Ar fi posibil "votul diferentiat"?, cu "puncte" in functie de instruirea fiecaruia
![]() ![]() ![]() |
Ar fi posibil "votul diferentiat"?, cu "puncte" in functie de instruirea fiecaruia
einstein1984 |
![]()
|
||
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.580 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|||
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Uite cine s-a gasit sa vorbesca de femei. Unu' care le cauta pe net.
|
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
ionutctn |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310
1998 Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
DannyY |
![]()
|
http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Pol...-decembrie.html
![]() ![]() ![]() ![]() E cea mai simpatica petarda pe care am citit-o in ultimele 2 zile Punem pariu ca unii vor crede? Nu ma refer la calitatea "beneficiarului", ci la "soparla" aruncata... |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
ionutctn |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(adip @ 28 Oct 2009, 14:53) @klaus: Arienii astia de care pomenesti nu dau altceva decat masura propriei neputinte. Se simt (sau chiar sunt?) pur si simplu incapabili sa-si schimbe viata in bine, drept pentru care proiecteaza propriile nereusite asupra celorlalti, culpabilizand categorii intregi pentru esecurile proprii. E foarte eficient sa dai vina pe prosti, zero costuri. Tipic, nimic nou sub soare. Masura neputintei proprii? Din partea mea lucrurile pot sa ramana asa cum sunt dar s-ar putea ca ala sa mai spele parbrize inca 20 de ani de acum incolo si celalalt sa se duca cu vacile inca 30 de ani fara sa vada apa calda si sapun sau sa aiba mijloace de informare. Problema e ca nu pe toti ii doare in pitpalac si pana una alta eu si altii platim taxe in tara asta si ne si intereseaza cum sunt folosite. Nu platim taxe in alte tari. Nu cred ca nimeni nu a dat vina pe nimeni. Fiecare se descurca cum poate. Important este ce se intampla cu banii aia de ii dam la statul nostru. Si vacarul poate avea apa curenta si conditii. Trebuie numai ca cina sa vada lucrurile astea. Aici e toata treaba. Trebuie viziune. This post has been edited by ionutctn: 28 Oct 2009, 15:17 |
--------------------
Dacia
1310
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
QUOTE(DannyY @ 28 Oct 2009, 15:11) Punem pariu ca unii vor crede? Nu ma refer la calitatea "beneficiarului", ci la "soparla" aruncata... Măi dragă, ținând cont de sloganul matrozului de la referendum, tare mi-e că de ce ne e frică (râdem, glumim etc) nu scăpăm. ![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
DannyY |
![]()
|
DragosP, uite, ma angajez sa spun public ca sunt un tampit daca Elena Udrea ajunge prim-ministru.
Totusi, sper sa nu votati toti cu Basescu numai pentru placerea asta... ![]() |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Trebuie sa recunoasteti cu totii ca exista oameni care te fac sa te gandesti serios la primul post din acest topic.
Stau si ma uit la matusa mea. O tine una si buna ca Ceausescu i-a dat casa, slujba, a tinut-o pe fi-sa la servici... Nu vrea sa inteleaga nici moarta ca fi-sa nu producea nimic dar primea salariu, salariu care n-avea acoperire, deci nu putea sa mai dureze mult aceasta schema. "Ceausescu ne-a dat, Ceausescu ne-a facut". Din pacate asta aud si azi. Daca ii spun ca nu-i in stare de nimic, ca-i varza, ca nu-i in stare sa-si faca viata frumoasa, imi raspunde ca sunt obraznic. Se uita in jur si-i comenteaza pe toti care au bani mai multi ca ea. Normal ca toti au furat banii, ca altfel n-aveau. Femeia n-are multa scoala, e adevarat. Dar nici unchi-miu n-are multa scoala, insa nu gandeste ca ea. A inteles omul ca nu se poate doar sa ceri, iar sistemul economic folosit de Ceausescu la momentul respectiv n-avea cum sa fie ca un sac fara fund. Deci nu lipsa studiilor e problema. Ci faptul ca unii oameni sunt mai prosti decat altii. Totusi, fiecare om are dreptul la un vot intreg. Atata timp cat ii ceri ceea ce le ceri si celorlalti, nu vad de ce i-ai da mai putin. Apoi, daca unu' de pe aici e asa de instruit si cu atata scoala, de are dreptul la nu stiu cate voturi, il rog sa ma dumireasca cu cine trebuie sa votez in noiembrie, eu avand doar 12 clase, fara bac. Il rog s-o faca cu argumente solide, ca io pricep extrem de greu. |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Cu jiji
