Revizii - uleiuri
![]() ![]() ![]() |
Revizii - uleiuri
Marty |
![]()
|
||
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
|
||
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|||
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Raspunsul cred ca e da. M-am obisnuit cu idiotenia lor. Insa si alte firme fac la fel, de ex Skoda Fabia megre sa pui Aral sau ... nu mai stiu ce ulei, altfel nu mai ai garantie.
Intrebarea e... de unde stie ce ulei am pus eu daca e ars deja ??? Daca mai are si culoare asemanatoare cu cel de Dacia, cu atat mai mult ! |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Pai...atita timp cit masina este in garantie, schimbul de ulei se va face la un service autorizat Dacia. Ala iti va pune uleiul recomandat de Dacia (teoretic), pe care tu il vei plati. Are sens sa te duci dupa colt si sa dai drumul uleiului Dacia , pus de dealer si sa iti bagi tu Elf, Aral, Mobil sau mai stiu eu ce balarie de ulei ? Omeneste vorbind
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
alexnet |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 183 Joined: 23 June 05 ![]() |
QUOTE Acu' vin si eu cu o intrebare catre cei care si-au facut reviziile deja : daca pun eu ulei Elf 10W-40 in loc de ce-mi recomanda ei, si anume Dacia 10W-40, pierd garantia ? Aceeasi intrbare am pus-o si io la service la Meridian si "maistrul" de acolo mi-a spus ca: " Da, pierd garantia. Trebuie sa pun numai ulei DACIA recomandat de producator.". Pe de alta parte mi-a dat de inteles ca daca vreau neaparat sa pun altceva "se rezolva". 8) |
-------------------- |
|
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Eu chiar as arunca uleiul ala de la Dacia, dupa vreo 5.000 Km. As pune altul si apoi la 10.000 ii las pe ei la garantie sa il schimbe iar.
Sunt convins ca e prea rar sa schimbi uleiul asta al lor la 10.000, mai ales prima data, cand inca mai faci rodajul.... |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX
|
|
alexnet |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 183 Joined: 23 June 05 ![]() |
Eu zic ca in primul rand trebuie aflat de cine e facut uleiul "DACIA", pt ca e clar ca nu e facut de ei si dupa aia vazut daca se merita schimbat sau nu. Daca stie cineva poate ne lumineaza si pe noi (sau cel putin pe mine).
|
-------------------- |
|
LLX |
![]()
|
![]() autentic Group: Members Posts: 34 Joined: 4 June 03 From: Bucuresti ![]() |
Dacia Oil extra este Texaco
|
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 2006
- LLX
|
|
i96nds |
![]()
|
Asta e bine sau e rau ??? E drept ca imi place de Gica Hagi, insa de Texaco....
Credeti ca e un ulei care chiar nu trebuie schimbat 10.000 Km daca mergi mai mult prin oras, distante scurte ??? |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX
|
|
![]()
|
|
Group: Posts: 0 Joined: -- Warn: (0%) ![]() ![]() |
Din experienta cu DSN:
Nu pot sa te oblige sa pui DACIA Oil. E ilegal, violeaza legislatia in legatura cu concurenta... Au fost scandaluri si cu DSN pe la inceput, dar de fiecare data cand veni vorba de legislatie, s-au cumintit. Deci poti sa pui orice marca vrei daca respecta API SJ, SAE 10W-40. Pe de alta parte : DACIA Oil e facut de Texaco, si e un ulei bunicel. Am fost multumit cu comportarea in primii 10KKm (l-am schimbat la termen, nu inainte).Eu (si multi altii) nu il folosesc pt. ca nu am incredere in mecanicii de la service: 1) uleiul vine la unele service-uri in butoi. Cine il opreste pe Ghita sa ia o galeata de Texaco din butoi si sa inlocuiasca cu RO3? 2) si cand vine in sticle, sticla e usor de desfacut fara sa rupi sigiliul, am vazut pe viu operatiunea asupra unui bidon de Shell (chiar in service - sticla si dopul cu sigiliul intact au disparut dupa golire in atelierul din spate...) Cu un pic de spaga, pe care oricum trebe sa o dai, poti pune si ulei full-synth, care e mai indicat daca circuli mult prin oras vara, sau drumuri scurte iarna, si nu vreisa schimbi mai des. Inca un "hint": cumparati uleiul doar din magazine mari, cu oferta diversificata, si incercati sa aflati care e ambalat in Ro (evitati-l) Si vesticii produc dupa alte standarde cand destinatia e Eu-Est |
-------------------- |
|
guvernul |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 155 Joined: 30 April 03 ![]() |
Pentru posesorii de masini cu experienta:
Ce uleiuri de motor recomandati? Dacia Oil Extra, Valvoline, Elf, Aral, Castrol, Texaco etc.? |
-------------------- |
|
Marty |
![]()
|
Pe Renaultul meu scrie doua chestii :
- Renault preconise Elf - Renault a choisi Elf Deci, la motoarele Renault, le merge bine cu Elf ! ...parerea mea ![]() |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
Bobo |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 756 Joined: 24 October 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE Pe Renaultul meu scrie doua chestii :
- Renault preconise Elf - Renault a choisi Elf Deci, la motoarele Renault, le merge bine cu Elf ! ...parerea mea ![]() ce ai spus tu acum e foarte tare; atat timp cat renault recomanda pentru motoarele lor elf, atunci cum pana mea sa ma oblige la alt ulei; se contrazic singuri; chiar o sa ma cert cu ei peste 2-3 luni cand ma duc la revizie; ca doar motorul e acelasi; tu ce renault ai? |
-------------------- |
|
Marty |
![]()
|
Am avut 3 : un 25 si doua 21 .
