezon Group: Members Posts: 1.116 Joined: 11 January 05 From: Brasov ![]() |
Si eu cred ca ar fi bine sa o suni sa ii ceri copie dupa asigurare urgent. Dupa ce ai copia dupa asigurare suni la respectiva societate de asigurare si ceri sa vorbesti cu un inspector de daune pe care il intrebi cum trebuie sa procedezi in continuare. Daca vorbesti frumos poti afla multe informatii utile asa.
In orice caz, e bine sa ai niste bani pregatiti pentru ca vei avea nevoie. Chiar daca asigurarea acopera integral valoarea daunei si gasesti si un service unde nu trebuie sa-i "incurajezi" pe baieti sa faca treaba bine (exista?), tot vei cheltui destul din cauza drumurilor si a timpului cat stai fara masina. |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
Strength |
![]()
|
Corect...deja am inceput sa cheltuiesc. Aseara am luat un amic care m-a ajutat sa iau masina de la locul accidentului. Din pacate se pare ca si geometria rotilor a fost modificata (cand trag de volan ca sa indrept roata din dreapta - se "stramba" cea din stanga....un prieten mi-a spus ca e posibil sa fie iesite capetele de bara). Astazi voi merge la Politie ca sa-i puna in vedere tipei sa-mi dea asigurarea...
Editat de Moderator: Nu mai cita inutil mesajul anterior. Se intelege de la sine ca lui ii raspunzi. |
--------------------
Dacia Super Nova
Clima
2002
- IS - 04 - CMS
|
|
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Preseaz-o pe tipa vinovata sa iti dea copie dupa asigurarea RCA. Pana atunci verifica in baza Cedam (dupa seria de sasiu de la masina ei) daca era asigurata.
Daca era asigurata, vezi unde si mergi la asigurator, chiar si fara sa ai copie dupa tichet RCA. Daca nu era asigurata e nasol, va trebui sa te adresezi Fondului de Despagubire a Victimelor Strazii (informatii suplimentare pe site-ul CSA) si/sau sa o actionezi in instanta. Daca iti pare ca situatia merge spre proces, urmareste atent cateva aspecte: - afla de adresa vinovatei de domiciliu; - pentru fiecare cheltuiala pe care o faci, cere factura si trimite-i prin posta o copie cu confirmare de primire in care ii ceri sa te contacteze daca contesta acea cheltuiala. - inainte de reparatie fa evaluare tehnica la service autorizat Dacia (cere sa iti dea hartie semnata si stampilata cu avariile gasite, reparatiile de efectuat si cost estimat) - si hartia asta adu-o la cunostinta vinovatei Din ce spui tu masina cred ca se poate repara bine, important este ca tinichigiul care va lucra sa masoare cotele caroseriei si daca abaterile sunt in intervalele in care fabricantul spune ca se pot indrepta, sa foloseasca masina speciala de tras caroseria, existenta in service-urile Dacia serioase. Daca abaterile sunt prea mari, cere hartie oficiala care sa spuna asta. In aceasta situatie este caz de recarosare sau de dauna totala. Revin-o cand ai mai multe informatii si vedem in ce situatie te aflii. |
--------------------
Renault
Clio III
2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
|
|
marss41 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 109 Joined: 20 November 06 From: Oradea ![]() |
1.Cu procesul verbal de la politie dupa ce ai verificat in baza de date CEDAM (se poate si dupa nr. de inmatriculare al masini vinovate) te prezinti la societatea de asigurare unde nu are incheiata asigurarea RCA sa -ti faca constatarea.Daca spun ca sa le duci asigurarea RCA a vinovatului le spui ca n-au decat sa-si caute asiguratul si sa-i ceara asigurarea.