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() This post has been edited by ady77: 28 Oct 2009, 15:38 |
--------------------
|
ionutctn |
![]()
|
QUOTE(Victoras2001 @ 28 Oct 2009, 15:27) [...] Apoi, daca unu' de pe aici e asa de instruit si cu atata scoala, de are dreptul la nu stiu cate voturi, il rog sa ma dumireasca cu cine trebuie sa votez in noiembrie, eu avand doar 12 clase, fara bac. Il rog s-o faca cu argumente solide, ca io pricep extrem de greu. S-ar putea sa nu inteleaga argumentele vacarul satului sau spalatorul de parbrize asa ca iti bati gura de pomana. Trebuie sa ii explici pe intelesul lui. Nu sunt din acelasi film. This post has been edited by ionutctn: 28 Oct 2009, 15:36 |
--------------------
Dacia
1310
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.503 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Acu' cateva posturi, mi-am expus o idee rumegata intr-o pauza de tigare.
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=2091235 Ca si principiu, mie imi pare mai buna decat sistemele actuale. Sunt destul de convins ca se pot gasi si alte metode electorale mai eficiente, care sa nu includa criterii discriminatoare. Hai sa va intreb ceva Daca s-ar implementa sistemul prezentat la inceput, si copilul vostru ar fi un sportiv de performanta, dar incapabil sa lege doua cuvinte fara sa le fractureze, sau un cantaret incapabil sa treaca de la aritmetica la algebra (adica treburi de baza, fara de care nu treci de liceu, darmite de facultate ), cum o sa va uitati in ochii lui cand o sa realizeze ca el are mai putine drepturi decat un altul, mai "bun la toate", care nu exceleaza nicaieri, dar care are o diploma de hai-sa-zicem inginer agronom? Si a mai facut si un master in "Cresterea industriala a patlagicii rosii" ? Voi v-ati luat de vacarul satului... eu ma iau de alte extreme la fel de posibile. Si cum am mai zis-o la un moment dat... ce mama naibii conteaza cine alege, daca optiunile sunt de tot rahatul? Si sincer... de ce sa mai tinem alegeri? De ce sa nu alegem de la bun inceput niste copii, sa-i pregatim pe fiecare pentru un post de ministru, prim-ministru, etc. Am avea guvernul perfect, nu? Au, stai ca suna un pic a monarhie... nici aia n-o fost buna, pana la urma... Idei se mai gasesc cu tona... unele mai bune, altele mai proaste. Hai sa mai revin la ideea initiala, si s-o combin cu situatia actuala. Sa presupunem ca avem trei grupuri de alegatori: Intelectualii - care l-ar vota preponderent pe Antonescu. Muncitorii - care l-ar vota preponderent pe Basescu. Si taranii - care l-ar vota preponderent pe Geoana. Sincer, se aliniaza ce scriu eu aici cu ce analiza politica facea DannyY pe celalalt topic. Hmm, sincer nu prea vad cu ce-i mai buna alegerea vreunui grup. pi buni... o fi vreunul din candidati mai bun decat ceilalti... dar nu semnificativ... L.E. scuze de lipsa de structura din postu' asta, dar ma grabeam, ca mai am si de lucru. This post has been edited by bucatzel: 28 Oct 2009, 15:45 |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
Diana |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Banned Posts: 67 Joined: 5 July 05 ![]() |
QUOTE(DannyY @ 28 Oct 2009, 15:19) Eeeei, stai linistit ca nu trebuie sa ajunga prim-ministru! ![]() Dragalasilor, tara e ca o firma mare unde actionarii sunt platitorii de impozite si taxe. Ca situatia sa fie realista trebuie ca fiecare platitor de taxe (actionar) sa aiba dreptul de vot proportional cu valoarea taxelor platite (numarul de actiuni) si sa decida cine va fi presedintele (administratorul) tarii (firmei). Asta ar fi singurul criteriu echitabil, dar sunt convinsa ca nu vreti ca Becali sa aiba vot mai greu decat voi. Singura voastra frustrare e sa o aveti mai mare decat altii, nicidecum sa va raportati realist la societatea din jurul vostru. This post has been edited by Diana: 28 Oct 2009, 16:35 |
--------------------
Dacia
Solenza
2004
- B-€€-€€€ Viata nu e oare de o suta de ori prea scurta, pentru a ne ingadui luxul de a ne plictisi?
