DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

43 Pages « < 27 28 29 30 31 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> izolarea termica a blocurilor, experiente de la cei care stau in blocuri izolate

dacis
post 29 Oct 2013, 10:42
Post #841

Membru autentic

Group: Members
From: dealurile oable ale Mioritei

QUOTE(klaus @ 28 Oct 2013, 22:25)
... nu exista la noi robineti termostatati cu temperatura minima
*

exista, dar nu cum ziceai tu, cu temperatura minima 16-18C, ci cu 5 ori cu 7C. Practic, sunt doar anti inghet! sad.gif

--------------------
DACIA Logan KissFM 1,4 2008
dacis
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bmwh548
post 29 Oct 2013, 11:00
Post #842

Membru cu insomnii

From: Iasi

Niciun robinet termostat nu poate fi inchis complet. Cand temperatura scade prea mult deschide automat ca sa nu te trezesti cu surprize, dar deschide suficient de mult (ca durata) incat caloriferul sa se incalzeasca bine si sa se inregistreze consumul.

--------------------
- - - - -
+
klaus
post 29 Oct 2013, 11:25
Post #843

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

Una e robinetul antiinghet, si alta e robinetul pentru condominiu, unde trebuie sa existe o temperatura minima in tot condominiu, pentru a nu face ceea ce se intampla la noi, un transfer de sarcina de la unii la altii.
Robinetii termostatati antiinghet (cu temperaturile alea de 5-7 grade) sunt buni la casa, nu la bloc.
Sunt convins ca daca exista o temperatura minima obligatorie pentru robinetii termostatati (aia de 16-18 grade de am mentionat-o), multi nu s-ar fi plans de repartitoare.
Sau daca legislatia ar fi fost ca la elvetieni unde se plateste 50-60% din factura la pausal (atunci nimeni nu ar fi avut interes sa inchida robinetii, ca tot ar fi platit 50-60% din suma pe care ar fi platit-o si ar fi facut si frigul, iar dublat cu o temperatura minima obligatorie deja nu merita inchisul robinetilor)
La noi legislatia cu repartitoarele este o prostie si cei care ar fi trebuit sa o indrepte nu au facut niciodata nimic.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
dizzy
post 29 Oct 2013, 11:47
Post #844

Work smart not hard!

In ce tara? Elvetia? Multumesc.
Izolatia presupune si faptul ca mai aerisesti si matale casa aia din cand in cand.
Opresti caloriferele, astepti sa se raceasca, deschizi 10 minute toate geamurile din casa, se schimba aerul, inchizi geamurile, astepti inca 10 minute, dai drumul la calorifer. La mine de cand au izolat blocul tine mai bine caldura in casa. Eu tot aerisesc zilnic cand vin de la servici inainte sa dau drumul la furnal, iar in weekend dimineata si seara. Umiditatea relativa in aer sta pe la 50% ceea ce e ok.
As prefer sa aerisesc iarna pe la pranz cand e mai cald dar nu prea sunt pe acasa.

This post has been edited by dizzy: 29 Oct 2013, 13:59

--------------------
Whirpool ex Dacia Logan 2005 - B zzz SXX
Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds.
+
george_slz
post 29 Oct 2013, 14:12
Post #845

Membru autentic

From: BUCURESTI S6

QUOTE(klaus @ 29 Oct 2013, 11:25)
Una e robinetul antiinghet, si alta e robinetul pentru condominiu, unde trebuie sa existe o temperatura minima in tot condominiu, pentru a nu face ceea ce se intampla la noi, un transfer de sarcina de la unii la altii.
Robinetii termostatati antiinghet (cu temperaturile alea de 5-7 grade) sunt buni la casa, nu la bloc.
Sunt convins ca daca exista o temperatura minima obligatorie pentru robinetii termostatati (aia de 16-18 grade de am mentionat-o), multi nu s-ar fi plans de repartitoare.
Sau daca legislatia ar fi fost ca la elvetieni unde se plateste 50-60% din factura la pausal (atunci nimeni nu ar fi avut interes sa inchida robinetii, ca tot ar fi platit 50-60% din suma pe care ar fi platit-o si ar fi facut si frigul, iar dublat cu o temperatura minima obligatorie deja nu merita inchisul robinetilor)
La noi legislatia cu repartitoarele este o prostie si cei care ar fi trebuit sa o indrepte nu au facut niciodata nimic.
*

Statul nu intervine in managementul asociatiei. Imbecilitatea conducerilor asociatiilor creaza anomalii. Daca ai idee despre cum se aplica legea in Elvetia ai putea sa incerci sa o propui asociatiei din care faci parte si daca se aproba modul de calcul ar putea fi folosita in forma aia.

