probleme cu turometru' si kilometrajul
![]() ![]() ![]() |
probleme cu turometru' si kilometrajul
erikmihail |
![]() ![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 22 August 09 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
solenza scala
2004
- b-50-ztf
|
|||
cristidincluj |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 78 Joined: 1 October 08 ![]() |
Bine ai venit pe forum! da mai multe detalii despre problema ta ! de cand face asa? daca ai facut vreo reparatie recenta? cati km are masina?
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Scala
|
|
dumi81 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 163 Joined: 14 May 09 ![]() |
Poate iti patineaza discul de ambreaj. Masina trage in rampa?
|
--------------------
Ford / Volvo
Focus / S40
2010 / 2006
- CT 52 MAI Membru si atat
|
|
erikmihail |
![]() ![]()
|
sal.....merci pt. ca ai bagat in seama problema mea.....masina este din dec.2004,am luat-o la mana a doua,asa am luat-o...cu defectiunea asta,dar nu mi-am dat seama imediat.mi sa parut ceva dubios si am mers paralel cu cineva de fapt am incercat mai multe masini ca poate difera kilometrajul de la una la alta.are 60300 km.cu cat este viteza mai mare creste si diferenta.(diferenta este de 20 km.)si creste.....merci astept un raspuns!!....si nu imi patineaza discul .
This post has been edited by erikmihail: 26 Aug 2009, 17:28 |
--------------------
dacia
solenza scala
2004
- b-50-ztf
|
|
rratzoiusexos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 714 Joined: 4 June 08 ![]() |
la ce viteza e de 20km diferenta?in mod normal,kilometrajul de pe solenza are o eroare de 8-9%,confirmata de cateva standuri de test auto.in rest ,ce sa zic,poate o fi defecta piesa aia de la cutie,care traduce viteza.
|
--------------------
Dacia
1307/Solenza/Duster
.
- B-xx-xxx
|
|
erikmihail |
![]()
|
SAL.....de la 40-50km...iar de la 100km. in sus creste diferenta de 20km .....si stiam de diferenta dar mi se pare mult
|
--------------------
dacia
solenza scala
2004
- b-50-ztf
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Pai ... nu are nici o legatura turatia motorul cu viteza care ti-o arata kilometrajul .
Deci daca turatia iti indica eronat , atunci e o treaba , daca kilometrajul indica eronat , a alta treaba . Hotaraste-te la care din cele doua este problema . Daca s-a umblat la cutie , atunci trebuie sa verifici senzorul traductor de acolo . Altfel cu un spray de contacte si cu bateria deconectata , cureti mufa mare de la ECU ( cea de langa baterie ) . |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
erikmihail |
![]()
|
sal....sunt la ambele probleme,da diferente si la turometru si la kilometraj in acelasi timp.Senzorul traductor este pe cutie?si mufa ce rol are(ECU)merci.
|
--------------------
dacia
solenza scala
2004
- b-50-ztf
|
|
erikmihail |
![]()
|
sal la ambele am problemein acelasi timp....ce este mufa ECU?MS
|
--------------------
dacia
solenza scala
2004
- b-50-ztf
|
|
alex_20 |
![]()
|
![]() membru pentru DaCia! Group: Members Posts: 208 Joined: 7 August 09 From: Husi ![]() |
...Nu am vrut sa deschid alt topic de aia lam redeschis pe acesta.Problema mea consta in faptul ca de ceva timp nu mi se mai stinge becul de la carburant
![]() ![]() |
--------------------
dacia
solenza
2005
- vs03skp
|
|
rratzoiusexos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 714 Joined: 4 June 08 ![]() |
si ce treaba are cu topic ul asta?.....in fine..posibile cauze:ba ai facut plinul ochi,ba nu ti mai merge sonda...butonul de la ceas n are treaba cu astea...l ai stricat ca ai apasat prea tare
|
--------------------
Dacia
1307/Solenza/Duster
.
- B-xx-xxx
|
|
alex_20 |
![]()
|
![]() membru pentru DaCia! Group: Members Posts: 208 Joined: 7 August 09 From: Husi ![]() |
Nam mai deschis alt topic deoarece sunt alti forumisti care fac crize
![]() 12 Nov 2009, 13:42: Are treaba deoarece e cam in aceasi tema plus ca daca deschizi alt topic sar "veteranii" ![]() ![]() This post has been edited by alex_20: 12 Nov 2009, 13:42 |
--------------------
dacia
solenza
2005
- vs03skp
|
|
bogdanmardare |
![]()
|
Un membru Group: Members Posts: 706 Joined: 24 May 07 From: Bucuresti ![]() |
Nu se vor rezolva problemele. Tabloul de Logan asteapta alte valori pentru rezistenta jojei, si este programat pentru un rezervor de 50 l (nu 44 ca la Solenza). De aceea, practica curenta este sa fie "pacalit" cu o rezistenta cu anumita valoare inseriata cu potentiometrul jojei. In functie de valoarea rezistentei, iti va indica:
- rezervor plin in mod corect, dar valori gresite la cantitatea de benzina din rezervor, martorul alerta de combustibil se aprinde eronat (rezistenta de 53 de ohmi - @ianacosti) sau - valori corecte pe aproape tot intervalul pentru cantitatea de benzina din rezervor (mai putin corecte cu rezervorul pe jumatate), se va aprinde martorul atunci cand ajungi pe rezerva, dar nu iti va indica rezervor plin (rezistenta de 30 de ohmi - @bullix). Pentru varianta a doua se calculeaza corect si numarul de litri din rezervor din meniul test. Ca sa fii sigur ca nu e de la tabloul de bord problema ta, incearca sa probezi cu alt tablou de bord, tot de Solenza. Poti de asemenea: - sa cureti mufele tabloului si de la conectorul electric al pompei de benzina cu un spray de contacte (elimini ipoteza unui / unor contacte imperfecte); - sa masori valoarea resistentei dintre pinii 7 si 8 din mufa neagra care intra in tabloul de bord, dupa ce ai facut un plin (pana declanseaza prima data, nu ochi, ca sa ai 44 de litri, respectiv valoarea rezistentei 0 de ohmi) - asa vezi daca e de vina joja; -sa pui la masa pinul 8 din soclul unde vine mufa neagra a tabloului de bord (rezistenta 0, ar trebui sa urce acul pana la plin ) - astfel vezi daca tabloul indica corect. This post has been edited by bogdanmardare: 12 Nov 2009, 14:40 |
--------------------
Dacia
Sandero
2016 0.9 TCe
- B 63 ***
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 23:41 |