Electrocasnice, Recomandari
![]() ![]() ![]() |
Electrocasnice, Recomandari
dizzy |
![]()
|
||
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.103 Joined: 11 February 04 ![]() |
|
||
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|||
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.234 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
QUOTE(Bicicleta galbena @ 12 Oct 2022, 20:41) Clar, da' probabil ca nu QUOTE(dizzy @ 13 Oct 2022, 08:15) chiar daca-s fan vintage. QUOTE(Marty @ 12 Oct 2022, 20:42) Pe-aproape. Buran. QUOTE(bmwh548 @ 12 Oct 2022, 20:44) Doar pentru ca asta folosea mamaie, nu inseamna ca asta trebuie sa folosim pentru 3 milenii. Eu nu contest ca aspiratoarele cu sac sunt perfect capabile sa indeplineasca cerinta, dar totusi... Unul fara sac il golesti in maxim un minut (in casa, cu cateva fire de praf care se ridica), speli filtrul/filtrele (alea care se spala, evident) si sanatate. Sacul ala scuturat langa tomberon...moartea pasiunii. Umpli de praf totul pe o raza de 10 metri fara prea mult efort. Atata timp cat nu se imbolnaveste de vreun defect iremediabil terminal si isi face treaba, n-am motive sa-l pensionez. Nu-l folosesc zilnic, covoarele se mai si bat ocazional (tot vintage, desigur ![]() QUOTE(dizzy @ 12 Oct 2022, 21:15) Sac de hârtie, schimbi, bagi în sacoșă, arunci la gunoi. Nu merita sa te scarnavesti. Lasa- i pe fanii vintage sa facă asta. Fanii vintage se gandesc la binele planetei. Eventuala (incerta) reciclare a hartiei de sac nu se face la nesfarsit. ![]() L.e.: sa nu se-nteleaga gresit, n-am nimic cu cei care prefera sa lumineze praful cu raze laser, cum vad printr-o reclama la un aspirator. This post has been edited by maho: 13 Oct 2022, 08:38 |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.103 Joined: 11 February 04 ![]() |
La fel cum ti-am recomandat sa mergi cu o masina din zilele noastre, inainte de a mai spune ca Dacia 1300 -1310 e inca o masina competitiva in ziua de azi, la fel iti recomand acum sa utilizezi un aspirator din zilele noastre, de la o marca consacrata si sa scrii aici opiniile;
In anii 90 a adus taica-meu un aspirator din Germania, un AEG Vampyr ( arata ceva gen asta https://www.proveiling.nl/AEG-Vampyr-stofzu...59/Detail.aspx) sau asta https://www.youtube.com/watch?v=FXjgnhaCAvY...l=Ilovevacuum79 PE vremea aia aveam in casa asa ceva https://www.google.com/search?q=soviet+vacu...=f-HlayUuJLSaEM Nu se putea compara la acel moment felul in care sugea vampirul toata mizeria prin comparatie cu sovieticul . Deci sa-ti stapanesti sanatos sovietu', raman la Bosch-ul luat anul trecut; This post has been edited by dizzy: 13 Oct 2022, 10:12 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Da' nici Vampiru' nu sugea curent ca Buranu'!
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.234 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
QUOTE(dizzy @ 13 Oct 2022, 11:11) La fel cum ti-am recomandat sa mergi cu o masina din zilele noastre, inainte de a mai spune ca Dacia 1300 -1310 e inca o masina competitiva in ziua de azi, la fel iti recomand acum sa utilizezi un aspirator din zilele noastre, de la o marca consacrata Deci sa-ti stapanesti sanatos sovietu', raman la Bosch-ul luat anul trecut; Merci pt. recomandari, desi nu le-am solicitat. Ramai la ce vrei. |
--------------------
Dacia
1310
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
@maho: daca tu golesti sacul o data pe an (eu tre sa-l schimb/golesc lunar in conditiile in care nu mai am caine) permite-mi sa ma indoiesc ca aspiratorul ala chiar mai trage ceva.
Eu rusesc n-am avut, am avut din ala romanesc (pe lung). Si pana sa fac trecerea la unul modern chiar aveam senzatia ca ala aspira absolut decent. Dupa ce am vazut cum unul modern ridica (,) covorul am avut un moment din ala de ranjit ca prostul. Si ala modern era cel mai ieftin Daewoo la vremea aia. Culmea, de cativa ani tot un Daewoo am, al naibii, refuza sa se strice. |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
maho |
![]()
|
Ridica_ covorul, la margine.
Nu-i nevoie sa-l golesc mai des (cum am zis, covoarele le mai si bat eu sau doamna). |
--------------------
Dacia
1310
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Adevărul e că rowenta lipește efectiv peria de covor, chiar și pe mijloc.
