Kit distributie, pompa de apa?
![]() ![]() ![]() |
Kit distributie, pompa de apa?
BZN |
![]()
|
||
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|||
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
cum ramane referitor la conspiratia producatorilor de masini ca sa-si vanda marfa? Chiar atat tine cureaua, sau sunt exagerate recomandarile? ca tot au demonstrat unii ca se poate si la 10 ani sau 200.000 km...si curea si pompa.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Chiar 11 ani si 256.000km (pompa) ,sper sa mai tina mult si bine. Cureaua are 50.000 si 5 ani.
|
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Sincer daca as fi in situatia ta, as schimba si pompa odata cu distributia.
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
bogdan_90 |
![]()
|
![]() baiatu' cu apa Group: Members Posts: 1.467 Joined: 16 January 08 ![]() |
am un vecin cu o solenza pe taxi el de cand a luat-o nu s-a dus la service era patit de la super nova ca e scump la service si nu merita. mai schimba el ulei si filtrele, cand se strica ceva pe la roti il ajuta un batranel din cartier , distributia a schimbat-o pe la 180.000 cand s-a rupt asa ca trageti concluzii.
|
--------------------
ford
focus
2007
- xxx plm ,cuvantul suprem ce rezolva cea mai complicata problema.
|
|
BZN |
![]()
|
De ce oare la 1,2 16v si 1,6 16v kit-ul se schimba la 80000km fata de 60000km la motorizarile in 8v? Nu este acelasi cauciuc si rulment? Si pompa de apa?
![]() |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
Kojak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.786 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Stimati colegi,
Dupa o verificare vizuala in compartimentul motor, la masina din semnatura, mi-a atras atentia unul din suruburile de prindere a capacului superior de protectie a distributiei, din aluminiu, mai exact niste posible infiltratii de antigel, dupa banuiala mea, ptr. ca de rugina nu cred ca poate fi vorba doar la un singur surub din toate. Probabil pompa de apa nu mai etanseaza perfect pe bloc, nu cred ca scurgerile au loc pe la presetupa... In cazul in care e antigel (mentionez ca in borcan nu se observa absolut nimic la nivel), ar trebui sa-mi fac probleme acum sau...sa zicem dupa vreo 30.000km cand ar trebui sa schimb distributia si totodata pompa de apa? Cu alte cuvinte ce influenta are o pierdere asa de mica (deocamdata) in functioanrea optima a pompei de apa si ce riscuri exista (de a se gripa pompa de apa sau care ar afecta in mod direct buna functionare a pompei de apa)? Va astept cu pareri si sugesti. L.E. Ma gandesc ca surubul ala e corespunzator gaurii marcate de mine cu albastru in poza cealalta, sau gresesc? This post has been edited by Kojak: 22 Apr 2015, 09:05 Attached thumbnail(s) DSC08152.JPG ( Size: 3.5mb ) Number of downloads: 94 pompa_apa_logan_benzina_fe5c4163be4988abb4_420_315_2_95_1.jpg ( Size: 53.05k ) Number of downloads: 106 |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.050 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Nu e ala surubul, pompa de apa are suruburi proprii de prindere.
Din poza nu-mi dau seama daca e scurgere de antigel, cel mai bine ar fi cu carcasa distributiei data jos. Asa din poza mie mi se pare surubul ala din alt film, sa nu-ti fi pierdut mesterul un surub si a pus ce-a avut prin atelier. This post has been edited by YRX: 22 Apr 2015, 12:37 |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
Kojak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.786 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Am fost sa cer pareri cu privire la chestiune ...si verdictul e ca NU e nici pomeneala de antigel, nici macar n-are legatura surubul ala cu pompa de apa.
(@YRX, ai avut dreptate, surubul ala al carcasei e departe de pompa de apa) Singurul lui scop e sa prinda impreuna cu celelalte suruburi carcasa de Al de chiulasa. Si ce se vede in poza nu e altceva decat un etansant / silicon sau ceva de genu' dat din greu pe toata lungimea surubului ,de mecanic, la ultimul schimb al distributiei. Probabil, s-a gandit el ca avand legatura directa cu chiulasa, pe unde, normal, circula ulei, e bine sa-l naclaiasca putin. De ce doar ala si restul nu, habar n-am... This post has been edited by Kojak: 22 Apr 2015, 16:36 |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th May 2025 - 22:29 |