2.Daca vinovatul nu avea asigurare ,faci o notificare catre politia care a incheiat asigurarea prin care le soliciti sa suspende (conform legii ) certificatul de inmatriculare a masinii vinovate iar simultan faci o somatie catre VINOVAT (cine a condus masina la data accidentului ) ca in data si la ora stabilita sa se prezinte la un service unde vei face constatare avariilor (cu unul de la service si o persoana neutra de martor ,vinovatul si binenteles tu).Daca nu s-a prezentat vinovatul faci constatarea fara si se va mentiona ca acesta nu sa prezentat.Pe baza constatarii serviceul sa-ti faca un deviz antecalcul de reparatie dupa care trimiti o copie la vinovat prin care-l instiintezi ca in calitate de autor al accidentului are de plata valoarea din deviz si ii dai termen 2-3 zile sa-ti raspunda.Daca refuza trimiti o somatie de plata prin executor judecatoresc vinovatului si daca nici atunci nu raspunde ,pe baza somatie il citezi in instanta.Binenteles toata corespondenta se face prin recomandata cu confirmare de primire. Cele bune |
--------------------
RENAULT
LAGUNA II
2002 ,1,9 DCI 120 CP
- BH11...
|
|
Strength |
![]()
|
QUOTE(Tudor @ 4 Jun 2007, 14:27) Preseaz-o pe tipa vinovata sa iti dea copie dupa asigurarea RCA. Pana atunci verifica in baza Cedam (dupa seria de sasiu de la masina ei) daca era asigurata. Daca era asigurata, vezi unde si mergi la asigurator, chiar si fara sa ai copie dupa tichet RCA. Daca nu era asigurata e nasol, va trebui sa te adresezi Fondului de Despagubire a Victimelor Strazii (informatii suplimentare pe site-ul CSA) si/sau sa o actionezi in instanta. Daca iti pare ca situatia merge spre proces, urmareste atent cateva aspecte: - afla de adresa vinovatei de domiciliu; - pentru fiecare cheltuiala pe care o faci, cere factura si trimite-i prin posta o copie cu confirmare de primire in care ii ceri sa te contacteze daca contesta acea cheltuiala. - inainte de reparatie fa evaluare tehnica la service autorizat Dacia (cere sa iti dea hartie semnata si stampilata cu avariile gasite, reparatiile de efectuat si cost estimat) - si hartia asta adu-o la cunostinta vinovatei Din ce spui tu masina cred ca se poate repara bine, important este ca tinichigiul care va lucra sa masoare cotele caroseriei si daca abaterile sunt in intervalele in care fabricantul spune ca se pot indrepta, sa foloseasca masina speciala de tras caroseria, existenta in service-urile Dacia serioase. Daca abaterile sunt prea mari, cere hartie oficiala care sa spuna asta. In aceasta situatie este caz de recarosare sau de dauna totala. Revin-o cand ai mai multe informatii si vedem in ce situatie te aflii. Salutare. Desi mi-ai dat avertisment trebuie sa admit ca esti un tip super. So, ultimile noutati: 1. Am fost azi la politist si i-am comunicat ca tipa nu m-a sunat ca sa-mi dea asigurarea. 2. Politistul m-a chemat sa discutam la ora 21.00. 3. Intre timp, sotia mea a facut rost de numarul tipei si a sunat-o. Aceasta a spus ca nu ne va da asigurarea si ca deja a contestat-o in tribunal. Moment de ras pentru toti: a contestat de fapt ceea ce a semnat ca "nu obiecteaza" in procesul verbal si ca "este de acord sa-mi dea asigurarea". Va vine a crede cat a gandit? 