Eu am centrala de apartament(!nu recomand!) si chiar daca as avea tevile izolate, asociatia a hotarat sa ma contorizeze dupa repartitorul de coloana. Cum se face ca eu nu am nici un robinet in casa, in schimb are ala de sus(la ultimul etaj)si le tine inchise si ieri, de exemplu tevile erau reci, dar totusi eu am impartit caldura cu aia de jos care au avut caloriferele deschise. Cum o dau tot nu m-ar coafa, pt ca atunci cand esti in minoritate(suntem 3 cu centrale pe scara) esti la mana majoritatii.

This post has been edited by george_slz: 29 Oct 2013, 14:14

--------------------
dacia Astra H Cosmo 2008 - b xx sef
+
dizzy
post 29 Oct 2013, 14:15
Post #846

Work smart not hard!

Marea afacere e a firmelor de calculare a cotei parte, le platesti 5 lei pe luna de calorifer si le-ai platit si repartitorul de certuri.
5 lei x 5 calorifere x 50 apartamente = 1250lei pe bloc pe o foaie de excell. Misto bishnitz

This post has been edited by dizzy: 29 Oct 2013, 14:20

--------------------
+
klaus
post 29 Oct 2013, 22:14
Post #847

步步

Group: Moderatori

QUOTE(george_slz @ 29 Oct 2013, 14:12)
Statul nu intervine in managementul asociatiei. Imbecilitatea conducerilor asociatiilor  creaza anomalii.
*

Daca nu ar exista ordinul 343/2010, poate ti-as da dreptate. Asta la blocurile cu repartitoare.
Sau daca nu ar exista ordinul 483/2008 pentru cei fara repartitoare, care abroga ordinul 233/2004 (toate ale ANRSC).
In ce priveste treaba cu centrala, eu intotdeauna am sustinut pe aici, si imi mentin parerea, ca la actualul pret al gigacaloriei (cel putin in Bucuresti) nu merita centrala. Daca insa se va scoate subventia, se va privatiza RADET-ul (stiti voi, urmarire de profit, cum e acum apa nova, o hotie pe fata), centralele de aprtament vor deveni nu rentabile ci foarte rentabile. Cred ca va fi aproape acelasi pret sa ai centrala electrica sau sa fii la incalzirea centralizata.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
ady77
post 29 Oct 2013, 22:20
Post #848

راحتزیل یو

From: near Bacau

QUOTE(george_slz @ 29 Oct 2013, 14:12)
Eu am centrala de apartament(!nu recomand!) si chiar daca as avea tevile izolate, asociatia a hotarat sa ma contorizeze dupa repartitorul de coloana.
*

Mai misto e de mine. Ca eu nu mai am tevile in casa si tot trebuie sa platesc. Cica spatiile comune, adica subsolul, ca in rest nu avem calorifere/tevi prin scara.
Nu mai spun ca suntem vreo 16 cu centrala si doar 4 la CET.

--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
User is online!Galerie FotoPM
+
D-Ice
post 29 Oct 2013, 22:23
Post #849

Membru autentic

Io am rezolvat-o cu repartitoarele pe scara. Cand m-am mutat mi-a zis administratora ca scara e debransata asa ca pot sa rad coloanele care trec prin apartament. Asa ca le-am ras si capetele le-am blindat. Daca au vise umede de rebransare, pot sa-si traga teava pe unde or sti. icon_mrgreen.gif

This post has been edited by D-Ice: 29 Oct 2013, 22:23

--------------------
. . .
„Omul a ajuns un semizeu tehnic înainte ca, din punct de vedere moral, să fi coborât de tot din copac.” — Jean Rostand
+
bmwh548
post 30 Oct 2013, 09:02
Post #850

Membru cu insomnii

Adica tot pe la tine.

--------------------
- - - - -
+
maho
post 30 Oct 2013, 09:31
Post #851

Membru rigido-flexibil

From: Brașov, orașul olimpic

QUOTE(klaus @ 29 Oct 2013, 22:14)
imi mentin parerea, ca la actualul pret al gigacaloriei (cel putin in Bucuresti) nu merita centrala. Daca insa se va scoate subventia, se va privatiza RADET-ul (stiti voi, urmarire de profit, cum e acum apa nova, o hotie pe fata), centralele de aprtament vor deveni nu rentabile ci foarte rentabile. Cred ca va fi aproape acelasi pret sa ai centrala electrica sau sa fii la incalzirea centralizata.
*

Tu vorbesti de copitala, unde caldura e subventionata pt. toti; gigacaloria are preturi f. diferite (si nesubventionate pt. toti) in tara, in functie de mai multe chestii, printre care, probabil, si modul de obtinere. Acum, la preturile actuale ale gazului, nu sunt convins ca o centrala de apartament e mai rentabila (in functie si de pozitionarea apartamentului, deci de necesarul lui de caldura platita). In viitorul apropiat, cu liberalizarea la gaze, nici atat. Singura chestie reala (in blocurile cu surse mixte) e confortul rapid, mai ales primavara si toamna.

