Profesionistii cu anvelope de vara pe timp de iarn
![]() ![]() ![]() ![]() |
Profesionistii cu anvelope de vara pe timp de iarn
rtBK |
![]()
|
||
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|||
adrian mgn |
![]()
|
![]() megane ... reno megane ! Group: Members Posts: 1.073 Joined: 5 April 08 From: timisoara ![]() |
Bai frate ......... ca de multe alte dati , de unde am plecat si unde am ajuns
![]() io' zic sa n-o mai lungim atata ... cauciucurile de iarna au fost , sunt si vor fi facute pentru iarna si in 98,89 din situatii ![]() |
--------------------
Mgn II 1.5dci/105cp
18" Arrays custom wheels-Eibach+KYB Suspension-
- Smoked taillights
BMC filters-Chrome window trims-Xenon Custom navi integrated into central dashboard , GroundZero audio line
Vanity, definitely my favorite sin! |
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Cel mai trist e ca unii le folosesc si vara, sau cand afara e peste 15 grade...
![]() De asta vad ca nu se leaga nimeni... Profilul ala si "inmuierea" la caldura, le fac sa fie ineficiente pe asfalt si totusi, unora le e lene sa le schimbe. This post has been edited by vis-a-vis: 16 Dec 2009, 19:23 |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
am o mica banuiala ca daca vine A l e x ...se inchide
![]() |
--------------------
Renault
Symbol
- UXE
2006 1.4 8v Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|
verde57 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 401 Joined: 30 March 08 From: 3 trancane ![]() |
QUOTE(Diac @ 16 Dec 2009, 17:38) La Dacie e de ajuns sa accelerez un pic prin zapada afanata, eventual sa dau de volan si gata, la Skoda acceleram si degeaba. Era sa ating chiar o alta masina parcata pt ca masina a luat-o in lateral. P.S. Poate ca aici a intervenit si diferenta de greutate intre cele doua tarabe, nu stiu. un mare avantaj la dacie sunt cauciucurile inguste nu ma poate contrazice nimeni, cu niste 155/80 R13 de iarna nu te intrece decat unu cu cauciucuri off-road all-season si multe tipuri de dimensiuni(mai mult sport late si cu talon ingust) asa-zise "de iarna" sunt niste smecherii sa-ti i-a banii ![]() This post has been edited by verde57: 16 Dec 2009, 19:27 |
--------------------
1300
dacia
1973 sa moara comunistii
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
are sn si are(cred)165/7013.
vizaviu are dreptate ca intotdeauna. ![]() |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
verde57, aici e cu dus si intors...
Cauciucurile inguste sunt bune in zapada moale sau clisa de noroi, ca sa nu pluteasca, sa se afunde pana la stratul mai tare de dedesubt. Insa, daca mergi pe gheata sau pe zapada afanata dar inalta sau noroi mai dens, nu faci nimic cu ele. La cauciucurile astea e important mai mult sa isi faca loc si sa se agate de suprafata. Uneori e bine sa ai V-uri, alta data sa ai "crampoanele" mai mari si mai rare... Sunt multiple situatii in care de obicei iti trebuie un alt tip de cauciuc. Nu exista cauciuc ideal si universal care sa mearga perfect pe orice teren/suprafata. Intodeauna exista plusuri si minusuri. Insa, pentru mersul urban, sunt suficiente niste gume "normale" adaptate intradevar in functie de anotimp. This post has been edited by vis-a-vis: 16 Dec 2009, 20:31 |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
nlu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 510 Joined: 20 February 07 ![]() |
Prin adaptat "normal" inteleg: pe timp de iarna pneu pentru iarna, iar pentru vara pneu pentru vara
![]() |
--------------------
Renault
Megane sedane Expression 1.6 16v 2007
Megane IV estate 1,3 tce 140/2019
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
audi
![]() |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
presupun ca restul erau echipate cu anvelope de vara nu?
![]() |
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
e vechi filmul, acum xdrive e smecherie
|
--------------------
Ford
focus
2001 He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.
I got 99 cookiez cause a bitch ate one. |
|
rtBK |
![]()
|
Fratica... probabil nu.
|
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
variable_dynamics |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 976 Joined: 24 May 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE Ziceai mai sus că pe gheață n-ai aderență mai deloc. Bun, dacă n-ai, apeși frâna, SE BLOCHEAZĂ TOATE ROȚILE. Când s-au blocat ce zici că mai compară ABS? Pai aia e...ca daca ai ABS si esti peste limita aia rezonabila de viteza...NU SE BLOCHEAZA nici o roata. Adica...ABS compara continuu, pana la acea limita REZONABILA. Fă demonstrația diferenței între o mașină ce stă pe loc, cu frâna apăsată, și una în mișcare, pe gheață, cu frâna apăsată, și roțile blocate... Sistemul de referinta fiind? In fizica pe care o invoci se indica si referintele. Corect spus este MARIMEA DE REFERINTA. Pentru cei ce nu stiu, modulul electronic ABS contine si un accelerometru, al carui element sensibil este pozitionat pe directia normala de deplasare(inainte) ![]() N-o sa ma apuc sa spun ce rol are acest traductor in cazul de fata fiindca iar o sa iasa roman in n-spe volume. La cerere, pot aduce lamuriri suplimentare. Numai bine. |
--------------------
EX Dacia
Nova GTi
2000 A little less conversation, a little more action.
|
|
LuluMOB |
![]()
|
![]() Membru cu pedale. Group: Members Posts: 1.136 Joined: 28 October 05 From: Iași ![]() |
Unde este situat acel accelerometru?