4. Intre timp am sunat o "armata" de prieteni: doi juristi, doi tipi care au legaturi stranse cu baieti de la Circulatie. Concluziile lor: a. imi trebuie un avocat extrem de puternic (ganditi-va ca tipa si sotul ei au Audi si Wolkswagen). b. In mod normal politistul este in belea mare pentru ca le-a dat inapoi actele fara sa primeasca asigurarea. Din acest punct de vedere se pare ca isi poate risca jobul daca o sa-i fac plangere. c. Nu am cum sa pierd acest proces, doar ca trebuie sa gasesc o cale sa vad cum repar masina si sa le trimit apoi nota de plata. Aici e mai greu pentru ca nu stiu unde au asigurarea si nici care este procedura ca sa dovedesc care a fost valoarea reparatiilor (ajutor). 5. Am fost in aceasta seara la politist. Tipul, fie a jucat teatru, fie nu are o treaba cu meseria pentru care este platit. Ne-a pus pe noi s-o sunam ![]() Faza cea mai misto a fost ca omul nostru voia sa scrie acum pe o copie a procesului verbal (nu eram nebun sa merg cu originalul) ca, "refuza sa aduca asigurarea"...Va vine a crede? Incrediibiillll!!! El, care trebuia sa le aplice o amenda usturatoare a lasat-o sa plece fara sa se asigure ca aceasta are asigurare si fara sa se asigure ca o copie a politei intra si in posesia mea. Astept feedback Noroc <span class='edit'>4 Jun 2007, 21:52:</span> QUOTE(marss41 @ 4 Jun 2007, 15:57) 1.Cu procesul verbal de la politie dupa ce ai verificat in baza de date CEDAM (se poate si dupa nr. de inmatriculare al masini vinovate) te prezinti la societatea de asigurare unde nu are incheiata asigurarea RCA sa -ti faca constatarea.Daca spun ca sa le duci asigurarea RCA a vinovatului le spui ca n-au decat sa-si caute asiguratul si sa-i ceara asigurarea. 2.Daca vinovatul nu avea asigurare ,faci o notificare catre politia care a incheiat asigurarea prin care le soliciti sa suspende (conform legii ) certificatul de inmatriculare a masinii vinovate iar simultan faci o somatie catre VINOVAT (cine a condus masina la data accidentului ) ca in data si la ora stabilita sa se prezinte la un service unde vei face constatare avariilor (cu unul de la service si o persoana neutra de martor ,vinovatul si binenteles tu).Daca nu s-a prezentat vinovatul faci constatarea fara si se va mentiona ca acesta nu sa prezentat.Pe baza constatarii serviceul sa-ti faca un deviz antecalcul de reparatie dupa care trimiti o copie la vinovat prin care-l instiintezi ca in calitate de autor al accidentului are de plata valoarea din deviz si ii dai termen 2-3 zile sa-ti raspunda.Daca refuza trimiti o somatie de plata prin executor judecatoresc vinovatului si daca nici atunci nu raspunde ,pe baza somatie il citezi in instanta. Binenteles toata corespondenta se face prin recomandata cu confirmare de primire. Cele bune Salutare. Omule, mi-ai dat atatea detalii....uuuuffff, esti avocat? Sincer nu stiam care sunt "procedurile"...o sa-mi iau un pix si o sa notez. Respect Catalin This post has been edited by Strength: 4 Jun 2007, 20:59 |
--------------------
Dacia Super Nova
Clima
2002
- IS - 04 - CMS
|
|
danutz_r |
![]()
|
![]() © ...membru cu symbol ™ Group: Members Posts: 596 Joined: 27 October 06 From: Bucuresti ... u.e ![]() |
majoritatea conducatorilor auto tin asigurarea in certificatul de inmatriculare, e greu de crezut ca cineva umbla fara polita de asigurare la el
