Incalzire locuinta ALTERNATIVA, Panouri RADIANTE
![]() ![]() ![]() |
Incalzire locuinta ALTERNATIVA, Panouri RADIANTE
koldun |
![]()
|
||
![]() un om Group: Members Posts: 763 Joined: 1 November 07 From: CT ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Captur
TCe 0.9 2016 Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson |
|||
ceribros |
![]()
|
![]() Obiectele din oglinda sunt mai apropiate decat par Group: Members Posts: 285 Joined: 8 January 08 ![]() |
Stai calm ca te costa alea de nu mai stii de tine, si cred ca si consuma ceva. Dar in primul rand investitia e costisitoare.
|
--------------------
Am avut Dacie
Berlina
1997 In asteptarea gaurii negre....eu sper totusi sa fie mulatra
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Subventioneaza statul 90% dar pana la 25.000 ron, deci daca ar costa vreo 30.000-35.000 lei cred ca ar merita.
PS acum m-am uitat pe site si nu cred ca astea intra la programul subventionat. This post has been edited by ady77: 19 Nov 2008, 09:50 |
--------------------
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Cu ce merg panourile alea? Daca raspunsul e "cu electricitate", probabil sunt (mult prea) scumpe in exploatare.
Pina la urma, sub ce forma vrei, chestiunea se reduce la problema energetica: ce consumi, ce pierzi (catre exteriorul casei). |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
Doar panourile pentru un apartament de 2 camere ii aproximativ 2000 euro + tva.
Dar subventioneaza statul si pentru sistemul acesta? |
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.391 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Sincer sa fiu puetrile mi se par ridicol de mici pentru suprafetele citate de ei. Poate daca ai toti 4 peretii incalziti de vecini sa faca ceva cu 290W la 6 m^2.
Panoul ala chitros de 600 W si 250 de euro sa mai faca poate ceva, desi am dubii si in privinta aluia. Pana la urma cum e, au becuri cu infrarosii sau sunt niste rezistente de nichelina intinse pe tavan? This post has been edited by einstein1984: 19 Nov 2008, 09:53 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
logan1.5dci |
![]()
|
Nu Există Informații Group: Members Posts: 881 Joined: 29 September 05 From: Dobrogea ![]() |
Ce incalzitor minune!
Cate face : " 1. Economie CEL MAI EFICIENT MOD DE INCALZIRE, cu un randament de peste 93% si avind un consum cu 30 - 50% mai mic decit orice alte sisteme moderne de incalzire. 2. Efect terapeutic important - efect anti imbatrinire - relaxeaza si reduce stresul - scade tensiunea arteriala - imbunatateste circulatia sanguina - previne aparitia cancerului - amelioreaza simptomele diverselor alergii - amelioreaza simptomele astmului - amelioreaza simptomele menopauzei " Si inca nu am auzit de el, nu a vuit lumea? Consum la jumate, chiar mai putin, SUPER........Gogorita. 2. ar putea fi adevarate prin deducerea din proprietatile infrarosiilor si ionilor negativi asupra omului, dar 1. nu il cred. Si radiatoare cu infrarosii s-au mai vazut, exista in comert de pe vremea impuscatului, puteti sa luati unul si sa-l puneti pe tavan. Ca numai asa pot scoate un consum mai mic, prin incalzire locala. Parerea mea, in momentul actual cel mai ieftin mod de incalzire este cu puturi de adancime conectate la o pompa de caldura. This post has been edited by logan1.5dci: 19 Nov 2008, 11:50 |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
koldun |
![]()
|
Posibil sa fie gogorita. Am deschis topicul pentru ca nu am auzit pana acum de trebile astea. D-aia e bine sa afli si alte pareri.
