Geamuri electrice, Topic general, sfaturi, poze, tips and tricks
![]() ![]() ![]() |
Geamuri electrice, Topic general, sfaturi, poze, tips and tricks
djasu82 |
![]()
|
||
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|||
eXistenZ_Tg |
![]()
|
![]() Membru Mijloc Amputat Group: Members Posts: 338 Joined: 29 December 07 From: Timisoara , Timis ![]() |
djasu82 Pune te rog poza cu macaralele ce le-ai achizitionat , este vreo diferenta intre alea si ce am cumparat noi pe aicea? si detaliaza te rog modul de functionare cu impuls , as fii interesat si eu
|
--------------------
dacia
Super Nova
2002 Eu mi-am luat Dacie , tu ti-ai luat trotuar
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
macaralele le am in porbagajul masini ... referitor la buton impuls cauti aici schema , hexul detali evident daca ai pc cu mufa seriala sau paralelea pentru a incarca softul pe microprocesor sau poti da comanda la ce am pus eu mai sus.
azi 29/05 am ontat primul geam pe partea dreapta munca grea nu asa cum zic unii ca e usoara poze nu am facut ca eram ca dracu pe maini din cauza ca am vaselin a in usi ![]() Inca ceva usa de super nova model 2003 cea de solenza nu s-a specificat la baza ei ca mai e un orificiu de prindere a mcaralei eletrice fata de cea manuala . Inca o chestie m-am chinuit cu sina care tine geamul a trebuit sa o dau jos si sa o deplaseze mai in fata fata de pozitia ei originala , cinu dracu dupa aceea sa o bag la loc ![]() Cu centrarea s-a rezolvat in final ucasi coboara foarte usor , ca fir de alimentare am folosit fir litat de 2,5mm pentru a suporta curentul pe care il trage si a evita caderea de tensiune pe lungimea cablului de alimentare. Maine urmeaza si dreapta iar dupa aceea butoanele pe care o sa le pun in fata butonului de la frana de mana. Voi schimba becurile din butoanele de logan cu niste leduri smd portocali de la tabloul delogan procurate. Montajul eletronic pentru buton impuls o sa-l fac peste doua saptamani fiindca azi mi s-a luat am stat prea mult in soare ![]() Ce e prost la macaraua eletrica e ca are suportul care se deplaseaza pe sina joc ma gandeam oare nu se poate pune cel original are jocul f mic. This post has been edited by djasu82: 29 May 2010, 18:10 |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
eXistenZ_Tg |
![]()
|
![]() Membru Mijloc Amputat Group: Members Posts: 338 Joined: 29 December 07 From: Timisoara , Timis ![]() |
djasu82 Asteptam cu nerabdare pozele cu amcaralele tale care le-ai montat , te rugam cat mai multe poze sa pui sa vedem cat mai bine si neaparat poza cu deplasarea macaralei elctrice de care vorbeai tu , nu prea imi dau seama la ce te referi , apropo , chiar acum a cobor jos ca sa dau jos butoanele de la macarale electrice si sa le pun leduri
This post has been edited by eXistenZ_Tg: 29 May 2010, 18:34 |
--------------------
dacia
Super Nova
|
|
djasu82 |
![]()
|
Pai vezi in poza asa am gasit eu macaraua originala prinsa de alte orifici , iar in cel in care e acuma prinsa macaraua eletrica cel de jos mai spre difuzor aveam dop de cauciuc ca sa se capcul de la use . Poze nu mai fac la dreapta fiindca am turnat silicon ca sa prind si folia ... si asta m-a chinuit am avut o bafta
![]() Apropo ca sa nu va mai chinuiti puteti cumpara macara mecanica de solenza de la dezmembrari si puteti pune mecanica si motorasul de la 1310 , macaraua mecanica de solenza are prevazute din constructie de role deci ... ce atata chin ![]() Daca stiam asa faceam si eu ![]() ![]() Apropo calcatoarea de super nova are orificii unde sa montezi cablurile ??? ca as vvrea sa pun calcatoarele de la sn fiindca cele pe care le are mecaraua eletrica sunt cam labartate cu 1 mm cel putin si am joc pe sant fata de sn care nu are mai de loc joc... O sa desfac una maine sa vad ce si cum. This post has been edited by djasu82: 29 May 2010, 21:36 Attached thumbnail(s) rescriere_modificari_use.JPG ( Size: 154.46k ) Number of downloads: 1343 |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
eXistenZ_Tg |
![]()
|
Cred ca pana la urma este cea mai buan idee de a folosi macaraua mecanica de solnita si ce electrica de 1310 dar la ce pret sant cele de solentza prin schrot ca sa facem un calcul estimativ cat ar costa distractia daca ai face asa sau daca ai cumpara macarale electrice de solenta de la nostradamus
|
--------------------
dacia
Super Nova
|
|
djasu82 |
![]()
|
30 de lei bucata dupa cum am vazut pe un site .
