DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> probleme cu turometru' si kilometrajul

erikmihail
post 22 Aug 2009, 15:47
Post #1

Membru incepator

Group: Members

sal. daca pute-ti sa ma ajutati.....in timpul mersului imi arata kilometrajul cu 20 km. mai mult dar si turometrul imi arata mai mult,marimile de la cauciucuri si genti corespund cu cele din talon,am fost si la cateva service-uri dar nu au stiut de la ce este problema......daca aveti idee de la ce este va rog sa ma ajutati.

--------------------
dacia solenza scala 2004 - b-50-ztf
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cristidincluj
post 22 Aug 2009, 20:15
Post #2

Membru incepator

Bine ai venit pe forum! da mai multe detalii despre problema ta ! de cand face asa? daca ai facut vreo reparatie recenta? cati km are masina?

--------------------
Dacia Solenza 2003 Scala
+
dumi81
post 22 Aug 2009, 21:35
Post #3

Membru

Poate iti patineaza discul de ambreaj. Masina trage in rampa?

--------------------
Ford / Volvo Focus / S40 2010 / 2006 - CT 52 MAI
Membru si atat
+
erikmihail
post 26 Aug 2009, 17:27
Post #4

Membru incepator

sal.....merci pt. ca ai bagat in seama problema mea.....masina este din dec.2004,am luat-o la mana a doua,asa am luat-o...cu defectiunea asta,dar nu mi-am dat seama imediat.mi sa parut ceva dubios si am mers paralel cu cineva de fapt am incercat mai multe masini ca poate difera kilometrajul de la una la alta.are 60300 km.cu cat este viteza mai mare creste si diferenta.(diferenta este de 20 km.)si creste.....merci astept un raspuns!!....si nu imi patineaza discul .

This post has been edited by erikmihail: 26 Aug 2009, 17:28

--------------------
+
rratzoiusexos
post 26 Aug 2009, 18:10
Post #5

Membru autentic

la ce viteza e de 20km diferenta?in mod normal,kilometrajul de pe solenza are o eroare de 8-9%,confirmata de cateva standuri de test auto.in rest ,ce sa zic,poate o fi defecta piesa aia de la cutie,care traduce viteza.

--------------------
Dacia 1307/Solenza/Duster . - B-xx-xxx
+
erikmihail
post 27 Aug 2009, 14:51
Post #6

Membru incepator

SAL.....de la 40-50km...iar de la 100km. in sus creste diferenta de 20km .....si stiam de diferenta dar mi se pare mult

--------------------
+
marius80_eugen
post 27 Aug 2009, 15:38
Post #7

Membru autentic

From: Bucuresti

Pai ... nu are nici o legatura turatia motorul cu viteza care ti-o arata kilometrajul .
Deci daca turatia iti indica eronat , atunci e o treaba , daca kilometrajul indica eronat , a alta treaba . Hotaraste-te la care din cele doua este problema .

Daca s-a umblat la cutie , atunci trebuie sa verifici senzorul traductor de acolo . Altfel cu un spray de contacte si cu bateria deconectata , cureti mufa mare de la ECU ( cea de langa baterie ) .

--------------------
Reno / de toate Reno 2003 - 2017
+
erikmihail
post 31 Aug 2009, 14:12
Post #8

Membru incepator

sal....sunt la ambele probleme,da diferente si la turometru si la kilometraj in acelasi timp.Senzorul traductor este pe cutie?si mufa ce rol are(ECU)merci.

--------------------
+
erikmihail
post 3 Sep 2009, 22:06
Post #9

Membru incepator

sal la ambele am problemein acelasi timp....ce este mufa ECU?MS

--------------------
+
alex_20
post 12 Nov 2009, 12:56
Post #10

membru pentru DaCia!

