Cat platim pe RCA de la 1 ianuarie 2010?
![]() ![]() ![]() |
Cat platim pe RCA de la 1 ianuarie 2010?
Un Sofer |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 8 December 09 ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
Sandero
2009 Diesel
|
|||
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Asta e o veste bună, deși nu e nouă. Dacă nu deschizi ochii, deschizi portofelul.
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
in aproape 10 ani nu am folosit niciodata polita RCA, poate chestia cu bonus malus o sa-i faca pe multi mai responsabili, asta s-ar intampla intr-o tara care nu e cea mai corupta din Europa, dar la noi o sa incurajeze circulatia fara RCA.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.977 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
pai mai trebuie sa ne zici ce motor ai...ca sa stii +200% pentru polita RCA la un logan 1.6 dizal, nu-i o avere.
Sunt unii care platesc 2000 de euro pe an CASCO...e simplu masina este o cheltuiala, in rare cazuri iti aduce vreun beneficiu (nu te ploua in statie, ajungi mai repede la spital decat cu ambulanta, etc) Cine nu-si permite sa nu mai zica pe forum ca "E scump dom'ne!" Solutia e cat se poate de simpla... This post has been edited by axabrt: 8 Dec 2009, 15:13 |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Dupa parerea mea, sistemul bonus-malus este o frectie. Te prostesc ca primesti 10% reducere anul urmator daca nu ai avut evenimente, in timp ce scumpirile de la an la an ajung la 30%.
Dau un caz concret: m-am interesat acum aproximativ 3 saptamani la o firma de asigurari de costul unei polite RCA pentru a vedea daca pretul coincide cu cel de pe site. La momentul respectiv era acelasi pret. Saptamana trecuta cand am incheiat asigurarea, pretul crescuse cu 35 de lei. |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
si cum ramane cu cazurile alea in care ai busit pe unu pt ca nu ai vazut semnul de cedeaza ascuns dupa pomi? Sau cu alte situatii ambigue?
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
BeciAcustic |
![]()
|
![]() BlackLine Group: Members Posts: 1.574 Joined: 29 March 08 From: Constanta ![]() |
Tot tu pici de "fraier" ina ceste conditii.....la politie cand ajungi sau la asigurator o sa faci schita si cam asta este.... STIU, ai dreptate si nu sunt deacord dar nu ai ce sa faci, la colt unde locuiesc eu este un STOP mare dar este pus in copac, si majoritatea nu il vad iar la 2-3-4 saptamani MINIM un accident..... Apropo...te uiti si la marcaj si iti este mult mai usor.
Cat despre RCA......eu am prins sa fac pe 1 an cu 400 lei la ASTRA pentru logan 1.6MPI. La asirom am ramas blocat cand am vazut pretul: 1100 lei pentru accesi masina!!! |
--------------------
DACIA
LOGAN
2009 - LAUREATE PH2 1.6 MPI 8V
- CT - numere rosii Statii CB si Xenoane HID la preturi mici si garanti reale
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
410 am dat si eu la Bt asigurari pe rca pe 1 an incheiat luna trecuta tot pt logan 1,6 mpi.
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(C a t a l i n @ 8 Dec 2009, 14:51) Asta e o veste bună Nu este inca buna. Cei care nu au avut accidente de ce nu au reduceri????This post has been edited by IRONICK: 8 Dec 2009, 23:00 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
TWK |
![]()
|
![]() Rider on the Storm Group: Members Posts: 190 Joined: 21 February 07 ![]() |
Aveti idee, se mai pot face polite acum care sa intre in vigoare la anul? Eu am RCA valabil pana in martie 2010, dar as fi tentat sa imi fac si pt la anul de acum.
|
--------------------
Logan
1.4
2007
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.977 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
ba las-o dracu cu scorurile astea . m-ati facut sa scot RCA-ul din talon : 489 RON pe 1 an si pe FIRMA LEASING la Allianz. Ce preturi ziceti voi acolo ??? Pentru persoane fizice e mai ieftin de atat...
