Lost in Brasilia!
![]() ![]() ![]() |
Lost in Brasilia!
Valentine |
![]()
|
||
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
|
||
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
Atentie, atentie, si iar atentie! |
|||
AIX |
![]()
|
![]() quite a regular Group: Members Posts: 604 Joined: 21 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Pai si consulul zicea ca a vorbit cu ei si i-a sfatuit sa ia legatura cu rudele din tara sa le trimita bani de bilet (mi se pare destul de logica actiunea asta); de ce nu au facut-o, nu pot sa inteleg. Ca nu ziceau ca nu i-ar fi lasat consulul sa dea un telefon.
|
--------------------
.
.
.
|
|
Dragos |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 265 Joined: 17 August 04 From: Galati ![]() |
Brazilia:
Consulul nu era obligat legal sa faca ceva, insa uman da; si e mai mult decat un gest de politete. Sunt convins ca nici un oficial roman de pe acolo nu urmareste rezolvarea cazului (cu finalitate teoretica in prinderea infractorilor), ca doar nu-i prost. ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza 1.4MPI Clima
- ... Posesor de Solenza...
|
|
Valentine |
![]()
|
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
QUOTE(Dragos @ 23 Mar 2005, 11:53) Brazilia: Consulul nu era obligat legal sa faca ceva, insa uman da; si e mai mult decat un gest de politete. Sunt convins ca nici un oficial roman de pe acolo nu urmareste rezolvarea cazului (cu finalitate teoretica in prinderea infractorilor), ca doar nu-i prost. ![]() I-a dat afara ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
Nu cred ca rolul ambasadei e sa-i cazeze pe cei care ajung pe acolo!
|
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
Valentine |
![]()
|
|
--------------------
Ford
Focus
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(kaspersky @ 23 Mar 2005, 15:16) Tu spui asta in cunostinta de cauza (adica ai citit ceva despre caz) ? Daca da, cum poti sa spui ca ambasada tarii tale nu trebuie sa acorde sprijin propriilor cetateni care nu doresc decit sa se repatrieze dupa un hold-up in care li s-a furat tot, mai putin pasapoartele? Mai ramine sa spui: "ce-au cautat acolo si de ce nu au stat acasa" ? |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
Nu, n-am citit nimic de caz!
Insa Valentine a zis mai sus ca nu le-a pus un pat pliant in ambasada. Cum ar fi ca in momentul in care sint in strainatate si mi se termina banii ma duc la ambasada cu povestea: "Excelenta, va rog cazati-ma aici sau trimiteti-ma cu ceva acasa ca m-au jefuit"! Ce ar trebui sa faca ambasadorul: sa-mi dea bani de bilet, sa ma ia acasa la el sa ma culce? Avind in vedere ca ti-au ramas actele dupa furt, de ce ar fi diferita situatia de una care s-ar petrece in Romania? Daca ma aflu sa zicem in Bucuresti si mi se fura banii, ma ajuta statul sa ajung acasa? This post has been edited by kaspersky: 23 Mar 2005, 15:37 |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
Valentine |
![]()
|
QUOTE(kaspersky @ 23 Mar 2005, 16:33) Atunci te rog sa nu mai comentezi fara sa stii despre ce e vorba ![]() Cand o sa te jefuiasca unii cu pistoale in mijlocul junglei, si dupa aia o sa stai 2 saptamani din mila oamenilor pana ajungi intr-un loc unde mai sunt 5-6 insi care vorbesc aceeasi limba ca si tine, trimisi acolo sa te reprezinte, si aia te trimit la plimbare atunci sa vedem daca mai esti de acord cu cele spuse de tine ![]() This post has been edited by Valentine: 23 Mar 2005, 15:35 |
--------------------
Ford
Focus
|
AIX |
![]()
|
![]() quite a regular Group: Members Posts: 604 Joined: 21 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu tot stau si ma gandesc
![]() ![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Atunci ai oarecsce scuza
Este vorba de un cuplu plecat spre Brazilia cu avionul care din nu stiu ce motive a aterizat in Columbia de unde trebuiau sa calatoreasca cu bus-ul. In prima zi aceste a fost atacat de trei indivizi care au curatat tot, romanasii nostri raminind doar cu pasapoartele. Au ajuns in Brazilia numai ei stiu cum si cu ajutorul politiei militare. La ambasada unde au cerut asistenta sa se intoarca in tara su primit echivalentul a 150.000 lei si cite un sanwitch, plus indemnul sa scrie prietenilor si familiei si sa le ceara bani. In conteztul asta a spus Valentine despre patul din ambasada. Tot politia i-a indrumat spre un roman de pe acolo unde sa stea pina la rezolvarea cazului. Ei ? Traiasca ambasadele romane, foste cuibusoare ale securitatii si actuale cuiburi de incompetenti! |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
Valentine |
![]()
|
Politia braziliana adica. Deci practic pe aia i-a durut in cenzurat. Nu am zis sa le dea bani de bilet de avion (desi ar fi fost normal sa fie asa - oricum pana la urma le expira viza si o sa ii deporteze, da' totusi!) ci un loc unde sa doarma!! Un amarat de pat pliant.