De solenta originale eletrice sunt 220 de lei bucata cu cele de la nostradamus si cele manuale de solenza te scoti cat o macara eletrica de solenza. Azi am montat si pe stanga macaraua chinu dracu iar am batut suportul care tine geamul ca sa-l dau mai in fata , dupa aceea reglajul m-a enervat ca dupa ce ridicam geamul la maxim iar cand il coboram pe la jumatate se incaleca sarma pe rola centrala de la motoras. Iar a trebuit sa-l mai reglez . Una peste alta merge , m-am enervat ca iar am gasit inca un tub de silicon transparent casant chinu dracu si cu asta pe seara am obturat orificiile din fata de pe stali laterali fata si prag , am folosit al silicon adeziv culoare glabena . Maine o bag la spalat sa vad pe unde curge , am desfundat toate orificile erau cateva infundate . Nu am mai stat de poze si asa eram minjit ca dracu pe maini plus soarele care m-a prajit . Mai am de montat butoanele si bagat firele in consola centrala in spatele schimbatorului de viteza . Enervanta treaba cu siliconu deprins folia aia tampita si eu ma incapatanez sao prind pe usi. |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
mafiozzo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 760 Joined: 17 May 07 From: .::Cluj::. ![]() |
mi am montat si eu geamuri electrice de la HondaD, foarte frumos si fara nervi au lucrat baietii i recomand cu caldura totul ma costat piesa+manopera a fost 180 lei
atasez si un video cum urca Attached File(s) ![]() |
--------------------
Ex : Supernova 2001
Opel Astra G CC 2003
Coupe Now : Mondeo 2007 Limuzina
|
|
ionut81 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.031 Joined: 18 February 09 From: Bucuresti ![]() |
parca nici al tau nu coboara pana jos?
asu butoanele le ai aici ? This post has been edited by ionut81: 31 May 2010, 07:52 Attached thumbnail(s) P030410_20.030001.JPG ( Size: 328.44k ) Number of downloads: 1507 |
--------------------
Nu am
SSSjep
1900 toamna ................................................................................
|
|
mafiozzo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 760 Joined: 17 May 07 From: .::Cluj::. ![]() |
ramane 1 cm in afara
|
--------------------
Ex : Supernova 2001
Opel Astra G CC 2003
Coupe Now : Mondeo 2007 Limuzina
|
|
cata82 |
![]()
|
![]() MEMBRU RAPIDIST Group: Members Posts: 450 Joined: 12 November 09 From: Bucuresti - sos. Polona ![]() |
Am terminat si eu de montat macaralele + montat butoanele , siguranta , etc .
Butoanele le-am pus in consola centrala , in fata schimbatorului de viteza . Alimentarea am pus-o permanenta , de la baterie , printr-o siguranta de 30 A pentru ambele macarale si iluminarea butoanelor la aprinderea pozitiei . E munca mare cu montatul butoanelor , scoaterea consolei , confectionarea gaurilor pentru butoane |
--------------------
Dacia
Supernova
2001 REPARATII RADIO-TV
MEMBRU RAPIDIST |
|
eXistenZ_Tg |
![]()
|
Cata82 ceva poze ai facut? sa vedem si noi cum a fost la tine
|
--------------------
dacia
Super Nova
|
|
cata82 |
![]()
|
![]() MEMBRU RAPIDIST Group: Members Posts: 450 Joined: 12 November 09 From: Bucuresti - sos. Polona ![]() |
Poze diseara
Diametrul conductorului l-am pus de 2,5 mm - de la baterie pana-n siguranta , merg super bine . La coborare mai ramane 1 cm afara , dar nu ma deranjeaza . ![]() This post has been edited by cata82: 31 May 2010, 13:55 |
--------------------
Dacia
Supernova
2001 REPARATII RADIO-TV
MEMBRU RAPIDIST |
|
djasu82 |
![]()
|
QUOTE(ionut81 @ 31 May 2010, 08:49) da alea de logan pun e mai comod stau si mai ferite mai ascunse eu pun alimentarea dupa contact , curenti foarte mari de lucru nu sti cand poti avea o belea si ia dracu foc sandramaua ![]() Azi am bagat power tape la greu am tras firele de alimentare , potspune ca mi-a ajuns 10M de fir 2,5mm si inca mai mi-a ramas , auzeam pe cineva ca nu-ti ajunge 10M de fir . Maine daca am timp o sa bag si butoanele de logan in consola in fata lateral dreapta a franei de mana. Schimb si becurile din butoane fiindca sunt naspa si se strica butonul din cauza calduri plus caonsuma si nu tin se ard foarte repede becurile. |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
djasu82 |
![]()
|
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
djasu82 |
![]()
|
si alte poze cu butoanele la care le-am montat ledurile azi , led smd portocaliu si cate o rezistenta smd de 820 de ohmi , curentul 14.5mA prin fiecare led putere disipata 49mW.
