LCD TV Full HD sau HD Ready ?
![]() ![]() ![]() |
LCD TV Full HD sau HD Ready ?
cristidb |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 1.462 Joined: 23 May 02 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
CBR 600 F4i ;
Astra GTC
Sport 124CP remap Superchips, K&N, Eibach.
- .
|
|||
TheFastOne |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 18 Joined: 28 December 06 From: Brasov ![]() |
QUOTE(SilviuB @ 12 Jan 2010, 18:59) @TheFastOne: De ce zici ca LG e varza la receptie tv? La mine se vede extraordinar. O fi semnalul mai bun la mine, ce sa zic. Sora mea are un samsung de 66 si semnal de la upc si pot sa zic ca imaginea la mine e cu mult peste samsung. In plus mie mi se pare ca samsungul nu are claritate la detalii, parca are o ceata pe imagine. Asta am vazut in magazin cu acelasi semnal pe lg si samsung puse unul langa altul. Depinde de samsung. Samsung in sine e o marca. Dupa cum bine ai vazut si tu preturile difera foarte mult de la un televizor la altul. La fel si calitatea ![]() QUOTE(Fygaro @ 12 Jan 2010, 19:02) Prietene, eu cred nu numai ca esti in afara topicului, dar poate si in afara forumului. Tin sa-ti aduc aminte ca sunt interzise posturile gen atac la persoana. As fi putut sa-ri dau un report dar vreau sa-ti demonstrez ca sunt cu 2 secunde mai inteligent ![]() |
--------------------
VolksWagen
Golf Mk4 Variant Highline
2004 1.9 TDI 131 CP
- BV 11 WUW STOP ACCIDENTELOR ! Viata noastra are prioritate ! Nu mai eliberati permisele de conducere ca pe buletine !
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Nu e așa, dar o să zici iar că doar te contrazic... Majoritatea filmelor ce se găsesc momentan sunt la 1080p@24fps... Dacă ar fi corectă teoria expusă de tine, aceste filme ar fi afișate cu 12fps... Și nu e așa...
În fine, fiecare alege ce crede că îl avantajează. |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
Fygaro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 214 Joined: 11 July 05 ![]() |
TheFastOne lasa-ne
|
--------------------
Fiat
Punto
2003 1,2 16V 80Bhp
- RMS
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Oarecum recent am devenit posesorul unui monitor samsung cu tuner tv inclusiv digital ( P2270HD Full HD cu Tv Tunner ). Opinia mea e ca samsung nu se ridica la nivelul 'renumelui".
Tunerul analog este de toata jena. In functie de sharpeningul setat, are fie artefacte oarecum jenante, fie un ceea ce in photoshop face 'smart blur"=ul. In dorinta de a elimina zgomote analogice face un "smudge' pe imagine foarte nasol. pe absolut acelasi semnal analog, un tuner box avermedia furnizeaza pe acelasi monitor, pe intrarea VGA, o imagine TV net superioara, fara artefacte si cu o claritate foarte rezonabila. Pe partea de tuner digital, acesta este mai putin sensibil. Cu un tuner avermedia pe usb reusesc sa prind in conditii rezonabile tvr hd. Cu monitorul combo samsung nu. In afara de asta meniurile de samsung sunt dpdv ergonomie sub cele de la panasonic sau lg. Si cel mai nasol lucru la samsung este unghiul de vizibilitate verticala care este absolut penibil. Inainte aveam un monitor "patrat" de la HP din categoria profesionala care, desi nu ave acelasi contrast, era pe departe mai bun la unghiuri plus ca avea si niste culori mai naturale. Legat de calitatea HD ready si Full hd, pe un TV full HD aceasta se vede. Este diferenta intre filmele DVD, 720p si 1080 p. Opinia mea e formata pe vizionarea suficient de succesiva a acelorlasi filme in rezolutii diferite (am player care suporta ISO-uri - inclusiv de blue ray, MKV-uri etc). Poate la transmisiunile DTV nu se observa, dar la filme da. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Nu stiu cat de bune-s tunerele de la Samsung sau LG, dar tunerul Cisco din DVR-ul aferent de la UPC e tata lor
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Când folosești STB îți mai trebuie doar monitor... Și eventual o telecomandă programabilă.