din cate spui tu cred ca tipa nu are rca (ar fi bine sa gaseasca pe cineva care sa-i faca una, pe care sa poti sa-ti repari masina) ... ca altfel e cam nasol pt tine... |
--------------------
renault symbol
fidji
1.5 dci 80 CP
|
|
Strength |
![]()
|
QUOTE(danutz_r @ 4 Jun 2007, 22:07) majoritatea conducatorilor auto tin asigurarea in certificatul de inmatriculare, e greu de crezut ca cineva umbla fara polita de asigurare la el din cate spui tu cred ca tipa nu are rca (ar fi bine sa gaseasca pe cineva care sa-i faca una, pe care sa poti sa-ti repari masina) ... ca altfel e cam nasol pt tine... Salutare 1. Si eu am aceeasi banuiala ca tipa nu are RCA 2. Maine voi afla unde este asigurata (politistul a chemat-o cu asigurarea la el). 3. Voi merge in tribunal pentru a obtine banii necesari raparatiilor. 4. Daca va fi nevoie voi merge si in presa, apoi in alte orase cu actiunile in instanta si chiar Tribunalul International. Odata ce am la mana un act semnat de organul constatator (Politia Rutiera) cum ca ea poarta vina si SEMNAT de vinovata cum ca "nu are nimic" de obiectat, abia astept sa vad care vor fi decizile instantelor judecatoresti din Romania si apoi a uneia din strainatate. Noroace Catalin |
--------------------
Dacia Super Nova
Clima
2002
- IS - 04 - CMS
|
|
danutz_r |
![]()
|
mai cred ca si agentul a sprijinit-o pe vinovata...pt ca oricat de prost ar fi un agent , stie si el ca prezentarea politei de asigurare e obligatorie...
roagate sa faca rost de asigurare , asta ar fi cel mai fericit final |
--------------------
renault symbol
fidji
1.5 dci 80 CP
|
|
Strength |
![]()
|
QUOTE(danutz_r @ 4 Jun 2007, 22:40) mai cred ca si agentul a sprijinit-o pe vinovata...pt ca oricat de prost ar fi un agent , stie si el ca prezentarea politei de asigurare e obligatorie... roagate sa faca rost de asigurare , asta ar fi cel mai fericit final Degeaba ar face rost de asigurare odata ce deja a afirmat ca nu vrea sa mi-o dea si ca a contestat procesul verbal pe care l-a semnat ![]() |
--------------------
Dacia Super Nova
Clima
2002
- IS - 04 - CMS
|
|
marss41 |
![]()
|
Pentru Catalin,
Nu sunt avocat dar cu asa ceva ma ocup de vreo 11 ani , fie de o parte fie de ceealalta a baricadei (depinde cine plateste).Si pana acum nici un caz care a ajuns in instanta nu l-am pierdut - cel mai rau remiza.Cu avocatul poti sa ai surprize pentru ca in Romania nu prea sunt antrenati pentru cazuri cu asigurarile si oricum avocatul se bazeaza pe o documentatie care care daca nu e bine facuta poate sa rateze cazul foarte usor (am avut si cazuri cand avocatul ia tocat pagubitului peste 100 mil lei si tot nu la putut aduce pe pagubit in faza de asi recupera banii, desi avea deja o hotarare judecatoreasca in acest sens).In aceste demersuri trebuie sa respecti niste pasi (poate ca acum ti se par cam aiurea )dar trebuie gandit ca la sah -sa anticipezi miscarile adversarului si sa-l poti bloca.Altfel acesta va profita de orice gresala a ta si te va bloca el pe tine.A,si inca ceva :sa nu inceapa sa-ti fie mila de politai ca astora nu le pasa decat de ei!!!! Cele bune. |
--------------------
RENAULT
LAGUNA II
2002 ,1,9 DCI 120 CP
- BH11...
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Nu prea inteleg!