Mi se pare un moft cu leduri in butoanele de la gem dar hai sa o fac si pe asta cum zice tot romanul ![]() Attached thumbnail(s) Picture_002.jpg ( Size: 1.78mb ) Number of downloads: 1285 Picture_007.jpg ( Size: 1.29mb ) Number of downloads: 1142 Picture_012.jpg ( Size: 839.4k ) Number of downloads: 1062 |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
jonny_b |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 126 Joined: 22 May 07 ![]() |
Duminica mi-am montat si eu geamuri electrice, am foloosit 2 macarale luate de la remat (50 ron amandoua) de la care am luat sistemul de actionare si l-am montat pe sina de la macaraua mecanica. Tot tacamul ce l-au facut si ceilalti colegi, demontat placutele cu roti, demontat plimbatoarea cablutile le-am prins pe plimbatoarea originala cu acelasi sistem cu care era prins sufa.
mentionez ca nu am probleme la coborare si nici la urcare (doar geamul din dreapta urca si coboar un pic mai greu dar asa mergea si inainte ca nu prea il folosisem), in 4,5 5 sec urca si coboara. Butoane am pus de logan 20 ron unul din targ le-am montat in scrumiera (inca un plus ca sa ii alung pe fumatori) mai am sa fac rost de doua dopuri pentru gaurile din fetele de usa. This post has been edited by jonny_b: 8 Jun 2010, 18:33 Attached thumbnail(s) P6062542.JPG ( Size: 269.04k ) Number of downloads: 470 P6062543.JPG ( Size: 303.42k ) Number of downloads: 375 P6062545.JPG ( Size: 394.11k ) Number of downloads: 384 P6062546.JPG ( Size: 137.87k ) Number of downloads: 444 P6062549.JPG ( Size: 71.31k ) Number of downloads: 465 |
--------------------
Dacia
SuperNova
2002
- GR 03 LWJ
|
|
djasu82 |
![]()
|
daca nu-l regezi asa merge prost plus daca strangi fetele de usi la gaurile de sus la fel strange si preseaza geamul peria rezulta urcare grea consum mare de curent fortarea motorasului si in final zici ba mai bine ramaneam la macaraua cu manivela.
Azi am mufat si cositorit cablurile cu mufe papuc poimaine fac rost de suport de sigurante si montezi si o siguranta de 15A pentru protectie. Peste o saptamana ma apuc si de butonul impuls sa vad ce e de capul lui. E prea cald afara ![]() |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
QUOTE(djasu82 @ 3 Jun 2010, 20:42) ce mizerie ![]() |
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
- BV 27 GTT BMW e46 FL 2.0i
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() ![]() Eu nu sunt femeie sa stau sa-i fac menajul pe mine ma intereseaza sa functioneze nu cum fac alti o gadila cu carpa si o tine in parcare am destui. Mie unu imi place ![]() |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
rhadoo_if |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 49 Joined: 6 May 10 ![]() |
salut, am si eu o DSN din 2002 (cu usi de DSN) intrebarea mea este ce kit de geamuri electrice ar trebui sa imi achizitionez ca sa fie cel mai usor de montat, si daca se poate si de unde? multumesc in avansa
|
--------------------
Renault
Megane
2006 Hatchback
- AG-16-VOP Multumesc,
Radu |
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Nu exista kit care sa fie "usor de montat" pentru usile de dsn. Daca aveai usi de solenza se potriveau la fix. Dar cel mai usor chiar si cu usile de "nova" ar fi macarale de solenza, dar chiar si cu acestea este nevoie de multe modificari si improvizatii. Citeste paginile anterioare !
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
djasu82 |
![]()
|
si pe macaralele originale se poate adapta motorasul de la macaraua de solenza sau logan dar trebuie date gauri pozitionat si iti cam ia timp.