|
--------------------
-
-
|
|
TheFastOne |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 18 Joined: 28 December 06 From: Brasov ![]() |
@VladG, din pacate nu pot sa-ti raspund la PM. Prea putine posturi cica. Astea de la cafenea nu se contorizeaza
![]() ![]() Eventual trimite-mi un PM cu id-ul tau de msg. This post has been edited by TheFastOne: 14 Jan 2010, 07:45 |
--------------------
VolksWagen
2004 1.9 TDI 131 CP
- BV 11 WUW STOP ACCIDENTELOR ! Viata noastra are prioritate ! Nu mai eliberati permisele de conducere ca pe buletine !
|
|
VladG |
![]()
|
![]() Membru preistoric Group: Members Posts: 2.397 Joined: 23 January 03 From: Bucuresti ![]() |
Ok, ai PM.
Se pare ca Sony Bravia si RCS Digital (DVB-C) nu se inteleg DELOC. Din pacate sunt si eu lovit de problema asta. Din cauza absentei NIT-ului in emisia RCS, TV-ul nu vede nimic pe cablu, asta dupa ce pana acum cateva luni aveam totusi 6 canale necriptate si am putut sa apreciez diferenta dintre analog si digital. http://forum.softpedia.com/index.php?showt...21245&hl=bravia |
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
MISKIRDI |
![]()
|
Group: Members Posts: 0 Joined: 22 January 10 ![]() |
Buna ziua
Sunt nou pe aici am citit ceva din ce ati scris voi dar nu prea ma pricep, vreau sa imi cumpar un tv lcd diagonala 51/56 cm dar pe unde merg majoritatea sunt asa monitor+tv si mai scrie 2 in 1, adica un monitor dasta full hd e mai ieftin decat un simplu tv hd ready aceeasi marca aceeasi diagonala, care e diferenta ca astia din magazine unu zice asa unu altfel niste copii la 20 de ani care nu prea stiu ce zic. Vreau sa il folosesc doar ca tv si sa am o imagine cat mai buna daca nu azi pentru viitor adica 5 ani sa ma tina. Si ceva recomandari de tv. Multumesc. This post has been edited by MISKIRDI: 22 Jan 2010, 12:41 |
--------------------
daewoo
tico
1999
- B 22 BPH
|
|
TheFastOne |
![]()
|
Citeste topicul !
|
--------------------
VolksWagen
2004 1.9 TDI 131 CP
|
|
MISKIRDI |
![]()
|
am citit dar nu inteleg pentru ca nu ma pricep la pixeli si rezolutii daca ma poti ajuta si sfatui iti multumesc.
|
--------------------
daewoo
tico
1999
- B 22 BPH
|
|
TheFastOne |
![]()
|
In primul rand, care e bugetul de care dispui si cat esti dispus sa cheltui ?
|
--------------------
VolksWagen
2004 1.9 TDI 131 CP
|
|
MISKIRDI |
![]()
|
1000/1300 RONI si peste daca e un tv care sa vada bine dar diagonala maxim 56 cm ca atat am nevoie si distanta ar fi de 1.5 m.
This post has been edited by MISKIRDI: 22 Jan 2010, 16:14 |
--------------------
daewoo
tico
1999
- B 22 BPH
|
|
TheFastOne |
![]()
|
Nu sunt eu cel mai in masura sa-ti dea sfaturi cu privire la o astfel de achizitie, dar din moment ce nimeni altcineva nu-ti raspunde o voi face.