1. Daca ai PV semnat de vinovata cu specificatia "Nu am nici o obiectie!" totul este OK din punct de vedere legal. Treaba cu politaiul partinitor este alta poveste, dupa ce-ti rezolvi problema depui o plangere pentru "malpraxis" si apoi poti sa-l dai in judecata pentru recuperare de pagube (suplimentare) dar cred ca scopul principal este sa-ti rezolvi problema nu sa-l "faci" pe politai! 2. In PV ai umarul ei de inmatriculare si poti verifica in baza de date CEDAM daca are RCA. Ai facut-o ? In rest, lasa tribunalele internationale si alte prostii, citeste atent ce a scris Tudor (multumim Tudor pentru sfaturi, de la mine + ! ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Politistul a fost partinitor grupa mare, pentru ca zice la Lege (OG 95):
QUOTE Art. 76. - (1) Vehiculele înmatriculate sau înregistrate, cu excepția celor cu tracțiune animală, a remorcilor și a mopedelor, care circulă pe drumurile publice, trebuie să aibă asigurare obligatorie pentru răspundere civilă în caz de pagube produse terților prin accidente de circulație, conform legii. (2) Poliția rutieră dispune măsura reținerii certificatului de înmatriculare sau înregistrare și retragerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare a vehiculelor neasigurate, aflate în trafic, eliberând dovadă fără drept de circulație. (3) Dacă deținătorul vehiculului nu face dovada asigurării acestuia, după 30 de zile de la data aplicării măsurii prevăzute la alin. (2), poliția rutieră dispune radierea din evidență a vehiculului. Daca cucoana nu avea RCA, politistul e ciocanit cel putin pentru neglijenta in serviciu, ca trebuia sa retina talonul, placutele si sa dea dovada fara drept de circulatie. Daca ar fi fost dupa mine la o asemnea mojicie din partea gagicii, eu as fi facut si o internare in spital cu dureri de cap si ceafa, vertijuri plus zgarieturi, ivite in urma accidentului ... si as fi stat vreo cateva zile... Daca cucoana are RCA, odata ce a semnat procesul verbal ca e de acord, cu instanta nu poate decat sa amane sa zicem un an de zile. In mod sigur se bazeaza pe faptul ca o sa renunti cu urmarirea in instanta. Insa trebuie sa fii foarte atent ca poate va cere expertize in instanta ca sa demonstreze ca ... tu esti vinovatul si ca PV-ul nu e corespunzator. Si la cum stiu eu expertii din Romanica, nu te vad prea bine in dorinta de a face o contraexpertiza |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Foarte bun sfat pentru cei in cauza(e) cu mojicii si marlanii de orice sex, rasa si religie !
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
marss41 |
![]()
|
As vrea sa fac cateva observatii care vad ca tot scapa celor care sunt implicati in accidente si care consider ca sunt esentiale:
1. Faptul ca ai semnat PV al politiei nu inseamna ca iti asumi neaparat ce a scris acolo un individ ci numai ca ai luat la cunostinta de ceea ce este scris.De aceea legiuitorul a si prevazut un termen de 15 zile in care se poate depune contestatie la PV. 2. Constatarile facute in service de fata cu pagubitul si reprezentantul serviceului numai ,nu au valoare in instanta pentru ca ambele parti se considera ca sunt subiective si de acea este mult mai sanatos sa mai fie de fata si sa semneze inca o terta persoana care poate fi citata si ca martor intr-un eventual proces. 3. Daca un asigurat nu vrea sa-ti dea asigurarea ,asta este dreptul sau iar daca se merge pe varianta hai sa-l sunam pana cand o da, se poate sa te duca in instanta din partea acestuia pentru hartuire si amenintare ( mai ales cand asiguratul este unul si vinovatul este altcineva) si sa vezi cum te trezesti cu un dosar penal de nu mai stii cum sa scapi.Cel mai normal este sa-i ceri politaiului sa-ti comunice in baza PV datele de care ai nevoie.Plus de asta in 30 zile trebe sa-ti dea si un raspuns si acesta poate fi folosit ca proba in instanta. Cele bune |
--------------------
RENAULT
LAGUNA II
2002 ,1,9 DCI 120 CP
- BH11...