Puturi de adancime... hmm.. la mine (apartament), niet! Si costurile? Succese! |
--------------------
Renault
Captur
TCe 0.9 2016 Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson |
|
ceribros |
![]()
|
![]() Obiectele din oglinda sunt mai apropiate decat par Group: Members Posts: 285 Joined: 8 January 08 ![]() |
QUOTE(ady77 @ 19 Nov 2008, 09:47) Subventioneaza statul 90% dar pana la 25.000 ron, deci daca ar costa vreo 30.000-35.000 lei cred ca ar merita. PS acum m-am uitat pe site si nu cred ca astea intra la programul subventionat. Hellooo e vorba de panouri radiante nu de solare. Nu le subventioneaza statul, Eu din ce stiu aceste panouri functioneaza pe baza de electricitate si nu pe energie alternativa. Deci platesti o gramada si nu iti da statul nimic. Plus de alta a dar colegul un link macar ar fi de bun simt sa citim ce scrie acolo inainte sa postam si anume "Se leaga la reteaua de 220V existenta." This post has been edited by ceribros: 19 Nov 2008, 13:32 |
--------------------
Am avut Dacie
Berlina
1997 In asteptarea gaurii negre....eu sper totusi sa fie mulatra
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Alelei... am aruncat o privire pe site-ul firmei, si pot sa va zic:
Pazea! |
--------------------
.
.
|
logan1.5dci |
![]()
|
Nu Există Informații Group: Members Posts: 881 Joined: 29 September 05 From: Dobrogea ![]() |
QUOTE(koldun @ 19 Nov 2008, 12:07) Nu prea merg oriunde, la casa cu teren, dar daca ma gandesc bine, de ce nu si la bloc. Daca nu se poate in acel metru din jurul blocului, concesionezi, ha ha, niste teren in forma de disc de 30cm x 10 (sa zicem). Glumesc dar nu cred ca este imposibil sa faci puturi la bloc, in regim organizat, cu asociatia, incalzirea pe o scara de exemplu. De ce am pomenit de acest sistem? Caldura o iei(din pamant) nu consumi decat cu transportul ei la consumator, de aia zic ca e mult mai rentabil si decat o centrala. A am uitat, da costa, dar numai la inceput, dupa aia nu cred ca ai sa te mai plangi vreodata cat ai dat pe incalzire. Si culmea vara merge invers si mai si inmagazineaza din caldura pentru iarna. This post has been edited by logan1.5dci: 19 Nov 2008, 13:48 |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
E misto melodia de pe fundal!
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
koldun |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Captur
Homer Simpson |
|
os |
![]()
|
Pentru ca o firma/produs serioasa/serios nu prezinta "Principiul de functioare" zicind "incalzeste la fel ca Soarele" - pe o pagina. O firma serioasa explica argumentat de ce e bun produsul (sau: mai bun decit altceva).
Site-ul firmei este dupa mine un fel de brainwashing: vorbarie multa ca sa prosteasca naivii, informatie mai de loc. Eu n-as cumpara un produs scumput si cumva strategic (decizie care are efecte pe termen lung) de la o asa firma. Mai mult, abureala asta se extinde si asupra produsului. Sa ne intelegem: nu vreau sa spun ca din minunile alea nu iese ceva caldura; dar crede in asemenea minuni numai cine nu s-a "incalzit" niciodata cu unul- sau mai multe resouri. |
--------------------
.
.