--------------------
Dacia 1310 1983
"Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't."
+
dizzy
post 30 Oct 2013, 18:53
Post #852

Work smart not hard!

Depinde cum definesti rentabilitatea.
Pentru mine, in momentul asta e mai utila centrala.
Face caldura cand vreau: Daca da un val de frig de 5 zile in septembrie pot da caldura.
Plec la munte 3 zile, hop pe 15 grade.
Face caldura cat vreau: Daca intr-o zi vreau sa am la 25 grade ca-i racit cel mic, imi fac.
Fac caldura intre ce ore vreau:
Noi plecam pe la 7.30 si revenim pe la 19 acasa. De ce sa am mai mult de 16 grade in afara intervalului in care stau efectiv acasa?
In plus apa calda vine in 30 secunde in loc de 10 minute. 10 minute "de apa rece" pe care le platesc la pret de apa calda.
Nu am parte de opriri ale instalatiei RADET, care pe la mine sunt lunare si tin 1-3 zile.
Una peste alta eu ies mai ieftin. Nu mult mai ieftin, nu voi acoperi probabil niciodata diferenta intre cheltuiala initiala si plata RADET. Daca pun in balanta confortul familiei, atunci consider ca ies pe plus.

--------------------
+
maho
post 30 Oct 2013, 20:37
Post #853

Membru rigido-flexibil

Pai cam pe aici bat toate:
QUOTE(maho @ 30 Oct 2013, 09:31)
confortul rapid, mai ales primavara si toamna.
*

Dar la ger, iarna, iti trebuie cam mult timp sa ridici temperatura de la 16 la 21, nu mai vorbesc de 25.
In plus, la cum "liberalizeaza" astia pretul la gaze, + ce taxe le mai bantuie mecla (poluare), nu-mi miros bine gazele.

--------------------
Dacia 1310 1983
+
gabize
post 30 Oct 2013, 20:44
Post #854

DECONECTAT

From: ©City of Mini Roundabouts

QUOTE(maho @ 30 Oct 2013, 20:37)
... nu-mi miros bine gazele.
*

Probabil au pus prea mult mercaptan în ele tongue.gif

This post has been edited by gabizegrean: 30 Oct 2013, 20:44

--------------------
⚓ Am avut cândva o... barcă... acum doar un gândac H247
"Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
+
D-Ice
post 30 Oct 2013, 21:31
Post #855

Membru autentic

QUOTE(bmwh548 @ 30 Oct 2013, 10:02)
Adica tot pe la tine.
*

Pai nu prea au cum. Ca ieste chestia aia cu tulburare de posesie.
Si daca se lasa cu "procesuri", dat in judecata reciproc si alte asemenea fineturi ingheata blocul in cei 5-10ani de procese. icon_mrgreen.gif
Deci, casa scarii e mare. Are loc teava de 3/4.
La fel ca in cazul tevii de gaze actualmente pe scara.

This post has been edited by D-Ice: 30 Oct 2013, 21:32

--------------------
. . .
„Omul a ajuns un semizeu tehnic înainte ca, din punct de vedere moral, să fi coborât de tot din copac.” — Jean Rostand
+
bmwh548
post 30 Oct 2013, 21:51
Post #856

Membru cu insomnii

Vezi ca e si legea care te cam obliga sa le permiti accesul pentru lucrari care deservesc restul locatarilor.

