Problema delicata
![]() ![]() ![]() |
Problema delicata
argon |
![]()
|
||
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|||
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Pe la noi prin Bucuresti un credit de 7000 euro rambursat in 5 ani ajunge la final pe la 10k euro, nici vorba de 14k.
This post has been edited by vijelie: 7 Jan 2010, 08:16 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
QUOTE(argon @ 6 Jan 2010, 13:35) si eu zic ca daca nu au facturat opriunea si nu apare niciunde orice efort este inutil. Si nu prea mai exista masini fara servodirectie inafara de Dacia. ![]() chevrolet spark servo.JPG ( Size: 229.76k ) Number of downloads: 874 chevrolet aveo sedan servo2.JPG ( Size: 220.88k ) Number of downloads: 915 si asta doar la o cautare rapida de 2 minute |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
tu faci diferenta intre 'nu mai exista' si 'nu prea mai exista'?
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
DMP |
![]()
|
![]() Mumu' padurii Group: Members Posts: 1.670 Joined: 4 September 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(roana @ 6 Jan 2010, 16:16) ... Seful lor a fost super de treaba si a zis ca incearca sa imi monteze pe masina asta servo la ei in service cu piese de la dacia. a zis ca spera sa obtina un pret apropiat de cel din lista de 405 euro si asa se rezolva problema. ... Eu zic sa te gandesti bine, de data asta, la ceea ce iti doresti. S-ar putea sa iti para rau dupa ce isi baga priceputii mainile in maruntaiele masinii. Cu bonul de comanda semnat pentru masina cu servodirectie si masina facturata si livrata fara servo puteai sa o refuzi la livrare chiar daca e luata cu credit. Chiar si acum cand ai ridicat masina, merita studiat cu un avocat ce sanse ai sa sustii ca la livrare nu te-ai prins ca nu are servo, ai ridicat-o asa iar acum ai constatat ca produsul livrat nu este ceea ce ai comandat tu. Daca ai ceva sanse sa iti schimbe masina, nu iti face griji de actele de credit si alte hartoage, se fac acte aditionale, etc. |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Si agentul recunoaste ca am cerut cu servo dar el zice ca nu avea timp sa imi prepare masina asa si atunci mi-a dat-o ce avea pe stoc. Dar a uitat sa ma intrebe daca sunt de acord.
Nu va mai certati ca uite unde a fost problema. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
GABONE77 |
![]()
|
![]() el jefe Group: Members Posts: 856 Joined: 9 August 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 7 Jan 2010, 12:03) Si agentul recunoaste ca am cerut cu servo dar el zice ca nu avea timp sa imi prepare masina asa si atunci mi-a dat-o ce avea pe stoc. Dar a uitat sa ma intrebe daca sunt de acord. Nu va mai certati ca uite unde a fost problema. problema de fapt nu stim care e... in realitate e nemultumita ca nu are servo dar poate nici nu avea bani pt ce vroia ea... ca sa nu mai zic ca zice la un moment dat ceea ce mi se pare f funny: "Am fost de dimineata acolo si am vb la telefon cu cel cu care am discutat initial..." Plus ca la banii aia nu ar fi decat prima varianta de Sandero care nu prea are dotari...iar ca optionale sunt vopsea metalizata, airbag pasager, airbaguri laterale si garantie extinsa. Doar la ambiance care e 7350 euro se poate adauga ca optional servo care intr-adevar e 405 euro dar masina se duce deja in 8000 euro. Practic la ce bani a avut probabil ca dealerul i-a ofertat ce a si primit doar ca o fi omis sa ii spuna ca nu are servo doar ca sa vanda o masina... |
--------------------
Dacia
Sandero
2009 1.6 MPI Laureate
- TPG cine e bun e bun si cand e rau
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
In opinia mea treaba e usor mai complicata, insa are fatete ascunse care ar lamuri oarecum "buna purtare" a dealerului.