Friedrich NIETZSCHE |
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
si atunci de ce silicoane au femeile si nu barbatii?????
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Diana, in cazul asta (in care bogatii isi aleg reprezentantii) protectia sociala ar fi nula, ar muri de foame mii de oameni. Iar coruptia si frauda ar genera un cerc inchis de oameni bogati care s-ar imbogati si mai mult, polarizare sociala puternica. Aia oropsiti vor recurge la tot felul de actiuni, gen hotie, talharie, pana la urma se duce totul de rapa.
Sincer acum, daca le interzici unora drepturi (de vot de ex) si altora le dai puteris porite, si la raspunderi trebuie sa fie la fel. Adica aia cu pondere mare la vot sa fie in prima linie la razboi, pe cand aia fara drept de vot sa stea acasa. Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
Diana |
![]()
|
Andy, exact asta spuneam si eu! Si amaratii aia care platesc taxe si impozite trebuie sa aiba un cuvant legat de cei care administreaza banii lor. Insa unii frustrati de aici de pe forum incearca sa devina "sefi" macar pe domeniul public si sa decida pentru altii pe motivul ca aia sunt prosti. Cel mai bun ramane tot votul clasic, chiar daca nu e perfect,
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004
- B-€€-€€€ Viata nu e oare de o suta de ori prea scurta, pentru a ne ingadui luxul de a ne plictisi?
Friedrich NIETZSCHE |
|
ionutctn |
![]()
|
Cei mai multi dintre bogati oficial nu platesc asa taxe multe cum crede lumea. Ma refer la persoane fizice ca firmele nu pot vota un candidat. Daca ne referim strict la contributiile persoanelor fizice la bugetul de stat atunci Gigi Becali nu cred ca sta foarte bine la capitolul asta. Si e valabil pentru majoritatea care se sustrag de la plata contributiilor catre stat. Pana la urma nu ar fi un capat de tara pentru ca daca insumam contributiile oficiale la stat ale oamenilor instruiti dau un procent destul de mare in raport cu bogatii care se sustrag de la plata lor.
Un criteriu ar putea fi foarte bine educatia fiecaruia coroborata cu aceste contributii ale fiecaruia la bugetul de stat. Ar putea fi foarte bine luate in calcul si problemele avute cu incalcarile legilor incepand de la faptul ca nu ai traversat pe zebra si pana la faptul ca ai fost pe la racoare. Intr-un astfel de sistem Gigi Becali ar castiga mult prin faptul ca are contributii semnificative la bugetul de stat dar ar pierde enorm din cauza problemelor pe care le are cu justitia ori cu datoriile fata de bugetul de stat neonorate. This post has been edited by ionutctn: 28 Oct 2009, 16:53 |
--------------------
Dacia
1310
|
Diana |
![]()
|
Da, Ionutctn, cei mai buni sa luati decizii sunteti voi cele cateva genii de pe aici care au reusit sa fie primele din lantul lor trofic ce au terminat o facultate. Asa ca trebuie sa va erijati in conducatori si sa decideti pentru altii. Si eu am absolvit o facultate dar nu sunt de acord cu o asemenea imbecilitate emisa de niste frustrati. Daca aveti o facultate deja va comportati exact ca prostanul ala care a terminat scoala de politie si simte brusc cum nu il mai incap chilotii de la cate perechi de oua au aparut acolo. Oamenii care au crescut intr-un mediu mai "scolit" nu se extaziaza asa la absolvirea unei facultati sau a oricarei alte scoli mai inalte decat a parintilor lor.
This post has been edited by Diana: 28 Oct 2009, 16:58 |
--------------------
Dacia
Solenza
2004
Friedrich NIETZSCHE |
|
ionutctn |
![]()
|
Atunci lasa masele sa decida. Paine si circ!