17 Dec 2009, 13:38: Si care ar fi rolul lui? This post has been edited by LuluMOB: 17 Dec 2009, 13:38 |
--------------------
Dacia
Logan
ABS+ AC 1.4MPI 06/2007
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
QUOTE(vis-a-vis @ 16 Dec 2009, 19:22) Cel mai trist e ca unii le folosesc si vara, sau cand afara e peste 15 grade... ![]() De asta vad ca nu se leaga nimeni... Profilul ala si "inmuierea" la caldura, le fac sa fie ineficiente pe asfalt si totusi, unora le e lene sa le schimbe. gresesti, sunt foarte eficiente vara, problema e ca sa rod mai repede. |
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
2007 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
Voila!
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu prin eficienta inteleg mai multe, inclusiv durata de utilizare mai mare.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
voiala ce> ce te doare capul ce face fiecare cu banii lui? daca-si permite sa le strice intr-o vara e problema fiecaruia.
|
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Idem si pt reciproca, de-aia exista RCA
![]() |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
Si pe urma mergeti iarna cu ele si va bateti cu coliva-n piept ca aveti gume de iarna
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
argon |
![]()
|
aia e alta problema. Eu n-am folosit pe masina personala gume de iarna vara. Dar in general am folosit, si nu mi s-au parut deloc ineficiente, dinpotriva.
|
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
Pai daca n-ai folosit vara, de unde stii ca-s eficiente?
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
argon |
![]()
|
pai vara, tocmai, dar nu pe masini proprietate personala.
|
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Mai e și extrema cealaltă... Sunt persoane care laudă anvelope care au ținut 10 ani și 100.000 Km... Ce contează că sunt tari ca piatra, și alunecă ca dracu...
![]() |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
argon |
![]()
|
ca ai adus vorba, cat e termenul? ca am auzit 2 ani(
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
4 parcă, dar nu sunt sigur.
|
--------------------
-
-
|
|
argon |
![]()
|
duminicile in targ pe la noi e bataie pe gume SH, aduc cu camioanele si remorci, m-am uitat de curiozitate la niste UG6-uri si cand am vazut dot 2001 mi-a pierit orice chef, dar totusi lumea lua in prostie, 'DOT?! ce-i aia DOT, nu vezi domle ca au carne pe ele?! '
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Nu numai în târg se vând așa, și nu numai SH. Prin hypermarket, la promoții, sunt multe anvelope de firmă, noi, cu DOT de 2-3 ani vechime...
|
--------------------
-
-
|
|
argon |
![]()
|
sa nu mai zic ca e plin si d'alea de au dot codificat ante 2000
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
@variable_dynamics:
Sistem de referinta, nu "marime de referinta" "mașină ce stă pe loc, cu frâna apăsată" varianta 1: eu sunt in masina - masina sta pe loc (fata de mine) varianta 2: eu sunt in afara masinii - masina sta pe loc (fata de mine) "una în mișcare, pe gheață, cu frâna apăsată, și roțile blocate" varianta 1: eu sunt in masina - masina sta pe loc (fata de mine) varianta 2: eu sunt in afara masinii - masina se misca (fata de mine) Sper ca acum ai inteles ce am vrut sa spun. Sau trebuia sa adaug "inertial"? Cine se deplaseaza, gara sau trenul? Depinde unde te afli (ce sistem de referinta folosesti). Daca esti in tren, gara se misca. ABS este intotdeauna plasat in varianta 1, practic toate elementele masinii stau pe loc fata de senzorii respectivi, exceptand rotile care pot fi cel mult intr-o miscare de rotatie fata de ei. Simpla accelerare sau decelerare NU este suficienta ca ABS sa stie ca rotile sunt pe cale de a se bloca cu masina inca in mers sau nu . Diferenta dintre turatiile instantanee (sau acceleratiile unghiulare) a doua roti independente care trimit semnale separate este elementul care determina "calculatorul" sa ia decizia de a actiona sau nu ABS. Se poate face testul urmator: partea dreapta a masinii pe zapada/gheata/ulei. Partea stanga pe asfalt uscat. Frana brusca. Ce se intampla? ABS simte ca roata din dreapta trimite doar 5 impulsuri intr-o zecime de secunda (tinde sa se opreasca) in timp ce roata stanga trimite 50 (datorita aderentei puternice, inertia masinii inca o roteste). Diferenta mare... actioneaza pe valva rotii din dreapta si ii da voie sa se roteasca. In cazul asta, ce masoara accelerometrul mentionat de tine si cum ia ABS decizia de a debloca roata de pe alunecus? |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
- 0T04```
2004/2015/2019 Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th July 2025 - 22:12 |