Uite ce-as urmari eu. Sa aiba contrast dinamic mare, cel putin 50000:1, tuner DVB-T si DVB-C, mpeg 4. Full HD sau HD ready.........nu vei observa diferenta la o diagonala asa mica. Pe de alta parte, daca ai posibilitatea sa-l pozitionezi undeva la o distanta de 2,5 - 3 m, ceea ce-ti si recomand, ai putea sa-ti cumperi ceva mai mare, un 32". E cam obositor sa te uiti la un televizor atat de aproape indiferent de ce diagonala are. Nu vorbim aici de ecrane cat un telefon mobil ![]() PS. Daca nu stii ce inseamna toate prostiile astea: DVB-C, mpeg 4...........un scurt search pe google te va lamuri mai bine. Din experienta proprie iti spun ca e mai bine sa te informezi singur ca sa poti decide ce sa-ti cumperi decat sa mergi pe mana unuia sau altuia care "stiu". Bafta ! This post has been edited by TheFastOne: 22 Jan 2010, 17:30 |
--------------------
VolksWagen
2004 1.9 TDI 131 CP
|
|
MISKIRDI |
![]()
|
multumesc
distanta mai mare de 1.5 m nu am cum, si ma gandeam la 56 cm diagonala ca ar fi buna, dar tot nu inteleg de ce monitoare cu tuner tv sunt mai ieftine decat tv simplu avand aceleasi caracteristici Am vazut la metro pe un pliant azi un tv lg M2268 rezolutie 1600x900DPI contrast dinamic 50000:1, timp raspuns 5 ms, luminozitate 300cd/mp pret 1010lei nu zice de hd nimic, intru pe site lg si acolo apare doar la monitoare, care i treaba? |
--------------------
daewoo
tico
1999
- B 22 BPH
|
|
Micutzu_BH |
![]()
|
![]() Driving around Group: Members Posts: 283 Joined: 11 September 06 From: D'aci ia ![]() |
@MISKIRDI: Nu-ti lua un monitor LCD-TV de 56, mai bine pune niste bani si ia-ti un TV HD Ready de 66. Am fost la un prieten care are unul de 56 si-l foloseste doar pe post de TV si e tare mic. Eu vreau sa-mi iau de 66 si colegii de pe forum ma bat la cap sa-mi iau de 81 ca sa n-am probleme mai incolo. Daca ai citit tot topicul ai vazut ca am un LCD de 66 in probe; pana acum sunt foarte multumit de el si cred ca mai mare nu merita investitia pentru dormitor. Daca o sa-l folosesti mai mult pe post de TV ia-ti TV si nu monitor LCD-TV de 66 cm; cauta unul cu intrare PC. La mine, distanta e de 2,5 m si din unele pozitii il mai privesc si de la 1,5 m; nu e prea mare! Bafta!
This post has been edited by Micutzu_BH: 22 Jan 2010, 18:24 |
--------------------
Dacia
Logan
Ambition - 2005 Este mai bine sa dezbati o intrebare fara sa o rezolvi, decat sa o rezolvi fara a o dezbate!
|
|
MISKIRDI |
![]()
|
nu, raman tot la 56 ca e prea mare de 66, zi si mie un tv care sa merite banii ca tot caut cu tunere de care ai zis si astia pe net nu zic la specificatii, zi un tv la 56 cm pe care tu ai fi dispus sa il cumperi.
|
--------------------
daewoo
tico
1999
- B 22 BPH
|
|
mk2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 5 August 06 From: Bucuresti ![]() |
Incearca totusi sa cumperi unul de 66 de cm. 56 cm, adica 22 inch este o dimensiune mai uzuala pentru monitoare pc si nu pentru tv-uri.
Chiar de pe asa ceva scriu in acest moment, si iti pot spune ca de la 1,5 m este totusi cam mic. De asemenea, ia in considerare ca pe un aspect-ratio de 4:3 (toate posturile romanesti), diagonala este de fapt de 48 cm pentru unul de 56. PS. Motivul pentru care (monitor+tv)-urile sunt asa de ieftine in comparatie cu un tv similar este datorita ecranului. Acestea au in general ecrane de monitor (TFT), la care daca nu te uiti drept la el, imaginea incepe sa dispara. La tv-uri se foloseste alt tip de ecran, care bineinteles e mai scump. |
--------------------
Dacia Logan
1.5 dci
2006 Laureate
- BxxXXX Our enemies are never as evil as we imagine them to be. And maybe we're never quite as good.
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
eu urmaresc deseori pe un LCD de 81 cm de la 1,5-2 metri si nu stiu ce li se pare la unii deranjant. E superb asa aproape, mai ales in HD. Imi pare rau ca nu am luat de 94 sau 107, tot de la max 2 metri vizionarea, si nu glumesc.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Nu e general valabilă chestia cu unghiurile...
|
--------------------
-
-
|
|
Micutzu_BH |
![]()
|
![]() Driving around Group: Members Posts: 283 Joined: 11 September 06 From: D'aci ia ![]() |
Acum am vazut ce intrebare ai postat mai sus... fugi de Metro! N-ai vrea sa ai probleme cu ei nici macar in perioada garantiei (experienta de-a mea, nu generalizez.