Am avut și eu raketa, dar deja comparăm mere cu pere. Iar de golit, la noi e regulă: după fiecare aspirare, se aruncă mizeria din recipient. Bine, e și simplu că stau la casă, containerul e la mine în curte. This post has been edited by gabize: 13 Oct 2022, 11:31 |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.720 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
QUOTE(dizzy @ 13 Oct 2022, 10:11) In anii 90 a adus taica-meu un aspirator din Germania, un AEG Vampyr ( arata ceva gen asta https://www.proveiling.nl/AEG-Vampyr-stofzu...59/Detail.aspx) sau asta https://www.youtube.com/watch?v=FXjgnhaCAvY...l=Ilovevacuum79 PE vremea aia aveam in casa asa ceva https://www.google.com/search?q=soviet+vacu...=f-HlayUuJLSaEM Nu se putea compara la acel moment felul in care sugea vampirul toata mizeria prin comparatie cu sovieticul . Deci sa-ti stapanesti sanatos sovietu', raman la Bosch-ul luat anul trecut; Au avut ai mei aspirator românesc (Ajax), care era folosit și la zugrăvit apartamentul. A mers din înlocuit în înlocuit de "cărbuni" până când s-au tocit colectorii de pe rotor, moment în care a devenit ireparabil. I-a luat locul o chinezărie "First - Austria" ("Austria" scria mai mic, sub "First"), cu turație variabilă. Trăgea ăla toate covoarele și a dus-o câțiva ani, până i s-a spart carcasa, căzând din dulapul unde era stocat. Daună totală la capac, nu mai stătea închis, adio vacuum. Cred că a fost prin 2008 sau 2009, când l-am înlocuit cu un LG fără sac, care merge și acum. Și eu sunt fan vintage, dar unele lucruri moderne chiar cresc productivitatea. |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
maho |
![]()
|
QUOTE(marksman @ 13 Oct 2022, 13:02) Asta nu contestă nimeni. Al meu încă n-a avut nevoie de vreo reparație, așa că n-ar avea logică să-l schimb, nu-l folosesc zilnic (iar dacă sunt coforumiști care dau cu aspiratorul zilnic, n-ar fi treaba mea să comentez). This post has been edited by maho: 13 Oct 2022, 12:39 |
--------------------
Dacia
1310
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.503 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(maho @ 13 Oct 2022, 10:38) Ridica_ covorul, la margine. Nu-i nevoie sa-l golesc mai des (cum am zis, covoarele le mai si bat eu sau doamna). Un miele "pe ieftinake" ridica_ covorul, la mijloc. De batut nu bat covoarele, de multi ani e o hotarare locala pe aici care interzice asta. (buna idee, sincer). Da' minim o data pe an se duc toate la spalat. Da' tot schimb cativa saci pe an, ca are filtre HEPA, asa ca orice praf intra pe-o parte, nu mai iese pe ailalta, si se aduna ceva mai mult prin sac. Si nu merg incaltat prin casa, n-am animale. Si btw, daca l-ai fi schimbat cu unul mai eficient energetic acum 10 ani, poate ti-ai fi recuperat deja banii pe el din economia de curent. _Decat_ presupun, n-am motive sa si calculez. |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
maho |
![]()
|
Storc tot din el, pana-si da duhul.
![]() |
--------------------
Dacia
1310
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.932 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.932 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
maho |
![]()
|
@Marty: toate.
|
--------------------
Dacia
1310
|
wolfin |
![]()
|
nu chiar.
|
--------------------
pegas
3120
|
|
Marty |
![]()
|
Băbă eț, voi ati vazut cum arata aspiratoru' la domnu' maho?
![]() |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
wolfin |
![]()
|
ca trompa de elefant probabil. roz ofcorce
|
--------------------
pegas
3120
|
|
Marty |
![]()
|
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
wolfin |
![]()
|
are folia din fabrica.
cool |
--------------------
pegas
3120
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.720 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
QUOTE(Marty @ 13 Oct 2022, 12:56) Cablu de alimentare de-ăla are taică-miu la aparatul de sudură ![]() This post has been edited by marksman: 13 Oct 2022, 12:59 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
Marty |
![]()
|
Eu numai cand ma uit ca n-are teava si ma apuca instant durerea de spate.
![]() This post has been edited by Marty: 13 Oct 2022, 13:12 |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
maho |
![]()
|
Stai prost cu vederea, da' daca ma onorezi vreodata cu o vizita, adu-mi aminte sa ti-l arat ca sa te convingi.
|
--------------------
Dacia
1310
|
Marty |
![]()
|
Moment "show me yours, I'll show you mine"
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.128 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Da are bățul ăla scurt. Trebuie sa stai de a bușilea când aspiri.
Bine unii au antrenament de la mersul in 4 labe prin biserica |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
maho |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
1310
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
cam ponosit...
buran-spacecraft-25353913.jpg |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Nu mai căutați nimic rusesc cu "Z" la coadă, că se ascund soldați sovietici în orice.
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
Marty |
![]()
|
QUOTE(maho @ 13 Oct 2022, 14:35) QUOTE(gabize @ 13 Oct 2022, 14:42) Am pus eu poza corecta. buran_spacecraft_25353913.jpg ( Size: 422.3k ) Number of downloads: 120 This post has been edited by Marty: 13 Oct 2022, 14:14 |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th July 2025 - 07:28 |