mici probleme
![]() ![]() ![]() |
mici probleme
POWERbyDAciaVsWERo |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 370 Joined: 6 January 08 From: Giurgiu ![]() |
|
||
--------------------
dacia
Nova Gt
- GR 30 SOR
1998 Sa N`ai incredere`n femei si`n franele de DrACIE :)
Ai dacie ?? .. se vede !!!!! |
|||
apollo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.881 Joined: 20 August 05 From: Focsani ![]() |
Presupun ca placute stii de care sa-ti cumperi.Am observat ca etrierul de la o Nova an 96 difera fata de cel de la o Nova an 98...in fine.
Garnituri etrier - 3 Ron setul si nu sunt la fel ca cele de berlina.Pe setul de garnituri scrie "Diamentru 54"(parca) la Nova.Cele de berlina is mai mici, am uitat ce diametru aveau. This post has been edited by apollo: 24 Oct 2009, 02:55 |
--------------------
Ex - Dacia
Nova GT 1.6 L
- VN - ?? - ???
1997
|
|
shadowkript |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 12 July 09 ![]() |
nu se potrivesc placutele de la dacia normala iti trebuie de dacia nova etrierul e mai mare la nova decat la dacia normala eu am schimbat etrieru cu totul nu m-am mai chinuit sa schimb pistonasul e 90 ron un etrier
|
--------------------
dacia
nova gt
- BC 29 MAR
1998 gt
|
|
apollo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.881 Joined: 20 August 05 From: Focsani ![]() |
QUOTE(shadowkript @ 24 Oct 2009, 08:55) nu se potrivesc placutele de la dacia normala iti trebuie de dacia nova etrierul e mai mare la nova decat la dacia normala eu am schimbat etrieru cu totul nu m-am mai chinuit sa schimb pistonasul e 90 ron un etrier Stai ca nu inteleg.Cine ti-a zis ca nu se potrivesc cele de la berlina? Eu am cerut la magazin de Nova si mi-au dat de berlina si culmea...ca s-au potrivit. Pana acum am avut din acelea cu arc, dar schimband etrierul a trebuit sa pun fara arc ca e diferit etrierul nou.E diferit pana si locul unde intra placuta.Intra la fix, fara pic de joc. 90 Ron un etrier?ppff....eu am gasit la 230 Ron nou. Daca etrierul de berlina e mai mic asta nu inseamna ca si placuta trebuie sa fie mai mica.Cel putin nu la dacii...Singura diferenta, din cate stiu, intre nova si o berlina la etriere, e ca pistonasul e mai mic la berlina si etrierul cu totul fata de cel de nova. This post has been edited by apollo: 24 Oct 2009, 20:09 |
--------------------
Ex - Dacia
Nova GT 1.6 L
- VN - ?? - ???
1997
|
|
mihai0070 |
![]()
|
![]() NOVA Gt , 1997 Group: Members Posts: 2.752 Joined: 5 July 06 From: Bucuresti ![]() |
etrierul de nova este facut din 2 bucati , pistonul este mei mare la nova (nu merge cel de berlina.
placutele la nova sunt cu arc (ca la logan) in cazul uzurii 100% NU CAD CA LA BERLINA. UN PISTON ETRIER DE NOVA COSTA ~ 70 RON UN ETRIER DE NOVA (ORIGINE) 200 RON. in vara am schimbat si placute si un piston si deasta cunosc preturile ![]() |
--------------------
Dacia Nova LPG
Benzina
- 1-B-5550
1997 GT Rosu 1600cc
|
|
POWERbyDAciaVsWERo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 370 Joined: 6 January 08 From: Giurgiu ![]() |
n-am uitat azi la etrier.. nu este cu arc... sistemul este ca la berlina ! .. am intrebat la magazin de piese auto .. au zis ca se potrivesc dar m-au intrebat cu sau fara arc e la etrier.. nu am stiu sa le zic ca nu m-am uitat ! .. deci ????????? eu nu schimb etrieru ca nu se uzeaza ala.. ci doar garniturile si pistonasul ! ar merge ?sau nu
|
--------------------
dacia
Nova Gt
- GR 30 SOR
|
shadowkript |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 12 July 09 ![]() |
ca sa itzi spun dc zic ca nu se potrivesc de berlina fi atent asa am pus si eu de berlina si pe la 120 km/h a trebuit sa franez si sa auzit o pocnitura si am ramas fara frane o placuta mi sa crapat si mi-a aruncato afara vrei sa ai baza pe frane pune tot original de nova si etrier de nova e 90 ron la intrare in onesti judetul bacau daca stie vreunu pe unde e peste drum de magazinul billa
This post has been edited by shadowkript: 25 Oct 2009, 22:16 |
--------------------
dacia
nova gt
- BC 29 MAR
1998 gt
|
|
danciusergiu84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.738 Joined: 25 February 08 ![]() |
La articulatia de la schimbatorul de viteze gasesti doar bucsele (doua), cate una la fiecare surub tip bolt, se uzeaza destul de frecvent poate nu o sa tina un an.
