izolarea termica a blocurilor, experiente de la cei care stau in blocuri izolate
![]() ![]() ![]() |
izolarea termica a blocurilor, experiente de la cei care stau in blocuri izolate
dacis |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|||
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Uau, ai făcut și fizică..
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Han Solo |
![]()
|
![]() Potiphar Breen Group: Members Posts: 355 Joined: 8 June 11 From: Arstotzka ![]() |
dap. a lucrat cu gaini perfect sferice in vid.
|
--------------------
White Star
Titanic
1912 - un an bun sa fii iceberg
- 131428 Maidanezii ajung in bordelurile zoofililor europeni!
N-am nimic cu tine, va urasc pe toti :) Rage against the dying of the light. |
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Investesti sume de c.acat obtii rezultate de c.acat.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.233 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
QUOTE(nasty @ 24 Jun 2015, 07:32) ... Cacao; am zis mai demult de ce: nici o companie nu are interesul sa produca/vanda mai putina marfa. Noi avem nevoie sa PRODUCEM energie cat mai ieftina, interesele producatorilor si utilizatorilor sunt diferite. |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Pai daca tu vrei sa economisesti, te impiedica vanzatorii de energie? Daca vrei sa-ti izolezi termic locuinta, nu te lasa distrigazu'? Te impiedica renelul sa-ti montezi in casa becuri cu led?
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.233 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Ei sunt interesati sa-si pastreze locurile de munca, si sa-si maximizeze profitul; asta nu se face vanzand marfa din ce in ce mai putina. Cu cat s-a ieftinit energia de cand cu "energia verde" ? Izoland, eu incerc sa-mi pastrez in casa caldura (sau racoare vara), dar tre' sa-mi si aerisesc bine. Daca izolatia aia mi-ar produce caldura, ar fi altceva. Eu mi-am izolat apartamentu', dar primul efect de care trebuie sa tin cont e ca am marit inertia peretelui (toamna trebuie sa dau drumu' la caldura cu aproape o saptamana inainte de a veni geru', ca sa se simta efactul).
|
--------------------
Dacia
1310
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Sa nu uitam ca "moda" a fost data de Directive UE. La nivel inalt nu s-a pus problema ca energia produsa ramane nevanduta ci ca nu exista capacitatea de a produce suficienta energie. Iar pentru completare se apleaza la resursele energetice rusesti intr-o pondere suficient de mare incat sa dea dependenta.
Energeticienii au tras semnalul de alarma in urma cu vreo 20 ani iar apoi au urmat dezbaterile politice concluzia fiind ca daca nu putem creste productia de energie produsa din resurse proprii (ca nu avem cu ce... la nivel UE) atunci sa scadem consumul in paralel cu dezvoltarea energiilor alternative pentru a scapa de dependenta de Rusia. Avand in vedere pozitia energeticienilor de acum 20 de ani si a politicienilor UE de acum cca. 15 ani pe de o parte si evolutia relatiilor cu Rusia din ultimii 2, 3 ani n-as putea zice ca primii n-au avut dreptate. Cel mult ca a doua categorie (politicienii) chiar daca au adoptat o pozitie corecta au facut-o si mai ales au inceput punerea in practica intr-un mod mult prea lent. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
QUOTE am marit inertia peretelui Esti tu sigur? Adica sigur sigur? Te-ai gandit care ar fi logica, mecanismul, explicatia? |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Dacă a izolat exterior, atunci a modificat doar pe exterior "inerția", în sensul că atât frigul cât și căldura "intră" mai greu în perete.