In conformitate cu Lg.449/2003 art. 5: QUOTE(lg 449/2003) Art. 5. - (1) Vanzatorul este obligat sa livreze consumatorului produse care sunt in conformitate cu contractul de vanzare-cumparare. Ei bine, nu factura este contractul de V/C ci foita aia pe care se bifase si servo. Din acest motiv dealerul este OBLIGAT sa livreze masina cu servo. Altfel clientul poate cere: - repararea produsului ca sa fie conform cu contractul - inlocuirea produsului - reducerea pretului - rezolutiunea contractului (in aceasta ordine) Din aceasta perspectiva dealerul trebuie sa puna servo sau sa schimbe masina in mod gratuit. Aici e bataia de fapt... Invocarea faptului ca masina nu poate fi schimbata pentru ca e un credit pe ea nu tine. Pai daca masina ar prezenta un grav viciu ce ar necesita schimbarea totala (stiu si eu, o fisura majora nereparabila in caroserie), clientul nu poate beneficia de garantie sa i se schimbe pentru ca e pe credit? Astea-s niste vrajeli ca e multa hartogaraie, de scos din arhiva mobiliara, de bagat noua masina, etc. Pe de alta parte, in aceeasi lege la art 6 zice: QUOTE(lg. 449/2003) Art. 6. - Nu se considera a fi lipsa de conformitate daca in momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare consumatorul a cunoscut sau nu putea, in mod rezonabil, sa nu cunoasca aceasta lipsa de conformitate ori daca lipsa de conformitate isi are originea in materialele furnizate de consumator. Ori putea consumatorul sa cunoasca lipsa de conformitate? poate ca da, ca pretul nu corespundea. Insa poate dealerul i-a dat o reducere.D-aia e oarecum mai complicat, dar per total clientul are aici dreptul de a cere IMPERATIV sa i se dea GRATUIT o masina cu servo. Aia cu sa impartim cheltuielile, sa vedem, e o vrajeala. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
roana |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 6 January 10 ![]() |
Va multumesc mult de raspunsuri.
Pb e asa: masina e pe credit si INMATRICULATA deja. de aceea cu schimbul mai greu ca pentru ei o considera deja second. Eu nu am semnat si nu am vazut nici un bon de comanda , nici o factura decat cand am fost la inmatriculari. si pe factura nu scrie ca e cu servo sau fara servo, doar modelul si seria. Masina a avut reducere 500 de euro adica al doilea model care suporta optiunea de servo era la pretul primului. De aici banii mai putini. Cum am luat credit 7000 luam si 7400 deci nu banii au fost problema, ci faptul ca ei nu aveau timp sa prepare o masina cum vroiam eu si au ignorat o cerere asa importanta din pct. meu de vedere si nesemnificativa cica pentru ei. Seful a zis ca ma suna cand stie exact ce si cum dar la cum a vb ieri se informase dinainte de situatie.Eu sper sa se rezolve cumva. daduse cineva citate din lege. exact asta a zis si el. ca intai se incearca repararea produsului cu piese de origine Dacia in service autorizat ca sa nu pierd garantia. Eu cred ca sunt sanse. Clar aveau pe stoc masina si tb sa o vanda. Cumva se va rezolva ca noi nu ne lasam. |
--------------------
dacia
sandero
2009, ambiance
|
|
dandee |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 478 Joined: 13 January 09 ![]() |
klaus, ca de obicei bine informat, bine pus la punct și vorbind scurt și la obiect, felicitările mele!!!!!!!
sunt de acord cu klaus! îmi pare rau de tot pentru tine! poate reușești să-i pui servo! |
--------------------
dacia
berlina
1999
|
|
derski |
![]()
|
tepuit in perioada de garantie Group: Members Posts: 43 Joined: 30 January 10 ![]() |
si sa functioneze cum trebuie, eu unul nu prea am baza in reprezentante.
This post has been edited by derski: 12 Mar 2010, 20:08 |
--------------------
dacia
sandero
2008
|
|
marius80_eugen |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca schimba toate reperele care trebuie , de ce sa nu functioneze cum trebuie ?
Voi cand va duceti in service si schimbati placutele de frana si bieletele de directie aveti incredere sa mai luati masina din service ? Eu nu cred ca incornoratul este atat de negru pe cat se spune . Doamna necajita va plati diferenta de bani de la simpla la servo , iar respectivii ii schimba reperele in service cu altele noi . Nu vad care este problema si in nici un caz subtilitatile astea de insinuari ca nu poate avea incredere in ce fac respectivii in service . Masina este in garantie , poate face orice test la ea dupa instalarea servo si la fel , o rezolva pe garantie . Pentru o masina noua de 7000 de euro puteai gasi alte optiuni MULT mai ok , mai ales ca spui ca 400 - 500 euro nu era o problema . Pacat ca esti incepatoare si vrei masina noua si ca esti dispusa sa dai atat pe ea . Eu sunt convins ca , daca NIMENI nu iti spunea ca nu are servo , o foloseai linistita inca 1-2 ani si aveai grija sa ai cauciucurile mereu umflate , pt. ca observai ca merge f. greu volanul daca sunt mai desumflate . Eu as folosi f. linistit o masina fara servo , dar as simti acut lipsa A/C vara . Bafta la negocieri . |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Mai tu vezi de cand este topicul asta?
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
Club12TRS |
![]()
|
![]() Coupe Maniac Group: Members Posts: 300 Joined: 14 February 09 From: Bucuresti ![]() |
=))
|
--------------------
Alfa 145T.Spark /
Citroen Saxo /
Fiat Punto2B / Ex Oltcit 12TRS
- B xx xxx
|
|
Leo0608 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.108 Joined: 13 September 08 ![]() |
![]() |
--------------------
logan
pentru?
200x
- X XX XXX
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.543 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 09:59 |