Constatare amiabila, nu prea am inteles ce si cum
![]() ![]() ![]() |
Constatare amiabila, nu prea am inteles ce si cum
adi_ar |
![]()
|
||
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|||
ti3sto |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 518 Joined: 7 December 08 From: Bucuresti-Berceni ![]() |
am inteles ce este cu hartia de la politie..
nu cred ca inteleg ce ai vrut sa zici cu aceea intersectie? crezi ca el este nevinovat? sau ca cine a condus masina mea este de vina ca a oprit pentru a permite celor ce aveau verde de pe bl decebal sa circule ... daca nu era dsn-ul meu se ducea in cei ce veneau de pe bl decebal... ![]() Ideea este ca este inabordabil si nu raspunde la sms si nici la telefon ... el a sunat de pe telefonul personal l-am vazut cum l-a scos din buzunar si m-a telefonat pentru a avea nr lui ... deci nu avea cum sa-mi dea un nr fictiv... cred ca ascunde ceva.... cu siguranta... numai bine si va doresc sa nu aveti parte de indivizi rau intentionati ... |
--------------------
Dsn
SuperNova
2000 1.4 -----------Tractari Auto Non Stop -------
Cel mai mic pret, Bucuresti 100Lei Tel :0769797963 |
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
o sa se rezolve, o sa vezi; RCA sigur are pt ca e pe leasing. probabil ca nu era masina lui efectiv, gen o imprumutase, si d-aia so fi panicat. sau era cu spritu in nas, ca multi nu stiu ce implica asta cu constatatul amiabil. mama ta era singura in masina, sa inteleg. el era tot singur? daca el spune ca nu ti-a lovit masina, e cuv mamei tale impotriva cuv lui. mama ta cu siguranta este mult mai credibila decat el, plus ca ai venit si tu dupa, ai vazut masinile,etc.
nu zice nimeni ca e nevinovat, dar am mai vazut si noi destui care se opresc imediat si la dunga. poate vroia s-o ia pe galben pe decebal. oricum ,treaba lui, nu te priveste pe tine |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
ti3sto |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 518 Joined: 7 December 08 From: Bucuresti-Berceni ![]() |
respectivul era cu o individa in masina care a ramas in masina ...
dar daca se ajunge rau si contesta in judecata sau in orce mod decizia masinile au stationat imediat dupa impact in benzinaria agip care se afla in apropierea intersectiei , pot cere o copie a inregistrarilor din momentul respectiv aproximativ 17:15 si este mai mult decat o proba concludenta ca impactul a avut loc. |
--------------------
Dsn
SuperNova
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Cu intersectia nu doream sa spun ceva in mod deosebit.
Dupa daunele existente se poate stabili cu buna precizie dinamica impactului. In cazul loviturilor din spate vinovatul este clar! Sunt foarte putine argumente care sa justifice nepastrarea distantei in asemenea situatii. Era bine, desi nu sunt probe suficiente in instanta, sa fi facut imediat fotografii la cald. Deocamdata trebuie sa tii legatura cu politia pentru a intra in posesia acelui proces-verbal de constatare (+ copie RCA, daca exista). Faptul ca masina era in leasing nu garanteaza existenta asigurarii RCA !! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
ti3sto |
![]()
|
vesti calde la problema mea...
astazi individul ma suna intr-un final apoteotic dupa lungi telefoane si mesaje ... Convorbirea incepe calam .. il salut si-i reprosez ca astept un telefon de la dansul de o zi ... covorbirea continua individul incerca sa-mi explice ca este dispus sa vina la politie numai ca acuma este blocat undeva langa focsani in zapada si asta este motivul pentru care nu m-a sunat la ora stabilita.... acum nu mai sustinea ca este nevinovat si ma intreaba de daunele produse masinii mele..... dupa acesasta ii spun ca trebuie sa se prezinte la politie caci eu am fost si politia se ocupa acum de incidentul nostru . Sa fiu om (poate ca nu trebuia) il sfatuiesc cu un nr de telefon de la sectia de constatare la sectorul 3 unde m-am prezentat sa intrebe ce nelamuriri are si sa nu se sustraga in totalitate .... o intrebare: Au trecut 24 chiar si cele 48 pentru declararea accidentulului ... daca individul cu pegeout se prezinta la politie si citatia este emisa deja de politie se poate solutiona si fara sa mai astepte el citatia si sa si raspunda prin posta?? adica se anuleaza citatia odata cu prezentarea lui? Eu din pacate chiar daca el o sa vina n-o sa fiu in oras plec la bunici la tg jiu ... si ma intorc pe 27 ... daca cazul se solutioneaza el vine la politie s.a.m.d politia poate astepta venirea mea la politie ? sau trebuie sa ma prezint urgent in ziua cand ajunge si el? Numai bine! |
--------------------
Dsn
SuperNova
|
claudiusdsd |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 30 Joined: 11 November 09 ![]() |
el se prezinta la politie ..cand vrea mushcii lui ca doar deh.. e mare smecher... atunci politistu la care ai depus plangere te suna .. si stabiliti un terme cand puteti veni amandoi sa solutionati cazu .. de ex daca el se duce pe 26 nu trebuie sa apari si tu pe 26 , cum nici el n a aparut in ziua incidentului .. stabiliti alta data de comun acord si se rezolva ! Bine el automat ramane fara permis ! Bafta
|
--------------------
RENAULT
CLIO SYMBOL
2005 BERLINA
|
|
ti3sto |
![]()
|
cata birocratie.... ah daca era un om demn pentru un mic accident nu ajungeam aici .. si poate pana la sfarsitul anului puteam sa repar masina caci eu sunt sigur de verdictul politiei n-are cum sa fie altul decat de nevinovat pentru cine a condus masina mea...