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
As avea cateva observatii:
1. site-ul producatorului e "Service unavailable" cu eroarea 503 ( http://www.sunjoy.co.kr/ ) 2. Principiul de functionare e, conform http://energykorea.en.ecplaza.net/catalog....atalogID=669717 : QUOTE At the heart of Sunjoy Radiantion-Heating System is a far-infrared ray panel, which consists of heat-resistant glass fiber plates to which an incombustible carbon plate that has regular resistance value evenly on its surface is attached. Its frontal surface makes it easy to spread Radiantion heat, while its backside is heat-resistant. Once electricity flows through the heating panel, its temperature goes up between 85 and 105ºC within four minutes, and over 90% of the total energy is evenly radiated as far-infrared rays. These far-infrared rays provide warmth to a room and to the people in it. Nu vad ce e asa de revolutionar in sistem in afara de faptul ca probabil e mai fierbinte (de unde si necesitatea de a fi amplasat pe tavan, sa nu se parleasca lumea) decat radiatoare electrice conventionale. 3. Nu inteleg foarte bine de ce radiatia trebuie sa vina de sus in jos, cand tendinta aerului cald este de a se acumula in paturile superioare din cauza densitatii mai mici. La ce ajuta la incalzirea zonei podelei de ex? |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
logan1.5dci |
![]()
|
Revin cu cateva detalii, ce zic in continuare sunt pareri personale si cunostinte acumulate in timp(adica nu am link):
- radiatoarele sunt mai reci decat niste resouri (pe motivul ca-s gandite(proiectate) sa dea cat mai multe infrarosii si cat mai putina caldura, la resou este invers). Atentie nu zic ca nu-s fierbinti. - se amplaseaza pe tavan ca sa imprastie cat mai bine infrarosiile, ca daca l-ai pune jos, ar putea exista un scaun, o masa, ceva care sa se interpuna. Dealtfel , nu m-am uitat dar cred ca sunt mai mari decat un resou, ar fi si incomode de lasat jos. - e ca si cum te-ar lumina cineva cu un proiector cu halogen mare, simti caldura. La asta e mai putina lumina insa. -aerul in incapere se incalzeste greu, s-au deloc, un functie de ce pierderi are apartamentul. Stai si te simti ca Luna, fata iti frige si spatele iti ingheata. -exista in comert astfel de radiatoare(pe acelasi principiu,reglate pe IR) sunt ieftine ceva pe la 100-200 lei , sunt cele cu halogen, parca asa le spune. Nu mai tin minte bine bine, dar parca era ceva cu ouale omenesti, parca nu trebuie expuse la IR . "Incalzire locuinta ALTERNATIVA" ne-am americanizat . ![]() ALTERNATIVA incalzire locuinta ![]() This post has been edited by logan1.5dci: 19 Nov 2008, 14:47 |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
tot soba de teracota cu lemne e cea mai buna:)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
adilehanceanu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 78 Joined: 1 June 07 From: București ![]() |
QUOTE(logan1.5dci @ 19 Nov 2008, 15:32) .... -aerul in incapere se incalzeste greu, s-au deloc, un functie de ce pierderi are apartamentul. Stai si te simti ca Luna, fata iti frige si spatele iti ingheata. .... Aerul din încăpere se încălzește prin radiație (direct de la jucăria din tavan) și prin convecție, de la obiectele încălzite (mobilă, covoare, perdea); mai mult ca sigur e valabilă a doua propoziție, aia cu Luna ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 1,6 MPI 2007
|
|
koldun |
![]()
|
Sa incercam o altfel de abordare: daca ar fi moka, ar opta cineva pentru o astfel de metoda de incalzire? Ca alternativa (solutie ajutatoare) sau ca solutie singulara.
Succese! A! Si inca ceva. Despre trebile adiacente incalzirii (microabe, circulatie sanguina, etc, etc) ce credeti? ![]() This post has been edited by koldun: 20 Nov 2008, 13:01 |
--------------------
Renault
Captur
Homer Simpson |
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu stiu asa. Caldura sta sus, frigul jos. Ideal ar fi in podea. nu sa te bata "soarele" in cap. Eu mi-as pune ceva gen gresie pe jos care sa fie spalata zilnic ca sa nu se depoziteze microbii pe ea si ncalzire in pardoseala.
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
koldun |
![]()
|
Deci tu, nu! Aha...
|
--------------------
Renault
Captur
Homer Simpson |
|
daniM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 580 Joined: 11 July 07 From: Gugulania ![]() |
Mai bine un resou din ala din boltar de creta;are si doua functii-incalzeste si poti sa si gatesti pe el!