Oricum acolo eu am dat niste criterii ce coroboreaza mai multi factori. Mai pot fi adaugati si alti factori. Decat sa vii cu "imbecilitate emisa de niste frustrati" mai bine ai veni cu niste argumente de ce criteriile alea de le-am enuntat nu sunt bune. Si nu de faptul ca ai facultate sau nu e vorba aici. Facultate se numeste si Spiru Haret (sau dosariada) dar si una la care la admitere sunt 7 pe loc si se da examen bineinteles. |
--------------------
Dacia
1310
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
De fapt cred ca voi vreti inlocuirea democratiei cu o dictatura luminata, ceea ce poate fi foarte bine, dar si foarte rau
![]() Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
mirceateodorescu683 |
![]()
|
![]() MD Group: Members Posts: 451 Joined: 17 February 05 From: Tulcea ![]() |
Daca inainte nu ma duceam la vot pentru ca nu stiam ce sa votez, acuma, dupa ce am citit, pe sarite, topicul de fata, nu ma duc de frica. Daca fac fro prostie
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI Da dom'le, am Passat cu motor TDI!
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
pai daca votezi poti gresi, daca nu votezi gresesti sigur... sau cel putin asa ni se spune
![]() Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
am. |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 154 Joined: 7 March 09 From: Bucuresti, Berceni ![]() |
QUOTE(Victoras2001 @ 28 Oct 2009, 15:27) Trebuie sa recunoasteti cu totii ca exista oameni care te fac sa te gandesti serios la primul post din acest topic. Stau si ma uit la matusa mea. O tine una si buna ca Ceausescu i-a dat casa, slujba, a tinut-o pe fi-sa la servici... Nu vrea sa inteleaga nici moarta ca fi-sa nu producea nimic dar primea salariu, salariu care n-avea acoperire, deci nu putea sa mai dureze mult aceasta schema. "Ceausescu ne-a dat, Ceausescu ne-a facut". Din pacate asta aud si azi. Daca ii spun ca nu-i in stare de nimic, ca-i varza, ca nu-i in stare sa-si faca viata frumoasa, imi raspunde ca sunt obraznic. Se uita in jur si-i comenteaza pe toti care au bani mai multi ca ea. Normal ca toti au furat banii, ca altfel n-aveau. Femeia n-are multa scoala, e adevarat. Dar nici unchi-miu n-are multa scoala, insa nu gandeste ca ea. A inteles omul ca nu se poate doar sa ceri, iar sistemul economic folosit de Ceausescu la momentul respectiv n-avea cum sa fie ca un sac fara fund. Deci nu lipsa studiilor e problema. Ci faptul ca unii oameni sunt mai prosti decat altii. Totusi, fiecare om are dreptul la un vot intreg. Atata timp cat ii ceri ceea ce le ceri si celorlalti, nu vad de ce i-ai da mai putin. ![]() |
--------------------
sacia
130
1967
- 1-b-2867
|
|
Sp!ke |
![]()
|
![]() Membru dreptaci Group: Members Posts: 421 Joined: 13 October 07 From: Bucharest ![]() |
Mai oameni buni! Sunt 5 pagini umplute cu tot felul de idei si conceptii! dar, din fericire, nici-o idee, din cele enumerate, nu vor fi puse in practica! De ce? Pentru ca unele sunt aberante (si nu vreau sa spun decat ca ideea initiatorului e total antidemocratica) iar altele nu sunt "democratice" pentru cei care ne conduc. N-are rost sa va mai spun ca votul obligatoriu e cea mai mare aberatie pe care am auzit-o vreodata! Cum poti vota daca esti plecat peste granita, si urnele se inchid in timp ce tu esti in zbor? Sau cum poti vota daca locuiesti intr-unul din satele izolate de lume (fara curent, fara tv, fara radio, etc...) si nu esti informat ca trebuie sa faci asta? Votul cu electori... e foarte ok... si mi-as dori sa existe asa ceva, dar intrebarea mea este... oare care dintre politicienii actuali, alesi pe sistemul actual de vot, ar fi de acord cu asta?
