Dilema Solenza sau Matiz?
![]() ![]() ![]() |
Dilema Solenza sau Matiz?
ramsen |
![]()
|
||
![]() My Solenza Group: Members Posts: 3.368 Joined: 15 May 08 From: Pitesti - ARGES ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|||
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
din cauza fiabilitatii reduse
|
--------------------
Ford
focus
2001 He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.
I got 99 cookiez cause a bitch ate one. |
|
VyRuZ |
![]()
|
![]() Chauffeur du Renault Group: Members Posts: 1.099 Joined: 3 December 09 From: București ![]() |
QUOTE(alex_titu @ 9 Nov 2009, 03:14) Ka`u e mult peste solenza, matiz si clio cam la toate punctele are sora mea si am comparat , doar ca e cam rusinos fiind o masina pentru fete. Da, Ka-ul e bestial. Aș vrea să te văd pe tine schimbând fișele noaptea la Ka pe marginea autostrăzii. ![]() Dintre Ka și Solenza mi-aș lua oricând Solenza. E mai ieftin de întreținut (se poate repara lejer și acasă) și e mai bărbătească, 'Mnezeului. |
--------------------
Renault
Megane 2.2 Coupe, 1.5 dCI, 63 KW,
09/2007
- B-***-**F If it ain't broke, don't fix it.
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
de ce, se schimba diferit fisele la un ford ka decat la o solenza?
|
--------------------
Ford
focus
|
VyRuZ |
![]()
|
![]() Chauffeur du Renault Group: Members Posts: 1.099 Joined: 3 December 09 From: București ![]() |
E un pic mai complicat, da.
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.2 Coupe, 1.5 dCI, 63 KW,
09/2007
- B-***-**F If it ain't broke, don't fix it.
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
La fiabilitate intre Matiz si Solenza nu se uita nimeni?
![]() Matizul meu are 100 de mii de km si s-au schimbat cam asa pe el: -cablu ambreiaj la 45000 km; -cap bara la 50000 km; -set de anvelope noi la 50000 km; -set de amortizoare la 80000 km; -senzor depresiune in admisie la 90 de mii de km; -ambreiaj la 95000 km; -caseta de directie la 95000 km; -set de anvelope noi la 98000 km; Senzorul de depresiune a costat 150 de lei, ambreiajul a fost 220 de lei fara montaj, mai tinea dar se decalise placa si am zis sa fac masina boboc, caseta de directie a fost 500 de lei fara montaj, am schimbat-o deoarece capatase joc. De anvelope si de amortizoare nu mai zic, astea-s consumabile. Si ar mai fi ceva maruntisuri la masina, de care nu-mi mai aduc aminte foarte bine, dar nu sar de 3-400 de lei. Cam asta scriu eu despre experienta cu Matizul pe care am invatat atat eu, cat si alte 2 persoane sa conduca. Scriu asta deoarece multi scapa aspectul fiabilitatii din vizor, eu nu as alege Solenza fix din aceasta cauza, altfel recunosc meritele de a fi o masina mai mare si mai stabila. As dori sa scrie si cei ce au avut Solenza timp de 100 de mii de km. This post has been edited by Laurentziu83: 26 Dec 2009, 11:07 |
--------------------
.
.
.
|
|
CIPTUNING |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 891 Joined: 22 November 05 ![]() |
|
--------------------
SLZ
SCALA
- BZ 04 XLZ "Religia-o frază de dânșii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug" Eminescu- Imparat si proletar ;) |
|
mike_maniack |
![]()
|
Membru Maniack Group: Members Posts: 45 Joined: 12 October 07 From: Bucuresti ![]() |
am un prieten care are un matiz si ii ai 10-11% in oras pe vremea asta.Il are de nou.
asa ca dintre matiz si solnitza i-ati opel corsa. ![]() |
--------------------
Dacia
Solnitza
2004 Clima
|
|
Paul Gabriel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 590 Joined: 16 October 07 From: Cluj-Napoca ![]() |
solenza, matizu parca-i sicriu
|
--------------------
Suzuki/Audi
GSXR/A4
2005
- CJ XX RUN -----------
|
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
|
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(Laurentziu83 @ 26 Dec 2009, 11:05) -senzor depresiune in admisie la 90 de mii de km; Senzorul de depresiune a costat 150 de lei ce face senzoru' asta? This post has been edited by kaspersky: 20 Jan 2010, 23:47 |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
masoara presiunea in galeria de admisie, impreuna cu senzorul de temperatura ecu calculeaza cantitatea de aer admisa de motor pentru a determina cantitatea de benzina injectata
|
--------------------
Ford
focus
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
QUOTE(Ingerasu @ 20 Jan 2010, 22:25) De unde le scoateti bre?daca te referi la spatiu, in fata cel putin la Matiz ai mai mult spatiu, desi sigur nu te-ai suit in Matiz de ai scos perla de mai sus, parbrizul vazut de afara nu-ti spune nimic despre spatiul interior? si pe inaltime spatiul e mai mare. Daca te refereai la siguranta, Matizul e testat si are 3 stele, acelasi punctaj cu Loganul, Solenza cate stele crezi ca ar avea? cat o masina din '83 de cand dateaza, adica lipsa. Exista Solenza cu ABS? Deci care e sicriul? http://www.euroncap.com/tests/daewoo_matiz_2000/65.aspx |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
ionelpopa83 |
![]()
|
![]() dea Group: Members Posts: 237 Joined: 1 May 06 ![]() |
- eu am facut un crash test personal cu solenza de serviciu (nu a fost vina mea), viteza de impact fiind undeva la aproximativ 60 - 80 km/h cu un autobuz care stationa si s-a comportat destul de bine desi a fost aproape dauna totala, nu cred ca Matizul cu toate cele 3 stele ale lui ar fi oferit mai multa siguranta
