izolarea termica a blocurilor, experiente de la cei care stau in blocuri izolate
![]() ![]() ![]() |
izolarea termica a blocurilor, experiente de la cei care stau in blocuri izolate
Merced |
![]()
|
||
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.280 Joined: 24 June 07 ![]() |
|
||
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|||
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
Programul de reabilitare termică nu se va mai aplica pe principiul primul venit, primul servit. Primăria va decide când și pe ce bloc va pune schelele
QUOTE Guvernul a schimbat regulile în ceea ce privește reabilitare termică a blocurilor. Pe viitor nu se va mai aplica regula primul venit, primiul servit. În plus, blocurile nu vor mai putea fi colorate la întâmplare, iar la imobilele monument nu se vor mai monta termopane. Blocurile ce urmeaza să fie anvelopate vor fi prioritizate în funcție de nivel de performanță energetică (începând cu blocurile de locuințe cele mai ineficiente din punct de vedere energetic), număr de apartamente (începând cu blocurile de locuințe cu cel mai mare număr de apartamente) și anul construirii (începând cu blocurile de locuințe cu vechimea cea mai mare). Cu alte cuvinte, locatarii blocurilor nu se vor mai putea orienta după data depunerii dosarului la primărie, ca să știe când vor avea termopane gratis, ci vor trebui să se supună unei prioritizări pe care o va face autoritatea locală, în funcție de studiile specialiștilor. Toate aceste prevederi se regăsesc în Ordonanța de Urgență propusă de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului pentru modificarea Ordonanței de Guvern nr. 18/2009 privind creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe. Fondurile europene ar putea salva programul „Am anuntat, recent, ca România a obținut acordul Comisiei Europene de a finanța proiectele de reabilitare termică a blocurilor din fonduri europene. În paralel cu negocierile purtate cu CE, a fost nevoie să punem la punct legislația. Așa că avem, de astăzi, odată cu trecerea prin Guvern a ordonanței elaborate de noi, reglementări ce permit ca reabilitarea să se poată face cu contribuție financiară europeană, completată de o cotă ce le revine primariilor, precum și de o contribuție minimă a proprietarilor. Practic, extinzând sursele de finanțare, asigurăm îmbunătățirea accesului la program a potențialilor beneficiari”, a declarat ministrul Eduard Hellvig. Schema de finantare, care se refera atat la lucrarile de intervenție, căt și la realizarea auditului energetic și a expertizei tehnice. - 60% din finanțare este asigurată din fonduri structurale și de coeziune ale Uniunii Europene și din alocații de la bugetul de stat; - 40% reprezintă contribuția însumată a consiliilor locale și a asociațiilor de proprietarilor, astfel: contribuția proprie a autorităților administrației publice locale se stabilește pe baza unor criterii socio – economice, în limita a maxim 30% din valoarea activităților/lucrărilor, care se aprobă prin hotărâre a consiliilor locale/Consiliului General al Municipiului București și, în completare, din fondul de reparații al asociației de proprietari constituit în acest sens. Cota de contribuție a proprietarilor nu poate fi mai mică de 10% din valoarea activităților/lucrărilor. Cine mai primește gratis termopan Totuși, noul act normativ prevede posibilitatea primăriilor de a prelua și sarcina financiară a asociațiilor de proprietari, dar cu recuperarea ulterioară a sumelor, în termen de maxim 10 ani. Ordonanța exceptează de la recuperarea acestor sume anumite categorii de persoane: persoane cu handicap sau familii cu persoane cu handicap aflate în întreținere persoane singure/ familii care, în ultimele trei luni anterioare efectuării anchetei sociale de către autoritatea administrației publice locale, au realizat venituri medii nete lunare pe persoană singură/membru de familie sub câștigul salarial mediu net pe economie veterani de razboi și soți/soții supraviețuitori/supraviețuitoare ai acestora pensionari, indiferent de statutul acestora, ale căror venituri medii nete lunare pe persoană singură/membru de familie este sub câștigul salarial mediu net pe economie în cazul acestora, cheltuielile sunt considerate cheltuieli de natura sociala. „Ca element de noutate, am introdus in Ordonanta posibilitatea finantarii reabilitarii termice si pentru locuintele unifamiliale (adica pentru case), dar si pentru locuinte sociale si celelalte unitati locative, aflate in proprietatea/administrarea consiliului local, indiferent