|
--------------------
Ford
Focus
|
adso |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 19 January 04 ![]() |
da, e absolut groaznic. Macar un telefon sa ii lase sa dea. Si in plus, pe canapeluta din hol, si tot trebuia sa-i gazduiasca.
Nu e o tara in care calca romanii foarte des, si asta chiar era un caz special. Faci chestia asta din umanitate, si le cumperi de mancare din banii proprii, cum a facut tipul ala, fost roman... cu atat mai mult cu cat o ambasada cica apara interesele tarii respective si-i protejeaza pe conationali. ca o chestie tragi-comica: povestea un tip plecat intr-o tara din africa inainte de 89: a ajuns nu stiu ce razboi civil in capitala in care se afla, si au fost gazduiti si protejati cat a trecut zavera de ambasada sovietica, pentru ca romanii le-au dat flit. |
-------------------- Call me Ishmael...
|
|
kaspersky |
![]()
|
Eu ramin la parerea mea de dinainte! Daca as fi fost in situatia data as fi procedat ca AIX.
Dar ia vedeti ce e pe site-ul MAE: Vedeti ce scrie in ultima fraza ![]() http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=5086&idlnk=3&cat=5 "IV.4. Furtul, pierderea sau deteriorarea documentelor Evenimentele de acest gen trebuie reclamate în cel mai scurt timp de la constatare, celui mai apropiat post de poliție sau jandarmerie. Agentul constatator eliberează o dovadă din care rezultă că faptul reclamat a fost luat în evidență. Acest document este necesar la ambasadă, în eventualitatea solicitării unui pașaport consular, precum și în țară în vederea obținerii altor documente. Trebuie reținut că în multe țări europene există asociații umanitare care pot acorda asistență la nevoie (hrană și cazare până la întoarcerea în România)." |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
|
|
Valentine |
![]()
|
Kaspersky e clar ca nu intelegi despre ce e vorba. Nu are nici o treaba cu 1) tarile europene (care parte din Brazilia, Amazon, jungla, America de Sud nu ai inteles-o?!)
2) furtul, pierderea sau deteriorarea documentelor! Pasapoartele le-au ramas. 3) repet, daca erai in locul lor, nu mai gandeai asa ![]() 4) mentalitatea ta impartasita si de ambasada de acolo, mai adauga un "plus" la modul in care sunt priviti Romanii in strainatate. |
--------------------
Ford
Focus
|
AIX |
![]()
|
Valentine, tu chiar n-ai fi sunat un prieten?
![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
kaspersky |
![]()
|
Eu am dat citatul respectiv deoarece acolo era recomandarea MAE pt. in cazul in care ai nevoie de hrana&cazare. De acolo era clar: apelezi la o asociatie umanitara! Banuiesc ca astfel de asociatii exista cam peste tot, mai ales in tarile sarace (nu numai in Europa)! Prima care mi-a venit in minte si care sigur e prezenta si in Brazilia: CARITAS
|
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
|
|
costi |
![]()
|
Da dar normal este sa te adresezi mai intii alor tai si daca nu este nimeni in zona te duci la CARITAS!