Euro NCAP despre Matiz la test: Front impact "Despite this the driver still contacted the steering wheel with his chest which lost marks. Hard structures under the facia were hazardous to the driver’s knees, and the brake pedal was hazardous to the feet. A rear seat belt released late in the test by being struck by some object in the car." - a nu se intelege faptul ca consider Solenza ca fiind o masina ce ofera siguranta, mai mult ca sigur este dezastruasa comparativ cu standardele actuale, dar parerea mea este ca din cele 2 rele il aleg pe cel mai mic rau ![]() PS: am vazut persoane care sustin ca aveau de ex: 50 de km/h la ora la impact, consider aceste afirmatii eronate deoarece nu ai timp efectiv sa realizezi acest lucru, nu ai timp sa reactionezi dar sa te mai uiti la vitezometru - era sa uit, nu vad rostul comparatiei intre Solenza si Matiz This post has been edited by ionelpopa83: 21 Jan 2010, 23:46 |
--------------------
dacia
solenza
2005 confort
- dea
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
QUOTE(argon @ 21 Jan 2010, 08:50) De unde le scoateti bre?daca te referi la spatiu, in fata cel putin la Matiz ai mai mult spatiu, desi sigur nu te-ai suit in Matiz de ai scos perla de mai sus, parbrizul vazut de afara nu-ti spune nimic despre spatiul interior? si pe inaltime spatiul e mai mare. Daca te refereai la siguranta, Matizul e testat si are 3 stele, acelasi punctaj cu Loganul, Solenza cate stele crezi ca ar avea? cat o masina din '83 de cand dateaza, adica lipsa. Exista Solenza cu ABS? Deci care e sicriul? http://www.euroncap.com/tests/daewoo_matiz_2000/65.aspx matizul e mai sigur, da tu 100% ca nu te-ai suit in cele 2 masini, dara-mi-te sa le conduci. In solenza ai mai mult spatiu, atat in fata cat si in spate, cel putin in matiz spatiul e mic chiar si in fata daca stau 2 oameni imbracati ceva mai gros. De fapt stau prost chiar si in conditii normale.. |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
QUOTE(argon @ 21 Jan 2010, 08:50) Am avut Supernova 4 ani de zile, am condus si 2 Matizache. Afirmatia ta nu e adevarata. La Matiz dadeam scaunul la maxim in spate ca sa stau comod, la Supernova daca il dadeam la maxim nu mai ajungeam bine la pedale. Ca sa nu mai vorbesc de diferenta imensa de latime, de vreo 15 cm. La matiz doi adulti stau in fata umar la umar, iar pasagerul daca e mai inalt si sta mai cracanat incurca clar soferul la bagatul in viteza. Poate poate la cap sa fie spatiu mai mare la Matiz, ca sa nu zici ca nu iti dau si putin dreptate. La locurile din spate e si mai si, la portbagaj si mai si. Stelele de la NCAP sunt o masura relativa, un Navara spre exemplu are 1.5 stele, iar daca se ciocnesc un Navara cu un Matiz tu cred ca nu vrei sa stai in Matiz... Totusi Matiz are alte avantaje fata de Solenza - mai fiabil, mai bine finisat, mai economic (consum si piese). Daca ar fi si bine insonorizat ar fi o alegere foarte buna (din pacate face ca drujba motorasul ala in 3 cilindri). Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
Paul Gabriel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 590 Joined: 16 October 07 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(argon @ 21 Jan 2010, 09:50) De unde le scoateti bre?daca te referi la spatiu, in fata cel putin la Matiz ai mai mult spatiu, desi sigur nu te-ai suit in Matiz de ai scos perla de mai sus, parbrizul vazut de afara nu-ti spune nimic despre spatiul interior? si pe inaltime spatiul e mai mare. Daca te refereai la siguranta, Matizul e testat si are 3 stele, acelasi punctaj cu Loganul, Solenza cate stele crezi ca ar avea? cat o masina din '83 de cand dateaza, adica lipsa. Exista Solenza cu ABS? Deci care e sicriul? http://www.euroncap.com/tests/daewoo_matiz_2000/65.aspx am condus si solenza si matiz, nu zic nu merge bine (matizul) da e urat pe langa solenza, si pune-le una langa alta si uita-te la ele, sa vezi cum arata. Si nu ma refeream la siguranta, strict la estetica |
--------------------
Suzuki/Audi
GSXR/A4
2005
- CJ XX RUN -----------
|
|
Dan89 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 81 Joined: 20 April 10 From: Bucuresti ![]() |
Si eu am avut dilema asta, matiz sau solenza, e am ales solenza si m-am indragostit:D
|
--------------------
Dacia
Solenza / Scala
2003
- B 136 DAN Drumuri bune!
|
|
pedros |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 136 Joined: 30 December 09 ![]() |
Mai fratilor , cum ati ajuns voi la concluzia ca Solenza este mai scumpa la intretinere ca un Logan , cand o caseta fara servo de Solenza este 350 ron iar una tot fara servo de logan ajunge la 600-700 de ron, despre bucsi nu mai spun ca la Solenza sunt de ordinul a 7-8 ron si exemplele ar putea continua . Despre Fordul Ka poti spune ca este putin mai piperat la capitolul intretinere , si pe bune , chiar nu este o masina de baieti , decat daca aveti inclinatii: " la naiba ".
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
2008
- CL 79 GYA
|
|
giman |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 53 Joined: 26 February 10 ![]() |
De ce comparati Solenza cu Matizul? pe cand ele is doua masini de clasa diferita si cu motorizare diferita....
![]() |
--------------------
Dacia Solenza Scala
Dacia Solenza Scala
2003 Scala
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 03:11 |