SOLENZA-Fine Tuning / Resita
![]() ![]() ![]() |
SOLENZA-Fine Tuning / Resita
AdiZ |
![]()
|
||
![]() Membru' Citit Group: Members Posts: 313 Joined: 2 November 06 From: Zalau ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Rapsodie
- TBR La inceput de drum. (in a face din Solenza masina)
|
|||
sorcer |
![]()
|
Kamikaze Group: Members Posts: 234 Joined: 2 September 05 From: Petrosani ![]() |
QUOTE(Nelutzu_ @ 9 Apr 2010, 23:42) -in foto ai dimensiunile: Jantele sant : 6J x 14 H2 Cauciucurile : 185/ 60 / 14 - 82H - Fara FLANSE atinge inspre oalele aripilor de spate pe interior/ telescop... - distantier de 10mm sant suficient ca sa nu atinga - eu am de 27mm pe spate pt ca am latit si exteriorul aripilor.... pai ce et au jantele? daca aveai ceva cu et mai mic nu trebuia sa iti atinga . 11 Apr 2010, 07:05: intre timp am vazut in poza ca este et45 , et45 au jantele de tabla , de aia iti atingea daca punea ceva cu et30-35 mergea fara probleme ![]() This post has been edited by sorcer: 11 Apr 2010, 07:05 |
--------------------
mazda
626 , vw t2 , renault master , dacia solenza
1986-2003
- -----
|
|
AdiZ |
![]()
|
![]() Membru' Citit Group: Members Posts: 313 Joined: 2 November 06 From: Zalau ![]() |
O data cu o diferenta asa mare la Offset fata de jantele din fabrica, vin uzurile premature la elementele directiei si a suspensiei. ET-ul minim pe care ar putea sa il aiba jantele de AL pe o Solenza e 38... aceasta diferenta e insesizabila, dar ce trece de limita, mai mult strica decat ajuta.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Rapsodie
|
|
sorcer |
![]()
|
Kamikaze Group: Members Posts: 234 Joined: 2 September 05 From: Petrosani ![]() |
QUOTE(AdiZ @ 11 Apr 2010, 10:31) O data cu o diferenta asa mare la Offset fata de jantele din fabrica, vin uzurile premature la elementele directiei si a suspensiei. ET-ul minim pe care ar putea sa il aiba jantele de AL pe o Solenza e 38... aceasta diferenta e insesizabila, dar ce trece de limita, mai mult strica decat ajuta. pai si esti constient ca prin distantiere e cam aceeasi treaba. |
--------------------
mazda
1986-2003
- -----
|
|
AdiZ |
![]()
|
Da, dar am un set de cauciucuri de vara de 165... cu alea sigur nu ating. Eram curios daca ating cele de 185, pentru ca jantele vin cu ele echipate...
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Rapsodie
|
|
sorcer |
![]()
|
165 sunt prea inguste , prefer sa schimb pivoti mai des si sa pun 185 sau 195 , ma simt mai sigur pe masina pe drum asa. Plm un pivot de 25 lei , o bucsa 10 lei , un capt de bara 18 lei si macar stiu ca am sanse sa nu o ia razna masina pe drum din cauza instabilitatii cum ar face cu cauciucuri inguste
![]() |
--------------------
mazda
1986-2003
- -----
|
|
ramsen |
![]()
|
![]() My Solenza Group: Members Posts: 3.368 Joined: 15 May 08 From: Pitesti - ARGES ![]() |
eu am cauciucuri normale 165/70 R13 79T si jante din aliaj Kormetal...pe spate imi ating cauciucurile in dunga aripi spre spate(am un topic deschis despre asa ceva,daca o mai fi) si solutia a venit prin introducerea a inca un arculet prin interiorul celui original...acum nu mai ating
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
Nelutzu_ |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 283 Joined: 28 May 09 From: Resita ![]() |
QUOTE(sorcer @ 11 Apr 2010, 11:44) ![]() 1- Banii... pt ca la inceput stabilisem o suma pt a modifica masina si nu vroiam sa sar calul ![]() 2- Modelul ... se aseamana cu jantele originale de Solenza iar astea alese de mine samana mult... This post has been edited by Nelutzu_: 11 Apr 2010, 13:21 Attached thumbnail(s) A__Jante_S.jpg ( Size: 5.55k ) Number of downloads: 3342 |
--------------------
....