From: Husi

...Nu am vrut sa deschid alt topic de aia lam redeschis pe acesta.Problema mea consta in faptul ca de ceva timp nu mi se mai stinge becul de la carburant excl.gif plus ca nu-mi mai merge nici acel butonas de setat ora s.a.Primele probleme au aparut in vara cand am mers la mare si facand plinul imi arata doar 3 liniute deasupra becului si sau mentinut asa mult si bine dar acum cata benzina asi avea tot imi arata becul aprins.Ma gandeam la sonda sau sa fie ceasurile de vina? intrebare.gif Precizez ca este o solenza europa!

--------------------
dacia solenza 2005 - vs03skp
+
rratzoiusexos
post 12 Nov 2009, 13:22
Post #11

Membru autentic

si ce treaba are cu topic ul asta?.....in fine..posibile cauze:ba ai facut plinul ochi,ba nu ti mai merge sonda...butonul de la ceas n are treaba cu astea...l ai stricat ca ai apasat prea tare

--------------------
Dacia 1307/Solenza/Duster . - B-xx-xxx
+
alex_20
post 12 Nov 2009, 13:35
Post #12

membru pentru DaCia!

From: Husi

Nam mai deschis alt topic deoarece sunt alti forumisti care fac crize wise_guy.gif cand deschizi un alt topic si in plus mi sa parut cam in tema mea.Poate ca iam facut plinul ochi dar becul acum de ce nu se stinge?intentionez sa schimb bordul cu unul de logan,voi mai avea aceasi problema?

12 Nov 2009, 13:42:
Are treaba deoarece e cam in aceasi tema plus ca daca deschizi alt topic sar "veteranii" wise_guy.gif la jugulara ta slap.gif .Asa ma gandeam si eu cu plinul dar becul de ce nu se stinge?Intentionez sa inlocuiesc ceasurile cu altele de logan,se va rezolva problema?

This post has been edited by alex_20: 12 Nov 2009, 13:42

--------------------
dacia solenza 2005 - vs03skp
+
bogdanmardare
post 12 Nov 2009, 14:26
Post #13

Un membru

From: Bucuresti

Nu se vor rezolva problemele. Tabloul de Logan asteapta alte valori pentru rezistenta jojei, si este programat pentru un rezervor de 50 l (nu 44 ca la Solenza). De aceea, practica curenta este sa fie "pacalit" cu o rezistenta cu anumita valoare inseriata cu potentiometrul jojei. In functie de valoarea rezistentei, iti va indica:
- rezervor plin in mod corect, dar valori gresite la cantitatea de benzina din rezervor, martorul alerta de combustibil se aprinde eronat (rezistenta de 53 de ohmi - @ianacosti)
sau
- valori corecte pe aproape tot intervalul pentru cantitatea de benzina din rezervor (mai putin corecte cu rezervorul pe jumatate), se va aprinde martorul atunci cand ajungi pe rezerva, dar nu iti va indica rezervor plin (rezistenta de 30 de ohmi - @bullix).
Pentru varianta a doua se calculeaza corect si numarul de litri din rezervor din meniul test.
Ca sa fii sigur ca nu e de la tabloul de bord problema ta, incearca sa probezi cu alt tablou de bord, tot de Solenza.
Poti de asemenea:
- sa cureti mufele tabloului si de la conectorul electric al pompei de benzina cu un spray de contacte (elimini ipoteza unui / unor contacte imperfecte);
- sa masori valoarea resistentei dintre pinii 7 si 8 din mufa neagra care intra in tabloul de bord, dupa ce ai facut un plin (pana declanseaza prima data, nu ochi, ca sa ai 44 de litri, respectiv valoarea rezistentei 0 de ohmi) - asa vezi daca e de vina joja;
-sa pui la masa pinul 8 din soclul unde vine mufa neagra a tabloului de bord (rezistenta 0, ar trebui sa urce acul pana la plin ) - astfel vezi daca tabloul indica corect.

This post has been edited by bogdanmardare: 12 Nov 2009, 14:40

--------------------
Dacia Sandero 2016 0.9 TCe - B 63 ***
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th May 2025 - 23:41
Forum Renault