|
|
Strength |
![]()
|
[quote=marss41,5 Jun 2007, 16:04]
As vrea sa fac cateva observatii care vad ca tot scapa celor care sunt implicati in accidente si care consider ca sunt esentiale: 1. Faptul ca ai semnat PV al politiei nu inseamna ca iti asumi neaparat ce a scris acolo un individ ci numai ca ai luat la cunostinta de ceea ce este scris.De aceea legiuitorul a si prevazut un termen de 15 zile in care se poate depune contestatie la PV. 2. Constatarile facute in service de fata cu pagubitul si reprezentantul serviceului numai ,nu au valoare in instanta pentru ca ambele parti se considera ca sunt subiective si de acea este mult mai sanatos sa mai fie de fata si sa semneze inca o terta persoana care poate fi citata si ca martor intr-un eventual proces. 3. Daca un asigurat nu vrea sa-ti dea asigurarea ,asta este dreptul sau iar daca se merge pe varianta hai sa-l sunam pana cand o da, se poate sa te duca in instanta din partea acestuia pentru hartuire si amenintare ( mai ales cand asiguratul este unul si vinovatul este altcineva) si sa vezi cum te trezesti cu un dosar penal de nu mai stii cum sa scapi.Cel mai normal este sa-i ceri politaiului sa-ti comunice in baza PV datele de care ai nevoie.Plus de asta in 30 zile trebe sa-ti dea si un raspuns si acesta poate fi folosit ca proba in instanta. Cele bune Salutare. In acel proces verbal scria in incheiere "nu am nimic de obiectat, nu eram sub influenta alcoolului si sunt de acord ca sa inmanez asigurarea in vederea repararii avariilor". Tu ai dreptate in ceea ce afirmi dar odata ce respectiva persoana a admis faptul ca este de acord sa-mi dea asigurarea inseamna ca nu doar a semnat ca a luat la cunostinta, nu? Noroc <span class='edit'>5 Jun 2007, 22:03:</span> [quote=klaus,5 Jun 2007, 14:05]Politistul a fost partinitor grupa mare, pentru ca zice la Lege (OG 95): Daca cucoana nu avea RCA, politistul e ciocanit cel putin pentru neglijenta in serviciu, ca trebuia sa retina talonul, placutele si sa dea dovada fara drept de circulatie. Daca ar fi fost dupa mine la o asemnea mojicie din partea gagicii, eu as fi facut si o internare in spital cu dureri de cap si ceafa, vertijuri plus zgarieturi, ivite in urma accidentului ... si as fi stat vreo cateva zile... Daca cucoana are RCA, odata ce a semnat procesul verbal ca e de acord, cu instanta nu poate decat sa amane sa zicem un an de zile. In mod sigur se bazeaza pe faptul ca o sa renunti cu urmarirea in instanta. Insa trebuie sa fii foarte atent ca poate va cere expertize in instanta ca sa demonstreze ca ... tu esti vinovatul si ca PV-ul nu e corespunzator. Si la cum stiu eu expertii din Romanica, nu te vad prea bine in dorinta de a face o contraexpertiza [/quote] Am fost astazi in audienta la unul dintre comandanti. Omul a facut tot posibilul sa-si protejeze angajatul. Mi-a spus ca sunt "pe langa" si ca nu am dreptate desi eu i-am comunicat clar ca acea doamna nu trebuia sa primeasca Certificatul de Inmatriculare daca nu a prezentat Aisgurarea. El mi-a spus ca nu am dreptate, desi stiu clar ca, Codul Rutier exact asta prevede. Mai departe, i-am comunicat ca daca as fi fost eu prins in trafic fara asigurare, cu siguranta ca as fi fost aspru sanctionat daca nu as fi avut pile. Politistul mi-a spus ca nu am mari sanse sa trag pe nimeni la raspundere pentru ca el "cunoaste procedurile". Eu i-am comunicat ca m-am informat inainte de a ajunge inaintea domniei sale. El mi-a raspuns ca m-am informat la oameni care nu au nicio treaba. Atunci i-am transmis ca m-am informat de la oameni care-i sunt colegi (fapt adevarat). Stiti ce mi-a raspuns? Ca sunt colegi de-ai sai care nici ei nu cunosc procedurile asa cum le stie el. I N C R E D I B I L !!! In legatura cu acele expertize. Cum se pot realiza? Poti sa-mi dai detalii? Cum se poate realiza o astfel de expertiza odata ce deja doamna si-a reparat autoturismul? <span class='edit'>5 Jun 2007, 22:09:</span> [quote=adi_ar,5 Jun 2007, 12:59]Nu prea inteleg! 