E34
92
- BVV #nelutzu #resita #alexandru #cluj #paul #clujgarage #concept #23garage #prototipsport
|
|
AdiZ |
![]()
|
Mie mi se pare ca se tine foarte bine pe drum cu cauciucurile de 165. Dupa parerea mea conteaza foarte mult si calitatea cauciucului.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Rapsodie
|
|
ramsen |
![]()
|
![]() My Solenza Group: Members Posts: 3.368 Joined: 15 May 08 From: Pitesti - ARGES ![]() |
eu nu am avut nici o problema sa imi sara de pe sosea cu anvelopele de 165/70 R13 si jantele KM...de mentionat ca acest model de janta KM sint mai late ca cele de origine cu 3cm
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
Nelutzu_ |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 283 Joined: 28 May 09 From: Resita ![]() |
Cateva secvente VIDEO - ON BOARD.... Masina se conporta excelent la drum, stabilitate pe viraje ok...
http://www.youtube.com/watch?v=tIF9QbCXakA |
--------------------
....
E34
92
- BVV #nelutzu #resita #alexandru #cluj #paul #clujgarage #concept #23garage #prototipsport
|
|
sorcer |
![]()
|
QUOTE(AdiZ @ 11 Apr 2010, 13:33) Mie mi se pare ca se tine foarte bine pe drum cu cauciucurile de 165. Dupa parerea mea conteaza foarte mult si calitatea cauciucului. Normal caci conteaza si calitatea cauciucului. Dar in orice caz 165 sunt prea inguste , bine la mers normal probabil ca sunt ok , dar ai siguranta mai mare pe masina cu cauciucuri mai late. This post has been edited by sorcer: 11 Apr 2010, 15:47 |
--------------------
mazda
1986-2003
- -----
|
|
GrasuXXL |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 5 October 08 ![]() |
Mocheta masini ai schimbato sau ai cumparat alta ..........eu as dori so schimb cu una noua oare se gaseste la piese auto sau in alta parte .....
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
2004
- SJI
|
|
Nelutzu_ |
![]() ![]()
|
QUOTE(GrasuXXL @ 11 Apr 2010, 21:22) Mocheta masini ai schimbato sau ai cumparat alta ..........eu as dori so schimb cu una noua oare se gaseste la piese auto sau in alta parte ..... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sambata am facut putina revizie la franele spate apoi am vopsit cu negru mat bandoul de pe pragurile laterale deoarece de la nisipul abundent aruncat pe sosele in aceasta iarna s-au deteriorat putin...... apoi am facut curatenie in interior ![]() Dumineca ??? ture multe ![]() Attached thumbnail(s) IMG_0185a.jpg ( Size: 105.25k ) Number of downloads: 2023 IMG_0183a.jpg ( Size: 89.95k ) Number of downloads: 1927 IMG_0184a.jpg ( Size: 101.25k ) Number of downloads: 1893 IMG_0192a.jpg ( Size: 98.11k ) Number of downloads: 1909 IMG_0193a.jpg ( Size: 104.4k ) Number of downloads: 500 |
--------------------
....