|
--------------------
Dsn
SuperNova
|
adi_ar |
![]()
|
Daca accepta intelegerea amiabila:
- isi platea (sau CASCO) propriile daune Daca se prezenta la Politie: - isi platea propriile daune; - platea amenda pentru nepastrarea distantei (clasa III), cf. art 101/1/5 din OUG192 Conform legii, acum: - isi plateste propriile daune; - plateste amenda pentru nepastrarea distantei (clasa III) - plateste amenda contraventionala clasa II - ramane fara permis pentru 30 zile! QUOTE(OUG 195/2002) Art.79 – (1) Conducătorii de vehicule implicați într-un accident de circulație în urma căruia a rezultat numai avarierea vehiculelor și/sau alte pagube materiale sunt obligați: a) să scoată imediat vehiculele în afara părții carosabile ori, dacă starea vehiculelor nu permite acest lucru, să le deplaseze cât mai aproape de bordură sau acostament, semnalizându-le prezența; b ) să se prezinte la unitatea de poliție competentă pe raza căreia s-a produs accidentul în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului pentru întocmirea documentelor de constatare. (2) Se exceptează de la obligațiile prevăzute la alin.(1) lit. ![]() a) conducătorii vehiculelor care încheie o constatare amiabilă de accident, în condițiile legii; b ) conducătorul de vehicul care deține o asigurare facultativă de avarii auto, iar accidentul de circulație a avut ca rezultat numai avarierea propriului vehicul. QUOTE(OUG195/2002 art.100/13/) (3) Constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii contravenționale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile săvârșirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte: ... g) neprezentarea la unitatea de poliție competentă pe raza căreia s-a produs un accident de circulație din care au rezultat numai pagube materiale, cu excepția cazurilor prevăzute la art.79 alin.(2). Foarte inteligent! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
ti3sto |
![]() ![]()
|
multumesc de extrasuri .....
au trecut 2 saptamani si iata ca stimatul participant la traficul bucurestean nu s-a prezentat la politie si am o vaga impresie ca n-o va face prea curand..... un vecin mi-a spus ca sigura solutie va fi sa-l dau in judecata(ceea ce nu sunt prea dispus) ca sa-mi recuperez paguba ca el nu va veni in veci la politie ... Personal trag 2 posibile rezolvari : 1-nu se va prezenta 2- isi va repara masina si va nega ca el este implicat intr-un accident . |
--------------------
Dsn
SuperNova
|
misu78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 19 May 08 From: voluntari ![]() |
Daca isi va repara masina fara autorizatie din partea politiei se va alege, atat el cat si cel care ii repara masina, cu dosar penal.
Celor care au asemenea ganduri..... le urez succes in instanta! ![]() |
--------------------
Ford
Focus
2015
- IF-44-VOI Membru cu armă!
Sunt inofensiv dar gandul meu e criminal! |
|
ti3sto |
![]()
|
Cazul meu s-a rezolvat .. of ce bine ma si gandeam la alte chestii
Problema s-a rezolvat cam asa .. Ma suna individu imi zice daca am timp sa vin la politie .. eu m-am dus nu ca el impreuna cu mama si spre surprinderea mea mai era cu un om... eu am zis ca-i avocat si ca o sa refuze sa recunoasca ceva. Dupa un timp vine omul misterios cu fata de avocat si ma intreaba .. cum s-a intamplat ? ii explic ca n-am fost eu la volan, a fost maicamea si ca respectivul n-a pastrat distanta legala si a acrosat masina in care se afla mama.... bun omu s-a prezentat si cu stupoare aflu ca el este propietarul masinii si ca pe el nu-l intereseaza ce pateste individu ca nu-l cunoaste si ca masina a fost increditata lui de cate un lucrator la firma lui. Dupa ce s-au depus actele si marturiile i se propune maicamii sa schimbe declaratia ca sa nu i se suspende permisul . Normal ca a refuzat spunand ca a avut tota bunavointa din lume numai ca el n-a avut si in concluzie ce incredere sa mai am dupa 3 saptamani de la incident?. Totul s-a terminat cu o amenda de 240 ron pentru vinovat cu suspendarea permisului pe o perioada de 30 de zile si inmanarea rca-ului , pv si autorizatia deja existenta de reparatie pentru masina mea ![]() |
--------------------
Dsn
SuperNova
|
kosfunny |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 549 Joined: 13 December 08 ![]() |
In principiu la Groupama se lucreaza bine pe daune! Pana cand, nu stiu!
![]() This post has been edited by kosfunny: 10 Jan 2010, 14:42 |
--------------------
RENAULT
SAFRANE
1993
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 18:13 |