In alta ordine de idei, parerea mea e ca trebe sa facem ce face maimuta, adica daca majoritatea statelor in UE au acelasi sistem de vot ca si noi, si o duc foarte bine, noi de ce sa fim mai cu motz? Voi credeti ca noi suntem mai inteligenti ca ei? Voi credeti ca sutele de ani de democratie chiar nu si-au pus amprenta asupra statelor din UE (Germania, UK, Franta... etc)? Voi credeti ca ei nu si-au pus aceleasi intrebari ca si voi? Oricum... ne mai trebuiesc vre-o 50 de ani pana vom invata ce e cu democratia si cu ce se mananca, pana acum n-am reusit sa acumulam decat miliardari de carton si patroni de fotbal, restul e fantezie... |
--------------------
Dacia
Logan MCV 1.5 DCI 77kw & Logan 1.4 MPI 55kw
2007/2009 Laureate Renault Logan... by Dacia...
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Sp!ke @ 28 Oct 2009, 18:43) ...Voi credeti ca sutele de ani de democratie chiar nu si-au pus amprenta asupra statelor din UE (Germania, UK, Franta... etc)?... Adevarul e ca acum 2-3 sute de ani era o democratie ptin tarile alea de nu se putea ![]() Tu crezi Napoleon sau regina Elisabeta erau alesi de catre popor? This post has been edited by vijelie: 28 Oct 2009, 18:59 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Sp!ke |
![]()
|
![]() Membru dreptaci Group: Members Posts: 421 Joined: 13 October 07 From: Bucharest ![]() |
Ce ma bucur ca ai citit si ghilimelele! Chiar ma asteptam la reactii de genul asta!
BTW... Ma bucur ca stii istorie, poate o sa mai vorbim pe tema asta! ![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV 1.5 DCI 77kw & Logan 1.4 MPI 55kw
2007/2009 Laureate Renault Logan... by Dacia...
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
sigur sigur
![]() |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
DannyY |
![]()
|
Ba Franta a fost o democratie...frumoasa, in care s-a testat anduranta unor inventii extraordinare, cum ar fi ghilotina, nu?
Inainte de caderea Bastiliei: Vive la Republique! Jarti, gatul Dupa caderea Bastiliei: Vive le Roi! Jarti, gatul, plus "Liberte, Fraternite, Egalite" Iar Napoleon parca a fost simpatizant al Revolutiei, pana s-a plictisit de ea si a cam violat-o... Si la noi, dupa 89, s-a testat o arma la fel de eficienta: breasla minerilor, manuita de cel mai mare smecher roman din toate timpurile. 1990, 1991 si 1999. Astia miroseau intelectualii. Lozinci ca "Noi muncim, nu gandim" si "Moarte intelectualilor" arata ce inseamna inocularea sentimentului ca gandirea e o boala. Manipularea unei mase de manevra fara nici o instruire de catre un mare maestru in intrigi nu pune nici un egalitarist pe ganduri? A fost vreun egalitarist student in Bucuresti pe vreamea aia? Cum au fost panselutele? Parfumate? Noroc ca in 1999 s-a pus punct... Asta face "dictatura proletariatului", pune la dispozitia unui lider necenzurat si fara scrupule o masa de manevra credula, si care nici macar nu accepta ca oamenii pot avea si alte opinii... In acea masa, e vreunul care isi da seama ca este manipulat? Si cum scapa din cercul ala vicios? |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
Diana |
![]()
|
Prea multe nu s-au schimbat nici acum. Intelectualii (nu ma refer la geniile forumului) sunt calcati in picioare daca nu proslavesc maretul conducator. E jenant ca un consilier prezidential sa-i spuna rectorului unei universitati de prestigiu din tara ca nu a citit nici-o carte. Daca afirmatia era despre lecturile consilierului n-ar fi fost nicio surpriza, insa era despre cele ale rectorului.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004
Friedrich NIETZSCHE |
|
mau77mau |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 59 Joined: 24 August 09 ![]() |
apreciez raspunsurile tale la acest topic Diana mai ales pentru ca imi releva unele aspecte ale gandirii mele care sunt acceptabile doar la o analiza superficiala.
cum vezi tu o societate mai buna ? |
--------------------
dacia
logan
2005/1,4
- b75mac
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th July 2025 - 20:12 |