![]() |
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
Tossi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 969 Joined: 25 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Mai sunt si cei de le Infratherm, care produc niste panouri asemanatoare, doar ca au renuntat la grafitul dintre placi, au alta solutie...dar sistemul este asemanator: placi din fibra de sticla impregnata cu rasina epoxidica, intre care se pune stratul minune si se preseaza=>panoul care mai trebuie decorat si legat la un variator de teniune sau termostat....lucrez la firma unde se impregneaza si preseaza panourile astora.
|
--------------------
Renault
Megane 1.5 dci
2004
- B6SSSS
|
|
koldun |
![]()
|
Tu ai acasa? Sau ti-ai pune?
|
--------------------
Renault
Captur
Homer Simpson |
|
Tossi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 969 Joined: 25 April 06 From: Bucuresti ![]() |
La bloc nu cred, dar in provincie unde am o casa as pune, pentru ca nu stau, eu sau ai mei, mai mult de 1 zi, maxim 2, pe saptamana, deci per ansamblu cred ca merita; singurul impediment ar fi pretul....am auzit ca-s destul de scumpe.
P.S. din cate stiu in Austria si Germania cam au mare cautare panourile astea. This post has been edited by b-45-wob: 22 Nov 2008, 22:21 |
--------------------
Renault
Megane 1.5 dci
2004
- B6SSSS
|
|
logan1.5dci |
![]()
|
QUOTE(adilehanceanu @ 20 Nov 2008, 12:38) Aerul din încăpere se încălzește prin radiație (direct de la jucăria din tavan) și prin convecție, de la obiectele încălzite (mobilă, covoare, perdea); mai mult ca sigur e valabilă a doua propoziție, aia cu Luna ![]() Asta, din discutia urmatoare, nu prea e de parere ca se incalzeste aerul , e clar ca depinde de pierderea prin pereti : " Salutare tuturor. Citesc cu interes discutiile despre panourile radiante. Da, intr-adevar, sunt prea putine date bazate pe experiment, si prea multa teorie din partea producatorilor si distribuitorilor. Totusi doresc sa va spun cate ceva despre aceste panouri care au fost testate de noi. 1. Nu se spune IN CAT TIMP incalzeste de ex un panou de 300W cam 20mc....se spune numai ca incalzeste 20mc..... intr-o ora? 2? 8 ore? 24 ore? 48 ore??? a.Testele facute de noi cu un panou de 350W arat urmatoarele: intro-o casa unde temperetura este constant de 7 grade C, iar peretii cam 5 grade C, intr-o camera de 22 mc: dupa 8 ore de functionare continua a panoului temperatura s-a ridicat cu numai 2(!) grade!!! Acelasi rezultat a dat si testul cu un panou de 550W. b. Testul cu acelasi panou de 350W intr-un apartament de bloc, in camera de zi (22mc) unde temperatura era de 18 C: dupa 2 ore de functionare temperatura s-a ridicat la 22 C. De ce aceasta diferenta mare????? Raspunsul: peretii casei unde temperatura este constanta de 7 C absorb undele termice ca sa-si mareasca potentialul de caldura, deci peretii nu pot incalzi aerul din incapere pana ce ei absorba intr-o masura foarte mare undele termice. Deci in nici un caz nu o sa incalzeasca aerul.... In cazul camerei din bloc: peretii erau cam la 13 C, nu absorbeau undele termice asa de mult, deci deja puteau reflecta intr-o oarecare masura undele de la panoul radiant....deci temperatura se ridica destul de rapid. Invatatura: daca aveti o cabana si stati numai 2 zile, mai bine sa puneti alte surse de incalzire. Daca intentionati sa stati mai mult de 1 sapt, atunci lasati ca panourile sa mearga incontinuu min 2 zile pt a incalzi peretii. Dupa aceea o sa mentineti numai caldura si va fi OK. 2. Nu se spune cam cati Wati se calculeaza pe mc. Calculul ideal: 35-40W/mc. 3. Fiecare se lauda cu panourile lui ca sunt cele mai bune. Adevarul este urmatorul: panourile radiante difera cam 2-4% intre ele, principiul de functionare este acelasi. Diferenta de pret este consecinta directa a tehnologiei aplicate, si nu EFICIENTA. 4. V-am spus toate acestea fiindca si noi comercializam astfel de panouri si ne-am simtit datori sa va spunem adevarul despre aceste panouri. " This post has been edited by logan1.5dci: 22 Nov 2008, 22:38 |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