--------------------
- - - - -
+
D-Ice
post 30 Oct 2013, 22:20
Post #857

Membru autentic

Pai aici se bate cu tulburarea de posesie, aici aia trebuie sa se asigure ca nu se misca un fir de praf 1mm mai la stanga sau la dreapta cand dau ei gauri si devasteaza casa. Aici intervine componenta proces, despagubiri, chestii care dureaza ani si ani. Plus ca apartamentul e asigurat ca e cu prima casa.
Deci in concluzie, teava va trece pe scara ca e la comun si nu o deranjeaza nimeni. Si se pot instala n la puterea k contoare pe scara, exact ca la gaze. icon_mrgreen.gif

This post has been edited by D-Ice: 30 Oct 2013, 22:21

--------------------
. . .
+
4x4
post 30 Oct 2013, 23:02
Post #858

Übermensch

QUOTE(dizzy @ 30 Oct 2013, 18:53)
...In plus apa calda vine in 30 secunde in loc de 10 minute...
*

up.gif

--------------------
W S S
Attere Dominatum!
+
nasty
post 31 Oct 2013, 08:52
Post #859

Membru autentic

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-159226...se-europene.htm

"Comisia Europeană a constatat că majoritatea clădirilor din București consumă de opt ori mai multă energie decât cele din vechile orașe europene"

nu cred asa ceva, poate de vreo 3 ori, restul se fura de Radet.

31 Oct 2013, 08:54:
o scara vecina izolata termic, anul trecut aveau aceeasi valoare la factura ca scara vecina neizolata termic

This post has been edited by nasty: 31 Oct 2013, 08:54

--------------------
. bicl/trt 2006/2020
+
gabize
post 31 Oct 2013, 09:07
Post #860

DECONECTAT

From: ©City of Mini Roundabouts

QUOTE(nasty @ 31 Oct 2013, 08:52)
o scara vecina izolata termic, anul trecut aveau aceeasi valoare la factura ca scara vecina neizolata termic
*

Dacă e izolată prost, cu polistiren subdimensionat, numa' izolare termică nu se poate numi. Eventual renovare exterioară.

--------------------
⚓ Am avut cândva o... barcă... acum doar un gândac H247
"Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
+
nasty
post 31 Oct 2013, 09:27
Post #861

Membru autentic

10 cm, cum se izoleaza toate blocurile din Buc

31 Oct 2013, 09:28:
plus 500 buc geamuri termopan!!!

This post has been edited by nasty: 31 Oct 2013, 09:28

--------------------
. bicl/trt 2006/2020
+
maho
post 31 Oct 2013, 09:53
Post #862

Membru rigido-flexibil

Izolarea, oricat de buna ar fi, nu produce caldura.

--------------------
Dacia 1310 1983
+
nasty
post 31 Oct 2013, 09:55
Post #863

Membru autentic

QUOTE(george_slz @ 29 Oct 2013, 08:16)
La mine la bloc s-a dus o batalie intre cei care au vrut sa ramana repartitoarele si cei care au vrut sa renunte la ele. Au castigat repartitoarele pt ca s-a trisat la vot.
In timp ce vencinii mei erau preocupati cu batalia repartitoare-pausal, la noi a venit frigul . Desi au fost 10(zece) zile de frig la inceputul lunii octombrie, ei au dat drumul la incalzire in bloc abea pe 11.oct. Blocul e izolat, si de aici problema cu acumularea de umezeala din pereti care in intervalul asta a facut ca unele apartamente sa se umple de mucegai violet. Asa au patit niste vecini care au si copil de 10 luni care s-a ales cu o alergie nasoala si acum au toata casa afectata de mucegai. Inchipuiti-va ca niste nesimtiti sunt vinovati ca acum casa voastra, in care ati investit mai tot, a devenit locul unei infestari cu mucegai toxic pt oricine locuieste in ea.
Am citit un studiu facut in germania(din pacate nu mai dau de el) in care s-au pus in balanta avantajele si dezavantajele izolarii termice si s-a concluzionat ca indiferent de cat de calitativa e lucrarea, la costurile lucrarii se vor adauga costuri suplimentare de combatere a umezelii si a mucegaiului.Adica nu mai recomandau izolarea cladirilor. Sunt sanse bune ca o casa izolata sa se degradeze mai repede decat una neizolata. Deoarece izolarea  caselor e o industrie, nu multi dintre voi, veti de acord cu mine.
*

din nefericire cei cu copil mic sunt nevoiti sa faca baie copilului in fiecare zi si unii chiar ii fac baie cu cadita in dormitor. Iarna nu scapa de mucegai nici cu nici fara repartitoare. Tehnica aerisirii ar trebui sa fie perfecta.
Multi se incalzesc la aragaz, iarna, consumul pe o scara de 100 de pers, de ex este vara de 5 lei/pers si iarna 20lei/pers. Arderea gazului metan in bucatarie da f multa umezeala in afara de caldura, CO2 si CO - iarasi mucegai.
Apometrele si pretul apei au redus consumul de apa in Bucresti la 1/3, tot asta era si rostul repartitoarelor sa se consume mai putine gaze la centrala si factura de incalzire sa fie mai mica. Crescand pretul gigacaloriei, factura a fost mai mare.
Dar cauza principala a facturilor mari nu sunt vecinii care inchid caloriferele cand pleaca de acasa sau in special cand e cald afara, ci faptul ca Radetul nu se modernizeaza si nu se retructureaza si sunt un monopol care factureaza dupa bunul lor plac.