Reglajul se face destul de fin nu se strang surubele acelea la max ele trebuie sa nu fie fixe sa permita o miscare usoara a schimbatorului, mie mi sa nimerit sa nu fie neaparata o reglare din tija de comanda deci nu mam mai complicat am strans si slabit surubele de la crucea aceea pana am obtinut efectul dorit. |
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
POWERbyDAciaVsWERo |
![]()
|
mda.. ceci ce cer ? !
<span class='edit'>26 Oct 2009, 20:29:</span> omule ... de ce sa schimb etrueru pt o garnitura si un pistonas ????? nu imi cade mana sa le schimb !!!!!! bani aiurea.. de domne e nou ... shadowkript Ieri, 23:14 ca sa itzi spun dc zic ca nu se potrivesc de berlina fi atent asa am pus si eu de berlina This post has been edited by POWERbyDAciaVsWERo: 26 Oct 2009, 19:30 |
--------------------
dacia
Nova Gt
- GR 30 SOR
|
danciusergiu84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.738 Joined: 25 February 08 ![]() |
- 2 bucse de la articulatia bara de comanda a schimbatorului de viteze, daca mai gasesc cele care leam dat jos de pe masina o sa pun si poza sati fie mai usor
- din cate am stiu si eu etrieri de nova sunt identici cu cei de papuc varianta care e si diesel, cred ca e suficient daca cumperi setu de garnituri deoarece daca pistonasu se blocheaza acesta se poate curata cu jmirghel f fin si daca are joc degeaba iei pistonas ca acesta nu se prea uzeaza fiind din otel, ceea ce e uzat mai tare e corpul etrierului fiind de aluminiu, poti cauta si la dezmembrari un ertrier care sa mearga pe papuc diesel ca de nova nu cred ca gasesti si aia nu cred ca stiu si eu am aflat de la un magazin cu piese de origine dacia (scrie si pe cutie) dar oricum daca ai posibilitate sa dai etrieru jos sa sa mergi cu el sa vezi daca se potriveste cu ce cumperi ar fi ideal pentru ca eu am facut 2 drumuri fiinca miau dat etrieru de pe partea cealalta desi pe cutie scria corect, poate sau mai uitat alti clienti in magazin si leau inversat. |
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
apollo |
![]()
|
Eu inca am o nedumerire.De cine e facut etrierul ala la 90 Ron?
Daca e vreo firma fantoma, mai bine o lasi balta..ca totusi sunt franele despre ce vorbim aici. Acum cateva zile am cumparat 2 etrieri de la dezmembrari ca am gasit o Nova, am schimbat garniturile, placute noi si nu am treaba. |
--------------------
Ex - Dacia
Nova GT 1.6 L
- VN - ?? - ???
1997
|
|
POWERbyDAciaVsWERo |
![]()
|
eu stiu din batrani .. ETRIERUL NU MOARE ASA REPEDE !!!! doar garniturile si pistonasul necesita o reinoire " mai deasa ! " MS!
|
--------------------
dacia
Nova Gt
- GR 30 SOR
|
anndi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 932 Joined: 13 December 04 From: Timisoara ![]() |
Etrierul de paupc diesel merge pe nova si sunt cam la acelasi pret.cel de berlina nu sta in jugul de la etrier(este vorba de modele 97 in sus,R523). La R524(nova din 96 si inceputul lui 97) merg etrierele de berlina.La 90 de lei etrierul respectiv nu cred ca o sa il folosesti prea mult, la frane si directie chiar nu e de joaca. Eu am patit-o cu pompa de frana de ASAM...a tinut fix 3 luni! Spor la treaba.