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
Daca mai era Grecea..ala o punea si de un bairam!
|
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
Valentine |
![]()
|
QUOTE(AIX @ 23 Mar 2005, 17:17) Valentine, tu chiar n-ai fi sunat un prieten? ![]() Ce treaba are ce am zis eu si baba cu mitraliera? Evident ca dadeam telefon si aia au dat (macar atata i-au lasat aia!). Dar ce crezi ca se intampla daca dadeam telefon si ma aruncau aia in strada dupa?! Ce naiba faceam? Unde dormeam?! Etc. Am spus ca era normal sa le asigure un adapost. In plus oamenii aia erau de saptamani pe drumuri, naiba stie cum au reusit sa ajunga acolo unde au ajuns fara nici un ban tocmai din jungla! |
--------------------
Ford
Focus
|
AIX |
![]()
|
Dar hotelul ce avea bre? Ca doar nu primeau bani in plic, dupa o saptamana, par avion. Sau e vreo fantasma cu dormitul in consulate pe pat pliant?
|
--------------------
.
.
.
|
|
costi |
![]()
|
Tocmai am citit in Catavencu ca, consulul roman la Rio este vestitul Mihai Montanu , mare scula de bascula pe la revolutie si FSN. Bineinteles ca printre angajati exista si o doamna Montanu, ca de, ce sa-i faci famelie mare renumeratie dupa buget coane Fanica.
Ce dracu face Ungheanu asta de nu mai scapa de toti sobolani astia ? Apropo pe Sechelariu l-au adus inapoi din Cuba? |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
kaspersky |
![]()
|
OT: in Cuba nu era ex-presedintele Partidului Moldovenilor -> PSD -> Cuba (imi scapa numele)?
Later edit: Mi-am adus aminte: Simirad This post has been edited by kaspersky: 23 Mar 2005, 18:48 |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
|
|
costi |
![]()
|
iar n-ai citit mai sus ?
![]() |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
Valentine |
![]()
|
QUOTE(AIX @ 23 Mar 2005, 18:55) Dar hotelul ce avea bre? Ca doar nu primeau bani in plic, dupa o saptamana, par avion. Sau e vreo fantasma cu dormitul in consulate pe pat pliant? Sincer sunt convins ca daca ati fi patit voi ce au patit saracii aia doi v-ati mai gandi un pic inainte sa fiti asa transanti. Poate nu aveau cine sa le trimita instant bani, te-ai gandit la asta? Poate era noapte la noi cand au sunat ei, si nu ai cum sa trimiti bani in Brazilia in week-end la 2 noaptea ![]() ![]() |
--------------------
Ford
Focus
|
daciaclub-Mihai |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 8 November 03 From: Constanta ![]() |
Valentin, intr-o ambasada europeana se primesc in medie cam 2 cereri de cazare pe saptamana. Nu stiu cum sta treaba in Brazilia dar sunt de parere ca treaba a fost putin trasa de par de jurnalisti.
|
--------------------
Dacia
berlina I can't sleep...im afraid of clowns
|
|
Valentine |
![]()
|
QUOTE(Mihai @ 24 Mar 2005, 00:19) Valentin, intr-o ambasada europeana se primesc in medie cam 2 cereri de cazare pe saptamana. Nu stiu cum sta treaba in Brazilia dar sunt de parere ca treaba a fost putin trasa de par de jurnalisti. Tu stii macar despre ce vorbim noi aici? ![]() ![]() This post has been edited by Valentine: 24 Mar 2005, 03:11 |
--------------------
Ford
Focus
|
AIX |
![]()
|
Oricum, noi vorbim vorbe, pentru ca nu stim exact situatia; eu tind sa gandesc o situatie mai pragmatica (deh, probabil lungii ani de stiinte exacte si-au pus oarecum amprenta), Valentine tinde sa vada o parte, sa zicem, lirica, a lucrurilor. Articolul din ziar nu a fost complet, oamenii aia nu au spus ce au facut ei ptr. a rezolva aceasta situatie, acolo s-a prezentat doar faptul ca nu au primit ajutorul asteptat din partea consulatului. Nevand datele complete, nu putem decat sa speculam si sa ne plasam de o parte sau alta a sentimentelor.
|
--------------------
.
.
.
|
|
Valentine |
![]()
|
Nu stiu despre ce articol din ziar vorbesti tu
![]() ![]() This post has been edited by Valentine: 24 Mar 2005, 09:43 |
--------------------
Ford
Focus
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 21st July 2025 - 22:51 |