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
aviasol |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.000 Joined: 3 April 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE Am avut 3 : un 25 si doua 21 . am avut si io un 25 de 2.3l am fost multzumit de el da nu imi placea servodirectia - mult, mult prea moale. la viteza parca nu aveai volan in mana. intotdeauna aveamun sentiment de nesiguranta cu el. Problema mi-a pacut la bucsaraie da i-am facut si io lui o problema - i-am bulit motorul total - adica am tras apa dintr-o balta super mare prin admisia de aer si am spart o camasa de cilindru, indoit o biela, fisurat arbore cotit 8) 8) 8) reparat cu 250$ - schimbat tot motor cu unu cu 4 ani mai nou si mai economic (2.0) |
--------------------
VW
GOLF V 1.9 TDI
2006
- WTX galeria mea: galerie\user galleries\aviasol.
Acesta nu este un link functional ! |
|
Marty |
![]()
|
Poate ai avut 2.2 nu 2.3 ! Ala de 2.0, era cu 8 sau cu 12 supape ?
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
aviasol |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.000 Joined: 3 April 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE Poate ai avut 2.2 nu 2.3 ! Ala de 2.0, era cu 8 sau cu 12 supape ? da ai dreptate 2.3 am avut la audiCC in 5 cilindri ![]() |
--------------------
VW
GOLF V 1.9 TDI
2006
|
Marty |
![]()
|
J7R 745 , 2.0i 12 v, 136 cp. Pentru informarea ta, ala e motor Williams fabricat de Renault. :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Apropos, cred ca ai schimbat si cutia de viteze cu motorul |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
aviasol |
![]()
|
QUOTE J7R 745 , 2.0i 12 v, 136 cp. Pentru informarea ta, ala e motor Williams fabricat de Renault. :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: Apropos, cred ca ai schimbat si cutia de viteze cu motorul nu sa sti ca mergea pe aia veche (stiam daca mi-o schimba si pe aia) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
VW
GOLF V 1.9 TDI
2006
|
Bobo |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 756 Joined: 24 October 02 From: Bucuresti ![]() |
alooo, vedeti ca deraiati... schimbati pneurile ca sunt uzate, hehe..
|
-------------------- |
|
Marty |
![]()
|
Stimate Domnule Florin MARINESCU,
În primul rand, vă mulțumim pentru mesajul dumneavoastră , prin care ne solicitati informatii legate de autoturismul propriu. Ne face o deosebită plăcere să constatăm că sunteți un client fidel companiei noastre, și vă felicităm pentru alegerea facută, privind achiziționarea unui autoturism DACIA SOLENZA. In mesajul dumneavoastra ne solicitați recomandări pentru furnizori de consumabile care ofera produse de calitate. Noi vă recomandăm să folositi cu incredere Piesele de Origine DACIA care intrunesc toate conditiile de calitate impuse de producator. In ce priveste uleiurile pentru motor si pentru cutia de viteze, producatorul recomandă folosirea, pentru o funcționare optimă a grupului motopropulsor pentru gama DACIA SOLENZA, atât în perioada de garanție cât și postgaranție, a urmatoarelor tipuri de ulei DACIA: -ulei motor DACIA Oil Extra-10W40 API SJ/CF -ulei cutie viteze DACIA Oil Extragear-75W-80W API GL5 Aceste produse le gasiți la unitatea service unde efectuați reviziile. In cazul în care, datorită utilizarii altor tipuri de ulei se produc deficiențe ale anumitor subansamble ca urmare a caracteristicilor si proprietatilor diferite de cele ale uleiului recomandat de producator, se poate pierde garanția autoturismului. Vă asigurăm că DACIA Groupe RENAULT a promovat în toate unitățile service agreate, un program complex de ridicare a nivelului tehnic de pregătire a personalului și de îmbunătățire a modului de deservire în condiții optime, a tuturor clienților săi si a demarat un amplu proces de creștere a calității pieselor de schimb într-un mediu concurențial, îndeosebi prin atragerea de furnizori de tradiție ai marcii Renault. Domnule Florin MARINESCU, Dacia groupe RENAULT rămane la dispozitia dumneavoastră și așteptăm în continuare solicitările și sugestiile dumneavoastră în legătură cu produsele si serviciile oferite de compania noastră. Cu stimă, Consilier Client Tatiana CRISTESCU |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
Wolfmark |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 642 Joined: 24 March 03 ![]() |
Un lucru e sigur, raspund tare frumos cand le trimiti un mail. Am vazut ca mereu scriu numele cu majuscule ... indiferent care e consilierul care-ti raspunde
![]() Oricum, o fraza e tare misto: in cazul în care, datorită utilizarii altor tipuri de ulei se produc deficiențe ale anumitor subansamble ca urmare a caracteristicilor si proprietatilor diferite de cele ale uleiului recomandat de producator, se poate pierde garanția autoturismului. Deci poti sa bagi Aral, Elf sau un ulei mai rasarit ... ca nu pierzi nici o garantie. O pierzi doar daca din cauza uleiului se defecteaza ceva la motor ... f. putin probabil. |
--------------------
DACIA
Solenza Scala
2003
|
|
Marty |
![]()
|
Eu stiu ca TIP inseamna ceva, in speta 10W40 API SJ/CF, iar marca inseamna altceva, in cazul nostru DACIA. Gresesc ?
