DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

13 Pages « < 11 12 13 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Revelion 2010 !, cum, cat si unde?

kaspersky
post 5 Jan 2012, 00:45
Post #361

maistru Zen

Group: Members
From: Cluj-Napoca

QUOTE(Markos @ 3 Jan 2012, 12:38)
Pai ar fi cam asa:

- o masa decenta în centru, pentru o persoana, ar fi vreo 300-400 de coroane - asta fara bautura însa; ca sfat, nu te arunca la carciumile din imediata apropiere a obiectivelor istorice majore, ca-s mai scumpe - gasesti destule un pic mai departe de ele, cu preturi normale; mai mult, casca ochii dupa "meniul zilei" (cam toti ofera asa ceva), ca-i mult mai convenabil (dezavantajul ar fi ca poti alege doar variantele propuse de ei, în meniu)
- la Hrad poti cumpara "turul complet", cu intrarea în toate cele 10 obiective, sau "turul mic", cu 4 obiective majore; noi am ales turul mic si a fost suficient (cat sa nu se plictiseasca sau sa oboseasca fii-mea); intrarea în "curte" e gratis, îti trebuie belet doar ca sa vizitezi "inside"

Bani am scos doar de la bancomatele lor, de pe cardul de lei. Te taxeaza cu un curs de cca 5,6 coroane per leu (fata de 6 coroane per leu - cursul oficial). Asta e, trebuie sa traiasca si bancile, nu? Euro se schimba în Praga, la casele de schimb, la 25 de coroane, un curs acceptabil adica.

*

- vezi ca la restaurantele din centru iti mai aplica un "bacsis" de 15% (daca bine retin) la preturile de pe meniu, chestie care n-am prea vazut-o specificata nicaieri, nu scrie nici pe nota de plata ci numai vine chelneru' si-ti calculeaza, cind i-am zis s-o treaca pe nota de plata a trecut-o cu creionu', i-am zis sa si-o bage undeva, adinc wink.gif
- atentie la casele de schimb: nu te lua dupa cursul afisat ca e pacaleala, pe linga asta ori mai au comision ori cursul respectiv e pentru sume mari, intreaba in prealabil pentru X euro cite coroane iti da, sa fii sigur de o treaba, dupa aia poti sa le dai banii
- beletul la turul complet e valabil 2 zile, pentru ala scurt nu stiu.
- la magazinele de suveniruri, si nu numai, iti poti negocia preturile.

--------------------
KIA Cee'd SW 1.6 GSL Base 2008
"Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Markos
post 5 Jan 2012, 00:50
Post #362

fost programator

From: Scursurești Vale

QUOTE(kaspersky @ 5 Jan 2012, 00:45)
- vezi ca la restaurantele din centru iti mai aplica un "bacsis" de 15% (daca bine retin) la preturile de pe meniu, chestie care n-am prea vazut-o specificata nicaieri, nu scrie nici pe nota de plata ci numai vine chelneru' si-ti calculeaza
*

Nu la toate, tocmai asta-i spilu'. La alea decente scrie clar pe nota ca bacsisul nu-i inclus. Unele chiar mentioneaza, în clar, ca de obicei e 10-15% din nota de plata (iar preturile de pe nota sunt fix cele din meniu). Dar, pana la urma, lasi cat vrei. Poti lasa si 20%, daca te-ai simtit bine.

Oricum, eu am cautat carciumi cu sistemul asta, mi se pare cel mai corect. Alegi tu cat sa le lasi, nu ei.

This post has been edited by Markos: 5 Jan 2012, 00:52

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
kaspersky
post 5 Jan 2012, 01:10
Post #363

maistru Zen

From: Cluj-Napoca

--------------------
KIA Cee'd SW 1.6 GSL Base 2008
"Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
+
AmunDei
post 5 Jan 2012, 12:33
Post #364

Fără turbo viața e pustiu...

From: Cucuveieni Deal

QUOTE(Markos @ 5 Jan 2012, 00:50)
Oricum, eu am cautat carciumi cu sistemul asta, mi se pare cel mai corect. Alegi tu cat sa le lasi, nu ei.

Eu am nimerit la una care mi-a calculat si bacsisul si mi l-a trecut pe nota. Era de 10%. Faza e ca nu aveam sa-i las fix si i-am lasat ceva mai mult de 10%. A alergat dupa mine afara sa-mi aduca restul, a zis ca nu accepta mai mult blush.gif

--------------------
Dacia Logan 1.0 TCe GPL 2020
Daewoo Matiz 0.8 Turbo - 140 HP
+
13 Pages « < 11 12 13
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th July 2025 - 05:30
Forum Renault