daca sunt amplasate in blocuri de locuinte sau sunt locuinte unifamiliale. Au prioritate, insa, blocurile si locuintele familiale”, a adaugat ministrul dezvoltarii regionale si turismului. Amenzi pentru constructori Eduard Hellvig a mai precizat că au fost introduse în noua lege sancțiuni si amenzi, aplicabile atât executanților care nu respectă anumite standarde ale lucrărilor și materialelor, dar și autorităților locale (coordonatori locali) care nu respectă anumite obligații prevăzute de actul normativ. Amenzile pot varia de la 5.000 la 50.000 de lei. O altă prevedere importantă se referă la faptul că, pentru protejarea valorii arhitecturale a clădirilor declarate monument istoric sau a celor amplasate în centrele istorice, în zonele de protecție a monumentelor istorice și/sau în zonele construite protejate ale localităților, acestea nu vor mai putea intra în program. Totodată, pentru asigurarea unei soluții tehnice unitare din punct de vedere al aspectului și cromaticii, în cazul blocurilor cu mai multe scări, s-a impus ca programele locale și soluțiile de intervenție, să fie avizate, din punct de vedere urbanistic, de către comisiile tehnice de amenajare a teritoriului și urbanism. http://www.evz.ro/detalii/stiri/Guvernul-a...ca-1009065.html |
--------------------
...
...
...
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Stie cineva care este diferenta de pret (in procente) dintre sticla simpla si cea antiefractie?
|
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
Vanzatorii de termopane.
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.233 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Folie antiefractie nu merge ?
|
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
daniM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 580 Joined: 11 July 07 From: Gugulania ![]() |
Folie antiefractie e folie normala auto,ieftina(poti sa o pui singur) ,eu am pusa pe geamuri.
20 Nov 2012, 19:28: Asta-i incercat de mine cu pumnul This post has been edited by daniM: 20 Nov 2012, 18:28 Attached thumbnail(s) DSCF6047.JPG ( Size: 4.75mb ) Number of downloads: 616 |
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
Erai beat?
![]() |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
daniM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 580 Joined: 11 July 07 From: Gugulania ![]() |
Nu,mi l-a taiat gresit jos si chiar am vrut sa fac o incercare
![]() This post has been edited by daniM: 20 Nov 2012, 18:48 |
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
Leo0608 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.108 Joined: 13 September 08 ![]() |
QUOTE(Filip @ 25 Oct 2012, 18:16) moor deee raaas, nuu maai pooot ![]() ![]() ![]() cred ca muream de gat cu meseriasii aia daca eram acolo ![]() cu ani in urma un vecin a adus tot asa niste dorei sa ii schimbe sifonu ![]() ![]() ![]() mhoaamaa ce bataie si-a luat vecinu ala cu doreii sora cu moartea de la ala l-a pus p'ala sa-i faca baia la loc impecabila pe urma ... ![]() QUOTE(daniM @ 25 Oct 2012, 18:26) am raspuns mai sus ![]() apropo ipsosu de modelaj chiar e ok .. nu se crapa am gasit un handicapat care a zis el hai ca-mi pune gresie la baie cu ipsos de modelaj in loc de ce trebuie ![]() QUOTE(Filip @ 25 Oct 2012, 18:29) Vă dați seama că tot ce e cu primăria... are și calitate de lucrare făcută pe banii statului. Dar și marginile alea începuseră să fie fisurate, imediat sub tâmplăria de lemn. <span class='edit'>25 Oct 2012, 19:30:</span> Nu, o să curăț huma, îți dai seama. Și când a fost renovat în 1998 a fost curățată huma veche. Ei îmi ziceau: ipsosul e bun la toate reparațiile astea. ![]() QUOTE(bmwh548 @ 25 Oct 2012, 18:35) Ipsos folosesti cand vrei sa pui o doza sau ceva pentru ca are timpul de uscare mic, dar nu incarci cu ipsos pentru ca lucreaza si cand il uzi incepe sa lucreze din nou. cel mai bine pui frate murexin sau altceva ca sa acoperi gaurile mari .. ipsosu normal se crapa repede QUOTE(Filip @ 25 Oct 2012, 21:07) am raspuns mai sus QUOTE(Merced @ 26 Oct 2012, 01:59) Bun. E o solutie de gletuire a peretilor(mai proasta decat gleturile "dedicate" din ce stiu eu) . Da' eu n-am vazut pana acu' vreun "meserias" adevarat sa umple asemenea goluri cu un glet sau altceva similar. O fi un motiv pentru care gletul se da peste o tencuiala ceva, intr-un strat fin, si nu se umple peretele ca la balamuc cu el, nu? sunt o gramada de dorei de-ampulea luati ucenici de jnapani si-i invatza ala la locu de munca ce si cum sa faca ... ![]() |
--------------------
logan
pentru?