Eu le-am conectat prin siguranta de la luneta si am marit siguranta la 30A asta provizoriu fiindca nu mai puteam sa stau asa cu ele inchise . Urca frumos stau si ma gandesc sa le fac sistemul ala care se inchid si deschid prin impuls. |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
Bogyciu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.017 Joined: 11 July 07 From: Constanta ![]() |
QUOTE(rhadoo_if @ 13 Jun 2010, 11:59) salut, am si eu o DSN din 2002 (cu usi de DSN) intrebarea mea este ce kit de geamuri electrice ar trebui sa imi achizitionez ca sa fie cel mai usor de montat, si daca se poate si de unde? multumesc in avansa Kiturile universale care se monteaza pe macaraua originala. Se monteaza chiar mai repede si mai usor decat macaralele de Solenza chiar daca ai fi avut usi model nou. Singurul dezavantaj ar fi ca timpul necesar pt o cursa completa de sus pana jos va fi cu max 30% mai mare decat la o Solenza care are geamuri electrice din fabrica. |
--------------------
....
....
....
- ....
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Chiar si cu kit universal iti ia cateva ore daca esti mai dibaci, poate chiar 1-2 zile daca nu le ai cu improvizatiile. Tot ai de dat gauri, de tras cabluri, de facut masuratori.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
djasu82 |
![]()
|
de scos si montat chitul de solenza in usi iti ia 30 de minute hai o ora la ambele usi dupa aceea incepe povestea cu trasul sarmelor care iti ia o zi sau ma rog cateva ore daca ai si umbra nu cum e la mine bate soarele de ma coc.
Unii spuneau ca iti trebuie intre 12-15m de cablu eu am folosit sa nu mint din 10m doar 8m de cablu cu diametru de 2,5mm. Cel mai mult si recunosc mi-a luat folia de la use i-am dat cu silicon nu mi-a ajuns ca era vai de capul lui tub nou asa am patit si cu al doilea dupa aceea abia abia am prins-o ... In fine am terminat acum urmaresc sa vad dupa ce o sa dea o torentiala daca mai intra apa ,ca la furtun nu intra . |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
Bogyciu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.017 Joined: 11 July 07 From: Constanta ![]() |
Cel mai mult dureaza trasul cablurilor, care oricum va trebui sa le tragi orice solutie ai alege, apoi la kitul meu am avut de infiletat max 6 surubele per macara, si cam atat... Mie mi-a luat cam 3 ore, macaralele prinse in 10 min max fiecare restul trasul cablurilor. Si poate imi lua mai putin daca citeam si instructiunile de montaj, care le-am gasit in pachet abia dupa ce am terminat tot de facut
![]() Nu am masurat nimic, am pus pe pozitie, am prins pe usa si gata, cablurile erau la dimensiune, aranjatae, matisate, eu cand vad pe aici dat gauri, prins role pe macara, cabluri, motoras si la final sa glisese geamul aiurea sau ramane un cm afara ma iau cu mainile de cap. |
--------------------
....
....
....
- ....
|
|
djasu82 |
![]()
|
e da fiecare incearca sa isi faca una alta , la mine s-a potrivit alea de solenza si s-ar putea da gauri si la usile care nu au din fabrica date gauri precum cele cum le am eu .
La mine nu ramane nici sus nici jos se inchide la fel cum se inchidea si cu macaraua manual evident ca m-a zapacit caldura si modificatul sinei care tine geamul . |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
djasu82 |
![]()
|
doape in locul manerelor de macara de la usile din fata
partea stanga img2349o.th.jpg partea dreapta img2348tr.th.jpg |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
miaghy |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 308 Joined: 16 January 10 From: bucuresti ![]() |
cine poate sa ma ajute si pe mine va rog mult , nu pot sa pun macaralele de 1030 am stat 5 ore la una
![]() |
--------------------
dacia
super nova
2001
|
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
ATENTIE !! Acest topic este informativ. Conform regulamentului,
2-p) Mesajele ce contin oferte comerciale, permanente sau ocazionale, ale persoanelor juridice sau fizice pot fi postate doar in sectiunile Bursa sau Anunturi, cu respectarea suplimentara a Regulamentelor specifice pentru respectivele sectiuni. h) In cazul incalcarii punctului 2m sau 2p, moderatorii vor sterge imediat mesajul respectiv si il vor avertiza public sau privat pe utilizatorul in cauza. La a doua abatere, se va bloca definitiv accesul la forum pentru persoana incriminata. |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 04:10 |