31 Oct 2013, 10:07:
corect ar fi ca si gazele sa fie contorizate pe fiecare apartament la bloc.

This post has been edited by nasty: 31 Oct 2013, 10:07

--------------------
. bicl/trt 2006/2020
+
corbex
post 31 Oct 2013, 10:08
Post #864

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

Fa cerere la gaze si iti pun contor individual. Nu problem.

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
nasty
post 31 Oct 2013, 10:20
Post #865

Membru autentic

am contor de gaz-asa am observat diferenta f mare intre vara si iarna, intre locatarii care nu au contor si cosuma la comun, ca "nu se vede".

--------------------
. bicl/trt 2006/2020
+
corbex
post 31 Oct 2013, 10:22
Post #866

Asa fenteaza incalzirea contorizata, folosind gazele la gramada. Dupa ce 60% dintre locatarii de la noi si-au pus contoare individuale de gaze, a disparut brusc interesul pentru repartitoarele de caldura. Nu mai au pe cine sa fure incalzindu-se cu gazele tuturor si raportind zero gigacalorii.

This post has been edited by corbex: 31 Oct 2013, 10:23

--------------------
+
tatabobu
post 31 Oct 2013, 10:23
Post #867

membru

O sa te coste cam 1400 de lei ca sa faci o economie de 10-15 lei/ luna de iarna.

This post has been edited by tatabobu: 31 Oct 2013, 10:24

--------------------
DACIA 1300 1995
Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
+
vijelie
post 31 Oct 2013, 10:29
Post #868

membru violet

QUOTE(nasty @ 31 Oct 2013, 09:55)
Apometrele si pretul apei au redus consumul de apa in Bucresti la 1/3
*

Mai degraba modernizarile conductelor fisurate, pierderile respective tot consumatorul final le platea fiind inregistrat fals ca si consum.

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
nasty
post 31 Oct 2013, 10:33
Post #869

Membru autentic

QUOTE(maho @ 31 Oct 2013, 09:53)
Izolarea, oricat de buna ar fi, nu produce caldura.
*

da, dar sa-ti dau de rezolvat o problema:
stiind ca soarele incalzeste cu 120 watts pe metrul patrat si un om emite (coincidenta?) tot 120 watts ( neglijam alte surse de caldura: becuri, TV, frigider, calculator, caine, pisica), deci
Intrun apartament cu 3 persoane cu un geam la soare de 3 metri patrati, cu peretii bine izolati, ce vor deschide geamul sau caloriferul? Cam cati watts primeste apartamentul, in afara caloriferului.

--------------------
. bicl/trt 2006/2020
+
corbex
post 31 Oct 2013, 10:34
Post #870

Nu chiar. Bloc de 4 etale, doua scari. Numai pe scara mea erau doua apartamente de trei camere si unul de doua care aveai zero caldura. Deci toata caldura lor se impartea la ceilalti. Eau binisor mai mult de 10-15 lei pe luna. Am si satisfactia ca li s-a taiat macaroana. Acum pot aprinde cite aragaze vor, sa-si bage in casa cita igrasie vor. Oricum, intre timp s-a trecut la pausal. Nimeni nu mai zice ca are caloriferul inchis icon_mrgreen.gif Pausalul e un mod de calcul plin de logica. Nu poate da erori prea mari. Pentru ca nimeni nu sta, la -20 de grade, cu caloriferul inchis. Decit maninca kkt, incercind sa-i prosteasca pe ceilalti, asa cum ii sta bine romanului recent urbanizat.

<span class='edit'>31 Oct 2013, 11:36:</span>
QUOTE(vijelie @ 31 Oct 2013, 11:29)
Mai degraba modernizarile conductelor fisurate, pierderile respective tot consumatorul final le platea fiind inregistrat fals ca si consum.
*

S-o crezi tu! Acum 25 de ani am fost administrator la bloaca mea, o scurta perioada de timp. La jumatate din instalatii picura sau curgea de-a dreptul apa. Acum nu-si mai permit. Pierderile de pe magistrale le ai, in continuare, in pret. Pierderile individuale sint basca.

This post has been edited by corbex: 31 Oct 2013, 10:37

--------------------
+
43 Pages « < 27 28 29 30 31 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th June 2025 - 19:56
Forum Renault