|
--------------------
Renault
Megane GT220
GrandTour 2014
|
|
burtik4u |
![]()
|
![]() membru cu valoare Group: Members Posts: 542 Joined: 3 July 08 From: Piatra Neamt ![]() |
nu mai stau sa citesc acum toate posturile.. dar am vazut ca a scris cineva ca se potrivesc placutele de berlina..
se potrivesc.. intra acolo .. DAR SUNT MAI MICI eu am mers cu placute de berlina cateva luni.. :-s si nu stiam de ce, cand mergeam cu viteza foarte mica.. se auzea ceva la roata.. dar doar cand mergeam incet... pana mi-a sarit odata.. .si am pus tot de aia.. si dupa vreo luna.. iar a cazut.. iar cand am pus placute de nova.. au intrat cam fortat.. si chiar nu am mai avut probleme.. sunt putin diferite.. si pretul cam acelasi.. eu unu am dat cam 18 lei pe ambele seturi ![]() |
--------------------
OPEL
Opel VECTRA B
- NT 90 BRT
1996
|
|
POWERbyDAciaVsWERo |
![]()
|
m-am dus la magazin PLACUTE DE BERLINA MIA DAT si cele de supernova sunt lafel la dimensiuni .. doar arcul acela in + e diferenta !
deci ? .. nova placute berlina... pistonasul difera la diametru 54mm fata de 45 la berlina ! ![]() totusi imi ramane blocata o roata ..stanga fata. .. am schimbat garnitura am curatat FFFF bine etrierul si pistonasul l-am facut ca NOU !.. alte pareri ? ms anticipat ! |
--------------------
dacia
Nova Gt
- GR 30 SOR
|
burtik4u |
![]()
|
![]() membru cu valoare Group: Members Posts: 542 Joined: 3 July 08 From: Piatra Neamt ![]() |
du-te undeva, sau vezi de unde faci rost de una exact de nova si una de berlina si vei vedea ca sunt diferente, nu foarte mari
![]() |
--------------------
OPEL
Opel VECTRA B
- NT 90 BRT
1996
|
|
POWERbyDAciaVsWERo |
![]()
|
le-am pus una peste alta ! pe partea cu metalu ... IDENTIC
|
--------------------
dacia
Nova Gt
- GR 30 SOR
|
burtik4u |
![]()
|
bine, poate si inainte aveai tot de alea de berlina puse
![]() |
--------------------
OPEL
Opel VECTRA B
- NT 90 BRT
1996
|
|
POWERbyDAciaVsWERo |
![]()
|
la magazin erau lafel nu la masina
![]() |
--------------------
dacia
Nova Gt
- GR 30 SOR
|
PH-06-BOA |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.731 Joined: 28 April 07 ![]() |
Tu ai dreptate, si nu pricep de ce te mai enervezi cu aiurelile lor? Etrierul nu te intereseaza. Ce-o fi greu de priceput? Pistonasul, daca nu-i ciupit, nu-l schimba. Placutele sunt LA FEL, numai ca, s-au gasit niste "destepti" sa faca suportul de tabla mai subtire (la jumatate) si, daca ai nesansa sa cumperi aiurea, la prima franare, tabla fiind subtire, se incomvoaie, crapa compozitia si sare. Nu ca e diferita ca forma, ca nu e. Suportul de tabla al placutei, trebuie sa fie de cel putin 4mm. Imagineaza-ti cum se face aia de 2mm. Poti s-o stramgi si-n dinti.
Garnituri de 54, si scrie si Nova pe ele. Daca a ramas blocat, e pentru ca posibil sa fi ciupit si incalecat garnitura , cand ai bagat pistonul. Pistonul are tesitura, si trebuie sa fie cat mai fina, sa alunece garnitura la intrare, si nu apesi pe el, il rotesti cu un patent, stanga-dreapta, pana a intrat 4-5mm, cu aerisitorul deschis, tinut in partea de sus, dupa care il presezi pana da lichid continuu pe aerisitor. Il strangi, bagi pistonul de tot, pui si acel prezervativ, pui etrierul la locul lui, dai cateva pedale sa se apropie pistonul, si nu mai e nevoie de aerisire (daca pe parcurs nu cumva ti-a ramas vasul gol). |
--------------------
Dacia
1310
- ph-99-aob
1988
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th July 2025 - 20:53 |