Dacă pe interior a rămas la fel, absorbția căldurii o face la fel de rapid (peretele), doar că acumulează mai multă căldură datorită izolației exterioare. This post has been edited by gabize: 24 Jun 2015, 13:13 |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
maho |
![]()
|
QUOTE(cdadan @ 24 Jun 2015, 12:33) Esti tu sigur? Exterior. Poate m-am exprimat gresit cu "inertia": inainte de a izola (in 2006) nu mi-am pus problema pastrarii caldurii, cand vroiam sa am cald, dadeam drumu' la caldura si gata. Intre-timp au mai intrat niste variabile in calcul: dupa ce mi-am izolat, am vazut ca efectul pastrarii caldurii in perete (datorita izolatiei) se simte doar dupa 5-7 zile, pretul la gaze a tot crescut, iarna trecuta a fost inlocuita la subsol o teava groasa de caldura cu una subtire...iernile nu-s la fel... Una peste alta, n-as putea spune ca platesc mai putin acum. Greu de spus daca a meritat sau nu izolatia, posibil ca da, ca m-a costat atunci doar 900 ("regie proprie"). |
--------------------
Dacia
1310
|
radian |
![]()
|
Daca valoarea facturii a ramas aceeasi ca in 2006, date fiind scumpirile din cei 9 ani, n-ai iesit chiar rau.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
maho |
![]()
|
Am gasit niste facturi din iarna 2005/6, ca si volum m.c. n-am scazut la consum de-atunci, ba chiar am crescut putin, ca medie, iarna; asa cum am zis, sunt prea multe de luat in calcul (inclusiv temperaturi int./ext., inflatie, etc.), noroc ca n-am dat mult, ca la preturile care se vehiculeaza acum (umflate de diverse "programe"), nu mi-as mai face probabil.
|
--------------------
Dacia
1310
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
QUOTE(cdadan @ 24 Jun 2015, 10:29) Si care-ar fi gheseftul si economia? Ca io mi-am luat acum vreo doua-trei luni o roaba de becuri cu LED de la unu mic, cu ochi oblici si pielea mai galbuta, om serios, care produce cu leduri Samsung, am dat ceva bani pe ele si deja doua s-au ars. Cu banii de pe ele plateam curentul un an la doua becuri standard, de 75W... |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
cdadan |
![]()
|
Daca le-ai luat cu bon si garantie, mergi de le schimba.
Economisesti curent, nu bani. Salvezi planeta, nu bugetul personal. Ai vazut ceva eco sau bio ieftin? ![]() |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.489 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Ai de capu' meu, in sfarsit, un lucru la care nu se pricepe monsieur le consultant...
This post has been edited by bucatzel: 25 Jun 2015, 00:42 |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
dacis |
![]()
|
Reparez, reparez...
![]() |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
nasty |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.536 Joined: 3 January 05 ![]() |
|
--------------------
.
bicl/trt
2006/2020
|
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
toate bune si frumoase....
...pana la faza cu costa doar cu 10% mai mult. Pentru ca poate iese 10 % la costurile din Germania, daca adaugi si pretul terenului intr-o zona centrala dintr-un oras mare. Daca iti faci o casa la Adjud, cheltuielile suplimentare sunt aceleasi, dar poate ca reprezinta cam 200% din costul casei. Si mai e o faza, trebuie gasita in functie de specificul fiecarui amplasament o balanta intre investitie si economia de energie. Ca e stupid sa cheltui 1000 de lei ca sa faci o casa care consuma energie de 1 leu mp. E la fel de stupid si invers, dar undeva pe la mijloc, poti cheltui 100 de lei ca sa faci o casa care consuma de 5 lei. |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
radian |
![]()
|
Imi vine greu sa cred ca o majorare a cheltuielilor de constructie cu doar 10% ar putea avea ca efect o scadere a consumului energetic de la 85-100 kW/mp/an la doar 10 kW/mp/an, o fi vreo eroare de interpretare a ziaristului. Oricum, rezultatele sunt spectaculoase.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Pai cum ziceam, daca pleci de la un pret de baza de 700.000, 1.000.000 de euro pentru o casa, cam pe unde poate ajunge in tarile civilizate...