koldun |
![]()
|
QUOTE(logan1.5dci @ 22 Nov 2008, 23:35) ..... b. Testul cu acelasi panou de 350W intr-un apartament de bloc, in camera de zi (22mc) unde temperatura era de 18 C: dupa 2 ore de functionare temperatura s-a ridicat la 22 C. .... Buuun... Deci, la bloc, n-ar fi rau, sa inteleg. ![]() Totusi, nimeni nu si-a dat cu parerea despre celelate "avantaje" pe langa incalzire: microbi, bla, bla... Succese! ![]() |
--------------------
Renault
Captur
Homer Simpson |
|
os |
![]()
|
Relatarea nu ne spune citeva lucruri esentiale:
- cit de mare era diferebta de temperatura cu exteriorul? - cit de bine era izolata incaperea? Cite ferestre? - citi pereti erau spre "afara"? Un calcul sumar arata ca, pentru valori foarte-foarte bune de izolatie (adica ferestre cu 3 straturi de sticla, pereti itolati bine, dar bine), cu un singur perete spre exterior (de 10 mp = 2,5mx4m), 30 de grade diferenta de temperatura intre interior (+20grade) si exterior (-10 grade), fara pierderi prin schimb de aer, fara alte pierderi decit prin peretele exterior - adica in conditii cvasi-ideale - 350W putere abia ajung sa compenseze aceste pierderi. Cu alte cuvinte: treaba e net subdimendionata, caci in practica ai mai multe pierderi care trebuiesc compensate printr-o putere instalata (de citeva ori) mai mare. In esenta ai un resou electric mai frumos. Ba chiar din mesajul citat nu iese la adunare, caci 22x40 face udeva spre 900 si nu 350. Cel putin asa-mi da mie. Despre masurarea temperaturii: nu stim cum a avut ea loc (desi relatarea pare corecta), Temperatura trebuie masurata "la umbra" fata de sursa de radiatii, si de reflexiile radiatiei - intr-un soi de casuta meteo. Caci logan1.5sci are dreptate: aerul nu se incalzeste de la radiatie (decit intr-o masura foarte mica) ci prin convectie de la obiectele care absorb radiatia. Vezi de exemplu ce se intimpla intr-o zi geroasa si insorita: e soare, dar aerul e la sa zicem -20 grade. |
--------------------
.
.
|
austrocasa |
![]()
|
Group: Members Posts: 0 Joined: 15 December 09 From: Iasi ![]() |
QUOTE(ceribros @ 19 Nov 2008, 09:40) Stai calm ca te costa alea de nu mai stii de tine, si cred ca si consuma ceva. Dar in primul rand investitia e costisitoare. Nu stiu daca mai e actual subiectul, dar voi m-ati ajutat foarte mult in cercetarea mea privind aceste radiatoare. Stiam de cateva firme ca vand la preturi exuberante radiatoare cu infrarosu, din cele coreene, si cu mult tam-tam... Insa nu am comandat si am zis ca trebuie sa gasesc altceva asemanator la jumatate sau chiar la un pret si mai redus. Intai am gasit forumul acesta, apoi am cautat iar si am dat de astia care vand exact produse pe acelasi principiu, alte branduri, dar europene si nu coreene, si la un sfret de pret aproape! Inca odata multumesc pentru ajutor! Iata link-ul sitului cu pricina: http://karend.ro/ Ce parere aveti? Si mai e ceva, stie cineva daca infrarosiile nu sunt daunatoare? Am auzit de acele solarii in care se prajesc vedetele si se ibolnavesc de cancer... nu am studiat problema, o pun doar in discutie... poate e cineva mai in tema. S-auzim numai de bine! Teo M |
--------------------
Mazda
B2500
2003
- IS-06-BBW Teo M Muntean
- Austrocasa Iasi |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 17:02 |