|
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
argon |
![]()
|
depinde si de zona geografica, de exemplu in Bucuresti as plati cu 50 % mai mult, momentam am dat 330 ron / an la 1500 cc, la o societate cu sigla verde si nume mai ciudat, nustiu acum ca o am in masina.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
ionutctn |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(TWK @ 8 Dec 2009, 23:21) Aveti idee, se mai pot face polite acum care sa intre in vigoare la anul? Eu am RCA valabil pana in martie 2010, dar as fi tentat sa imi fac si pt la anul de acum. Nu se poate face. Se poate face cu cel mult 30 de zile inainte sa iti expire RCA-ul inca in vigoare. La tine ai putea sa iti faci undeva in februarie 2010, deci pe tarifele majorate de 2010. Asta este legislatia, nu ai ce-i face. <span class='edit'>9 Dec 2009, 10:06:</span> QUOTE(axabrt @ 9 Dec 2009, 08:38) ba las-o dracu cu scorurile astea . m-ati facut sa scot RCA-ul din talon : 489 RON pe 1 an si pe FIRMA LEASING la Allianz. Ce preturi ziceti voi acolo ??? Pentru persoane fizice e mai ieftin de atat... Tariful la leasing este mai mic fata de persoanele fizice. Exista niste protocoale cu societatile de leasing si tarifele la RCA pentru leasing sunt mai mici fata de proprietarii persoane fizice. This post has been edited by ionutctn: 9 Dec 2009, 10:07 |
--------------------
Dacia
1310
1998 Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
TWK |
![]()
|
![]() Rider on the Storm Group: Members Posts: 190 Joined: 21 February 07 ![]() |
QUOTE(ionutctn @ 9 Dec 2009, 11:00) Nu se poate face. Se poate face cu cel mult 30 de zile inainte sa iti expire RCA-ul inca in vigoare. La tine ai putea sa iti faci undeva in februarie 2010, deci pe tarifele majorate de 2010. Asta este legislatia, nu ai ce-i face. Anul trecut mi-am facut RCA in decembrie 2008 si a intrat in vigoare din 28 martie 2009. Dar probabil ca daca se baga legea asta noua de la 1 ianuarie nu se va mai putea face asa. |
--------------------
Logan
1.4
2007
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
fnp |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 446 Joined: 5 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Stie cineva cum se face reducerea / marirea pe sofer? Adica daca eu am avut 50 accidente si conduc masina lu' tata care are 0 accidente cat costa asigurarea?
Idem pentru o masina de firma pe care o conduc X oameni. This post has been edited by fnp: 9 Dec 2009, 13:03 |
--------------------
Dacia Logan
MCV 1.5 DCI 70CP
2007 Laureate + ABS
- B
|
|
yoncv |
![]()
|
![]() Membru ochelarist Group: Members Posts: 439 Joined: 28 September 06 From: Craiova ![]() |
Azi am platit RCA-ul pe 2010. 522 RON la masina din semnatura, BCR Asigurari. Nu am avut nici o reducere pentru lipsa de accidente, nici pentru fidelitate
![]() |
--------------------
VW
Jetta
2017
- dj-17-???
|
|
DMP |
![]()
|
![]() Mumu' padurii Group: Members Posts: 1.670 Joined: 4 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Eu am facut la Groupama pe 1 an incepand cu 1 decembrie 2009.
Nu am avut absolut nicio reducere pentru ca este al doilea an la ei si pentru ca pe polita anterioara de la ei nu am avut niciun eveniment. Faza hazlie a fost cand mi-a zis agentul lor ca am reducere de 20 ron si i-am replicat ca eu nu inteleg reducerea asta atata timp cat platesc aceeasi prima de asigurare daca mi-as face asigurarea printr-un broker de asigurari ca si cand as fi un client nou (calculasem pe un site al unui broker si obtinusem aceeasi prima fara sa precizez ca sunt client Groupama de 1 an). Nu a mai zis vreo vorba. |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.291 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
Eu am facut anul trecut la otp. A fost cel mai ieftin. Anul asta vreau sa fac tot la otp.