1. Daca ai PV semnat de vinovata cu specificatia "Nu am nici o obiectie!" totul este OK din punct de vedere legal. Treaba cu politaiul partinitor este alta poveste, dupa ce-ti rezolvi problema depui o plangere pentru "malpraxis" si apoi poti sa-l dai in judecata pentru recuperare de pagube (suplimentare) dar cred ca scopul principal este sa-ti rezolvi problema nu sa-l "faci" pe politai! 2. In PV ai umarul ei de inmatriculare si poti verifica in baza de date CEDAM daca are RCA. Ai facut-o ? In rest, lasa tribunalele internationale si alte prostii, citeste atent ce a scris Tudor (multumim Tudor pentru sfaturi, de la mine + ! ![]() [/quote] Am incercat sa caut in aceasta baza de date CEDAM. Din pacate am doar numarul masinii si marca...nu am gasit nimic. Imi scrie mereu "Nu ati introdus in totalitate data verificarii existentei unei polite RCA. Va rugam sa incercati din nou." Poate cineva sa-mi explice? This post has been edited by Strength: 5 Jun 2007, 21:16 |
--------------------
Dacia Super Nova
Clima
2002
- IS - 04 - CMS
|
|
autom |
![]()
|
![]() membru pompier Group: Members Posts: 1.198 Joined: 8 January 05 From: Bucuresti-sa traiesti!!!! ![]() |
Concluzie ............nefericita.........e posibil ca , cucoana , sa nu aiba asigurare.
Incearca cu ziarele sau televiziunile............ Neplacuta situatie..........Bafta in continuare......... |
--------------------
Dacia 1100
Berlineza
1971
|
|
Strength |
![]()
|
QUOTE(autom @ 5 Jun 2007, 22:13) Concluzie ............nefericita.........e posibil ca , cucoana , sa nu aiba asigurare. Incearca cu ziarele sau televiziunile............ Neplacuta situatie..........Bafta in continuare......... NU stiu cat as rezolva cu ziarele si televiziunile. Nu stiu cat de dispuse ar fi sa-mi prezinte povestea. In alta ordine de idei, acum sunt pe mainile avocatilor. SA vedem ce-o sa iasa.... <span class='edit'>5 Jun 2007, 22:32:</span> Salutare. Gata, m-am lamurit. Mii de multumiri celor care mi-au indicat baza de date CEDAM. Era vina mea ca nu o gaseam pe respectiva doamna (scriam cu majuscule si de aceea nu-mi aparea nimic). Sa prezint pe scurt procedura: am scris numerele TUTUROR masinilor cunoscute de mine. Rezultatele au fost PERFECTE. Am scris numarul masinii care a provocat accidentul. Ce credeti? "Autovehiculul avand numarul de inmatriculare IS10ZPK este inexistent sau nu figureaza in baza de date." Acum intrebarea: cum transform aceasta informatie intr-o proba? Aveti ceva idei? Ma refer s-o transform intr-o proba inainte ca respectiva doamna sa-si faca o asigurare si pe care sa o inregistreze anterior datei accidentului (m-am informat si am auzit ca este posibil pentru ca sunt firme de asigurari care lasa inadins cateva file nescrise in acest scop)....So, HELP This post has been edited by Strength: 5 Jun 2007, 22:38 |
--------------------
Dacia Super Nova
Clima
2002
- IS - 04 - CMS
|
|
xcristina |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 350 Joined: 18 April 07 From: Ploiești/Tîrgu Mureș ![]() |
Vezi ca rubrica "nu am nimic de obiectat, nu eram sub influenta alcoolului si sunt de acord ca sa inmanez asigurarea in vederea repararii avariilor" are loc separat de semnatura. Semnatura de final nu inseamna si acordul cu privire inmanarea asigurarii.