200x
- X XX XXX
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
![]() S-a gandit la dinamo cand a dat. |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
daniM |
![]()
|
|
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
Leo0608 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.108 Joined: 13 September 08 ![]() |
QUOTE(george_scala_2004 @ 7 Nov 2012, 11:00) Programul de reabilitare termică nu se va mai aplica pe principiul primul venit, primul servit. Primăria va decide când și pe ce bloc va pune schelele http://www.evz.ro/detalii/stiri/Guvernul-a...ca-1009065.html asta era si inainte uite un ex: asociatia de la blocu meu s-au cenzurat pe ei sa nu puna ca ei la afacerea aia nu primeau nici o ""shpaga"" de bagat in buzunar asa ca i-a durut fix in 14 pe presedinte si pe administrator si 2 la mana, ei se laudau ca daca ar face, vor numai ptr termopane gratis pe scara blocului nu si la apartamente ![]() asa ca au stat si au dormit in cur, pe cand alte blocuri alaturate au fost izolate anul acesta , cu termopane puse la toate apartamentele ![]() |
--------------------
logan
pentru?
200x
- X XX XXX
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
După două luni jumate, a dat Domnul și-au terminat reabilitarea la blocul alor mei. Overall, a ieșit bine. Le-am făcut azi o vizită și m-am uitat la termometrul din casă, arăta 26 de grade
![]() Culoarea exterioară e acel galben-verzui din zonă (Titulescu - Banu Manta), nu-i deloc urâtă. Singura chestie care strică aspectul e amplasarea total haotică a unităților exterioare de AC (inevitabilă). Attached thumbnail(s) 2012_11_21_10.30.14.jpg ( Size: 1.74mb ) Number of downloads: 583 |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Ma grecule, io am inpresia ca tu vroiai sa fie verdele ala adevarat de peste drum.
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
La ai mei babaci merg lucrarile intr-o mare viteza..
![]() Sunt laudati puscariasii cum ca fac treaba buna.. |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
- B 696 BUL Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
Pe frigul asta e numa' buna treaba!
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
catalin-g3 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 201 Joined: 26 August 04 From: BaileGovora ; BUCURESTI ![]() |
Si la noi e aceeasi chestie - presedintele de bloc si-a izolat apartamentul lui anul trecut, iar anul asta l-a durut in c*r de restul lumii. Au bagat cererea abea prin August.
|
--------------------
AsconaC/AstraF
BERLINA
85/96 "Esti prost si vrei să te remarci? Aprinde proiectoarele!
Esti cel mai prost? Aprinde si stopul de ceată!" - MAERSK |
|
Leo0608 |
![]()
|
QUOTE(catalin-g3 @ 22 Nov 2012, 14:24) Si la noi e aceeasi chestie - presedintele de bloc si-a izolat apartamentul lui anul trecut, iar anul asta l-a durut in c*r de restul lumii. chiar ca ... zici ca sunt intelesi luaiar draq shi culmea isi facuse pe gratis nebunu ala izolarea la ap 3 camere la parter pe banii la aia care ne-au facut manzardarea la o scara ![]() era sa-l bata niste conationali din bloc la o sedinta de-a lor pe tema asta norocu lui ca era avocat pe penal ![]() o tinea pe a lui ca nu se poate, cand i se aducea legea sub nas printata ... pana la urma dupa 1 an si ceva i-au dat astia sutul in cur si l-au revocat ![]() |
--------------------
logan
pentru?