![]() ![]() Eu l-am vazut pe asta si cred ca raman chitit pe el asta daca nu cumva imi maresc "fondu`". ![]() Indiferent de ce alegi sper s-o faci bine si sa n-ai nici o treba cu el cel putin in primii 7 ani. ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
Ambition - 2005 Este mai bine sa dezbati o intrebare fara sa o rezolvi, decat sa o rezolvi fara a o dezbate!
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Din spusele unor cunoștințe de pe la Domo, recomand să lași în pace Toshiba. Se cam întorc pe la garanție.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
MISKIRDI |
![]()
|
un toshiba crt am avut si eu luat din cora si in 2 ani am fost la garantie adica la o bomba de service de 4 ori pentru aceeasi problema
23 Jan 2010, 14:41: Deci o propunere de tv model diagonala de 56/66 cm cat mai folositor pt viitor care ar fi? This post has been edited by MISKIRDI: 23 Jan 2010, 14:41 |
--------------------
daewoo
tico
1999
- B 22 BPH
|
|
argon |
![]()
|
Sony Bravia, nu mai stiu exact modelul, dar am vazut in Real si mie mi-a placut.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.182 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
eu as merge pe unul din astea doua daca vrei de la domo daca nu as merge 80% pe samsung si 20% pe LG , eu merg pe samsung deoarece am un tv care merge din 1993 fara defecte majore (traf linii sau ceva complicat , a avut 2 defecte pe sursa , de 2 ori un condesator schimbat cam la o perioade de 7 ani , atit), din 4 tv in casa 3 sint samsung
din care un lcd de un an fara probleme tu decizi LCD TV Samsung 26B350 LCD TV Samsung 26B450 This post has been edited by bygy007: 24 Jan 2010, 00:45 |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
argon |
![]()
|
imi place ce criterii au unii, deci e chair nasol Samsungul ca marca daca e sa ne luam dupa asta. Si eu am un Sony trinitron din 95 si nu s-a desfacut capacul niciodata.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.182 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
fata de LG din generatia lui la care am schimbat 5-6 trafuri linii care prin 95 erau 50 lei la banii de acum fata de 1-2 lei cit sint condesatorii eu zic ca merita, nu contest ca sony este mai bun decit samsungu dar este vorba de calitate pret
si oricum mie nu imi place cum se vad LG-urile This post has been edited by bygy007: 23 Jan 2010, 15:12 |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
MISKIRDI |
![]()
|
care astea 2 ca ma duce la pagina domo si le arata pe toate
<span class='edit'>23 Jan 2010, 20:02:</span> sony crt am avut diagonala mare o gramada de bani, stricat odata tub dus dupa 6 ani, samsung crt am nici o problema doar ca avandu l la tara din cauza unui fulger un colt al tubului e mai negru si iarna cum e acum sta la -10/15 grade singurule tv care si a pastrat calitatea imaginii mai mult timp e un goldstar si un sanyo. daca ne luam dupa ce am avut acum 20 ani si 10 ani nu prea alegem bine cred eu, sanyo e cu altele acum, iar goldstarul numai e sau e LG de azi. <span class='edit'>23 Jan 2010, 20:08:</span> un model clar de tv ca s zapacit de tot am fost in media galaxy si imi explica ala acolo ca e mai bun contrast dinamic de 8000/1 decat 35000/1, si nu intelegeam dc si nici el nu stia sa mi spuna. <span class='edit'>23 Jan 2010, 20:11:</span> A si am vazut azi in auchan militari un tv lcd polaroid diagonala 66 la 1100 roni, numai stiu ce avea ce contrast ce dar avea usb activ in spate cel putin asa a zis dl care era acolo si imagine in imagine.si pe pagina polaroid.com nu am gasit model de 66 cm ori nu stiu eu sa caut ori e facut pe garla. This post has been edited by MISKIRDI: 23 Jan 2010, 20:19 |
--------------------
daewoo
tico
1999
- B 22 BPH
|
|
Fygaro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 214 Joined: 11 July 05 ![]() |
cu cat e mai mare contrastu dinamic cu atat mai bine, sub 30000/1 sa nu ei
![]() la 66cm recomand modelu asta http://www.domo.ro/Audio-Video/Televizoare..._TV_LG_26LH2000 This post has been edited by Fygaro: 23 Jan 2010, 20:15 |
--------------------
Fiat
Punto
2003 1,2 16V 80Bhp
- RMS
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th June 2025 - 09:57 |