E34
92
|
|
adylovebae |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 99 Joined: 14 December 09 ![]() |
tu ai jantele pe 15?sal
|
--------------------
dacia
solenza
2003scala
|
|
AdiZ |
![]()
|
Daca ai fi citit cu o pagina inainte ai fi vazut dimensiunile exacte. Sunt pe 14, latime 6.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Rapsodie
|
|
adylovebae |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 99 Joined: 14 December 09 ![]() |
![]() 12 Apr 2010, 14:56: pe spate acum la a mea, am cauciucuri 185/65 R14 si am flanse de 10 mm, cu tot cu prezoane, si nu-mi atinge deloc, daca nu puneam flansele imi ating si mie This post has been edited by adylovebae: 12 Apr 2010, 13:56 |
--------------------
dacia
solenza
2003scala
|
|
GrasuXXL |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 5 October 08 ![]() |
Ms mult
![]() ![]() ![]() Dar oare sa cumpar una noua gasesc ? This post has been edited by GrasuXXL: 12 Apr 2010, 21:58 |
--------------------
Dacia
Solenza
2004
- SJI
|
|
Nelutzu_ |
![]() ![]()
|
QUOTE(iuliano_smile @ 21 Feb 2010, 00:32) Iuliano. sa rezolvat ![]() QUOTE(Relu_GTT @ 21 Feb 2010, 15:17) o bricheta trebuie.. nu ca e bricheta importanta ci mufa in ei, pt detector, modulator fm, statie, etc Da, si de aia am puso in alta parte, nu imi place sa atarne cablu de la incarcatot pe tot bordul, am montato mai jos pe tunel..... ![]() -------- ms Radu!.... .....am gasit si bricheta, mai ieftina nici nu speram, pret?? nu pot spune cat a fost pt ca am fost la un parc de dezmembrari si am luat mai multe care imi trebuiau pt ARO, printre care am gasit si o bricheta electrica.... de fapt acolo e un centru de fier vechi si piesele se dau la kg.... tot ce am cumparat a fost 10 lei.... sf7y20.jpg da, si acum bricheta: pe culoare ![]() 2hgtyet.jpg Ooo!?!... da nu despre ea e vb, am gresit poza, ci bricheta electrica, scuze.... dc7hmx.jpg 10gbbr4.jpg problema e ca nu imi place unde e locul ei, asa ca am schimbat locatia... o alta problema majora e ca e verde si nu da bine in decor... 2lcrbtc.jpg xmu5nl.jpg zthymg.jpg am tot analizato, am invartito,iara am sucito si ma gandeam cum sa o fac albastra ??? cum? ..... ![]() |
--------------------
....
E34
92
|
|
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
In primul rand felicitari pentru munca depusa. Masina arata foarte bine. E una dintre putinele solenze modificate netiganite cu `jdemii de abtibilde, csenoane, altare bisericesti si alte produse marca targ tuning.
Piesa de plastic cred ca o poti face albastra folosind spray pentru colorat stopurile, ca asta: http://www.bizoo.ro/firma/degasauto/vanzar...8/Spray-Stopuri Am vazut astfel de spray-uri si in Cora si in Carrefour. |
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
Nelutzu_ |
![]() ![]()
|
Fratzica multumesc pt aprecieri, pt incurajari dar si pt ajutor... sincer am incercat cu vopsea din aia, e albastra piesa dar cand o aprind tot verde e bato vina
![]() am rezolvat simplu, nici nu ma asteptam ca ma inconjoara sute de astfel de piese la tot pasul... ![]() ... hai ca am rezolvat ![]() 2e64eo6.jpg n62qnm.jpg 1z3mp85.jpg 358dzmg.jpg totusi, de unde credeti ca am gasit asa de usor, ieftin si simplu ? sant curios la ce idei va trec prin cap, ca si eu am incercat multe variante... |
--------------------
....
E34
92
|
|
B_i_t_z_a |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 745 Joined: 8 May 09 From: The Land Of Opportunities ![]() |
Sticla de apa la 2L.Apropo frumoasa masina!
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2003 Clima
- BH-85-BIT
|
|
Nelutzu_ |
![]() ![]()
|
QUOTE(B_i_t_z_a @ 19 Apr 2010, 21:26) -Da, ai dreptate, , e ciudat cum am descoperit ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pun o imagine asemanatoare ca cea de la care ma picat fisa..... ![]() s-DRINKING-WATER-large.jpg rvdamw.jpg qqe8ts.jpg 9k8968.jpg 97v707.jpg 334j613.jpg 2e64eo6.jpg aoqck1.jpg j0d8a1.jpg 21mhvlv.jpg |
--------------------
....