200x
- X XX XXX
|
|
nasty |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.537 Joined: 3 January 05 ![]() |
"Primarii bucureșteni au promis în campanie electorală că vor reabilita termic gratuit blocurile și că sunt bani. Nu s-au așezat bine pe scaunul de edil și au și anunțat că nu mai au bani, că vor trebui să ia credite sau că vor impune taxă de reabilitare termică.[U]"
http://www.evz.ro/detalii/stiri/incepe-rea...romisiun-1.html |
--------------------
.
bicl/trt
2006/2020
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.280 Joined: 24 June 07 ![]() |
Fabulos!
In Pitesti se face asta de cativa ani buni. Macar prin Bucuresti s-au mai reabilitat pe degeaba niste blocuri, la noi nu s-a facut un perete amarat de bloc. |
--------------------
Ford
Ka
|
|
nasty |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.537 Joined: 3 January 05 ![]() |
am o nelamurire - prin reabilitarea termica a blocurilor se economiseste energie - adica se consuma mai putina energie termica, implicit se produce mai putina energie la centrala termica.
"Paradoxal" la 2 scari de bloc identice, una reabilitata si una nereabilitata, factura de la Radet a venit pt aceeasi luna, cu aceeasi valoare. Alta problema este faptul ca se face reabilitare termica si la blocurile care nu au repartitoare pe calorifere si implicit robinetele nu functioneaza. Cei in cauza isi scad temperatura din casa deschizand geamul, anulandu-se rolul ecologic, de economie al repartitorului. Pt cei care nu cred in "strans robinetul", exemplul este ca de cand s-au pus apometre, consumul de apa a scazut la o treime. |
--------------------
.
bicl/trt
2006/2020
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
reabilitarea "cu cap" inseaman sa pui si robineti termostatati la calorifere.
Daca ii lasi pe aia intepeniti de 20 de ani normal ca oamenii deschid geamul. In ce priveste facturile identice, a verificat cineva indecsii de pe ele sa corespunda cu situatia din teren? ca poate o fi "pe estimare", nu "pe realizat" |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.233 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
QUOTE(nasty @ 6 Feb 2013, 11:51) la 2 scari de bloc identice, una reabilitata si una nereabilitata, factura de la Radet a venit pt aceeasi luna, cu aceeasi valoare. ...la blocurile care nu au repartitoare pe calorifere si implicit robinetele nu functioneaza. La 1 bloc, e o factura (e un singur "ceas" de caldura, la intrarea in bloc); cum se repartizeaza costurile (factura aia) e problema asociatiei... Nu poti spune "implicit", ca unii mai "misca" robinetii (de apa - cei de siguranta, de la calorifere...) macar la o luna, ca sa nu se intepeneasca. Oamenii fac economie atunci cand se vede evident si rapid la buzunar, daca nu, nu. |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
Merced |
![]()
|
O economie vizibila se vede la cei care au centrala proprie, in cazul in care se merge pe aceeasi temperatura ca si inaintea izolarii. In rest, poate la cei cu repartitoare. Unde nu-s nici repartitoare, chiar nu vad de ce s-ar modifica factura de caldura. Va fi doar mai cald in casa.
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Unde nu-s repartitoare, se da drumul partial din vana din subsol si ai aceeasi temperatura in apartamente cum aveai cand era neizolat si cu vana deschisa la maxim...
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
Nu e chiar "ortodoxa" solutia. Ar trebui sa fie la alegerea fiecaruia ce temperatura sa aiba in casa.
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Nu e ortodoxă, dar decât să stea toată scara cu geamurile deschise, mai bine să mai reglezi din vana aia.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Au drepturi mah, nu pricepi?
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 19th June 2025 - 02:41 |