DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> S.O.S. Rezervor!

JOHN123
post 10 Nov 2009, 17:57
Post #1

Membru

Group: Members

Ba fratilor, parca mi-am mai revenit, dar tare trasei o sperietura la benzinarie; uite cum se facu: cum datui de-un ban, imi pusei in gand sa-mi umplu rezervoru' cu d-aia d-o suta si cu un toi de aditiv; buuun-zis si facut-descarc eu aditivu', iau pompa si o bag la alimentare:tocma cand vazui c-ajunge la 38 l, eu care stiam ca pe rosu mai am 'fro' 8 l, mi se cupla CRBlu pe 'aprozar'; pana sa-mi dea suma, vazui, ba frate-miu, o balta mareata ce se casca de sub masina mea, platii repede si fugii, sa nu prinda aia de la 'mediu'; acasa cautai s-o pun cu dosu-n sus, ca bagai de seama ca tocma pe sus, pe mijloc, in spate, unde rezervoru' face o 'vale' si parca se vede si-un capac de plastic si niste fire, p-acolo da ma frate, si e greu accesibil ca dracu' da stai asa ca nu-i tot, desi e plin (sau aproape), acul de la bord indica tot la prima liniuta ca atunci cand bagam eu doar 10-12 l...
si-acu intrebarea: ce credeti ca are: fisurata deasupra sau capacu' ala de se vede e neetans si ce-ati face in locul meu sad.gif

--------------------
SOLENZA 1.4MPI 2004, CLIMA
Sandero Stepway 0.9 TCE
"Nimic din ce-i omenesc nu mi-e strain"(Terentiu)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
trotineta
post 10 Nov 2009, 18:05
Post #2

Membru

ESTE destul de simplu ce ai de facut ca sa fii sigur pe tine cel mai bine dai jos rezervorul si stii o treaba chiar daca nu prea este ft. comod pe caldura asta .BAFTA

--------------------
dacia solenza 2004/1.9D
+
ramsen
post 10 Nov 2009, 18:14
Post #3

My Solenza

From: Pitesti - ARGES

1.in portbagaj ai cumva o usa decupata in tabla?adika o gura de vizitare...daca ai asa ceva este floare la ureche...desfaci suruburile si ajungi la capacul ansamblu pompei de benzina, unde trebuie cu o cheie speciala sa desurubezi piulita aia mare si sa schimbi garnitura
2.acul de la indicatorul de benzina din ceasul de solenza il ai defect...si eu am avut asa ceva,cind faceam plinul arata ca am 12l iar cind ajungea sa am pe bune 12l in rezervor de acolo incepea sa imi indice bine...deci ceasul care indica benzina din rezervor este defect...uite din cauza asta am schimbat ceasurile de solenza cu unele de logan...bafta

--------------------
DACIA SOLENZA CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004 - Inca o mai DETIN
+
Valy90
post 10 Nov 2009, 18:16
Post #4

Membru autentic

From: Giurgiu

Daca zici ca pe acolo iti curge pe sus,unde sunt niste fire, alea sunt de la pompa de benzina si probabil s-a fisurat capacul ala care tine pompa fixata in rezervor si cred ca din aceasta cauza nu iti mai indica bine.
p.s. si cum a zis colegu de la mai trebuie sa desfaci capacul cu o cheie speciala sau poti desface cum mi-au desfacut-o mie la service adica cu o curea de distributie, a strans-o cu un patent si a batut usor cu ciocanul in patent.bafta

This post has been edited by Valy90: 10 Nov 2009, 18:21

--------------------
Dacia/Opel Solenza/Astra H 2004/ 1.4 mpi / 2005-1.7 cdti - GR-xx-WAL
+
canea_dragos
post 10 Nov 2009, 18:20
Post #5

Membru autentic

From: Bucuresti

Salut

verifica capacul rezervorului sa fie strans foarte bine, iar pompa de benzina sa "calce" etans pe garnitura de pe capac..poti verifica usor daca nu e etans apasand pe pompa in jus(indesand-o in rezervor)

Asa am patit si yo tot la benzinarie, cand am facut plinul dupa ce am platit era balta sub masina..crezusem ca se sparsese rezervorul, dar de fapt nu era strans cat trebuie capacul..

--------------------
DACIA SOLENZA 2004 Confort - PH 88 CDM
+
JOHN123
post 10 Nov 2009, 19:29
Post #6

Membru

Multumesc pt. promptitudine si mai ales ca tocmai imi confirmarati ce speram si eu, cum ca n-ar fi fiind vorba de o fisura sau spartura; incepe sa se lamureasca astfel si consumul meu de peste 12 in oras. N-am decat sa pap benzina pana ajung pe rosu si apoi s-o duc in service, ca n-am garaj sa-l desfac eu si de-acum nu mai e vara... sleep.gif

--------------------
Sandero Stepway 0.9 TCE
+
Fancyman
post 11 Nov 2009, 17:48
Post #7

Membru autentic

From: Pitesti

Mai scria cineva mai demult ca-i curgea benzina pe la conducta cu cot de la buza de umplere.

