Lectia de franceza, Laguna 2.0t, 2006
![]() ![]() |
Lectia de franceza, Laguna 2.0t, 2006
sobolan |
![]()
|
||
![]() membru paros... Group: Members Posts: 8.242 Joined: 10 March 06 From: GL ![]() |
|
||
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
Golf mk5 - syncro - 2007--
Golf mk3-2.0 GTI-1993 colectionar de fiare vechi...
|
|||
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.281 Joined: 24 June 07 ![]() |
Una e sa n-ai deloc presiune, alta e sa fie diferenta mica intre ele. De la un punct in sus nici nu mai conteaza cat de mare e presiunea. Daca tu chiar crezi ca doar asta conteaza...
|
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
sobolan |
![]()
|
![]() membru paros... Group: Members Posts: 8.242 Joined: 10 March 06 From: GL ![]() |
lamureste-ma,fara misto....dar cu argumente concrete...cum iti dai seama exact care ulei e mai bun.....
|
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.281 Joined: 24 June 07 ![]() |
Frate eu nu-mi dau seama. Nici tu. Isi dau seama aia care se ocupa cu asta, si freaca in conditii similare masini sute de mii de kilometri. Noi putem sa ne dam cu parerea. Aici vorbim si de masini normale, de la Logan in sus. N-o sa faci tu kilometri cu un Logan in care bagi doar Elf cat sa se strice motoru' ca a fost prost uleiul.
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
sobolan |
![]()
|
corect...eu m-am luat dupa presiunea de ulei ca am ceas....daca nu era nici ala probabil ca nu stiam...da' si-asa nu stiu
![]() |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
Merced |
![]()
|
Pai daca ai baga tu frumusel un rahat d-ala de 20w50 de ultima speta cred ca numai sus ar sta acul la ceasul ala. Nu inseamna ca e si bun de ceva.
La noi problema principala in ceea ce priveste uleiurile este folosirea unuia neadecvat pentru motorul in cauza, si apoi folosirea unuia contrafacut. Cand gasesc unul decent prefer sa ma axez pe acela si sa nu le mai schimb. La Cielo intr-o perioada la fiecare schimb s-a pus altceva, pana am inceput sa-mi bag si eu nasul. De trei schimburi am pus doar Castrol Magnatec 10W40 si n-am ce comenta. Oricum nu manca ulei, deci n-am ce sa vad, cat bag tot cam atat scot. Si in trecut mai avusese tot vreo trei schimburi de Agip Sint 2000 10W40, ca p-ala il recomanda mecanicu', nu pot sa zic ca a mers rau cu ala, sau ca s-a vazut vreo super diferenta dupa ce am trecut la Castrol. Diferente am vazut cand am trecut Dacia de pe o mizerie de RO3 20W40 pe un BP 15W40, si in primul rand la modul in care l-a mancat, ca Dacia manca un pic. P-ala ordinar l-a mancat la foc automat, un litru in nici 3000km, BP-ul un litru la vreo 5500km. Si parca era motorul mai tacut. De aici cred ca pot trage si concluzia ca BP-ul ungea mai bine motorul, deci era un ulei superior. |
--------------------
Ford
Ka
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Motul am eu, dar e franțuzesc parcă.
Dane, uleiul uzat din motorul ăsta turbo are vreo culoare mai specială față de un motor non turbo benzinar? |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
sobolan |
![]()
|
QUOTE(Merced @ 24 Feb 2011, 23:51) Pai daca ai baga tu frumusel un rahat d-ala de 20w50 de ultima speta cred ca numai sus ar sta acul la ceasul ala. Nu inseamna ca e si bun de ceva. .... o laie...era Valvoline/castrol...numai "rahaturi" ![]() si motorul era dus....pe la 190oookm....dupa ce l-am facut mergea cu ulei ieftin romanesc(posirca) cu 3 la ceas la cald la 800rpm....deci..... am dat-o cu ulei MOL in ea...bunisor si ala.... sa stii ca am "reactionat" cu multe marci de ulei la masinile care le-am avut/am..... Motul e un ulei bun,din ce am auzit..... uleiul din turbo....deci e diesel.....pai una e ulei de diesel si alta e ulei de benzinar....unde-ai vazut tu mai nenea marinaru' motor turbo pe benzina la honda? ![]() This post has been edited by sobolan: 25 Feb 2011, 00:08 |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
Merced |
![]()
|
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
sobolan |
![]()
|
am luat-o pe aratura.....