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
daciaclub-cj666 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 124 Joined: 20 May 03 From: Cluj ![]() |
Eu tocmai am fost la revizia de 10000. S-a uitat meshterul pe la roti, s-a facut ca le scutura, si mare lucru nu a mai facut. Apropos de ulei, la Dacia Service mi-au bagat din proprie initiativa Mobile 1 10W40. Asa ca cel putin prin unele parti de tara, povestea cu Dacia Oil e doar poveste. De fapt, cred ca in final e mai bine cu uleiul pe care mi l-au bagat, macar era in cutii de 1l, nu varsat.
|
-------------------- |
|
Bobo |
![]()
|
QUOTE Eu stiu ca TIP inseamna ceva, in speta 10W40 API SJ/CF, iar marca inseamna altceva, in cazul nostru DACIA. Gresesc ? corect... deci sa inteleg ca ei iti cer sa respecti tipul si nu marca... ceea ce e si normal... dar ei intr-adevar au vrut sa spuna asta? sau a vorbit gura fara ei? |
-------------------- |
|
Woland |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 233 Joined: 26 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Treaba cu uleiul Mobil 1 dat "gratuit" de Meridian e simpla. Baietii stiu ca oricum la revizia de 10.000 esti inca in garantie, dar la 80% din clienti, la revizia de 20.000 nu mai esti. Asa ca nu prea mai conteaza ce ulei iti pun la 10.000, agreat sau nu de Dacia, ca oricum la urmatoarea revizie nu mai e responsabilitatea lor.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Scala
|
|
Wolfmark |
![]()
|
QUOTE QUOTE Eu stiu ca TIP inseamna ceva, in speta 10W40 API SJ/CF, iar marca inseamna altceva, in cazul nostru DACIA. Gresesc ? corect... deci sa inteleg ca ei iti cer sa respecti tipul si nu marca... ceea ce e si normal... dar ei intr-adevar au vrut sa spuna asta? sau a vorbit gura fara ei? A vorbit gura fara ei. Ce scrie in cartea de grantie e lege ... si acolo nu-i nici o vrajeala cu tipuri sau marci. |
--------------------
DACIA
Solenza Scala
2003
|
|
daciaclub-cj666 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 124 Joined: 20 May 03 From: Cluj ![]() |
M-am uitat acum prin acte. Dacia OIL 10W40 e uleiul RECOMNADAT (deci nu obligatoriu!) Banuiesc deci ca orice ulei 10W40 (SAE) e OK. Cred ca marca uleiului conteaza doar din ce stim noi despre calitatea lui, iar la 10W40 toate sunt sintetice sau semi sintetice. Eu am gresit, nu mi-au bagat Mobil 1 ci Mobil S. Habar n-am daca intre astea e vreo diferenta :idea: SAE 10W40, API SJ si ACEA A3/B3-98 cred ca sunt diferite codificari pentru acelasi lucru :!: De altfel, pentru Dacia Oil nu se precizeaza decit ca e fabricat de o " binecunoscuta companie petroliera multinational". Poate fi chiar Mobi;? Ca dace e Petrom sau Rompetrol ma lipsesc
![]() |
-------------------- |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Dacia Oil este facut de Texaco.
Daca se pune alt ulei 10W40, sunt curios, chiar extrem, cum or sa poata aia din service sa demonstreze ca nu e ulei "Dacia Oil"? |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Wolfmark |
![]()
|
QUOTE M-am uitat acum prin acte. Dacia OIL 10W40 e uleiul RECOMNADAT (deci nu obligatoriu!) Hihi ... pai daca ai Solenza ... si citesti mai atent ... mai gasesti o fraza. Suna cam asa: daca nu folosesti componente RECOMANDATE de producator, pierzi garantia! |
--------------------
DACIA
Solenza Scala
2003
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th June 2025 - 03:13 |