Dar nu inteleg la ce categorie ma incadrez. :-| In principiu, si anul acesta cel mai ieftin RCA va fi tot la OTP ? (http://www.otpasigurari.ro/ro/persoane-fizice/auto/rca). |
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT25 1999 FIAT ARCA AMERICA 403 |
|
DMP |
![]()
|
![]() Mumu' padurii Group: Members Posts: 1.670 Joined: 4 September 06 From: Bucuresti ![]() |
OTP Asigurari=Groupama
|
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
ionutctn |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(fnp @ 9 Dec 2009, 13:02) Stie cineva cum se face reducerea / marirea pe sofer? Adica daca eu am avut 50 accidente si conduc masina lu' tata care are 0 accidente cat costa asigurarea? Idem pentru o masina de firma pe care o conduc X oameni. Nu exista deocamdata o baza de date comuna a soferilor la dispozitia tuturor societatilor de asigurari. Fiecare societate merge pe informatiile proprii. Daca masina e a tatalui, automat RCA-ul este pe numele proprietarului masinii. Nu se face RCA pe alt nume decat cel al proprietarului masinii. O masina pe firma la care se face RCA are tarif de persoana juridica. Este un tarif separat ce nu are legatura cu persoanele fizice. |
--------------------
Dacia
1310
1998 Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
argon |
![]()
|
RCA facut azi din 24 Dec pe un an, deci include tot 2010-ele, 450 ron. 1498 cc.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
SSilent |
![]()
|
![]() Membru Vitezoman Group: Members Posts: 1.235 Joined: 23 July 07 From: ...I'm everywhere... nowhere ![]() |
pana la urma cum se calculeaza? daca ai avut antecedente rutiere in ultimul an scade? sau daca ai avut antecedente de cand ai carnet?
ca am avut si eu 2 accidente (clasate la usoare) unu acum un an jumate si unu acum doi ani jumate ![]() |
--------------------
Dacia
1210
1986
- N/A dacie dezmembrata... in curs de RK ^_^
cu planuri de viitor (adica vise): -Yamaha Fazer 600 cm3 -Ford Escord 2000RS -Mercedes Benz W201 |
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
QUOTE(SSilent @ 15 Dec 2009, 15:25) pana la urma cum se calculeaza? daca ai avut antecedente rutiere in ultimul an scade? sau daca ai avut antecedente de cand ai carnet? ca am avut si eu 2 accidente (clasate la usoare) unu acum un an jumate si unu acum doi ani jumate ![]() In mod normal, daca ai avut antecedente (din vina ta, evident) ar trebui sa creasca, nu sa scada. Dar, fiind primul an, poti sa spui ca n-ai avut probleme si gata. Din anul urmator se va schimba situatia, fiindca inteleg ca evenimentele rutiere vor incarca o baza de date accesibila asiguratorilor. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
sergiu-iulian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.103 Joined: 16 December 07 ![]() |
RCA facut pe data de 8 decembrie 2009 = 267 de lei pe 1 an.(capacitate cilindrica 1390cmc - SuperNova).
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2003 Confort
- Ms 64 GVS DACIA =>Daca Ai Cap Ia-ti Alta!!!
|
|
Alexu7 |
![]()
|
![]() zân Group: Members Posts: 1.695 Joined: 20 February 07 From: Europa ![]() |
undee?
|
--------------------
DACIA POPnituita
1310 L
1998
- B6 incurajez efractia de bine in mintea omeneasca
|
|
sergiu-iulian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.103 Joined: 16 December 07 ![]() |
Uniqa...sper ca nu gresesc ca spun firma(societatea).
![]() This post has been edited by sergiu-iulian: 15 Dec 2009, 17:36 |
--------------------
Dacia
SuperNova
2003 Confort
- Ms 64 GVS DACIA =>Daca Ai Cap Ia-ti Alta!!!
|
|
annem |
![]()
|
Omul Gras Group: Members Posts: 401 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
La Astra-Uniqa am facut si eu. Am facut astazi la www.astraonline.ro si am primit cadou si o mica asigurare pentru ocupanti. Am dat 450 lei pentru Logan 1.6. La masina asta nu am avut RCA la ei pina acum, asa ca am dat 450 lei fara nici o reducere. Altfel, cica era reducere de 20%. Asigurarea va fi valabila de la 14.01.2010 pe un an. Am primit politele in format PDF instantaneu. Ei zic ca voi primi si originalul acasa.
|
--------------------
Dacia
Logan
2005 Laureate, 2008 Laureate MCV GPL - Puisor 2011 Laureate MCV GPL - Puisor (de la Dacia)
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 11:28 |