DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Pensie de ingrijitor!, informatii, pareri, etc.

bylexus
post 7 Jan 2010, 21:18
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Oradea

Am un bunic la 80 de ani care are o pensie de 1050 RON + 280 RON pensie de handicapat(categoria: grav, dependent de dializa tot restul vietii) + 100 RON ajutor social din partea primariei (nu stiu concret ce e cu ajutorul social de la primarie)!

Eu momentan sunt student, nu lucrez... dar le-a spus cineva parintilor mei ca pot sa ma pun ingrijitor in acte pentru bunicu si voi primii astfel salariul minim pe economie + carte de munca in perioada studentiei.

Cine stie, rog informatii mai multe?! Unde si ce trebuie sa fac?!
Multumesc.

--------------------
Renault Symbol 2012 Start 1.2 16v - BH 90 DBA
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
radian
post 7 Jan 2010, 21:34
Post #2

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

Group: Members
From: petrosani

Dar de ce are doar 280 lei pensia de handicapat? Are drept la asistent social? Sunt mai multe graduri de handicap si nu toate beneficiaza de dreptul la asistent personal. Ar trebui sa soliciti de la primarie, serviciul asistenta sociala, o ancheta sociala care sa constate daca bunicul tau se poate ingiriji singur sau are nevoie de asistent personal.

Am pe cineva in familie cu statut de handicapat si beneficiaza de o pensie suplimentara echivalenta cu salariul minim pe economie. A avut posiblitatea sa opteze pentru incasarea banilor sau pentru angajarea uuni asistent personal care sa fie platit cu salariul minim + spor vechime. Cele doua nu e cumuleaza.

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 5th May 2025 - 18:36
Forum Renault