DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Cum se poate radia un vehicol?, vehicolul este dezmembrat demult

ionut.tanase
post 10 Nov 2009, 14:27
Post #1

Can't Stop Me!

Group: Members
From: PITESTI

Salutare!
Am un prieten care in trecut a avut o dacie pe care a dezmembrat-o si care fizic nu mai exista. Tot ce a ramas din aceea masina sunt actele si evidenta sa in registrele primariei unde plateste impozit anual.
Sfatuiti-l prin intermediul meu cum sa o radieze pentru ca eu ... sincer ... nu am habar.
Ma gandisem la urmatoarea schema:
- el o "vinde" cuiva cu act de VC si pe urma o radioaza din evidentele primariei in baza actului de VC. Cumparatorul nu o mai inmatriculeaza (neavand nici ce...) si astfel masina este radiata.

Este corect? Exista si alte metode? Fac apel la cei care aveti cunostinte in domeniu.

Multumesc anticipat!

--------------------
FORD FOCUS 2003
DACIA 1310 .... first LOVE :-)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Marian66
post 10 Nov 2009, 17:07
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti, Pantelimon

nu stiu cum se radiaza un vehicol, dar pot sa iti spun cum se radiaza un vehicul:
- de la firma care i-a distrus masina, ia un certificat de distrugere;
- face o fisa de inmatriculare; impreuna cu certificatul de distrugere (si restul actelor masinii), se duce la administratia financiara. masina e acum scoasa din evidenta;
- cu certificatul de distrugere, cu fisa de inmatriculare vizata, si cu un certificat de distrugere gata completat in 3 exemplare (se face la orice birou de acte auto), si cu restul actelot, se duce la Politie. aici ii scoate masina si din evidenta politiei. toate actele raman acolo, mai putin cartea de identitate a masinii, pe care o sa treaca data radierii.e usor, poti sa rezolvi in jumatate de zi

--------------------
Dacia / Smart Logan VAN / ForTwo 2009
+
Relu11
post 10 Nov 2009, 17:27
Post #3

Membru autentic

From: Bucuresti

Eu banuiesc ca respectivul a dezmembrat masina si a vandut-o pe bucati, respectiv caroseria la fier vechi, in cazul asta cred ca procedura de radiere se complica putin. Cred ca cel mai bine se duce la Politie si se intereseaza. S-ar putea sa il puna sa dea o declaratie autentificata la Notar.

--------------------
. . .
+
Marian66
post 10 Nov 2009, 17:32
Post #4

Membru autentic

atunci, in loc de certificat de distrugere, declaratie pe propria raspundere ca detine un spatiu (curte, garaj, camp, tarla, etc.) unde depoziteaza masina, cu care, evident, nu mai circula. NEAPARAT placutele de inmatriculare sa le aiba la el cand se duce la politie

--------------------
+
lowdriver
post 10 Nov 2009, 20:01
Post #5

greasechimp

E corect cum spun baietii, varianta initiala nu cred ca merge pentru ca e posibil sa fie amendat cumparatorul daca nu face cerere de impunere impozit intr-un termen fix.

Am mai vorbit odata la coada la taxe si impozite cu un tip caruia i se furase un vehicul de mai bine de 2 ani jumate' si inca mai platea impozit si nu gasise solutie sa il radieze. Deci nu merge nici sa o declare furata.

Intreaba cel mai bine la politie si vezi care e procedura sau da o bere la o firma de dezmembrari sa iti dea certificat de distrugere. Oricum, te rog sa ne tii la curent cu procedura.

--------------------
Lada 1200s 1982 S
+
DACU'
post 10 Nov 2009, 22:21
Post #6

Membru autentic

Cu ceva timp in urma am radiat de la administratia financiara un autovehicul,pe baza unei declaratii pe proprie raspundere data la un birou notarial,nu mai retin exact suma pe care am achitat-o acolo.

--------------------
DACIA 1310,1300 1989,1972
+
Marian66
post 10 Nov 2009, 22:28
Post #7

Membru autentic

deci eu lunea trecuta am radiat o masina, dar am radiat-o in aceeasi zi in care am distrus-o , ca am bagat-o in programul rabla. pe certificatul de radiere si cererea de radiere, era si varianta "furat", de ex.
cel mai bine face rost de un certificat de distrugere de prin octombrie, si e totu ok

--------------------
+
kire
post 17 Feb 2010, 16:55
Post #8

secretar general

From: Bucuresti

Salut.
Am luat si eu o masina din afara anul trecut care ulterior a fost dezmembrata. Dar inainte de a o dezmembra am luat numere rosii pentru 2 luni.
Se plateste impozit pentru cazul asta?

--------------------
Opel Astra H 2004 - kire
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th May 2025 - 00:54
Forum Renault