...fac o paranteza offtopic dar e e o faza simpatica. Eram in vara asta intr-un oras din Sudul frantei, parca la Menton, nu sunt sigur. Si intr-o vitrina de la o agentie imobiliara, pa langa anunturi cu 7 cifre, vad si unul scris mare: Appartement, 75.000 Euro. Zic Hait! imi vand apartamentul din Bucale si imi iau si eu aici sa am unde sa ma retrag la pensie. Cand colo, cu litere mici de tot, vad suprafata "apartamentului" : 12mp!- cu terasa de 16 This post has been edited by Ake: 8 Sep 2015, 22:30 |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
mijto articolul, detaliul ala e de mare interes, mergea la imbecili autohtoni.
ps sa vezi cand sunt in sqft. si trebuie sa imparti la 10. |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
radian |
![]()
|
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Ceva de genu asta imi explica cu patos un amic din A care are firma de instalatiuni si zicea de case din aste termos unde daca intra trei grasi transpirati se fac +50 de grade. L-am intrebat daca isi tuneaza cotetu si a zis ca nici in trei vieti n-aduna banii.
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
cdadan |
![]()
|
E un articol de gen hai sa mai scriem ceva. Nu aduce mai nimic nou, cu exceptia unor lucrusoare discutabile. Cum naiba sa montezi ferestrele cu sustinere in izolatia exterioara? Ca alea-s grele ca dracu. In plus, ferestrele cu 3 randuri de sticla se folosesc deja masiv si la noi, nu sunt foarte scumpe. Acolo autorul scrie o prostie. Un singur strat low-e e aiurea, cu o diferenta minima de pret pui doua straturi si te protejezi si vara de caldura.
Pe urma vorbeste de izolatie babana pe peretii exterior, uitand sa spuna ca tavanul de la ultimul etaj trebuie izolat mai abitir ca peretii, plus ca nu trebuie uitata pardoseala de la parter. Ventilatia cu recuperare de caldura e misto, insa daca n-ai inclus asta in faza de constructie a locuintei treaba e rezolvata. In plus dpdv economic nus' daca se amortizeaza. Un 100-150 mp utili bine izolati vor consuma pentru incalzire intr-un an probabil 500-600 euro. Daca nu aerisesti cu geamurile deschise ci prin sistemul de ventilatie cu recuperare, probabil economisesti cel mult 1/3. Cu 200 economisiti pe an amortizezi investitia de 4000 in 20 de ani. Plus ca si sistemul consuma un pic de current, plus ca necesita un pic de intretinere, niste filtre etc. Merita pentru confort si pentru ca verde, salvam planeta bla bla. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.024 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
Se da urmatoarea problema. Un bloc se anvelopeaza si este obligatoriu sa se inchida toate balcoanele. Ei ce face singura familie care nu vrea sa i se inchida balconul? Cica nu se poate sa nu se inchida toate balcoanele.
|
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
2005/2017 Influence/Tekna
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
Thor1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 465 Joined: 7 April 04 From: In front of the computer ![]() |
Tine geamurile de la balcon deschise?
|
--------------------
Mazda
6
2017 Judge me all u want. Just keep the verdict to yourself!
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Nu vrea sa i se inchida (ca e capsoman) sau nu vrea sa inchida (din motive financiare)?
La prima varianta nu prea exista solutie. La a doua, daca ceilalti va doriti suficient anveloparea, suportati costul si pentru el, apoi ii faceti zile fripte strigand "Milogea!" dupa el pana oboseste. Sau pana obositi. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.024 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
E vorba de o colega de-a mea care nu vrea sa i se inchida balconul pentru din motive personale. Nu financiare. Nu o costa nimic sa i-l inchida. Numai ca(,) colega mea vrea sa-si pastreze balconul deschis. Fumeaza, usuca rufe, ma rog, preferinta personala.
|
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
2005/2017 Influence/Tekna
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th June 2025 - 02:40 |