--------------------
Stepway 1,0Tce Confort/Laureate/Variant
+
nenestean
post 12 Nov 2009, 17:29
Post #8

Membru autentic

From: Sighetu Marmatiei

eu am avut de lucru la pompa de la benzina si nu aveam usita in portbagaj pt a ajunge la pompa.....si decat sa dau rezervoru jos si sa desfac toate incheieturile alea.....care pe cand sa le pui la loc nu mai inchid etans... asa ca am facut usa acolo unde ii este locul in portbagaj...cu rezervoru la loc.... m-au trecut cateva randuri de ape pana am terminat gaura ....imi era frica sa nu ating rezervoru.... dar e destul de usor sa fac acea gaura ...rezervorul nu este lipit de partea de sus...asa ca se poate taia cu flexu cu atentie mareeee si nu mai dai rezervoru jos.....si faci o usa din tabla acolo si gata.
cel mai des poate curge benzina pe la surubul acela mare de sus....poate garnitura e stricata.
sau chiar de ar fi crapat rezervoru.....se lipeste....la aceia care lipesc spoilere sparte....stiu sigur pt ca am gaurit un rezervor la un logan....si sa lipit si tine si acum

This post has been edited by nenestean: 12 Nov 2009, 17:31

--------------------
Dacia solenza 2004 / motor 1.4 - MM 05 VFP
Pe drumul cel bun !!
+
JOHN123
post 12 Nov 2009, 18:53
Post #9

Membru

nenestean, masina din avataru' tau parca-i chiar a mea blush.gif ; dupa ce examinai cu lanterna partea superioara a rezervorului (de- mi umplui scafarlia de tarana), ajunsei la concluziunea ca n-ar fi nimic grav-poate tot o garnitura-ceva, dar ca si la tine, nu am capac de vizitare in portbagaj, iar sa ma bag la un decupaj acu'-nu prea imi vine, da' pan' ce ma hotaresc, poate zice careva daca are vreo influenta negativa ca merg asa cu rezervoru' depresurizat (ca am auzit ca unii, de prea etanse ce le au, dau cate-o gaurica in buson ca sa pacaleasca efectul de piston al combustibilului ce coboara-asta ca sa vad si jumatatea plina a paharului biggrin.gif ).
si mai e ceva mad.gif : ba fratilor, dintr-atatia forumisti, nu s-a gasit unul sa spuna sa nu-ti iei Solnita sh pana nu te dotezi cu o trusa de torx si cu un flex macar... icon_mrgreen.gif

--------------------
Sandero Stepway 0.9 TCE
+
ramsen
post 12 Nov 2009, 19:24
Post #10

My Solenza

From: Pitesti - ARGES

si eu mi-am cumparat o slz sh si nu am avut nevoie de asa ceva...depinde de norokul fiecaruia

--------------------
DACIA SOLENZA CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004 - Inca o mai DETIN
+
nenestean
post 12 Nov 2009, 19:42
Post #11

Membru autentic

From: Sighetu Marmatiei

QUOTE(JOHN123 @ 12 Nov 2009, 19:53)
, poate zice careva daca are vreo influenta negativa ca merg asa cu rezervoru' depresurizat
*

ce depresurizare ?
deci n'ai treba sa umblii cu masina asa toata viata :-j
doar va fi problema cand faci plinu
deci de ma intrebai pe mine inainte sa iti iei solnita iti spuneam ca sa nu iti iei pana nu iti cumperi un flex o bormasina o trusa de chei din alea steluta incet incet alte chedere, silicon(ca poate o sa iti mai intre apa in masina) si etc etc smile.gif)

si un aparat de sudura....era sa uit smile.gif)
unde tai cu flexu....sudezi cu aparatu pe urma

This post has been edited by nenestean: 12 Nov 2009, 19:55

--------------------
Dacia solenza 2004 / motor 1.4 - MM 05 VFP
Pe drumul cel bun !!
+
JOHN123
post 12 Nov 2009, 20:24
Post #12

Membru

da, mersi, n-am totusi de gand sa le iau pe toate: desi industria din oras a cam murit, mi-am amintit ca am vecini prevazatori , care-au mai pus de-oparte cate-o scula- asa, ca pentru vremuri grele tongue.gif

--------------------
Sandero Stepway 0.9 TCE
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th May 2025 - 06:54
Forum Renault