De acord cu marss41 in ceea ce priveste semnarea pv, inseamna luare la cunostinta si nu recunoasterea faptei. Are importanta la calcularea termenului de 15 zile in care se poate face plangere. |
--------------------
Renault
Clio III
1.2 2006 Dynamique
|
|
Strength |
![]()
|
QUOTE(xcristina @ 5 Jun 2007, 23:03) Vezi ca rubrica "nu am nimic de obiectat, nu eram sub influenta alcoolului si sunt de acord ca sa inmanez asigurarea in vederea repararii avariilor" are loc separat de semnatura. Semnatura de final nu inseamna si acordul cu privire inmanarea asigurarii. De acord cu marss41 in ceea ce priveste semnarea pv, inseamna luare la cunostinta si nu recunoasterea faptei. Are importanta la calcularea termenului de 15 zile in care se poate face plangere. semnatura este fix sub aceste afirmatii. Este pe acelasi proces verbal. Intr-adevar exista acel termen de 15 zile in care se poate face contestatie, dar, eu gandesc ca respectiva doamna ar fi trebuit sa scrie "nu sunt de acord....." si nicidecum "sunt de acord sa inmanez asigurarea in vederea repararii avariilor". In alta ordine de idei, tocmai am verificat in baza de date CEDAM si am aflat ca respectivul autoturism nu este in baza de date desi toate celelalte autoturisme pe care le stiam au fost gasite cu mare usurinta odata cu asiguratorul. Pentru mine este clar: doamna nu avea si nici nu are asigurare si acum incearca sa traga de timp pana ce isi face o asigurare. |
--------------------
Dacia Super Nova
Clima
2002
- IS - 04 - CMS
|
|
xcristina |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 350 Joined: 18 April 07 From: Ploiești/Tîrgu Mureș ![]() |
Ma uit chiar acum la un pv accident (sunt mai multe formulare, in functie de tipul contraventiei si de institutia din care face parte agentul constatator) si are asa: completat de politai, pe pag 2, la rubrica auto/vehiculul 1, accept despagubirea conform Legii 136/1995; e echivalent cu ce zici tu. In aceeasi casuta e rubrica de semnatura.Apoi pentru auto/vehiculul 2 la fel, apoi sunt niste info referitoare la depunerea plangerii. La final de tot, semnatura agent/martor asistent/conducatori autovehicule 1 si 2.
Banuiala mea e ca ea a semnat aici, la final de tot. Oricum, daca zici ca nu are asigurare, semna degeaba la despagubiri... Iar politaiul, daca s-a facut ca nu vede ca femeia nu are asigurare, a cam abuzat in serviciu... |
--------------------
Renault
Clio III
1.2 2006 Dynamique
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Pai daca ai numarul ei de inmatriculare s-ar putea sa te ajute cei de la CSA.
O RCA ca sa fie valabila trebuie inscrisa si la CEDAM. Cred ca se pot face manareli si acolo, dar daca faci o cerere rapid catre CSA ca sa-ti spuna unde este asigurat autoturismul cu numarul respectiv de inmatriculare, ei tre sa-ti dea un raspuns. Si daca madam nu apuca sa-si inscrie RCA-ul cu o data anterioara producerii accidentului a imbulinat-o. Adica risca o amenda nasoala, suspendarea certificatului de inmatriculare si ridicarea numereleor de inmatriculare. Era bine daca aveai CASCO, pentru ca tu iti reparai masina pe CASCO si apoi cei care ti-au facut CASCO se duceau peste madam. Cred ca era alt raport de forte. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 20th July 2025 - 03:21 |