![]() LE...am editat.....era in spirit de gluma ! This post has been edited by sobolan: 25 Feb 2011, 00:09 |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
QUOTE(C a t a l i n @ 24 Feb 2011, 23:51) Dane, uleiul uzat din motorul ăsta turbo are vreo culoare mai specială față de un motor non turbo benzinar? Nu cred, tot negru iese din motor cand il schimbi. Eu si la Clio si la Megane aveam uleiul negru la schimbare. Eu sunt curios la cativa km dupa schimb ce culoare are, daca arata la fel sau se innegreste imediat, cum se intampla la dieseluri. @Merced: tu ai diesel fara turbo. Uleiul la motorul tau se innegreste imediat dupa schimb sau ramane transparent ca la benzinarele clasice o buna perioada de timp? This post has been edited by Laurentziu83: 25 Feb 2011, 09:17 |
--------------------
.
.
.
|
|
Merced |
![]()
|
Nu prea am urmarit in mod special, dar acum e negru tuci. Nu era chiar asa negru din primii kilometri.
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
DMP |
![]()
|
![]() Mumu' padurii Group: Members Posts: 1.670 Joined: 4 September 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Calitatea uleiului poate fi determinata doar in conditii complexe, de laborator. Nu avem noi acces la asa ceva, iar datele comparative n-or sa devina publice in veci. Consumatorul se alege doar cu marketingul.
Presiunea e o chestie relativa. Doar pe masinile sport se mai gasesc indicatoare de presiune a uleiului, insa si acolo primordial e indicatorul de temperatura a uleiului, nu cel de presiune. QUOTE(C a t a l i n @ 24 Feb 2011, 23:51) Dane, uleiul uzat din motorul ăsta turbo are vreo culoare mai specială față de un motor non turbo benzinar? Habar nu am, schimbul l-am facut in reprezentanta pentru a pastra continuitatea reviziilor in caietul de service. E evident faptul ca turbina uzeaza suplimentar uleiul. Oricum, pentru aceasta motorizare, reviziile sunt programate din 10 in 10 mii. Si sunt cateva restrictii, de ex. exclus ulei cu W30 in coada. QUOTE(DMP @ 25 Feb 2011, 09:31) La orice diesel, vechi sau modern, aspirat sau turbo, uleiul se inegreste dupa cateva sute de km. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Din 10 în 10 mii km e acceptabil. Mă rog, la ce mă uitam eu scrie maxim 7 mii, și nu prea îmi place. Dacă plec în vacanță trebuie să fac și revizia pe drum, e cam aiurea.
|
--------------------
-
-
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
In ultima saptamana am facut o mica plimabare, la munte si la mare.
IMAG0238.jpg ( Size: 1.56mb ) Number of downloads: 650 IMAG0242.jpg ( Size: 1.39mb ) Number of downloads: 684 In total aproape 1500 de km (lipseste o tura pana la mall sa rotunjesc contorul), am consumat un rezervor si mai mult de jumatate din al 2-lea, 7.4 indicatia pe CB, viteza medie 59.8 km/h. Conserva a functionat in limita asteptarilor, trage bine la 2 mii de metri, n-are treaba. Urmeaza revizia anuala, probabil saptamana viitoare. Interventii banale si plictisitoare. Apropo, sa nu uit, ma vad nevoit sa repet: sa-si bage astia de la reno soturile-n cwr. ![]() |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
|
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.222 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Ceva nu-i bine in poza asta
![]() Nu iese fum din frane ! ![]() |
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
cdadan |
![]()
|
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Aia din prima poza e patura de plaja a lui dragoselu!
![]() Sigur nu l-ai calcat? ![]() |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Nu esti tu atat de norocos ma
![]() This post has been edited by Iulikk: 5 Aug 2011, 22:49 |
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
sobolan |
![]()
|
|
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
cdadan |
![]()
|
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Frumos exemplar! Laguna 2 rămâne cel mai reușit plastic reno.
![]() |
--------------------
-
-
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Cel mai tare ma oftica faptul ca are si trapa
![]() |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
Pai du-te la pardon la garaj ca te rezolva el. O panza de flex si un celofan si ai trapa.
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
cdadan |
![]()
|
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
Markos |
![]()
|
macar arata mai bine decat primele generatii
![]() |
--------------------
Reno
Megan
|
|
cdadan |
![]()
|
Meganeul poate arata un pic mai bine, mai ales in varianta hatch, insa Laguna prima generatie a fost o masina absolut superba la vremea ei. 2-ul mai e cumva, dar 3-ul, doamne fereste ...
Apropo, stie cineva ce se intampla cu softul de gestiune al motorului, in momentul in care functioneaza compresorul de AC? La mine sunt momente in care motorul functioneaza usor neregulat, in regimuri lejere. Muma lor de franțuji ... |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
S-o fi infundat conducta de tur
![]() |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 20th July 2025 - 19:23 |