E34
92
|
|
gabyu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 697 Joined: 14 March 09 From: Iasi ![]() |
smecher:)...zimi te rog cum ai scos bradutii aia de la partea de consola de jos ,unde ai pus bricheta acolo....ca am vrut sa o scot si io o data si mi-era frica sa nu trag de braduti sa nui rup:)) ...si explicatimi unu unudei becu de la bricheta ca nul gasesc:))) vreau sal schimb cai ars da nush udei:))
This post has been edited by gabyu: 20 Apr 2010, 10:21 |
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala
|
|
Nelutzu_ |
![]() ![]()
|
QUOTE(gabyu @ 20 Apr 2010, 10:20) ...zimi te rog cum ai scos bradutii aia de la partea de consola de jos ,unde ai pus bricheta acolo....ca am vrut sa o scot si io o data si mi-era frica sa nu trag de braduti sa nui rup:)) ...si explicatimi unu unudei becu de la bricheta ca nul gasesc:))) - eu i-am rupt, chiar daca scapa vreunu nu mai prinde bine, sau te chinui sa il pui la loc fiinf feteriorat de la scoatere... asa ca i-am rupt ![]() la tune; nici nu i-am mai pus pt ca eu cred ca l-am demontat de vreo 20 de ori, sta destul de bine prins in cele 2 holsuruburi, unul de la sctumiera si cel de la frana de mana.... asa ca, spor la rupt ![]() becul de la bricheta e atasat oe corpul acesteia.... Asa e bricheta mea, cam toate in mare au acceasi costructie... ...poate te ajuta desenul... succes!... ![]() 11945ua.jpg ![]() ![]() 34nqemw.jpg Attached thumbnail(s) P1010393.JPG ( Size: 702.96k ) Number of downloads: 327 P1010394.JPG ( Size: 713.5k ) Number of downloads: 142 P1010395.JPG ( Size: 683.93k ) Number of downloads: 142 P1010396.JPG ( Size: 706.87k ) Number of downloads: 135 |
--------------------
....
E34
92
|
|
ramsen |
![]()
|
![]() |
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
Nelutzu_ |
![]() ![]()
|
QUOTE(ramsen @ 20 Apr 2010, 21:32) ramsen, din pacate nu e masina mea, am mai spus, e a unui prieten foarte foarte bun de al meu... din fericire pt mine e ca el nu are timp sa se ocupe de ea, si nici sa o foloseasca prea des, asa ca masina sta la mine.... el cand are putin timp de relaxare mai da cate o tura cu masina si e foarte incantat.... ![]() Attached thumbnail(s) P1010383.JPG ( Size: 906.71k ) Number of downloads: 399 |
--------------------
....
E34
92
|
|
gabyu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 697 Joined: 14 March 09 From: Iasi ![]() |
ms mult de informatii:D ma bag la schimbat cum am timp:D:X.....
foarte tare ultima poza:D... ce nam avea si noi prieteni din astia:))) |
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala
|
|
alexandrusiri |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 830 Joined: 18 December 07 From: iasi ![]() |
pt a scoate bradutii de la tunelul levierului de viteza se apasa pe mijlocul lor cu ceva ascutit si foarte subtire si va cadea cate un nit din plastic din fiecare.acest nit va cadea inspre pedalier ,deci nu e risc de pierdere.iar la montare se pun bradutii si se baga nitul acela prin presare.sper ca m-am facut inteles.asta e pt cei ce vor sa umble in zona aia sau sa il scoata.
This post has been edited by alexandrusiri: 21 Apr 2010, 14:48 |
--------------------
dacia
Lodgy 1.5 dci 107 cp
2013
- IS-54-SIR
|
|
Nelutzu_ |
![]() ![]()
|
QUOTE(alexandrusiri @ 21 Apr 2010, 14:47) da Alexandru, dar numai in cazul cand sant de "tipul" celor enumerati de tine, cei pe care i-am scos eu nu au acel mijloc pivotant.... si nu am gasit niciunul din acela in toata masina, toti au fost "tipul" de unica folosinta ![]() ---------- cei 3 ![]() vig0lz.jpg |
--------------------
....
E34
92
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th June 2025 - 22:09 |