DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> ajutoor help!pls.....

freebb88
post 15 Oct 2009, 22:03
Post #1

Membru incepator

Group: Members

salutareee...am si eu solenza este prima mea masina si nu mai stiu practic ce sa mai fac....cand accelerez putin mai tare incepe masina sa mearga sacadat dar nu se opreste motorul....asta pe la 2000-3500 de turatii....apoi dupa 3500 de rotatii dispare problema...sacadatul asta il am in toate vitezele.....am skimbat pompa benzina am spalat sita din interiorul pompei de benzina....am verificat rampa,am skimbat termostat,senzor turatie,catalizator,senzor presiune atmosferica,bujii...toate noi.....in service cu testerul clip...nici o eroare....practic nu mais tiu ce sa fac....poate imi dati o idee mi-ti fi de mare ajutor....sincer ma-s gandi la corp clapeta si mai bine zis de mpp.motorasul pas cu pas sau la fise..dar...nu vreau sa le iau degeaba...ce sfaturi imi puteti da...am dat ceva bani degeaba...va multumesc

--------------------
dacia berlina 2000
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vladut88
post 15 Oct 2009, 22:23
Post #2

Membru autentic

From: Beius judetul bihor

incearca cu o alta bobina de inductie

--------------------
dacia ARO SOLENZA scala 10,4 diesel 1,9 DRA 2004 1994 - bh 10 twa
I hate BMW
+
solenzaxjg
post 16 Oct 2009, 14:59
Post #3

Membru autentic

Incearaca la corpul ala cu clapeta poate are ceva mizerie ceva

--------------------
dacia solenza 2004 confort - CJ 07 JBY
EU SI VISINIA MEA
+
klaus
post 16 Oct 2009, 15:05
Post #4

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

Si eu as banui o problema pe aprindere si abia apoi o problema pe alimentare (injectoare).

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
freebb88
post 16 Oct 2009, 22:02
Post #5

Membru incepator

am fost iar cu ea in service la campina am auzit ca acolo sunt niste mecanici oarecum mai buni decat in ploiesti unde stau eu...si cei de acolo au fost de acord sa imi faca un test amanuntit cu masina in mers....le-a dat o defectiune la pistonul 1 si 4 si presupun ei ca ar fi de la bobina de inductie dar nu stiu sigur....testul m-a costat 45 lei in comparatie cu testul de la ploiesti 140 lei....o sa va tin la curent daca mai aveti idei si ma puteti ajuta mi-ati fi de mare folos

--------------------
dacia berlina 2000
+
klaus
post 18 Oct 2009, 19:10
Post #6

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

daca e problema pe pistonul 1 si 4 e direct de la aprindere.
Bobina da scanteie in acelasi timp pe 2 cilindri: 1 si 4 si respectiv 2 si 3. Deci una din bobine din bobina de inductie e cu probleme, sau mufarea bobinei, sau firele de comanda

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
freebb88
post 20 Oct 2009, 08:54
Post #7

Membru incepator

am incercat cu o alta bobina cu tot cu alte fise de pe alta solenza...so opa ...problema a disparut.....aveam doua solutii ori bobina ori fisele.....am incarcat bobina mea apoi cu fisele de pe alta solenza problema a dsiparut deci fisele mele erau buba....fisa 1 si 4 faceau contact imperfect....sau mai bine spus nu mai aruncau scantei direct in buji....leam taiat...si leam remufat....apcum nu mai am nici o problema....dar ma mira ceva ciudat.....din atatia mecanici din atatea service....nici unu nu a stiut sa imi spuna buba cu exactitate.....uoffff...decat pareri peste pareri...va multumesc voua cei care miati dat sfaturi aveti grija de solnitele voastre ca sunt masini bune consum mic cea mai buna dacia a noastra

--------------------
dacia berlina 2000
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 27th July 2025 - 01:26
Forum Renault